Sunday 23 January 2011

Stay Sick! nr. 5 - zinet der aldrig udkom!



...Og med 6-7 års forsinkelse velkommen til denne blasfemiske udgave af STAY SICK!!!!

"Blasfemisk", fordi SS naturligvis skal være trykt, eller rettere fotokopieret på dårligt papir med sorte klatter til at gøre det ud for billeder! Og i A5-format, så man ikke er i tvivl om, at der er tale om et snusket undergrundsblad! "Kloakrotten fra undergrunden", som UNCUTs Kristoffer Ovesen da vist engang udtrykte det.

Så hva' fanden i helvede er det her for noget pis! Læserne har ventet siden 2004 på et nyt nummer af Danmarks bedste filmblad og så blir de satanedeme spist af med sådan noget Cyber-lort!! [placér her selv en vred smiley med fråde om munden og blod i panden].

Tja, well, what can I say!? Ikke andet, end at det her IKKE er et nyt nummer af STAY SICK! som sådan, men derimod et meget gammelt nummer, der bare aldrig udkom i sin tid! Sagen er den, at da jeg havde udsendt nummer 4 tilbage i 2004, gik jeg straks i gang med et nyt nummer. Dengang gik der gerne et års tid mellem hvert nummer (det første nummer, nr 0, udkom i 1999), men efter nr. 4 skete der bare ikke så meget mere, jeg har sgu ikke engang noget svar på, hvorfor det gik sådan. Nogle gange går tingene bare, som de går.

Anyway, på de følgende mange sider... øhh... i de nedenstående mange blogindlæg kan du læse det materiale, der skulle have gjort det ud for STAY SICK! nr 5. Der er sådan ca. alt det materiale, jeg havde i mit "SS-hovedkvarter" på computeren, men hvis du undrer dig over, hvorfor jeg så ikke bare udsendte det som blad, så skyldes det jo delvis, at meget af det materiale, som var planlagt skulle skrives, ikke blev det - ganske sikkert, fordi jeg er doven og ikke kunne tage mig sammen.

En del af de indlæg, jeg her bringer, er i øvrigt ikke engang helt færdige. Jeg har dog valgt kun at medtage anmeldelser, som alligevel er så langt henne i processen, at man kan få noget ud af dem. Jeg har masser af overskrifter med 5-6 sætninger nedunder, som ikke er taget med; Det ville simpelthen være spild af plads.

Det skal iø også nævnes, at jeg for 99% af materialets vedkommende IKKE har gjort noget ved det ifm. denne "udgivelse". Det foreligger altså, som det blev skrevet i sin tid. Jeg har ikke engang genlæst det, og det er højst sandsynligt, at der er bisarre fejl og måske endda pinligheder, som dengang ganske forbigik min opmærksomhed. Dette indhold skal altså nærmest betragtes som nogle råoptagelser, der bliver udsendt, efter at et band er blevet opløst og dermed ikke kan gå tilbage i studiet og gøre det helt færdigt. Jeg kunne naturligvis godt - jeg gider bare ikke, haha!

Men helt ærligt, jeg gider ikke sidde og rette i gamle anmeldelser fra en tid, hvor jeg råbte skældsord efter videoselskaber, fordi de udsendte fullscreen-udgaver på VHS og deslige. Det er cool nok at læse, men jeg gider ikke rette i det, for det har ikke rigtig den store relevans i dag.

En anden ting, jeg heller ikke har gidet gøre ret meget ud af, er billeder! Jeg har simpelthen bare taget teksterne fra min computer, men har IKKE scannet noget nyt ind! Så bortset fra et enkelt VHS-omslag, som jeg kopierede for længe siden (og som naturligvis bringes i sort/hvid fotokopi-kvalitet!) er der altså ingen ny-scannede covers!

Den smule billedmateriale, der trods alt er, er kopieret fra den udgave af nr 5, som jeg rent faktisk havde flikket sammen på et tidspunkt (der findes faktisk eet enkelt fysisk eksemplar på 32 sider, som jeg printede ud på min laserprinter! Det er den slags, der kunne få Hr. Larsen til at savle for at få fat i det i gamle dage, LOL), og de hvide streger, som man kan se i siderne, er simpelthen computerprogrammet (en oldgammel udgave af Lotus), der viser, hvor marginen sidder.

Ud over filmanmeldelser er der også andre typer indlæg, men dem må du selv hitte rede i. Lad endelig være med at lede efter logik i måden de forskellige indlæg er bragt på, den er nemlig ganske og aldeles tilfældig!

En håndfuld af indlæggene er skrevne af min stab af glade anmeldere dengang og tæller Metin Vardar (der tidligere havde levere til SS), Lars Kramhøft (som fik trykt materiale i nr. 2 af mit engelsk-sprogede zine BANNED IN BRITAIN), Thomas Winther (som også tidligere havde skrevet for SS og iø selv udgav zinet Nyarlathotep og er i redaktionen på bladet Himmelskibet), og sidst er der to fine indlæg fra Henrik Larsen (som i årenes løb har skrevet for de fleste danske zines og selv udgav zinet Obskuriøst), der slet ikke har noget med film at gøre. Med mange års forsinkelse får de nu endelig trykt deres materiale, og med lige så mange års forsinkelse vil jeg hermed gerne sige dem rigtig mange tak for indlæggene!!!

Så på trods af det "forkerte" format, så har du altså her en hel bunke STAY SICK!-indlæg at kaste dig over. Det er alt sammen skrevet i den gamle ånd og selvom det her ikke er et fotokopieret hæfte, som du ka' ta' med på lokum, så sku' der være materiale nok til et par timers læsning. Hmm, nu jeg tænker over det, så har det moderne menneske jo trådløse computere, så du kunne såmænd sagtens tage det med ud på det lille hus, hvis du ville (hører du efter, Ovesen?).

En enkelt ting, der lige bør nævnes her til slut, er, at når du læser "bladet", så skal du huske på, at materialet er skrevet for rigtig længe siden. Fra tid til anden er der referencer til en scene og dens mennesker, og når man læser, kan man nemt glemme, at materialet er gammelt. Tiden er en anden. Den scene, som STAY SICK! var en del af i midten af nullerne, er desværre død nu. Død som en sild, og min kontakt til en del af de mennesker er også væk. Den slags er trist, men sådan går det nu engang her i livet. Nogle gange sker det automatisk - og andre gange, fordi jeg siger min mening! Og med det opmuntrende budskab er der vel ikke andet at sige end det sædvanlige...

Yours in gore
Jack J




DET PRAKTISKE:
Hvis du ikke gider køre gennem alle indlæg, så har jeg for nemheds skyld lavet et indeks (i bjælken til højre) kun med indholdet fra SS #5. Du kan også nøjes med at klikke på den label, der hedder "Stay Sick #5 anmeldelser", der sidder nederst i dette indlæg, så får du også udelukkende indlæggene fra SS #5 (inklusiv de indlæg, der ikke er anmeldelser).


Forside + editorial-siderne

[klik på billederne for at læse teksten]



Her er forsiden, som den muuuligvis var kommet til at se ud, men det skal altså siges, at det blot var et udkast både med hensyn til billede og indhold. Det lovede indhold var for den største dels vedkommende idéer, som jeg gerne ville have haft med, hvis ellers det havde skrevet sig selv, haha. Men alt det stads tar fandeme så lang tid at skrive og selvom det var/er sjovt og alting, så er det også et stort arbejde. Og enhver hobby skal man som bekendt kun lave, så længe det er sjovt, ellers blir det bare en sur pligt og så er grundlaget lissom borte, eftersom man i sagens natur ikke tjener noget på det.



[klik på billedet for at læse teksten]

- Og man bemærker naturligvis den arrogante tone, som redaktøren udviste overfor de andre eksisterende fanzines dengang. Det skal naturligvis tilføjes, at det var kærlige hug til vennerne på undergrundsscenen (hvor tingene dog ændrer sig, desværre).




Layoutet i nr. 5 var efter al sandsynlighed blevet et straight layout ligesom i nr. 4. Det tidligere kaotiske layout fra de første numre havde jeg kastet i skraldespanden. Det var sjovt og alting, men det ærgrede mig dengang, at der blev lagt mere mærke til layoutet end indholdet af nogle læsere. Nå ja, det var i alt fald, hvad jeg tænkte dengang, om det så i virkeligheden var rigtigt eller ej, ved jeg sgu ikke. Det var det sikkert ikke. Du kan iø desværre ikke forstørre dette scan, men begge anmeldelser er naturligvis også bragt som indlæg her på siden.






Ovenfor den obligatoriske kolofon og en tilstødende ekstra-kasse til ære for en arbejdskollega, der desværre gik bort. Hverken email-adressen endsige hjemmeside-adressen gælder mere (det var iø Henrik Larsen, som venligt havde lavet hjemmesiden, og tak for det). Og de nævnte 150 trykte ex og navnet på trykkeriet gælder naturligvis heller ikke, eftersom bladet ikke udkom. Trykkeriet var dog der, hvor jeg fik fotokopieret flere af de tidligere numre.





Der var også denne gang planlagt en lille gave til læserne ligesom i nr. 4 (hvor de første 20-25 læsere fik et gratis tegneseriealbum med lejemorderen "Torpedo"). Og så ønskes der naturligvis i god tradition med alle de forgående numre død over Korsør.
:D

Time Walker

DK-titel: Jagten på Pyramidernes Skat (på coveret) / Jagten på Pyramidens Skat (på filmen)
Dir: Tom Kennedy (USA, 1982)
Distro: PolyGram Home Video (DK)
Info: video, fullscreen

anmeldt af Jack J
Nogle videnskabsmænd fra et universitet finder en gammel mumie i Ægypten og bringer den med sig tilbage til USA. På universitetet begynder filmens hovedperson, en professor et-eller-andet, at undersøge den gamle døde filejs. En af hans medhjælpere, en studerende med kløe i roen, finder en skjult skuffe med nogle ædelstene i. Han snupper stenene og begynder at afsætte dem til folk, han enten skylder penge eller vil i seng med. Men da mumien skal fremvises til pressen, er den pludselig væk - hvem har mon stjålet den. Well, ingen! For mumiemanden er nemlig en fyr fra det ydre rum og nu er han skide sur over, at hans ædelstene, som i virkeligheden er krystaller til hans transistorradio, er blevet hugget. Og i resten af filmen går jagten så på henholdsvis mumien og krystallerne (og ind i mellem når professoren også lige at duske en studine).
Time Walker er en ganske underholdende, men dum horrorfilm, som der ikke skal tænkes over alt for meget, bl.a. skal man nok ikke spørge om, hvorfor forfatterne helt glemte at inkluderer hovedpersonen i ca. 20-25 min. hen mod slutningen!
I rollen som universitets pengegriske rektor ses James Karen fra Return of the Living Dead og han er jo altid god. Jeg ville dog ønske, han fik nogen flere hovedroller, for han var altså ret underholdende i Return.
Der er desværre ikke rigtig nogen splatterscener i Time Walker, men der er til gengæld heller ikke noget stupid lallehumor. Til slut ender filmen med "Fortsættes", men det skal vist ikke tages alvorligt (men man ved jo aldrig, jeg troede jo heller ikke, at Demolition High virkelig ville fortsætte, men det gjorde den altså, såå... who knows!). Der er godt nok nogle af karaktererne, som får ens tæer til at krumme sig i kramper lige lovlig meget, men hvis man som jeg kun har betalt 15 kr. for båndet, så det er det til at leve med!

Colt 45 Serien nr. 11: BLODIGT BRYLLUP (bog)

(Sioux Uprising)

Edge nr. 11 er en meget anderledes bog fra resten af serien. Til forskel fra de tidligere bøger er der ingen flashbacks til borgerkrigen og måske er bogen dén i serien, hvor Edge er mest... venlig! Næsten menneskelig, uden had, uden trang til at skære halsen over på andre mennesker med sin barberkniv! Ja, jeg må indrømme, at jeg var ret overrasket, og overraskelsen hold sig i et godt stykke frem i bogens første del. Men i virkeligheden er det kimen til Edges had og mangel på kærlighed til sin næste, der her blir lagt - så det hænger alt sammen sammen alligevel.
Sagen er den, at Edge skal giften med kvinden Elisabeth, som han mødte i bog nr. 9. Faktisk begynder bogen med brylluppet på den farm, de har købt og slået sig ned på. Edge nyder livet og som tiden går, kommer hans personlighed længere og længere bort fra den samvittighedsløse dræber, som Edge er. Han begynder med andre ord mere og mere at blive Hedges igen. Han stiller våbnene i skabet og ender endda med at hænge sin skjulte barberkniv væk. Virkelig store sager og jeg var mildest talt overrasket (men dog ikke specielt bekymret for at det skulle fortsætte resten af Edges liv, da der på daværende tidspunkt stadig manglede mere end 30 bøger i serien!). Men al denne mildhed; Edge der fører (næsten) almindelige samtaler med sine naboer, køber gaver til sin kone, pløjer jorden, osv., fik mig til at synes, det sgu næsten mindede om en MORGAN KANE-bog (ja, ikke at der er noget galt med Kane, men med dén karakters dagligdags problemer osv., er der en verden til forskel de to serier imellem).
Der går et stykke tid, hvor livet (og læserens mulighed for at lærer Edges flinke indre at kende) går uden vold og død (tre og et halvt kapitel for at være eksakt), men så ramler det hele samen igen. Edge kommer hjem tids nok til at se nogle rødhuder ride hylende og skrigende (som den slags nu gør) væk fra hans knaldhytte. Elisabeth er væk og Edges sætter efter dem på et hævntogt. Et "hævntogt", fordi han er sikker på, hun er voldtaget og dræbt, når han engang når frem. Resten af bogen handler om dette hævnridt, hvor Hedges endnu en gang forvandler sig til Edge (og denne gang for stedse).
Jeg skal naturligvis ikke afsløre slutningen her, men den overrasker! Bogen er bestemt een af dem, hvor man lærer personen Edge/Hedges bedst at kende.

