Saturday 17 March 2018

BRIGADE DES MOEURS (Max Pécas, Frankrig 1985)


Jeg genså netop DØDSBRIGADEN (Frankrig 1985, aka Brigade des moeurs), og for satan da, hvor er den fed. Uden sammenligning den mest over-the-top voldelige kriminalfilm, jeg har set. Der er nok vold til at fylde 17 amk film, og nøgne kællinger og transvestitter til de første 7 pornosjaskere. Folk får skudt maven i smadder hele tiden, kastes ud fra bygninger, får hakket hoved, hænder, arme itu, brænder op, knepper uhæmmet, viser pikke, usympatiske stoddere og amoralske pansere, og alt muligt andet godt. Kan kun ses på gammel dansk lejevideo, med mindre man vil kløjes i dvd med tysk eller fransk tale uden undertekster.
EDIT: Er nu kommet på engelskvenlig tysk bluray! 

Check denne compare mellem den tyske VHS og den danske. Hold da ferie hvor er den tyske klippet. Selv dialogen er tilsyneladende tonet ned! Haha. I comparen vises mange af de godbidder, man kan nyde i filmen (med mindre man ser den tyske VHS, forstås!). 


Friday 16 March 2018

THE GIRL (Julian Jarrold, UK 2012)

For et par år siden skrev jeg om Alfred Hitchcock-biopic'en HITCH, men der var en, der skrev, at en anden samtidig film om Hitchcock var bedre; THE GIRL. Nu har jeg endelig fået fat på den, og jeg vil indrømme, at den er rigtig god. Er den bedre? Det ved jeg ikke, de er begge rigtig gode film, men den går mere i dybden med den "uheldige" side af Alfie; Det er ikke en film sponsoreret af fanklubben, lad mig sige det sådan. Det er nok meget godt, at Hitch ikke lavede sine film i disse metoo-tider. En anden forskel på de to film er også, at hvor HITCH er en amk film, så er THE GIRL britisk (det er en BBC-produktion). Set på UK-dvd.