Friday 19 April 2024

Usædvanligt usædvanlige usædvanligheder fra genbrugen


Her er lige et par småting fra genbrugen i går. Og nej, de indkøbte sager er ikke lige dét, man ser mest af her på bloggen - eller som er det, jeg normalt bruger mest tid på, høhø.

Og ja, det er kraftedeme The Cosby Show!!! Jeg så den sporadisk på dansk tv, da den kørte på DR i 80'erne (jeg tror, den blev genudsendt på TV2 i 90'erne). På dansk hed den Cosby & Co., og ja, den var ganske forskrækkelig!!! Jeg så den absolut kun, fordi jeg kedede mig og vi kun havde den ene tv-kanal dengang!!!

Nu har jeg så købt den, og hvorfor så det??? Tjooo, nu er Bill Cosby jo blevet cancelled! Annulleret!! Licensen er blevet inddraget!!! LOL Og når den slags sker, så er det, jeg tænker: "Jamen det skal da checkes ud!!" Manden er jo åbenbart lige stik modsat af den person, som han spiller i serien. Skinner det igennem på noget tidspunkt? Ser man psykopaten eller voldsforbryderen i øjnene bag Dr. Huxtables nougatchokolade-bløde ansigt???

Der er iø tale om et hollandsk boxsæt. Jeg tror ikke, at serien nogensinde kom ud på dvd herhjemme, hvilket man kan undre sig over, eftersom den (tilsyneladende) var så populær på tv i Danmark. Men måske har videoselskaberne alligevel tænkt, at den var FOR skrækkelig - hvilket man jo ville kunne forstå. 

Ud over det, fandt jeg Casper & Mandril-aftalen i et boxsæt fra DR. Sættet indeholder fire dvd'er, men det indeholder IKKE alle afsnit. Der findes ikke noget boxsæt med den komplette serie. Den komplette serie kan man så til gengæld finde på DR, hvor de har ligget rigtig længe; Først på Bonanza og nu på Gensyn. 

Hvorfor så købe et gammelt boxsæt? Tja, det er jo altid sjovt at have de fysiske udgaver, og endvidere indeholder sættet en del ekstramateriale (se bagside), bl.a. kommentarsport til en håndfuld afsnit. Alt sammen noget, som IKKE ligger på DR. Kun den første dvd har iø været åbnet, de andre er stadig i folie. Desværre mangler den 32 siders bog, som nævnes på omslaget.


Sunday 14 April 2024

SALEM'S LOT - igen igen igen

 
Sidste år skrev jeg om, at jeg havde genset Tobe Hoopers fede gyser-tv-film Salem's Lot (som på dansk har intet mindre end tre titler: I en lille fredelig by aka De dødes by aka Byens skæbne). Dengang var det på engelsk dvd, og nu har jeg så købt, modtaget, og set den engelske Blu-ray! 

Desværre er det en sammenklippet version, man får på Blu-rayen. Min gamle dvd præsenterer "filmen" - som altså ikke er en film i originaludgaven - i to episoder, som den blev vist på tv med start- og sluttekster på begge afsnit. Den nye Blu-ray har fjernet slut-teksterne på første episode og ligeså intro-teksterne på anden episode. I originaludgaven slutter første episode der, hvor en graver på kirkegården springer ned på låget af en kiste i en åben grav og stilles ansigt til ansigt med ... noget. 

Billedkvaliteten er bedre end den gamle dvd (siger han uden overhovedet at sammenligne), og man får et kommentarspor af instruktøren med, som ikke findes på dvd'en (jeg har hørt et kvarter, han lyder meeeget gammel). Og der er en trailer, men mon ikke den var med på dvd-udgaven også. Salem's Lot er absolut et højdepunkt både hvad angår Stephen King-tv-filmatiseringer og gyserfilm lavet til fjernsyn som sådan, hvis man spørger om min stærkt undervurderede mening. Stærkt anbefalelsesværdig!

Mit gamle indlæg ligger her.