"Edge holder bryllup... men Døden står som forlover!"

Læser splatterfilmfans bøger??? (halvfærdig bogsektions-intro)

Da jeg var barn læste jeg en masse bøger, helst nogen med mysterier og så'n, men i 8. klasse ændrede det sig med eet slag fuldstændig; På en indkøbstur med de gamle fik jeg øje på et tegneserieblad i en kiosk. Bladet var Seriemagasinet nr. 246. På coveret stod der: "Har du sommerferie, så er det dig og SM"! Jeg købte naturligvis bladet og var straks solgt! I samme sekund vidste jeg, at jeg måtte samle på tegneserier, og det gjorde jeg så - i mange år fremover (og sku du være interesseret i hele historien, så ka du checke den ud på en helside i Spider-man #?? fra 2000). Det blev samtidig dødsstødet til Jack som boglæser... dengang i 8. klasse. Og hvorfor skulle det være anderledes? Enhver ved sine fulde fem, der opdager tegneseriemediet, vil tænke "hvorfor læse bøger, når man kan læse blade???" Check selv Mads Jensens artikel om gamle Gru-blade ud i Mondo Franko # 2, hvor han siger: " xxxxxxxxxx" Så sandt, så sandt! På alle de skoler jeg i årenes løb har gået på, har alverden lærere altid forsøgt at tvangsfodre mig med alverdens klassiske romaner, som de mente var vigtige - oftest uden held! Halvdelen af de obligatoriske bograpporter på HF, som skulle afleveres for at kunne afslutte, fik jeg først afleveret efter at undervisningen var stoppet. Så vidt jeg husker, var det fire bøger jeg manglede, og ud af dem skrev jeg en rapport over en, som jeg havde set som film, en anden havde jeg læst som tegneserie og der var en, som jeg havde læst for længe siden. Jeg husker ikke den sidste, det er muligt, at jeg rent faktisk læste den som rigtig bog! Jeg ka ikke rigtig huske hvornår bøgernes verden begyndte at tiltrække mig igen, muligvis var det Ann Rices En Vampyrs Bekendelser (Interview with the Vampire), som jeg fandt billigt på et forårsbogudsalg i begyndelsen af 90'erne (og hvis nogen skulle undre sig over, hvad een, der ikke læser bøger, laver på et bogudsalg, så er det såre simpelt; man ka sgu da købe tegneseriealbummer på bogudsalg!!! Og filmbøger!). Jeg holder i øvrigt meget af Ann Rices første gyserromaner, bl.a. fordi de har den der erotiske drejning til personerne, som gyserforfattere ellers ikke interesserer sig en døjt for. Men ellers gider jeg ikke læse gyserbøger; dermed ikke forstået, at jeg synes, de er dårlige, nej nej slet ikke, der er sikkert mange, der er glimrende og ganske udmærkede, men når man nu, som jeg, både ser en masse horrorfilm og osse læser skræktegneserier, så blir det lidt for meget overkill osse at skulle læse gyserbøger! (men hvis du gør det, er det naturligvis helt fint!). Jeg har i stedet kastet mig over kriminallitteraturen, og næhh nej, ikke Agathe Cristie's Miss Marple, "der løber rundt nede i den engelske landsby for at se om det var butleren der gjorde det", som Henrik List beskrev de mere mysterieagtige kriminalromaner i en temalørdag (om kriminallitteratur på DR2 for et par år siden med titlen Mine Aftener i Helvede), men derimod den hårdkogte kriminallitteratur, der tog sin oprindelse i de amk. pulp-hefter fra 1930'erne

Malteserfalken (bog) ikke-færdiggjort anmeldelse

MALTESERFALKEN
Originaltitel: The Maltese Falcon (USA, 1929)
Alternative DK-titler: Den Maltesiske Falk, Ridderfalken
Forfatter: Dashiell Hammett
Oversætter: Kurt Kreutzfeld
Forlag: Fremads Kriminalromaner
Format: paperback, 1. oplag, 188 sider (1966)
Oprindelig pris: ikke oplyst

The Maltese Falcon må være - hvis ikke dén - så een af de mest kendte pulp-romaner, og der findes vel næppe nogen i den vestlige verden, der ikke har set xxxx filmatisering fra 19xx med Humphrey Bogart i hovedrollen. Filmens engelske originaltitel er lig bogens og i Danmark blev den lanceret som Ridderfalken. Bogen er i dansk oversættelse udkommet en hel del gange efterhånden og for forvirringens skyld under forskellige titler; både filmens titel, men også som xxx og under den titel, som mit eget eksemplar fra 1966 har, nemlig: Malteserfalken - som jeg i øvrigt selv foretrækker. Men egentligt er det bedøvende ligegyldigt, hvilken titel man på forskellige tidspunkter har valgt at prakke på bogen i Dannevang i tidens løb, hvad er enerådende gyldigt her er indholdet mellem for- og bagsiden - og dét er der ikke noget galt med!
Hvis ellers jeg har husket at skrive en ordentlig indledning til denne sektion om pulp-romaner/pulp fiction/kriminallitteratur, så har jeg sikkert ævlet spalte op og spalte ned, om hvem der var de vigtigste og de første rigtige forfattere indenfor den hårdkogte kriminallitteratur, som i de tidlige dage i 1920'erne og 30'erne i USA blev trykt på dårligt papir i billige hæfter; de såkaldte pulp magazines. Og jeg har sikkert også plapret om både Raymond Chandler, der skabte privatdetektiven Philip Marlowe, og om Dashiell Hammett, der var et tiår før Chandler og hvis private eye hed Sam Spade. Hvis ikke jeg har, så burde jeg have haft gjort det.
En dag kommer et pigebarn1 valsende ind på Spade & Archers detektivbureau, hvor hovedpersonen Sam Spade har sin gang sammen med kompagnonen Miles Archer og sekretæren Effie Perine (endnu et pigebarn!). Den unge kvinde er ude af sig selv og disker op med en historie om sin teenagesøster, der er løbet væk til storbyen, hvor hun gør det frække med en mandsperson, der muligvis kommer fra den anden side af sporet! Kvinden må absolut have fat i søsteren og få hende med hjem inden forældrene kommer tilbage fra Europa. Miles aner en mulighed til at komme i nærkontakt med den veldrejede klient og påtager sig opgaven at finde søsteren og den farlige mand og "overtale" hende med enten god vilje eller magt. En simpel sag umiddelbart, men det går naturligvis ikke så let. Sent om natten ringer Spades telefon. Det er strisserne. Miles er blevet knaldet ned på klods hold. Politiet kommer på sporet af manden, som den unge kvindes søster skulle gemme sig hos. Problemet er blot, at han også er død - og kvinden har slet ikke nogen søster. Og som om det ikke var nok, tror panserne, at det er Sam Spade, der har dræbt kollegaen, fordi han efter sigende havde noget kørende med hans kone! Og det er blot begyndelsen. Der er meget mere; den ene ubehagelige, lyssky personage dukker op efter den anden og tilsyneladende har det noget at gøre med een eller anden fugl, en falk... en malteserfalk!
Malteserfalken er virkelig god. Den er velskreven, sproget flyder derudad og man bemærker ikke, at den er fra 1929 - når ellers man ser bort fra, at Spade ikke slår noget op på computeren og at der ikke er nogen, der siger "Hva' så der". Medens jeg skriver det her, er det vel et par år siden, jeg sidst har set filmatiseringen, så jeg husker ikke lige alle detaljerne fra filmen, men som det altid gør sig gældende, så kan en filmversion aldrig have hele bogens indhold med. Nogle af de manglende passager må man dog gå ud fra mangler ikke på grund af filmmediets begrænsninger, men slet og ret fordi de var for vovede for Holywood, da filmen kom ud i 19xx. Der er indtil flere nøgne pigebørn og Spade dyrker lagengymnastik med den unge klient. Endvider kom bogens slutning som lidt af en overraskelse. Jeg skal naturligvis undlade at røbe slutningen her (den slags unoder overlader jeg til Frank Brahe!!), men husk på, at Holywood-filmmatiseringer oftest er mere happy, end det ofte er tilfældet i deres litterære oplæg!
Jeg kan kun anbefale Malteserfalken og hvis tilfældet skulle være, at du ikke før har kastet dig over pulp fiction-romanerne fra de originale hårdkogte dage i 1920-30'erne, så er Malteserfalken et glimrende sted at begynde. Som tidligere nævnt er den udsendt på dansk flere gange, det er ganske vist snart længe siden sidst (xxxx, 198x), men om ikke andet kan den lånes på biblioteket og den fås naturligvis nemt på engelsk (og ellers kan du jo forhøre dig hos Hardboiled Crime Books, hæ hæ! - Check reklamen på side et-eller-andet!). Jeg har selv kun læst bogen på dansk, så jeg kan ikke sammenligne Kurt Kreutzfelds oversættelse med originalteksten, men sproget flyder fint, så den er såmænd sikkert ganske glimrende, og det faktum, at der fra tid til anden bruges nogle gamle dansk udtryk, der forlængst er gået i glemmebogen, gør ikke noget, det er faktisk ganske charmerende (også selvom det virker lidt komisk, at Spade hele tiden tænder sine smøger med et "fyrtøj", ha ha).
Sam Spade vendte i øvrigt tilbage i xxxxx.

The Young Ones 1+2 (Lars Kramhøft)

DK-TITEL: De Unge (Dog ikke på denne udgave)
ENGLAND, 198?
DIR: Geoff Posner
DISTRO: BBC Worldwide
DVD-INFO: Reg. 2, fullscreen
EXTRAS: Jack shit!
LÆNGDE: 200 min. hver
CAST: Rick Mayall, Adrian Edmondson, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle

Som ludfattig studerende har jeg aldrig kunne tage mig sammen til at købe serier på DVD... simpelthen af den grund at man er nødt til at købe box-sets med hele sæsoner af gangen, og dermed hoste op med 800-1000 kr. på én gang. Derfor er dette også mere ment som ren forbrugerinformation for andre fattigrøve, end egentlig anmeldelse: Lige for øjeblikket kan man nemlig i Bog & Ide købe to DVD´er til 100 dask pr. stk, hver med 6 episoder af en af verdens absolut sjoveste og fedeste tv-serier, The Young Ones!
Det skal lige siges at der er tale om virkeligt skrabede udgivelser – no extras, no nothing – men til den pris, hvem kan så klage?
Hvis du ikke allerede kender serien, så er dette her en enestående chance til at stifte bekendtskab med de fire low-lifes, Rick ”the peoples poet”, Vivian – punkeren der studere til læge, hippie-Neil og Mike, ”the cool person”, og deres absurde eventyr – her taler vi virkelig og syret underholdning af en kaliber som det ellers kun er Monthy Python der kan levere.
Episode-liste: DVD #1: Demolition, Oil, Boring, Bomb, Interresting og Flood. DVD #2: Bambi, Cash, Nasty, Time, Sick og Summer Holliday.
Dem der allerede kender serien vil muligvis nikke genkende til titlerne – som Bomb, hvor gutterne ikke kan komme til køleskabet fordi der pludselig står en atombombe foran, eller der hvor Vivian må æde fjernsynet fordi pejlevognen er kommet forbi. -Og hvem husker ikke Alexei Sayle som Mussollini der optræder med sangen ”Stupid Noises?” I Cash er Vivian blevet gravid, og da de fire venner er så fattige at de har levet af sne i ugevis, hvad er så mere naturligt end at sende stakkels Neil ud at arbejde – som politimand? Og, da dette nu er Stay Sick!, så husk lige afsnittet Nasty som netop handler om videovoldsfilm – Vivian og Mike har fået fingre i en videomaskine og har planlagt at svælge i vold og sex hele natten (Rick: ”Won´t the carpet get all sticky then?”)... hvis altså bare de kunne få lortet til at virke!
Jo, køb du bare de to DVD´er, så er du sgu sikret mange timers go´ underholdning!

The Maxx (Lars Kramhøft)

USA, 1996
DIR: Gregg Vanzo
VOICES: Michael Haley, Glynnis Talken, Amy Danles mfl.
MUSIC & SOUND DESIGN: Kurt Vanzo
CREATIVE SUPERVISOR: Sam Kieth
DISTRO: TV2 (Oprindeligt: MTV!)
Baseret på tegneserien The Maxx af Sam Kieth & Bill Messner Loebs.

