Monday 4 April 2022

'SJUKKERNE udkommer snart igen på dansk!

Jeg husker udmærket dengang, tegneserien 'Sjukkerne udkom på dansk første gang! Det var i Seriemagasinet, og senere kom serien også både i album- og minialbum-form. Sjukkerne er forfattet/tegnet af Frank Margerin, hedder rigtigt Lucien og er fransk! Der kom iø også et album i Albumklubben Trumf  (som jeg var medlem af i årevis) og Frank Margerin fik den ære at få udsendt endnu et album på dansk, uden for 'Sjukkerne-serien, Frank Margerin Præsenterer

Jeg har ikke læst 'Sjukkerne i pænt mange år, men jeg husker, at jeg i sin tid syntes, den var det fedeste siden pornoens frigørelse. Okay, jeg overdriver måske en anelse der, but u no wha ah mean. Men snart blir der mulighed for at checke den ud igen - og ikke blot ved at genlæse de gamle albums - forlaget ZOOM udgiver nemlig serien igen til næste forår. Og hvis ellers folk køber den, er det meningen, at man også genudgiver de gamle ting, der i sin tid kom fra Interpresse. I for one er i alt fald begejstret!  

Serien handler iø om den unge, franske rockabilly-cat Egon, som spiller i et rockband, går med læderjakke, har anderumpe (spørg dine bedsteforældre, hvad det er) og hænger ud med slænget af "sjukkere". Dengang jeg i sin tid læste serien, var jeg vel på alder med Egon og Sjukkerne. Kan man i øvrigt stadig underholdes af en serie om en vild ungdomskultur, som man næppe længere kan siges at tilhøre? Tjo, hvorfor ikke? Heller ikke dengang var jeg på niveau med slænget; jeg hørte ikke rockabilly-musik, boede i Paris eller kørte på motorcykel. Og jeg jagter heller ikke vampyrmænd, men kan sagtens underholdes af diverse Christopher Lee-film alligevel. Jeg glæder mig i alt fald til de nye udgivelser. 

Fra ZOOM's facebook-side:

"Efter flere års snak blev vi under Bologna-messen tirsdag i sidste uge enige med flinke Catherine (rettighedshaver) om at nu skal det være. Ikke mere snak. Sjukkerne er tilbage på dansk til næste forår. Nyt materiale vi ikke har set før. Per Vadmand lover at oversætte.
Det bliver albumserie i softcover og de bliver på 56 sider. Hvis det går godt sender vi også nye udgaver ud af de gamle Interpresse udgaver."