Sunday 6 March 2011

Magasinet om hekse, varulve, troldmænd, monstre, sort magi, woodoo, gengangere, vampyrer og satan-tilbedelse!



Arrr, stærk tobak!! Jeg har netop vundet disse 6 numre af det gamle, legendariske skræktegneserieblad GRU på QXL. Virkelig fedt! Ikke mindst, fordi de tre af numrene er fra bladets start, inklusiv nr. 1. Og ikke mindre fedt, fordi jeg vandt dem til en pris af sølle 25 kroner per styk!!!

Jeg havde godt nok alle 6 numre i samlingen i forvejen, men jeg syntes ikke liiige, at jeg kunne lade chancen for at få nr. 1, 3 & 5 igen passere mig forbi uden i det mindste at gøre et forsøg. Jeg mener... GRU NR 1 FOR FANDEN!!! Overraskende nok var jeg den eneste, der bød, så jeg fik stakken til åbningsbeløbet 150 kr, hvilket er foræringspris!! En anden sælger, der også har flere af de første numre oppe på QXL lige nu, skal have 100 kr pr stk (ved køb nu-pris). Nu har jeg jo i sagens natur ikke kunnet se nærmere på disse eksemplarer og se hvilken stand, de er i, men hvis jeg selv skulle sælge et flot eksemplar af nr 1 ville det ikke blive for under 200 spir.




Ligesom alle andre garvede skrækfilm-fans i Danmark, så ææælsker jeg naturligvis de gamle GRU-blade (hvis du har de gamle Mondo Franko-blade, så check Mads Jensens artikel om GRU, hvori han bl.a. oplyste, at bladet er tryk på papir lavet af døde mennesker. Ja, de gamle blade har i alt fald lidt af den lugt, haha). De fleste af forsiderne er mega coole, men jeg tror, min favorit er nr 5. Hmm, eller er det... nej, det er sgu svært, men nr 5 er i alt fald mega sej.

Du kan checke alle forsiderne på det danske site ComicWiki. De er tilsyneladende uploadet af forskellige samlere; Den første halvdel af bladene kan forstørres op i stor størrelse (og høj dpi), mens resten er nede i frimærkestørrelse.




GRU udkom med 30 numre fra 1972-75. Dertil udkom der 4 albums og en Serie Pocket Mini Gru, hvoraf jeg desværre aldrig har fundet sidstnævnte. Jeg vil nok mene, at sammen med SERIE MAGASINET er GRU det mest legendariske danske tegneserieblad, der er udkommet. Trist, at tiderne ikke er til den slags coole udgivelser mere. Men I vil jo hellere spille computerspil. :(




PS: Og så fik jeg lige en kommentar fra eXtase-redaktør Nils Markvardsens gamle spaghettiwestern-ven i Spanien, Jesus Manuel, om at forsiden til GRU nr 1 også blev brugt som omslag til den lokale videoudgave af den spanske giallo-film CERCO DE TERROR! Han lover et scan, som jeg bringer her, når det kommer med posten (LOL).