Engang i begyndelsen af 90´erne forlod en gruppe prominente tegnere og forfattere DC –og Marvel Comics med den ambition at starte deres eget forlag, hvor de selv skulle eje rettighederne til de figurer de fandt på. Det var bl.a. så kendte folk som Jim Lee og Todd Mcfarlane, og forlaget de stiftede kom til at hedde Image. Ideen var god og vældig prisværdig, og Image-serierne blev da også hurtigt populære i USA (De er dog aldrig rigtig slået an i DK, og selvom Spawn sælger godt over there har den aldrig overlevet ret længe af gangen her – så vidt jeg ved er Bone vist den eneste Image titel der for alvor er blevet hængende), desværre var det mest ligegyldige big-tits-big-guns serier henvendt til frustrerede teenagere som Image ”berigede” verden med.
Og hvad skal vi så med en historisk redegørelse om amerikanske tegneserieforlag i et psykkotronisk-filmblad er der måske nogle der spørger, men tag det nu roligt, jeg skal nok komme til det.
Som nævnt var det mest en dels lort der kom ud at stå på hylderne fra Image, men i tidens løb er det også blevet til en pæn håndfuld virkelig gode og bemærkelsesværdige kvalitetsserier, som f.eks. Powers, Midnight Nation, Bone og mange andre. En af de allerbedste og (desværre) mindst kendte er The Maxx, en serie på 35 numre skrevet af Bill Messner Loebs & Sam Kieth (Loebs faldt fra efter #19) og tegnet af Sam Kieth.
And lemme tell ya, The Maxx er en af de bedste tegneserier jeg NOGENSINDE har læst, og nu kommer vi så til forklaringen på hvorfor jeg har skrevet denne anmeldelse, The Maxx findes nemlig også som en tegnefilmsserie på syv afsnit! –og selvom tegneserien som sagt er genial, så er tegnefilmene, tro det eller lad være, om muligt endnu bedre, og ingen, jeg gentager INGEN som interesserer sig for kult og weirdo-psykkotronika bør snyde sig for den fascinerende og unikke oplevelse de er. Og mærk dig mine ord kære læser, selv om div. anmeldere efterhånden kalder alt lige fra Ringenes Herre til The Simpsons for ”kult”, så er her, med The Maxx, virkelig tale om kult, med capitol fucking K!
Serien følger det første story-arc fra tegneserien (ca. #1-12), om Maxx (Med total fed stemme af Michael Haley der i øvrigt, sammen med Glynnis Talken, også har lagt stemme til computerspillet Diablo! Verden er lille.), en stor klump i et lilla trikot og med en lampeskærm som maske, der lever sit liv mellem to verdener – storbyen, hvor han hutler sig gennem tilværelsen og bor i en papkasse, og så Pangea, en drømmeverden befolket med guder og monstre. Maxx´s problem er at han ikke selv bestemmer hvornår han skal skifte mellem de to verdener, hvilket forståeligt nok gør ham ret forvirret. Bedre bliver det ikke af at væsner fra Pangea begynder at dukke op i storbyen (bla. de små sadistiske Isz, der mest af alt ligner sorte fallos-symboler med store fødder og spidse tænder!) samtidig med at denne terroriseres af en mystisk voldtægtsforbryder og troldmand ved navn Mr. Gone, der som en anden Freddy Krüeger kan gå ud og ind af folks drømme. Her skal det da forresten lige indskydes, at hver gang Mr. Gone dukker op, hører man sangen ”I wanna marry a lighthouse-keeper” blive spillet i baggrunden – og det er netop den selvsamme sang man hører der i A Clockwork Orange hvor Alex kommer hjem efter at have været i behandling! How´s that for trivia!
I den virkelige verden prøver sagsbehandleren og feministen Julie Winthers at tage sig af Maxx, der er overbevist om han selv er en superhelt (”He tries to do good, but mostly he just ruins things and screws up!”), men ikke nok med det, hun findes også i Pangea, men der er hun en ”Leopard-Queen” og Maxx hendes beskytter.
Det lyder måske meget uskyldigt, men hele serien har en aura af uhygge og uforudsigelighed over sig – man ved aldrig hvad der vil ske, og historien tager den ene halsbrækkende 360 graders drejning efter den anden. Man skal edderbrodere mig være vågen og kunne sin Freud for rigtig at fatte historiens omfang, og én gennemkigning er slet ikke nok!
Alt dette er kun toppen af isbjerget, og jeg kan umuligt yde denne guddommelige serie den respekt den fortjener. Jeg har set tegnefilmene utallige gange, og de geniale stemmer og den skumle jazz-agtige musik giver mig stadig gåsehud hver gang.
The Maxx er en af den slags historier der fanger, og som bliver ved med at kværne rundt i hovedet på en (Ja, ligefrem hjemsøger én), og det er BESTEMT ikke for børn hvad end det så er tegneserien eller tegnefilmene vi snakker om. -Men som sagt, stemmerne og musikken giver tv-serien en helt egen styrke som bladende unægtelig mangler.
I det sidste afsnit af TV-serien er der forsøgt føjet en slutning på som ikke findes i tegneserien (der er som nævnt 35 nr.), det virker faktisk okay synes jeg, men hvis man virkelig skal have stillet sin nysgerrighed er der ingen vej udenom tegneserien.
Alle syv afsnit af serien blev vist midt om natten på Tv2 for en 5-6 år siden (det var nemlig den gang Tv2 stadig kunne nosse sig sammen til at vise ting der var mere interessante end Soldaterkammerater og Politiskolen), men den er så vidt jeg ved kun udgivet på video i USA. Vær opmærksom på at denne udgave mangler et afsnit (!), som man ikke mente var ”vigtigt for kronologien”, det er naturligvis noget pis, og paradoksalt nok er det det selvsamme (og eneste) afsnit som jeg aldrig fik optaget fra TV!
For tegneserie-freaks´ne derude kan jeg fortælle at Sam Kieth er en flippet californier og en helt fantastisk tegner med sin helt egen stil og visuelle sans (han lytter til Frank Zappa mens han tegner – hvilket ikke bare vidner om total i orden musiksmag men måske også forklare en del? Prøv selv at sætte The Mothers of Invention: Freak Out på mens du læser The Maxx!), og med The Maxx udvide han helt sikkert grænserne for hvad en tegneserie kan sådan rent grafisk. Her på det sidste er han vendt tilbage til Marvel og har senest tegnet Peter Parker Spider-Man #56-57.
Både det amerikanske bånd og tegneserien kan garanteret skaffes fra Comicxpress i Ålborg.

Irreversible (Lars Kramhøft)

IRREVERSIBLE – Tiden opæder alt
FRANKRIG, 2003
DIR: Gaspard Noé
DISTRO: Internetversion (det er noget svineri – jeg ved det!)
CAST: Vincent Cassel mfl.

Pressen skrev: ”Af mange betragtet som en af de bedste film der nogensinde er lavet... af andre som et iskoldt chock – påtrængende og ubehagelig – besvimelser i biografen forekommer – ingen behagesyg film – men uafrystelig.”

Det er nu tredje gang jeg forsøger at skrive en anmeldelse af Irreversible – det er ikke en film der er særlig let at sætte ord på, og det skal nok gå helt galt for mig, men nu prøver jeg alligevel. Gaspard Noé er blevet kaldt ”en langt vigtigere instruktør end Lars von Trier”, hvorvidt det passer skal I nok ikke spørge mig om , men man kan ikke nægte at Irreversible, hans anden film efter Seul Contre Fous (and I have no idea...) er en højst usædvanlig film som udfordrer, provokere og tvinger seeren til at tage stilling... den er rå, manisk, forvirrende og pisse-ubehagelig at kigge på.
For det første er den ganske enkelt svær at se... og her mener jeg fysisk svær. Historien, som faktisk er et ganske simpel når først man har fattet den, er nemlig delt op i afsnit, som vi får i omvendt rækkefølge... ligesom i Christopher Nolans Memento (uden sammenligning i øvrigt), starter det hele med slutningen – i dette tilfælde en kaotisk jagt gennem en sadomasochistisk bøsse-bar der kulminere med en fyr der får smadret hovedet med en mængde slag af en skumslukker - og går derefter tilbage i tiden, og konstruere baggrunden scene for scene. Det er en spændende ide, som tvinger én til at forstå/opfatte filmen på en helt anden måde end man ellers er vant til, men det gør samtidig også at det er ret umuligt at leve sig rigtigt ind i historien... dette her er tydeligvis et rent stilistisk eksperiment, hvilket også ses på f.eks. fotograferingen – kameraet er helt objektivt og følger bare med personerne som en neutral observatør.
Irreversible har absolut ingen underholdningsværdi... i traditionel forstand. Der er ingen formildende omstændigheder, ingen jokes, ingen distance - intet man som seer kan klamre sig til, når man, nådesløst realistisk får smækket en langtrukken voldtægtsscene i fjæset – en voldtægtsscene der helt sikkert vil kunne gøre selv den mest nederdrægtige sleazebag pinligt berørt, og som kort sagt får Jeff Goldblum & Co´s udskejelser i Deathwish til at ligne ren Børnetime.
Hovedrolleindehaveren Vincent Cassel giver også lige et ekstra strøg af autencitet – han er nærmest uhyggeligt overbevisende og voldsom i sit spil.
Ja, ja, mærkelig og forstyrret film... kameraet svømmer rundt og folk taler konstant i munden på hinanden om ingenting – langt de fleste scener er direkte kedelige og langtrukne, alligevel er der noget der fanger, og sætter tanker i gang på et eller andet underligt plan. En passende dansk tag-line kunne være noget a la ”gjort gerning står ikke til at ændre”, eller som goe´ gamle Groucho Marx sagde, ”Time wounds all heals!” ... det er nogenlunde hvad mit lille hoved får ud af det... men jeg er selvfølgelig heller ikke in-te-llek-tu-el, sådan som anmelderne på Politikken!
Irreversible må vel nærmest sættes i bås med andre franske film som f.eks. Baise Moi (anmeldt i Absurd #6), upoleret og (søgt) provokerende som den er, lysår væk fra den verden man ser i Hollywood-film... og hurra for det.
Hvis du nu har fået lyst til at prøve at se en film der er barsk på en anden og noget mere pågående måde end Fulci -og Argentos, så ta´ og check Irreversible ud. Kan købes hos Absurd-online.dk.

The Others (Lars Kramhøft)

USA, 1999
DIR: Alejandro Amenabar
DISTRO: Scanbox
DVD-info: Reg. 2, lbx. 1,78:1, anamorphic
EXTRAS: Cast & Crew, behind the scenes, mini-doku om sygdommen Xeroderma Pigmentosum, still gallery, trailer, portræt af Amenabar.
LÆNGDE: 100 min.
CAST: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Ecleston mfl.

The Others hører overhovedet ikke hjemme i Stay Sick! – det er en dyr Hollywood-produktion, helt og aldeles blotte for elementer som fritgående zombier, bare bryster og diverse fritsvævende indre organer, og med en pæn og respektabel super-stjerne i hovedrollen. –Men selvom jeg hader Hollywood, så har jeg altid haft et eller andet blødt punkt (hovedet måske) for kedelige gamle spøjelses-historie af den slags med blafrende gardiner og døre der knirker... det hører godtnok til sjældenhederne jeg ligefrem gider læse den slags, men sådan en spøgelsesfilm eller to om året har jeg det helt fint med. Nu hører jeg jo så også til en af de heldige der rent faktisk har set et spøgelse i virkeligheden, men det er en helt anden historie...
The Others foregår i tiden omkring 2. verdenskrig, ude på en gammel skummel herregård, hvor Grace (Nicole Kidman) bor alene med sine to små børn, mens hendes mand er i krig. Børnene lider begge af den sjældne sygdom Xeroderma Pigmentosum (Heyyy – Stay Sick!: Nu også med eksotiske sygdomme!) der gør at de ikke kan tåle sollys (det kender mange af os filmnørder jo), så gardinerne er trukket for overalt i huset. Dette alene gør at, ligegyldigt hvad der sker, så ser det skummelt ud!
Der kommer så tre nye tjenestefolk til huset, en gammel dame, en gammel mand og en stum pige, hvilket er ret mærkeligt, da det viser sig at den annonce Grace troede hun havde indrykket, ikke er blevet trykt alligevel... mærkeligere bliver det, da den gamle dame fortæller at hun tidligere har arbejdet på stedet.
Nu sidder man jo så og tror at man har regnet det hele ud, men vores chilenske ven er heldigvis en kløgtig lille fyr der har mange overraskelser og røde sild oppe i ærmerne. Han er tydeligvis en instruktør der har styr på virkemidlerne selvom dette er hans første horrorfilm (og første amerikanske film også, for den sags skyld).
Graces datter begynder at tale med en usynlig dreng, klaveret spiller af sig selv, og der høres fodtrin på loftet. Alt sammen helt klassisk, og set mange gange før, f.eks. i The Innocents, men det er uhyre elegant udført, og jeg sad i altfald med næsten konstant gåsehud!
Slutningen vender op og ned på hele filmen, det er meget opfindsomt tænkt, men jeg synes nu nok det ødelægger lidt for meget. Bortset fra det, er det en meget stilfuld og sofistikeret spøgelsesfilm, pæn & harmløs, jovist, men mon ikke den alligevel kan få nakkehårene til at rejse sig hos de fleste?

Barbarella (Lars Kramhøft)

DK-TITEL: Barbarella – Queen of The Galaxy
FRANSK/ITALIENSK, 1968
DIR: Roger Vadim
DISTRO: Paramount Home Entertainment (DK)
DVD-INFO: Reg. 2, Lbx, 2,35:1
EXTRAS: Biograf trailer
LÆNGDE: 94 min.
CAST: Jane Fonda, David Hemmings, John Phillip Law mfl.

