Saturday 17 February 2024

En enkelt horrortitel blev det til i mængden af dvd-ragelse fra genbrugsen i denne uge!


 Jeg sidder lige og bruger de små timer på at gennemgå dvd'er og bøger, som jeg har købt på det seneste i forskellige genbrugsbutikker. For det meste er det ikke meget horror-relateret, man finder herude i provinshullerne - well, i alt fald ikke i mit provinshul. Men her er en af slagsen; LOST SOULS fra 2000, instrueret af en Janusz Kamiński (og den skal på ingen måde forveksles med den gamle nasty Shaw Brothers-film af samme titel). Wiki fortæller, at han kun har instrueret tre film. Dette er debuten, og så tænker man jo, at filmselskaberne nok ikke stod i kø for at ansætte ham efter LOST SOULS. Men hvem ved, måske er den rigtig god, og han var blot misforstået af producenterne. Jeg ser i alt fald frem til at smække den på afspilleren. Filmen er en djævlebesættelsesfilm af en slags. Winona Ryder, John Hurt og nogen andre er med. Og i øvrigt da også Elias Koteas, som man jo husker fra Cronenbergs CRASH


Friday 16 February 2024

Fedtmule ... Frankenstein


Her er godt nok en særpræget ting:  Et album fra Walt Disney med en tegneserieudgave af historien om doktor Frankenstein og hans monster ... omsat til Mickey Mouse og Fedtmule-spas!!! 

Min mor købte Anders And-bladet til mig, da jeg var lille og frem til jeg blev cirka 7 år. Men så steg prisen på bladet, og mor syntes, det blev for dyrt. Jeg er aldrig senere hen begyndt at holde bladet igen (omend der var en periode for ca. 40 år siden, hvor jeg en overgang holdt Lommeanden-bladet!). Jeg aner med andre ord ikke, hvad der findes eller er udsendt på det danske marked. Så da jeg fandt dette Fedtmule-album forleden i den lokale Kirkens Korshær-genbrugsbutik - og med en Frankenstein-forside, så kunne det ikke gå hurtigt nok med at rage det til mig. Ikke mindst da jeg ved en hurtig gennembladring bemærkede, at der var en artikel om filmudgaven med Boris Karloff fra 1931. 

Som det ses af scannet, er mit eksemplar ret slidt. Men det gør slet ikke noget, faktisk synes jeg, det er bedre på denne måde. Fedtmule-Frankenstein - det lugter af pulp, det lugter af trash-litteratur. Den slags må gerne se hærget ud. 

Men hvordan er albummet så? Well, sandt at sige har jeg ikke læst det endnu. Jeg har bladret lidt og det ser ... fjollet ud. Jeg tror ikke, der er tale om et værk af Carl Barks. Nok nærmere noget stads lavet af Disneys italienske afdeling eller i den dur. 

Artiklen om Frankenstein er okay informativ. Albummet er fra 1980 og dermed naturligvis udsendt af Gutenberghus. Og ligeså naturligt er det (naturligvis), at der hverken oplyses navn på artiklens forfatter, eller om der er tale om en oversat artikel. Bagerst i bladet finder man et helsides billede af Boris Karloff, men ... hmm, hvor er det fra? Det er længe siden, jeg har set FRANKENSTEIN, men det ligner ikke et still-billede fra filmen. 
EDIT: Se Sørens kommentar forneden. 

Jeg betalte 10 kroner for mit slidte eksemplar. Hos Pegasus kan man erhverve sig et eksemplar i "almindelig brugt stand" til 200 dask. Et flot ex koster 300 kr.! Check selv her. Hos Faraos Cigarer kan albummet (som i øvrigt er i blødt papomslag uden rigtig "albumlak", altså ikke et album som vi kender dem) lige nu fås til henholdsvis 400 kr. (8.0/Very fine) og 450 kr. (8.5/Very fine+) . Check her. På hjemmesiden kan man se, at hvis Faraos havde haft albummet på lager i 9.8/Near mint/mint, så ville det havde stået til 625 kroner. Til dén pris måtte de godt beholde det! Haha.  


Tuesday 13 February 2024

Alle andre kan rende og hoppe!

Danske FILMFANZINES - artikel (Philip Seidler, Ordet #15, 2007) 

Her er den anden artikel fra gamle dage om os, som lavede små filmblade.
Henrik Larsen laver stadig et eller andet, og Nils Markvardsen har længe mumlet om, at der en dag kommer noget fra ham - de gamle drenge fra *filmjournalismens skyggeside* lever stadig.

Trykt i filmbladet Ordet nr. 15 (2007). Oplaget var på 500 ex, og man kunne også downloade en pdf-udgave (den ligger vist nok stadig derude). Er der mon nogen, der ved, hvad skribenten laver i dag? Bladet indeholder iø også en artikel om Shaft-film af en gammel STAY SICK!-læser, Peder Uhre Madsen!

Tak til salige Thure Munkholm, som i sin tid var så flink at sende mig denne trykte udgave.
(indscannet i 300 dpi)



Med en vækkelsesprædikants overbevisning

Danske FILMFANZINES - artikel (Kim Foss, Ekko #26, 2005)

 


Jeps, her er en artikel om os, vækkelsesprædikanterne, som lavede filmblade for en menneskealder side i undergrunden. Filmjournalister på skyggesiden. Artiklen er scannet i 300 dpi fra mit eget eksemplar af Ekko nr. 26 (2005).