En gang langt (meget langt må det være!) ude i fremtiden er al krig og ufred forsvundet fra universet, og peace, love & harmony hersker overalt. Politi og militær er nedlagt, så da det alligevel brænder på tilkalder præsidenten Barbarella (Jane Fonda), en 5-stjernet astro-navigatrix, som har et lyserødt rumskib og et udvalg af våben der ville gøre Sydney Bristow misundelig... øh, NOT! Sagen er, at en videnskabsmand ved navn Duran Duran (...), som har opfundet ”the positronic ray”, et våben der kan ødelægge universets kærlige forening, hvis det falder i de forkerte hænder, er forsvundet i noget der hedder Tau Ceti.
Barbarella viser sig ret hurtigt at være den absolut mest ynkelige, uduelige og ubehjælpsomme rum-agent nogensinde!! Efter ca. 5 sek. på Tau Ceti er der nogle små møgunger der slår hende bevidstløs med en snebold, og derfra går det slag-i-slag med den ene mere kinky og kitschede faretruende situation efter den anden, og hver gang er det mere held end forstand der redder rumtøsen.
Det ville være totalt tåbeligt med et mere detaljeret handlingsreferat, dog vil jeg nævne at Barbarella møder både menneskeædende dræber-dukker, en levende sø, dræber-ondulater, en engel der har mistet lysten til at flyve (han spilles af John Phillip Law, som også medvirkede i Mario Bavas Danger: Diabolik), en ”horny” tyran-inde og sidst men ikke mindst, David Hemmings i rollen som oprøreren Dildano. Denne særdeles vigtige facet af filmen blev totalt overset af Erwin Neutszky Wulf i hans (sædvanligt) forvrøvlede anmeldelse af filmen tilbage i Ultimo Mondo Franko, men filmen tilbyder altså chancen for at se Hemmings med den vildeste Robert Smith-frisure og høre ham hyle som en stukket gris.
Genre-mæssigt må Barbarella klassificeres som naivt-erotisk, Fonda er nøgen i 1/3 del af tiden, men filmen er alligevel ganske stueren og vi får kun et ganske kort glimt af hendes bryster (under den indledende rumdragts-striptease).
Filmen er selvfølgelig komplet latterlig, hvis nogen skulle være i tvivl, det er psykkotronisk camp for fulde udblæsning og tilsat så meget 60´er-stil at selv Austin Powers nok ville stille sig tilfreds, og glem ikke den ulidelig pop-rock muzak.
En ting der især irriterer mig er den mærkelige blanding af lallende naivitet og ironisk distance som går igen hele filmen igennem. Der er er et eller andet galt der, og måske skulle det have været enten eller, men who cares? Ka´ man li´ det, ja så ka´ man li´ det, som Lars von Hegnet engang skrev i et nummer af BD (det var så i forbindelse med en helt anden film, men det passer også fint ind her).
Barbarella har en høj turkey-værdi, men hånden på hjertet, det er næppe en film jeg får lyst til at se igen.

When Worlds Collide (Lars Kramhøft)

USA, 1951
DISTRO: Universal (DK)
DVD-INFO: Reg. 2, Fullscreen
EXTRAS: Theatrical trailer

En god gammel Sci-Fi film der er bygget op omkring den sindssygt skræmmende tanke, at hvad nu hvis man havde den faste dato for jordens undergang, og der var ingen der ville lytte til én.
Randall er navnet på vores hovedperson, der får til opgave at bringe en black box med nogle tophemmelige oplysninger fra et observatorium til en hvis Dr. Hendron. Randall er egentlig pisseligeglad med kassens indhold (bare han får sine penge), men da Doktorens datter kommer til at tale over sig, vækkes hans nysgerrighed, og han bliver inddraget i sagen. Det viser sig at nogle astronomer har beregnet den faste dato for jordens undergang – d. 12 August! På den dato vil en fremmed planet (døbt Bella) smadre jorden totalt! Problemet er så at ingen andre end en lille gruppe forskere gider tage dette alvorligt, så vores helte må selv i gang med at skrabe penge sammen til en rumfærge, en art moderne Noahs ark, som skal redde en udvalgt gruppe på 45 mennesker, og bringe dem til planeten Zyra, hvor de skal starte en ny civilisation.
Alt dette er åbenbart ikke mere presserende end at Randall og doktor Hendrons datter kan nå at forelske sig... SIGH! –Men bortset fra det er der ellers en god og realistisk stemning, og spændingen bygges fint op. Jeg kunne godt have tænkt mig at der var fokuseret lidt mere på desperationen og panikken blandt de ”almindelige mennesker” da katastrofen rammer og det går op for dem det er for sent at flygte, jeg mener, for fanden, det er trods alt jordens undergang!
Da katastrofen så endelig indtræder får vi serveret nogle kanon lækre FX med forskellige miniaturemodeller der bliver udsat for alskens uvejr, flodbølger, vulkanudbrud og jordskælv, og det er ser totalt fantastisk ud... og her mener jeg ikke det ser fedt ud på en trash-agtig måde, men virkelig at det sagtens kan konkurrere med alle de bovlamme og hyper-kunstige CGI-effekter vi bliver stopfodret med! Som Quentin Tarantino sagde i et interview til Empire; ”Hvis jeg vil have det der computer-spil lort, så kan jeg gå hjem og stikke pikken i min Nintendo!” –Og det at nutidens biograf publikum øjensynligt ikke kan finde ud af at se film der er mere end et par dage gamle, det kan jeg virkelig ikke tage mig af.
Nå, øh... for nu at komme tilbage til filmen; When Worlds Collide skæmmes helt klart af for meget blødsødenhed og sentimentalitet (det er klart at den slags trækker fatalt ned i et blad som Stay Sick!), for der er ellers virkelig mange fede ting i den, f.eks. ser vi på et tidspunkt nogle S/H filmklip med mennesketomme byer og ødelagte huse, ledsaget af en dyster speaker-stemme, og det virker utrolig autentisk.
Filmen er som sagt rigtig go´ og spændende, men slutningen kalder på et overbærende smil, for nu at bruge en populær vending.
Fuck-up i oversættelsen:
Stemme over radio siger: ”We are remaining on the air”, hvilket oversætteren får til: ”Vi mangler ilt!!!!!”

Comic Book the Movie (Lars Kramhøft)

USA, 2003
DIR: Mark Hamill
CAST: Mark Hamill, Billy West, Donna D´Errico, Roger Rose, Lori Allan Mfl.
LÆNGDE: Ca. 107 min.
DISTRO: Miramax
DVD-INFO: Reg.1, 2 disc w. tons of extras, making of, deleted scenes, interviews, biographies + more!

Hollywood invaded the comic book world... Now the real comic book heroes are striking back!

Comic Book The Movie er en mockumentary i stil med klassikere som This Is Spinal Tap og Peter Jackson´s Forgotten Silver, og den er Mark Hamills debut som instruktør. Filmen er én lang hyldest til tegneserier, deres fans og, især, de kulørte amerikanske superhelte fra tegneseriernes Golden Age. Samtidig er den en skarp satire over Hollywood, og deres ofte respektløse måde at filmatisere tegneserier på. Filmen er 100 procent på fans´nes side, for som Mark Hamill selv siger; ”I`m one of YOU!”
Rollelisten udgøres næsten udelukkende af det Hamill kalder ”the most famous people you´ve never heard of”, nemlig voice-over talenter fra animationsverdnen, bl.a. Billy West som vi kender som Fry i Futurama, og mange flere. Jeg kendte ikke selv halvdelen af dem, men det er nogle utrolig morsomme mennesker, og man kan mærke at de alle sammen pitcher ind af ren og skær goodwill, og samtidig har det skideskægt.
Mark Hamill er selv mega tegneserie fan, han har bl.a. skrevet sin egen serie, The Black Pearl for Dark Horse, nogle numre af The Simpsons tegneserien, men er nok mest kendt for at lægge stemme til Jokeren i Batman Adventures tegnefilmene... og så naturligvis for sin rolle i en vis lille science fiction trilogi.
I CTM spiller Hamill en voksen og lettere ”outdated”, men passioneret tegneserie fan og historielære ved navn Donald Swan (navnet er selvfølgelig også et vink med en vognstang...), som i sin fritid er redaktør for fanzinet ”Once Upon A Dime” – et blad helliget Golden Age superhelten Commander Courage. Swan bliver headhuntet til Hollywood da et fancy filmstudie får færten af penge – de vil filmatisere Commander Courage. Swan opdager dog hurtigt at de smarte filmfolk ikke har meget til overs for den corny gamle serie han selv elsker, de vil derimod bare lave et voldeligt og kynisk re-vamp der kan spindes en masse merchandise over. Og værst af alt – Commander Courage´s trofaste kid sidekick, Liberty Ladd, skal udskiftes med en sexet bimbo ved navn Liberty Lass!
Swan bliver, sammen med kameramand og en slick PR-guy sendt til The San Diego Comic Con hvor studiet vil offentligøre nyheden om den kommende Commander Courage film. Deres skumle plan er at få en fiks lille documentary ud af turen, som siden kan sælges på en dobbelt disc udgave af Commander Courage på DVD (for a few bucks extra of course!), men de har ikke taget højde for én dedikeret fanboys kærlighed – Swan er nemlig hellbent på at banke noget respekt for historien ind i deres grådige hoveder!
Jeg har desværre aldrig selv været på en comic con, hvor hovedparten af CTM er optaget, men det er helt sikkert en verden for sig, hvor folk strømmer til fra hele verden for at dele deres interresse for obskur popkultur – det myldrer med kendisser fra tegneseriebranchen, og chicks klædt ud som Hawkgirl, Black Widow og jeg ved ikke hvad... ja, der er selvfølgelig også masser af fyre der er klædt ud, men jeg syntes ligesom at det andet var mere bemærkelsesværdigt!
CTM er vel ikke stor filmkunst, men hvis man ved hvordan det er at dyrke noget som de fleste ”normale” mennesker ikke forstår, så tror jeg næsten ikke man kan undgå at blive rørt over Hamills portæt af ægte fankærlighed – jeg kan i altfald genkende noget af mig selv flere steder, f.eks. en scene hvor Swan nærmest euforisk lovpriser Ray Harryhausen overfor en totalt uforstående gut, som absolut ikke kan se noget fantastisk i de gamle film.
Af andre mindeværdige scener kan nævnes en fest hvor Jim Cummings (stemmen bag Winnie The Pooh!!!) drikker sig stangstiv i Absinth!
Slutningen skal naturligvis ikke røbes, for tag endelig ikke fejl – filmen er et lille drama i sig selv, og lad os bare sige at Swan får bevist at han har lidt superhelt i sig...
CTM er i øvrigt krydret med tonsvis af interviews med folk som Kevin Smith, Bruce Timm, Peter David, Matt Groening, Paul Dini, Stan Lee og mange flere, der alle spiller ”sig selv” og snakker løs om deres (naturligvis ikke-eksisterende) forhold til Commander Courage.
Halvdelen af fornøjelsen ved CTM er faktisk at sidde og lege who´s-who og spotte de navne, ansigter og stemmer (jeg ville have skrevet ”kendte”, men det er vel at skyde lidt over målet, da disse folk desværre kun er ”kendte” indefor nogle bestemte kredse) der konstant dukker op over det hele; J.J. Abrams (skaberen af Alias) Hugh Hefner og Bruce Campell for at nævne nogle få, som ikke engang har nogen direkte forbindelse til tegneseriebranchen.
Super-nørdet (jeg hader det ord) vil nogen kalde det, og jeg tror også næsten at filmen kan bruges som en manddomsprøve for tegneseriefans (!), men jeg var dybt grebet af den charmerende historie om en kikset gammel tegneserie-fans kærlighed til en fjollet antik superhelt, kontra det ultra smarte og overfladiske tandpaste-smils Hollywood.
Det er pragtfuldt at der, selv i dag, kan laves film hvor drivkraften er kærlighed og ikke $$$, og vi skylder Mark Hamill stor respekt for at han bruger sin stjernestatus (pun intended;-) til at slå et slag for en så miskendt gren af popkulturen. Det må vel desværre også være derfor at de fleste fuldstændig har glemt hvem Mark Hamill er – jeg har lagt mærke til at selv folk der HAR set de originale Star Wars film (hvilket indebefatter hvad, 90% af verdens befolkning?), ikke lader til at genkende Hamills navn, endsige spekulerer over hvad der siden er blevet én af de største og mest elskede ikoner i den moderne popkultur.
Men det understreger bare at Mark Hamill i sandhed er ”ONE OF US!”
Praktisk Info: Comic Book The Movie DVD´en er lidt dyr (299 kr.), men jeg synes bestemt den er det værd. Kan skaffes via Comicxpress i Ålborg.
(LVK)

Dansk Fanzine index (af Thomas Winther)

Dette index er over film titler og instruktører, blandet godt og grundigt op imellem hinanden.
Nu er det med filmtitler jo noget svævende noget. Hvor tit høre man ikke om film Did aka. Dad aka. Dud. Her har jeg valgt at gengive filmene under de titler de optræder I bladene. Er der i bladet opgivet en aka titel, jamen så er begge titler opgivet. Instruktøren er kun opgivet hvis han er nævnt i bladet, jeg har kun i sjældne tilfælde været ude og hente andre oplysninger ind. Hvis filmen er en filmatisering, og bogen og forfatter er nævnt i artiklen, så er dette også medtaget, men igen er yderlige oplysninger ikke indhentet.

Eksempel, I MONDO FRANKO er der en artikel om Peter Cushing, og den ender med en Filmografi hvori der nævnes 50-60 film. En sådan artikel er ikke opført under hver enkelt film titel men kun under Cushing, Peter. Det samme gør sig gældende med artikler der handler mere om en instruktør end om hver enkelt af hans film, den vil også kun stå under hans navn.
Dette er gjort for at lette arbejdet, men gør også at ting måske ikke findes så let som jeg først havde intentioner om at gøre det. Men som de siger på bibliotekskolen ”Vær altid opmærksom på nul hits” Altså finder du ikke hvad du søger så prøv at være kreativ i dit opslag, da den måske står under noget andet (det kan selvfølgelig også være at den ikke er der).

Kun hvis oplysningerne er på fremtræden sted i artiklen.

MF= Mondo Franko (eller medlem af folketinget hvis det er TV-avisen du sidder og ser)
UMF=Ultimo Mondo Franko
MF3= Mondo Franko 3

Men behind the sun MF-4
Mous, T.F. MF-4
Chopperchiks in zombietown MF-5
Hoskins, Dan MF-5
Slagter på 250pund MF-5
Philips, Nick MF-5
Acthung – The desert Tigers MF-6
Batzella, Luigi MF-6
Katansky, Ivan MF-6
Sword stained with royal blood, The MF-6
Yuen, Brandy MF-6
Werewolf Women MF-7
De Silvstro, Rino MF-7
Jacob’s Ladder MF-8
Lyne, Adrian MF-8
Body Parts MF-8
Red, Eric MF-8
Contact MF-9
Spawn MF-9
Dommer Dread MF-9
Gattaca MF-9
A Chinese Torture Chamber MF-10
Jing, Wong MF-10
Fallen MF-10
Hobbit, Gregory MF-10
Frostbiter – Wrath of Wendigo MF-10
Chany, Tom MF-10
Queen of Black magic MF-12
Loreleys Grasp, The MF-13
De Ossori, Amando MF-13
Dentist MF-14
Tandlægen MF-14
Yuzna, Brian MF-14
Dentist 2 MF-15
Tandlægen 2 MF-14
Yuzna, Brian MF-15
Bram Stokers Dracula MF-16
Stoker, Bram MF-16
Coppola, Francis Ford MF-16
En vampyrs bekendelser MF-16
Rice, Anne MF-16
Blade – The Daywalker MF-16
Inhumanities 2 MF-21
Emerson, Wesley MF-21
Stargate SG.1 MF-22
Azzopardi, Mario MF-22
Nightbreed MF-22
Barker, Clive MF-22
Mercry Rising MF-22
Becker, Harold MF-22
Fight for your life MF-23
Endelson, Robert A. MF-23
Kichiku dai enkai MF-23
Kumakiri, Kazuyoshi MF-23
Tough to kill MF-24
D’Amato, Joe MF-24
Dark city MF-25
Proyas, Alex MF-25
A day with Alfred MF-25
Von Hegnet, Lars MF-25
Geek MF-28
Crow, Dean MF-28
Shadowbuilder MF-29
Dixon, Jamie MF-29
Snuff MF-29
Findley, Roberta MF-29
Zombie 3 MF-30
Fulci, luci MF-30
Hitman MF-30
Tung, Wei MF-30
DNA MF-31
Mesa, William MF-31
Species 2 MF-31
Medak, Peter MF-31
Cushing, Peter MF-32
Lee, Christopher MF-32
Phantom of the opera, The MF-41
Little, Dwight H. MF-41
Eye in the labyrinth, The MF-43
Caiano, Mario MF-43
Satan returns MF-43
Lun, Ah MF-43
Red night of the gestapo MF-43
DiAgostini, Fabio MF-43
Evil dead trap MF-44
Ikeda, Toshiharu MF-44
Vampires MF-44
Carpenter, John MF-44
Vampire$ (bog) MF-44
Steakley, John MF-44
Higlander MF-45
Mulcany, Russel MF-45
Chopping Mall MF-45
Wynorsky, Jim MF-45
Blood Delirum MF-46
Bergonzelli, Sergi MF-46
equinox MF-47
Woods, Jack MF-47
Pumpkinhead MF-47
Winson, Stan MF-47
Hævneren MF-47
Mindripper MF-48
Cayton, Joe MF-48
Cravwn, Wes MF-48
Jaws 3 MF-48
Alves, joe MF-48
Halloween - H20 MF-48
Miner, Steve MF-48
Fist of Legend MF-49
Chan, Gordon MF-49
Hand of Death, The MF-49
Palm, Anders MF-49
Addio Ultimo Vomo MF-50
Castiglioni MF-50
Star Trek MF-52
Mausoleum MF-57
Dugan, Michael MF-57
Laserblast MF-57
Rae, Michael MF-57
Faccia di Spia MF-59
Ferrara, Giuseppe MF-59
Deep Rising MF-60
Sommers, Stephen MF-60
Tentacles MF-61
Hellman, Oliver MF-61
Cross of seven jewels MF-62
Andolfi, Marco Antonio MF-62
Fulci, Lucio MF-62
Demonia MF-62
Nightmare Street MF-62
Bucksey, Colin MF-62
Worm Eaters MF-63
Robbind, Herb MF-63
Killer Tongue MF-63
Sciamma, Alberto MF-63
Dead and buried MF-64
Sherman, Gary MF-64
Devil’s Sword MF-64
Timoer, Ratno MF-64
Nailgun Massacre MF-65
Lufton, Terry MF-65
Island of the Fishermen MF-67
Martino, Sergio MF-67
Talos MF-68
Mulcahy, Russel MF-68
Skyggen MF-68
Nielsen, Thomas Borch MF-68
Microovns massakren MF-69
Berwik, Wayne MF-69
Navy vs the nightmonsters MF-69
Hoey, Michael MF-69
Rædselsnætter MF-69
Nest, the MF-70
Winkless, T.H. MF-70
Laughing Dead, the MF-71
Somtow, S.P. MF-71
Monster shark MF-71
Bava, Lamberto MF-71
Vampire Hookers MF-72
Santiago, Cirio H. MF-72
Jagten på den forsvundne by Atlantis MF-73
Deodato, Ruggero MF-73
Matant Hunter MF-73
Kincaid, Tim MF-73
Last house on the deadend street MF-76
Janus,Viktor MF-76
Messiah of evil MF-76
Huyck, Willard MF-76
Arnold, Jack MF-77
It came from outer space MF-77
Creature from the black lagoon MF-77
Revenge of the Creature MF-77
Creature walks among us, the MF-78
Tarantula MF-79
Incredible shrinking man, the MF-79
Manden der blev mindre MF-79
Planet of vampires MF-80
Bava, Mario MF-80
Return of the zombies MF-81
Merino, J.L. MF-81
Savage weekend MF-81
Killer behind the mask, the MF-81
Don’t go in the woods… alone MF-82
Bryan, James MF-82
Brood, the MF-82
Cronenberg, David MF-82
Phantoms MF-83
Chappele, Joe MF-83
Skygger (bog) MF-83
Koontz, Dean R. MF-83
Company of wolves, the MF-83
Jordan, Neil MF-83
Exterminator MF-84
Glickenhouse, James MF-84
Naples Connection, the MF-84
Fulci, Lucio MF-84
Dark, the MF-85
Cardos, John “Bud” MF-85
Galaxy of terror MF-85
Clark, B.D. MF-85
Innocents, the MF-86
Clayton, Jack MF-86
Satan’s slave MF-87
Warren, Norman J. MF-87
Hunchback of the morgue, the UMF-4
Aguirre, Javier UMF-4
Jeg så jesus dø UMF-5
Fyrsting, Ib UMF-5
Det blodige kors UMF-5
C.H.U.D UMF-5
Cheek, Douglas UMF-5
Hichcock, Alfred UMF-6
Barbarella UMF-8
Vadim, Roger UMF-8
Grim UMF-9
Matthews, Paul UMF-9
Helga, Shewolf of Silberg UMF-9
Barnier, Alain UMF-9
Helga heksen fra Silberg UMF-9
Scott, Ridley UMF-11
Alien UMF-11
Blade Runner UMF-11
Nosferatu a Venezia UMF-46
Caminato, Augusto UMF-16
Superstition UMF-17
Roberson, James W. UMF-17
Incredible Melting man, the UMF-18
Manden der smeltede UMF-18
Redneck zombies UMF-18
Lewnes, Pericies UMF-18
Slaughter Hotel UMF-19
Di Leo, Fernando Di UMF-19
Wolf UMF-21
Nichols, Mike UMF-21
Other hell, the UMF-23
Mattei, Bruno UMF-23
Blood ceremony UMF-23
Grau, Jorg UMF-23
Hotline UMF-24
Jameson, Jerry UMF-24
Justine UMF-24
Boger, Chris UMF-24
Night of the demon UMF-24
Wasson, James C. UMF-24
L’Orrible segreto del dr hichcock UMF-25
Frygtens time UMF-25
Freda, Riccado UMF-25
Legasy of satan UMF-26
Damino, Gerard UMF-26
Mask of Murder UMF-26
Mattson, Arne UMF-26
GRU (tegneserie) UMF-27
Dracula (tegneserie) UMF-27
Vampyr (tegneerie) UMF-27
Existenz UMF-31
Cronenberg, David UMF-31
Don’t Answer the phone UMF-32
Hammer, Robert UMF-32
pumpkinhead UMF-32
Death Weekend UMF-32
Fruet, William UMF-32
Extra Terrestrial nastie, the UMF-33
Sullivan, James A. UMF-33
Demented UMF-33
Jeffreys, Arthur UMF-33
Blood orgy of the leather girls UMF-35
Lucas, Meredith UMF-35
Axe UMF-35
Fridel, Frederick R. UMF-35
Flesh Feast UMF-36
Grinter, B.F. UMF-36
La frusta E il corpo UMF-36
Voice beyond the grave UMF-37
Killer must strike again UMF-37
Gozzi, Luigi UMF-37
Crawlspace UMF-37
Schmoller, David UMF-37
Ondskabens pension UMF-38
Cutthroats nine UMF-38
Ninth Gate, the UMF-39
Polanski, Roman UMF-39
Beyond the door 2 UMF-39
Bava, Mario UMF-39
In the shadows of the eagles UMF-42
Baldi, Ferdinando UMF-42
All’ombra delle aquile UMF-42
Under ørnens skygge UMF-42
Gli aomori di ercole UMF-43
Bragaglia, carlo Ludovivo UMF-43
Loves of Hercules,the UMF-43
Anno 79:La distruzione di ercolano UMF-43
Perolini, Gianfranco Parolini UMF-43
79 A.D. UMF-43
Slavernes oprør UMF-43
Hercules hævner UMF-43
I due gladiatori UMF-44
Caiano, Mario UMF-44
Two gladiators, the UMF-44
Gladiatorernes kamp UMF-44
Erdo il grande UMF-44
Tourjansky, Viktor UMF-44
Genoino, Arnaldo UMF-44
Herod the great UMF-44
Herodes den store UMF-44
Il giulio caesare, conquestatore delle gallie UMF-45
Boccia, Tanio UMF-45
Ceasas the conqueror UMF-45
Julius Cæsar UMF-45
Il gladiatore invincible UMF-45
Martino, Alberto de UMF-45
Invincible glatiator, the UMF-45
Gladiator – sejre eller dø UMF-45
Goliath e la schiava ribelle UMF-45
Caiano, Mario UMF-45
Alfonso, Brescia UMF-45
Gordian the glorious avenger UMF-45
Den tapre helt og slavepigen UMF-45
L ira de achille UMF-45
Girolami, Marino UMF-45
Achilles UMF-45
Last days of Sodom and Gomorrah UMF-46
Aldrich, Robert UMF-46
Leone, Sergio UMF-46
Slaget om Sodoma og Gomorra UMF-46
Maciste contro il vampiro UMF-46
Corbucci, sergio UMF-46
Maciste against the vampire UMF-46
Piraternes overmand UMF-46
Il massacro dela foresta nera UMF-47
Baldi, Ferdinando UMF-47
Massacre in the black forest UMF-47
Massakren i den sorte skov UMF-47
Revak, io schiavo di cartagine UMF-47
Mate, Rudolph UMF-47
Barbarians, the UMF-47
Revak – han kæmpede for friheden UMF-47
Il terrore dei barbari UMF-47
Campogalliani, Carlo UMF-47
Goliath and the barbarians UMF-47
Goliath og barbarerne UMF-47
Treasure of the petrified forest UMF-48
Salvi, Emmino UMF-48
Vikingeskattens forbandelse UMF-48
Ulisse UMF-48
Camerini, Mario UMF-48
Ulysses UMF-48
L ultiomo die vikinghi UMF-48
Gentilomo, Giacomo UMF-48
Bava, Mario UMF-48
Last of the vikings UMF-48
Vikingerne angriber UMF-48
Gli ultimo giorni di pompei UMF-49
Last days of the pompeii UMF-49
Bonnard, Mario UMF-49
Leone, Sergio UMF-49
Last days of Pompeii, the UMF-49
Pompeis sidste dage UMF-49
Ursus nella valle dei leoni UMF-49
Bragaglia, C.L. UMF-49
Ursus in the valley UMF-49
Løvernes dal UMF-49
Il vecchio testamento UMF-49
Perolini, Gianfranco UMF-49
Old testament, the UMF-49
Ild og sværd UMF-49
Amazones, the UMF-50
Bradley, Al UMF-50
Amazon Jail UMF-50
Oliverira, Osvaldo de UMF-50
Antichrist, the UMF-51
Martino, Alberto da UMF-51
Class of nuke’em High UMF-51
Hains, Richard UMF-51
Dementia 13 UMF-52
Coppola, Francis Ford UMF-52
Mad Foxes UMF-53
Gray, Paul UMF-53
Phase IV UMF-53
Rats UMF-53
Mattei, Bruno UMF-53
Scarlet Diva UMF-54
Argento, Asia UMF-54
Frightmare UMF-55
Walker, Peter UMF-55
Lady in red kills 7 times UMF-56
Miraglia, Emilio P. UMF-56
Murderrock UMF-56
Fulci, Lucio UMF-56
Dark City UMF-57
Matrix, the UMF-57
Mardi Gras Massacre UMF-58
Wise, Jack UMF-58
From beyond UMF-58
Lovecraft, H.P. UMF-58
Death laid an egg UMF-59
Questi, Giulio UMF-59
Doberman UMF-59
Kounen, Jan UMF-59
Ornepigen Bodil –A sumemr day UMF-60
Autopsia UMF-61
Logar, Juan UMF-61
Oasis, the UMF-61
Living dead, the UMF-61
Frank, A.M. UMF-61
Funny Games UMF-62
Boys next door, the UMF-64
Spreeis, Penelope UMF-64
Don’t open till Christmas UMF-64
Purdom, Edmund UMF-64
New barbarians, the UMF-65
Castellari, Enzo G. UMF-65
Herzog, Werner UMF-66
Aguirre, der zorn Gottes UMF-66
Jeder für sich und gott gegen alle UMF-67
Stroszeck UMF-67
Lessons of Darkness UMF-67
Rekviem for en ubeboelig planet UMF-67
Woyzeck UMF-68
Crobra Verde UMF-68
Slave Coast UMF-68
Fitzcarraldo UMF-68
Nosferato – The Vampyre UMF-69
Laboratory of the devil UMF-69
Ho, Godfrey UMF-69
Island of death UMF-70
Serrador, N.I. UMF-70
Lord of illusions UMF-71
Barker Clive UMF-71
Psychos in love UMF-72
Bechard, Gorman UMF-72
Phantasnm Oblivion UMF-72
Coscarelli, Don UMF-72
Resurrected, the UMF-73
O’bannon, Dan UMF-73
Lovecraft, H.P. UMF-73
Soldier Blue UMF-73
Nelson, Ralf UMF-73
Frozen dead, the UMF-74
Blood Orgy of the she-devils UMF-74
Mikels, Ted V. UMF-74
Night Eyes UMF-75
Clouse, Robert UMF-75
Dr. Giggles UMF-75
Coto, Manny UMF-75
Fall Break UMF-76
Mutilator, the UMF-76
Cooper, Buddy UMF-76
Are you in the house Alone? UMF-77
Ravenous UMF-77
Kannibalerne UMF-77
Bird, Antonia UMF-77
Carnival of souls UMF-78
House on straw hill UMF-78
Clarke, James Kenelem UMF-78
Killers moon UMF-79
Birkenshaw, Alan UMF-79
Blood of heroes, the UMF-80
Salute of the Jugger UMF-80
Shallows helte UMF-80
Flash Gordon UMF-81
Hodges, Mike UMF-81
Woo, John (artikel) UMF-82
Creeping Flesh UMF-83
Funhouse, the UMF-84
Hooper, Tobe UMF-84
Rædselshuset UMF-84
Beast within, the UMF-86
Mora, Phillippe UMF-86
Ice House, the UMF-86
McGowan, Stuart E. UMF-86
Quest for fire MF3-4
Blood work MF3-5
Creature MF3-5
Ice Planet MF3-7
Dune MF3-13
Lynch, David MF3-13
Herbert Frank MF3-13
Klit (bog) MF3-13
Incubus MF3-19
Beowulf MF3-20
Carnival of souls MF3-24
Det syvende tegn MF3-25
Journey to the center of the earth MF3-26
Excalibur MF3-28
Merlin MF3-29
Dagon MF3-30
Lovecraft, H.P. MF3-30
One hell of a Christmas MF3-31
Voodoo ritual MF3-32
Man who fell to earth, The MF3-33
Abattoir MF3-36
Neutzsky-Wulff, Erwin MF3-36
Gilgamesh MF3-37
House MF3-43
House2 MF3-43
Jeepers Creepers MF3-43
Ulvenes nat MF3-44
Odysse, the MF3-45
Kurosawa, Akira MF3-46
Terminator 2 MF3-46
Ichi – the killer MF3-47
Chostship MF3-48
Conversation, the MF3-49

Reklame for BANNED IN BRITAIN nr. 2

The Sword and the Sorcerer

Gml. Dk-titel: Sværdet og Troldmanden
Dir: Albert Pyun (USA, 1982)
Distro: On-Air Video (DK)
Info: dvd, letterbox
Extras: 3 trailere for filmen
Cast: Lee Horsley, Kethleen Beller, Simon MacCorkingdale, Richard Lynch, George Maharis.

review: Jack J
Alle Serie Magasinets gamle læsere husker naturligvis Conan, Røde Sonja og Kong Kull. Jeg tror vist, at Barbaren Conan (aka Conan the Barbarian) var næsten alle SM-læsernes yndlingsserie, det var i alt fald min - dengang for længe siden i begyndelsen af det 20. århundrede.
On-Air Video har for nyligt beriget vores liv gevaldigt ved at genudgive sværd og trolddom-filmen The Sword And The Sorcerer. Sidste gang, den udkom, var tilbage engang i 80'erne, og dengang brugte man jo stadig danske titler og kaldte den derfor Sværdet og Troldmanden. [Jeg må indrømme, at jeg ikke helt har besluttet, om jeg synes, det er bedre i dag end dengang. Jah joh, vi er mere internationale i dag, 40-50 tv-kanaler i kabelnettet, Internet og Øresundsbro, men derfor kunne vi vel godt give udenlandske film danske titler eller hur? Men så på den anden side, hvorfor osse sidde og hænge over den forbistrede danskhed, som filmsamler er det vel bedst at referere til film efter deres originaltitel. Sagen er jo så bare den, at det gør vi jo alligevel ikke, når det gælder fx franske, spanske eller andre ikke-angelsaksiske film, de får stadig danske titler. Og når samtidig een eller anden engelsksproget film udkommer med en så svært-udtalelig titel, at der ikke er nogen, der kan hitte ud af at udtale den rigtigt, når de står nede ved videoforhandleren, eller ikke ved, hvad den egentligt betyder... så er det måske osse lidt fjollet, at de go'e gamle titler blev skippet, blot for at danskerne ku' sidde og føle sig åh så internationale og med på moden - but what do I know! ...Og egentligt sku' det her jo handle om The Sword And The Sorcerer!]
Filmen er fra 1982 og er Albert Pyuns debutfilm. Handlingen foregår som nævnt i et Conan-agtigt land for længe, længe siden. En god og viis konge har bragt fred og fordragelighed til sit land. Han har naturligvis også både en kæk søn og en dejlig datter (som senere skulle blive en integreret del af tv-føljetonernes moder: Dollars!! [eller Dynasty, som den hed i virkeligheden]). Men alt vare ikke evigt (ellers ville det osse være en kedelig film), så en ond og led kæltring vil have overherredømmet over hele verden og vejen går ikke overraskende gennem den gode og viise konges land. Men den slags er jo ikke nemt, for den gode og viise konge er både... well... god og ikke mindst viis, så har han været så forudseende at have en stærk og sej hær. Så hvad kan den lede usling gøre? Han stopper op, klør sig i skridtet og tænker hårdt, hmm, tænke, tænke... nåh jo, han kunne jo kontakte en dæmon fra Helvede! Og det gør han så! Han indgår en aftale med nævnte dæmon, men da helvedsynglen har gjort sin del af arbejdet, stikker uslingen sit sværd i ham og sender ham tilbage til det Helvede, han kom fra, i den tro, at han er død (men det er den slags jo sjældent!).
Senere sker der en hel masse andre ting, the bad guy dræber kongen + dronningen og overtager landet. Men hvad med kongesønnen, datteren, dæmonen, hvad med dem? Og hvem er han, der kommer ridende med en flok lejesvende midt i det hele? Well, you know what to do! Køb dvd'en og find ud af det! Nå ja, at jeg så ikke kan love dig, at du rent faktisk finder ud af det, endsige blir mindre forvirret, er så en helt anden sag! Plottet er faktisk lettere rodet, jeg sad flere gange og tænkte: Jamen hvem er ham der? Hvis HAN er sønnen, hvem er så ham den ANDEN?? Og hvis DET er sønnen og DET er datteren, er DET DER så ikke blodskam??? Men well, det gør sådan set ikke så meget, bare se den og lad dig underholde! Og underholdende dét er Sværdet og Troldmanden bestemt, og for splatterfans er der osse en del at komme efter: blod sprøjter og mindst et enkelt hoved blir kløvet. Der er osse en hel del nøgne kvinder, der render rundt og er... well... nøgne. Og helten har et sværd, der kan skyde klinger!! FX'ne er ganske glimrende og dæmon-makeuppen er god. Den onde skurk spilles i øvrigt af Richard Lynch, som også var med i det store mesterværk Aligator 2, som jeg anmeldte i Obskuriøst #5/6.
On-Air dvd'en er i nydelig letterbox (hvilket den gamle video ifølge Heine Sørensen ikke var), og så koster den kun 25 kr. i T&P Musikmarked!! Lissom med de fleste On-Air-udgivelser, så er der heller ikke her ret meget ekstramateriale, men tre trailers for filmen er det da blevet til (at det så blir lidt kedeligt at se tre næsten ens trailere... tja...) + lidt læsemateriale.
Sidst i filmen blir der godtnok annonceret for en efterfølger, men det ka' du godt glemme alt om; den blev aldrig til noget.
Som en finurlighed er der såmænd på bagsiden af dvd-kassetten citeret fra alle raske fans af psykotroniske films bibel, Weldons Psychotronic Encyclopaedia of Film! Hva' blir det næste, citater fra Stay Sick!? hø hø...

Freddy vs. Jason (af Metin Vardar)

Dk-titel: Freddy vs. Jason
Dir: (USA, 2003)
Distro: suspekt Internetversion
Info: næh...

anmeldelse: Metin Vardar
Yes, så har jeg set den, endelig! I skrivende stund har filmen just fået biografpremiere i USA, så du, kære læser, undrer dig nok over, hvordan yours truly har fået set filmen. Har jeg taget en smuttur til USA? NEJ. Det har jeg sgu ikke råd til - har ikke engang råd til at købe en bambus-DVD. Lad mig bare sige, at Internettet rummer masser af godter. Jack, få dig nu en Internet-opkobling, så slipper du for at true mindreårige væk fra PC'erne på biblioteket. De giver dig nok røvfuld en dag [Jack her: når man ligner en engelsk fodboldt-hooligan, så tør de ikke!!]. Filmen er instrueret af Ronny Yu - som jeg ikke kender eller ved en skid om - hvem fanden er han? Anybody? [Jack igen: det ka' du da for fanden ikke mene!! Han er fra Hongkong og har bl.a. lavet mesterværkerne THE BRIDE WITH WHITE HAIR og TRAIL og såmænd osse CHINA WHITE, som far her anmeldte for 100 år siden i Bloody Darlings. Ta' dig sammen, Metin! ha ha...] Men Kelly Rowland er med i filmen som den eneste celebrity til undertegnedes store irritation, for hun er så irriterende at se på. Men Jason tager sig kærlig at hende - wuuuuhuuuuuuu.
Og hvordan er filmen så? DEN ER FUCKING VILD! I love it. Glæd dig, kære læser. For du vil ikke blive skuffet. Den er lavet på et mindre budget, men hver eneste dollar er spenderet omhyggeligt (på nogle fede effekter, hehehe). Det hele starter med, at Freddy beklager sig - ak ja, den gamle børnemorder er gået hen og blevet arbejdsløs, fordi teenagerne i Elm Street nu medicinsk (nogle piller) er blevet reddet fra Freddys onde drømme. Så der skal nytænkning på bordet, ellers så dør Freddy nemlig, eftersom det er børnenes mareridt og drømme, der berettiger hans eksistens. Hva' gør han så - jo, han vækker Jason til live og beder ham om at genskabe status quo. Men Jason er jo som sagt Jason - han går til makronerne og efterlader ikke meget arbejde til Freddy, som bliver overordentlig sur. Hva' fanden bilder han sig ind? Freddy finder sig ikke i noget og beslutter sig for at give Jason en lektion i lemlæstelse. Sideløbende med dette plot, så har vi en flok teenagere, der helst meget gerne skal kunne ondulere både Jason og Freddy. Jeg vil ikke afsløre for meget, men glæd dig til nogle fede scener. Og min yndlingsscene? Hehe, Freddy vender sig om mod Kelly Rowland og siger: "Ahhhh, nice, dark meat". Fuck, det var en cool scene, men dem er der masser af i filmen.

Scared Stiff

Dk-titel: Stiv af Skræk
Dir: Richard Friedman
Distro: PolyGram Home Video (DK)
Info: video, fullscreen
Cast: Mary Page Keller, Andrew Stevens, Josh Segal, David Ramsey.

anmeldt af Jack J
Jeg fandt Scared Stiff, da jeg og Heine Sørensen faldt over det kæmpelager af gamle Polygram-titler en dag sidste sommer inde i downtown København (læs mere om det i nyhedssektionen på side et-eller-andet; "Fantastisk Filmfund - igen!"). Jeg viste Heine (som har set 99% af ALLE gamle udgivelser fra den danske videoguldalder i 80'erne) coveret og spurgte: "Er det noget?", og Heines svar var det sædvanlige: "Næh, det er det ikk"! Med mindre noget er et psykotronisk mesterværk, så vil den hr. Sørensen hellere undlade at investere i en film bare for ikke at skulle slippe en sølle 20'er (og her var der endda kun tale om 15 kr.!!). Well, jeg har efterhånden lært ikke at lytte efter hverken Heine, Henrik Larsen eller (specielt) Frank Brahes meninger om film!! Nogen gange er deres filmsmag bare så fukked op, at det er til at få ondt i nyrerne af!! Så naturligvis smed jeg alligevel Stiv af Skræk ned i stakken af Polygram-titler, der sku' med hjem - og hurra for det.
En ung kvinde, hendes lille 6-7-årige søn og hendes nye mand er ved at flytte ind i et stort, gammelt hus et sted i noget, der ligner Louisiana. Engang i 1800-tallet var huset beboet af en slavehandler, som både tæskede sin kone og sin lille 6-7-årige søn (ka' du allerede her forudsige filmens plot?). På et tidspunkt dræbte han en hel flok slaver, der med konens hjælp havde taget ophold i hans hus. Inden de kradsede af, nåede de dog lige at kaste en forbandelse over ham. Tilbage i nutiden finder kvindens nye mand nogle kister med gammelt stads i et loftsværelse, der har været forseglet i mange år... og så følger ikke overraskende den sædvanlige historie med kvinden og sønnen, der iblandt ser syn fra fortiden, klaveret spiller af sig selv, legetøjet leger med sig selv, osv. Det er set bedre før og det er set værre før!
However, that is not to say Scared Stiff er en dårlig eller kedelig film. Den er... hm, tja, hvis jeg si'r "ok", så tror du vel bare, den er halvdårlig og det er den bestemt ikke, det er bare ikke noget mesterværk - men altså "ok"! Og uden lidt uhygge er den heller ikke og til sidst, er der en lang og ganske fed slutscene, hvor kvinden hele tiden ryger fra det ene underlige sted til det næste sted uden at kunne slippe løs af det. Denne del af filmen er ret weird, nærmest surrealistisk, og dette kan måske skyldes, at en af mændene bag screenplayet såmænd var Mark Frost, som senere skrev tv-serien Twin Peaks sammen med David Lynch.
Splatter wise er der også nogle gode scener, bl.a. i en mareridtsscene, hvor en mand lyner en lynlås i siden af hovedet op og lukker "låget" op ind til sin dunkende hjerne (fedest!). Men logik derimod skal du nok ikke lede efter (men det gør nu ikke noget , det er jo ikke Filmland det her, arrha ha ha). Som helhed står filmen vel cirka til et 7-tal på 13-skalaen.
Som så mange andre Polygram-udgivelser er Scared Stiff svær at finde these days, men skulle du alligevel falde over den, så lad være med punge ud med en hel herregår! Nå ja, dvs. medmindre du er en fanatisk svensk samler, der bare skal ha ALT fra alle selskaber naturligvis, men så er du altså osse selv ude om det. Alle andre bør højst gi' en 50'er.

The Night Flier

aka Stephen King's The Night Flier
Dk-titel: Stephen King's The Night Flier
Dir: Mark Pavia (USA, 1998)
Længde: ca. 92 min.
Distro: Sandrew Metronome (DK)
Info: video, letterbox

anmeldt af Jack J
Yeps, jeg ved, hvad du tænker: "Stehen King-filmatisering, æv, ikke godt!" - Og nej, det lyder ikke godt, men følg nu bare med alligevel, for i dette tilfælde er det knap så skidt, som det lugter!!
Små flypladser blir hjemsøgt af et lille, mørkt cessna-fly, som huser en grimmer karl, der tilmed er vampyr. En journalist fra en skandale-/sensationssprøjte, spillet af Miguel Ferrer (som blev kendt som FBI-agent i Twin Peaks), følger lige i røven på vampyren for at få en ny forsidehistorie, som det ellers er længe siden, han sidst har haft (han er ved at gå til i druk og kynisme). En ny, ung journalistpige (Julie Entwisle, who ever she is!), som han kalder "Jimmy" (lissom Supermans ven, Jimmy Olsen) blir osse sat på opgaven, om end de to ikke bryder sig specielt meget om hinanden, og... tja... på et eller andet tidspunkt møder de vel vampyren!
Ok, ok, det lyder ikke specielt anderledes, end noget vi har set 100 gange før, men The Night Flier er faktisk ganske glimrende, selvom vi godt ku' ha' brugt nogle flere blodige scener. Der er godt nok en håndfuld, men som sagt; det ku' nemt ha' været mange flere - og blodigere, uden at det ville ha' gjort noget! Årsagen skal muligvis findes i, at The Night Flier oprindeligt er lavet til kabel-tv i USA og først senere vist i biografen.
Instruktøren er Mark Pavias, det er hans debutfilm og som sådan er den ganske glimrende. Ikke noget mesterværk, men ganske underholdende never the less. Folk, som kun kan se billige trashfilm lavet før 1978 (eller som i det mindste ligner trash fra før 1978), vil dog nok synes, filmen er værdiløs.

Metronome Fuck-up:
På bagsiden af kassetten har videoselskabet bragt stills fra filmen, men man gjorde sig vist ikke specielt meget ulejlighed med at bringe billeder, der rent faktisk ER fra filmen: et af billederne er nemlig fra produktionen og viser et produktionsmedlem (instruktøren måske??), der poserer sammen med et "lig" fra filmens slutning! Bedre held næste gang, Metronome, hah hah!!

Of Unknown Origin



DIR George P. Cosmatos LAND Kanada ÅR 1983 CAST Peter Weller + 1 stk. fed rotte VIDEOSELSKAB Warner Home Video / Metronome (DK) FORMAT video (exrental) BILLEDE fullscreen SPROG engelsk, danske undertekster LØBETID ca. 85 min. UDBYDER ingen DK-TITEL Mad House CENSUR F.F.B.U.16


review: JACK J
Peter Weller bor sammen med sin kone og datter i et stor, ældre hus i New York (som i virkeligheden er Montreal). Ved filmens start er konen og datteren ved at tage på en 14-dages ferie hos konens far. Peter er travlt optaget på sit arbejde og skal ikke med. Faktisk er hans arbejdsbyrde i det forvaltningsinstitut, hvor han arbejder, ved at rende ham over ende og det er virkelig ikke belejliget, da opvaskemaskinen går i stykker og vandet flyder ud over det hele. »Weell, kablet er ødelagt, det kunne jo være mus... eller rotter«, siger viceværten og gi’r sig derefter ud i en lang udredning om, hvad sådan en fætter kan udrette. Og en rotte er netop, hvad stakkels Robocop-Peter har fået besøg af. Gennem tunneller og huller alle vegne farer bæstet rundt i huset (der som sagt er vældig stort). Først rådfører Weller sig med viceværten, derefter kontakter han diverse rottefængere (uden hæld, da de alle har travlt, eftersom N.Y. er fyldt med rotter!) for så til sidst at tage sagen i egne hænder.
I begyndelsen er det blot efter arbejdstids ophør, men som dagene går, begynder han at komme sent ind på jobbet, falde i søvn ved skrivebordet og senere går det helt galt; Rotten er simpelthen ved at overtage hans liv! Han har et fedt job, tjener masser af penge, men det eneste, han kan tænke på, er den skide rotte. ALT drejer sig om rotten, ved sammenkomster med kollegerne ævler han om rotter, rottepest og så videre. Han får mareridt om rotter og endelig blir det for meget: En morgen, da han er ved at købe dagens avis hos avisdamen, der står just over for bygningen, hvor han arbejder, gi’r han hende den tilbage igen med ordene: »Nogle gange er dagen bare ikke lang nok«! Han kontakter chefen og si’r, han behøver at være lidt i fred, »Jeg har noget derhjemme, jeg lige ska’ ha’ ordnet«! Og så går Peter ellers i krig, nu skal det svin af et krapyl eddermame ordnes een gang for alle!
Well, jeg må indrømme, at jeg havde mine betænkeligheder mht. OF UNKNOWN ORIGIN (eller Mad House, som den hedder på »dansk«), jeg mener, hvor meget spænding ka’ der være i en film, der udelukkende handler om en mand, der har problemer med en rotte - og her er der hverken tale om en af de sædvanlige dræberrotter, der er muteret til kæmpestørrelse pga. atomaffald eller en som er stukket af fra et laboratorium, hvor den er blevet udstyret med dræbervirus og store kanintænder! Men pessimismen ka’ man altså godt lægge på hylden; OF UNKNOWN ORIGIN er nemlig rigtig god! Skildringen af hovdepersonens liv, der skrider længere og længere ud over afgrundes rand ene og alene pga. en skide rotte, er rigtig god. Manden er totalt fucked up! Da han rigtig går i gang, kan man godt glemme alt om musefælder og rottegift, næh han går RIGTIG i gang (dvs. i krig!) og smadrer sit hus totalt!!
Til sidst i denne type film er det ofte kutyme, at hovedpersonen blir lukket inde på en anstalt som rablende sindssyg. Men Weller klarer dog skærene, jeg skal ikke røbe, hvordan det går rotten (og nej, jeg bryder mig normalt ikke om at røbe noget fra en filmslutning, men så lad gå for en gangs skyld), for da konen kommer hjem, lige før rulleteksterne løber over skærmen, ser det raserede hus og udbryder: »Hva’ er der sket her?«, så er mandens svar såmænd: »Jeg holdt fest!«, ha ha.
Så tag og se den! Den er ude på gammel video fra Metronome, men dén er svær at finde nu om stunder. Heldigvis er den også ude på billig DVD både i USA og UK (p.t. billigst på Amazon.uk), eller lån videoen fra en, som har den. Den er det værd, helt sikkert!

Scan: DEVAG

Virgin Paradise



Dk-titel: Bikini ligaen
Dir: Ron Standen (Kanada, 1987)
Længde: 96 min.
Distro: PolyGram Home Video (DK)
Info: video, fullscreen
Cast: Zuzana Marlow, Charlene Richards, Gloria Gifford.

anmeldt af Jack J
Jeg kan dårligt forestille mig, det kan blive dummere! Bikini Ligaen er en så tåååbelig actionfilm med så billig en produktion og så billige skuespillere, at det overgår alt andet!
Tre studiner låner en lystyacht og tager på ferie i Caribien. Nogle smaragder er havnet på deres båd og nogle fæle banditter vil ha' fat i dem. De to af pigerne vil beholde ædelstenene, men den tredje vil ikke være med og tager derfor istedet hjem til Toronto - uvidende om, at hun ved et uheld har fået smaragderne med i tasken. Banditterne kidnapper de to tilbageblevne studiner, den tredje i Kanada hyrer en privatdetektiv til at klare paragrafferne for sig. Behøver jeg nævne, hvorvidt pigerne kommer fri igen, hvorvidt den ene pige forelsker sig i privatdetektiven og hvorvidt de til sidst får lov til at beholde smaragderne?? Nej, vel!
Filmen introduceres af den ene pige, der sidder i sit soveværelse og læser historien op af sin dagbog til kameraet og igennem filmen bliver der så ca. hvert 10 minut skiftet tilbage til hende, hvor hun fortæller, hvad der nu sker! Stupidt uden lige og hvis der så i det mindste skete noget nogenlunde spændende (eller hvis hun havde taget tøjet af), så... hm... så måske ku' det ha' været næsten tilforladeligt, men hun fremstår som en naiv, fjollet rigmandsdatter-bimbo! Jeg har ærlig talt svært ved at se, om instruktøren har ment, det ville være morsomt, interessant, spændende eller hva' fa'en der så ellers er gået igennem hans hoved (sikkert ikke meget)!!
Ingen af skuespillerne ser ud som om, de er professionelle og produktionen ser som sagt MEGET billig ud! På omslaget loves der med: "Spænding og sex i en herlig blanding..." men jeg ku' hverken få øje på spænding eller sex! Ingen rigtige action (endsige gore-) -scener what so ever og ikke det mindste glimt af en enkelt lillebitte blottet brystvorte ka' det blive til, men ok; man må dog lade, at Virgin Paradise er god for et grin! Et godt grin, over hvor ELENDIGT det altså også kan gøres i filmverden. Udtrykket "SKODFILM" blev udelukkende opfundet til at beskrive denne film!!!
Hvis nogen på noget som helst tidspunkt forsøger at få denne film udsendt på dvd, så skal jeg personligt cykle over til dem og langsomt kværke livet ud af dem med mine bare hænder!

The Abominable Snowman

aka The Abominable Snowman Of The Himalayas
DK-titel: Hjælp, bøhmand på glatis
Dir: Val Guest (England, 1957)
Længde: 91 min.
Distro: Anchor Bay (USA)
Info: video, letterbox, sort-hvid
Extras: trailer
Cast: Peter Cushing, Forrest Tucker, Maureen Connell, Richard Wattis, Robert Brown.

Anmeldt af Jack J
Peter Cushing tager en pause fra jobbet som vampyrjæger og er sammen med sin kone og en assistent draget til en lille landsby i Himalaya-bjergene for at studere noget stads. Det er i alt fald dét, som han har fortalt sin kone, men hemmeligt har han planlagt at drage op i bjergene sammen med en amerikansk lykkeridder og tre andre. Konen er selvklart ikke glad, but off they go.
Oppe i bjergene går de så først op ad det ene tv-studie-bjerg og derefter op ad det næste og så fremdeles. Der blir snakket en hel del, én får ødelagt benet i en dyrefælde og nogen dumme indfødte skyder efter dem. Men den slags bagateller lader Cushing og vennerne sig selvklart ikke gå på af og fortsætter ufortrødent lige indtil de finder... nogle... kæmpe... fodspor!! Og så sker der en hel masse.
The Abominable Snowman og er en ganske glimrende Hammer-film. Hm, jeg er ikke helt sikker på, under hvilken rubrik, man bør kategorisere filmen: Den er ikke uhyggelig og derfor vel næppe en horrorfilm, vi ser ikke nok af Den Afskygelige Snemand til egentligt at kunne kalde den en monsterfilm, såå... Men den er nævnt i Alan Franks bog "The Horror Film Handbook", så lad os da bare kalde det en horrorfilm alligevel. Filmen er fra '57 og modsat Hammers Dracula- og Frankensteinfilm fra den periode er den ikke i farver, men i crisp sort-hvid.
Båndet, jeg har fået (af Henrik Larsen og tak for det), er udsendt af Anchor Bay i USA under den britiske originaltitel (da den kørte i de amerikanske biografer hed den The Abominable Snowman Of The Himalayas) og er et flot print i fuld letterbox. Båndet indeholder også en amk. trailer.
Hvis du ikke nødvendigvis skal have de nyeste nye C.G.-effekter eller kaskader af blod i dine film, så se den endelig. By all means.

The Incredible Petrified World

dir: Jerry Warren (USA, 1959)
distro: TreeLine Films, ltd.
Info: dvd, fullscreen, slidt print, fra "50 Movie Pack SciFi Classics"-bokssæt.
Cast: John Carradine, Robert Clarke, Phylis Coates.

En videnskabsmand, spillet af John Carradine, vil undersøge havbunden og laver en stor dykkerklokke. Klokken hejses ned fra et skib med 4 besætningsmedlemmer, 2 kvinder og 2 mænd. Kablet, der holder den, springer - plop - og klokken ryger ned på bunden. Da de fire vågner op nede i klokken, opdager de, at trykket udenfor ikke er så stort, som det burde være, og de beslutter at svømme af sted op mod overfladen. Desværre for dem ender de i en stor grotte med mange lange gange. Og endnu værre; der er ikke nogen udgang. Oppe på overfladen går John Carradine rundt og ser gammel ud.
Nede i grotten finder de fire nu et gammelt skelet af en mand og lidt senere møder de en gammel særling med skæg over det hele, som hævder at have boet dernede i 14 år. Så begynder John Carradine at se sig om efter en ny klokke og særlingen finder interesse for den ene af kvinderne ("la' os dræbe de andre, lissom jeg dræbte skeletmanden, så vi to ka' være samme... for altid... hernede!!"). Needless to say er hun ikke meget for idéen.
I de sidste syv minutter eller deromkring sker der så endelig lidt, men det er dæleme ikke meget. Tro mig, der er mere sjov i at prikke til en strandvasker, end ved at lade sig "underholde" af THE INCREDIBLE PETRIFIED WORLD!
Ikke en film, der skal ses igen i SS-hovedkvarteret!!!

INDEKS OVER ANMELDTE FILM I STAY SICK! #0 - 5 (jeg går ikke ud fra, at det er komplet)

INDEKS-INTRO

Af Jack J
Det irriterer mig altid grænseløst, når man enten får tilsendt en liste fra een eller anden samler, der vil sælge ud af samlingen, eller når man sidder og kikker i tv-programmet og så opdager en titel på en film, som man ikke har set, men godt kan huske, at man har læst om. Titlen giver antydning af, at her kunne måske være noget spændende, der er værd at investere i/sidde oppe og vente på, men hey, man gider alligevel ikke blive ved med at smide tonsvis af penge efter folk, der sælger film, bare fordi de har titler, der lyder godt, eller spilde sin tid foran tossekassen den halve nat, med noget som ofte viser sig at være noget argt lort!
Problemet i Paradiset er så, at man lige vil checke den i et af sine 117 blade og man har da også engang set den nævnt i eller andet filmblad, man kan også godt huske i hvilket blad, men som tilfældet oftest er, så er det i et eller andet snottet fanzine og vi ved jo godt, hvordan den slags er (indrømmet; inklusiv Stay Sick!): indholdsfortegnelser eller indekser er oftest en by i Rusland! Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har revet mig i håret (figuratively speaking) over ikke at kunne finde en film i Bloody Darlings, en film som jeg bare vidste med 100 procents sikkerhed var blevet anmeldt på eet eller andet tidspunkt... MEN I HVILKET NUMMER???
Så derfor vil jeg fra dette nummer gøre det lidt lettere for Stay Sick!'s læsere at finde frem til anmeldte film i gamle numre.
Indekset denne gang er ret fyldig på grund af, det dækker de første seks numre (#0-5). Jeg overvejede også at medtage anmeldelserne i Horror-Film På Dansk tv - Indeks, som blev inkluderet i 2. udgave af SS! #1 (det findes ikke i den gamle originale udgave, den med det hvide cover), men puha; jeg kikkede på det een eneste gang og besluttede at hvis nogen skal lave et indeks over dén udgivelse, så blir det ikke mig! Ah got things ta do in da real world, buddy!! - andet end bare sidde og lave indekser!!

HERE'S THE DEAL:
Indekset bruger to typer filmtitelgengivelser i henholdsvis fed og kursiv skrift. En titel i fed er titlen under hvilken en film er anmeldt (oftest eng. org.-titel eller mest kendte eng. titel). Titlen i kursiv (oftest) den danske titel.
For at spare plads nævnes stort set udelukkende anmeldelsestitel og dansk titel. Sidstnævnte nævnes ikke, hvis denne er identisk eller næsten identisk med org.-titlen. Alternativ- og originaltitler på underlige sprog er bortset fra få tilfælde ikke nævnt. I tilfælde, hvor en sådan alligevel nævnes står denne også i kursiv.
Enkelte lange titler er let forkortede, således at disse ikke fortsætter på linjen nedenunder.
Instruktør-info og o.l. gives ikke, bortset fra tilfælde, hvor flere film deler samme titel.
Omtale af en given film, der er del af en artikel, er medtaget, hvis der gives fyldig dækning, men ikke hvis denne blot nævnes overfladisk.
Bemærk: Ved indekserede titler fra SS! #2 er angivet to sidetal, da dette nummer er udgivet både i A4- og A5-format. A4-sidetallet er det førstangivne, således f.eks.: Kill Baby Kill - #2, side 14/29
- anmeldelsen er således trykt på side 14 i A4-udgaven og side 29 i A5-udgaven.

Jack J og Stay Sick! vil til enhver tid gældende benægtet kendskab til og ej taget ansvar for fejl som dette indeks måtte indeholde.



99 Women - #2, side 12/25
Acid Eaters, the - #2, side12/25
Action Jackson - #4, side
Alene i Mørket - se Alone in the Dark
Alien Factor, the - #0, side 7 (genoptryk fra BD #11)
Alone in the Dark - #4, side
American Werewolf in London, an - #1, artikel, side 29
Armee Gretchen, eine - #2, side12/25
At Midnight I'll Take Your Soul Away - #1, side 44-45
At Midnight I'll Be Rein. in Your Corpse - #1, side 45-46
Atolladero - #2, side12/25
Autómatas de la Muerte, los - #2, side12/25
Awakening of the Beast, the - #1, side 47-48
Bad Taste - #2, side 16/34
Barneleg 2 - se Childs Play 2
Beskidte Bande, den - se Extreme Prejudice
Big Sister 2000 - #2, side12/25
Big Snatch, the - #2, side12/25
Blacula - #4, side
Blade - the Daywalker - #2, side 23/49
Blazing Magnum - se #1, side 9-10
Bleeder - #2, side12/25
Blodig Midnat - se Prom Night
Blodigt Heppekor - se Bloody Pom Poms
Bloodmoon - #1, side 25-26, (genoptryk fra BiB #1)
Bloody Pom Poms - #0, side 5
Bloody Brood, the - #2, side12/25
Blue Sunshine - #1, artikel, side 58
Blue Suede Shoes - #2, side 12/26
Body Snatcher, the - #1, side 8
Boy Who Knew Too Much, the - #4, side
Bradbury Triology, the - #4, side
Brudens Blodige Nat - se The House that Cried Murder
Burning Paradise - #1, side 54
Byen som Frygtede Solnedgangen - se The Town that Dreaded
Camp Fire Stories - #4, side
Campfire Stories - #4, side
Chained Girls - #2, side 13/26
Childs Play 2 - #2, side 12/24
Commando Sguad - #4, side
Commune, the - #1, artikel, side 56
Copenhagen Call Girls - se Villa Vennely
Count Dracula (Franco) - #2, side 13/26
Crazy Fat Ethel - se Criminally Insane
Cries in the Night - #1, side 16-17
Criminally Insane - #3, side 4-5
Crimson Executioner, the - #2, side 11/21 + side 13/27
Crow, the - #3, side 19
Crow, the: Salvation - #4, side
Cult of the Damned - #1, artikel, side 56
Da Julemanden kom til Mars - se Santa Claus Conquers the...
Daughter of Darkness - #1, side20 (genoptryk fra BiB #1)
Day of the Dead - #1, side 27 + 68
Day Without Policemen, a - #1, side 53-54
D-Dag - #1, side 17-18
Dead of Night - #3, side 7-8
Deadly Organ - #2, side 13/27
Deadly Weapons - #2, side 13/27
Deadly Intruder - #4, side
Death Pieces 2 - #1, artikel, side 58
Deathmaster, the - #1, artikel, side 57
Deliyürek - Bumerang Cehennemi - #4, side
Demolition High - #1, side 24
Den Fødte Dræber - se The Killing Kind
Desert Commandos - #3, side 18-19
Diamant Kuppet - se Diamond Fight
Diamond Fight - #1, side 35-36
Dirty Harriet - se Velvet Smooth
Django Skyder Først - se Django, Shoot First
Django, Shoot First - #3, side 15-16
Djævlebrigaden - se The Last Hunter
Doctor Mordrid - #2, side 9/18 (genoptryk fra BiB #1)
Dog Soldiers - #4, side
Doktor Crippen Lever - se Dr. Crippen Lebt
Don't be Afraid of the Dark - #4, side
Dr. Lam - #1, side 50-51
Dr. Crippen Lebt - #2, side 10/20
Dracula Rising - #0, side 4
Dracula er tilbage - se Dracula Rising
Dragon Force - se Eye of the Dragon
Dragon - #4, side
Dus Med Døden - se Phantasm
Dværgen - #2, side 13/27
Dynamitpigen (Ulysses Au-Yeung) - se Phoenix the Raider
Dødens Armé - se Neon Maniacs
Ed Gein - #4, side
Emanuelle in America - #2, side 13/27
En Kvinde Forsvinder - se The Lady Vanishes
Er Piu' - Storia d'Amore e di Coltello - #1, side 24
Erotic Adventures of Zorro, the - #2, side 13/27
Estupro - #2, side 13/27
Evil Dead Trap 2 - #1, side 36
Exorcist, the - #2, side 34/71
Extreme Prejudice - #2, side 8/16
Eye of the Dragon - #4, side
Eyes Without a Face - se Les Yeux Sans Visage
Fist of the North Star - #3, artikel, side 18
Five Loose Women - #2, side 13/27
Frances - #4, side
Frankenstein and the Monster From Hell - #2, side 6/11
Frankenstein og Helveds-uhyret - se F & Monster From Hell
Fredag og Robinson Crusoe - se Man Friday
French Sex Murders, the - #1, side 10-12
Friday the 13th: Jason X - #4, side
Frighteners, the - #2, side 7/13
Frog Prince, the - #3, side 12-13
Frøprinsen - se The Frog Prince
Full Moon High - #1, side 30
Full Eclipse - #4, side
Funeral Home - se Cries in the Night
Fængselsdyret - se Sitting Target
Good Morning... and Goodbye! - #2, side 13/27
Gore Gore Girls, the - #2, side 16/35
Goyôkiba: Kamisori Hanzô Jigoku Seme - #2, side 13/28
Gwendoline - #3, side 5-6
Halloween Resurrection - #4, side
Halloween: H20 - #3, side 14
Hana-bi - #2, side 11/21
Hands of Steel - se Queruak
Haunting of Helen Walker, the - #1, side 19
Hellacopters US Tour, the - #4, side
Hellish Flesh - #2, side 13/28
Helter Skelter Murders, the - se The Other Side of Madness
Helter Skelter - #1, artikel, side 58
Hjemsøgt af Fortiden - se The Haunting of Helen Walker
Hjælp! Mor er en Varulv - se My Mom's a Werewolf
Hollywood Babylon - #2, side 13/28
Hot Box, the - #2, side 14/28
House on Bare Mountain - #2, side 14/29
House that Cried Murder, the - #4, side
Howling, the - #1, artikel, side 29
Human Experiments - #3, side 8-9
I Drink Your Blood - #1, artikel, side 57
Igor and the Lunatics - #1, artikel, side 58
Island of Death (Narciso Ibanez Serrador) - #3, side 11
Jason X - se Friday the 13th: Jason X
Kampen om Jordkloden - se The Love War
Kanundan Kacilmaz - #4, side
Kill Baby Kill - #2, side 14/29
Killer Tongue - #2, side 14/29
Killing Kind, the - #1, side 13-14
King Cobra - #2, side 10/20
L'Ultima Orgia del III Reich - #2, side 15/31
Lady Vanishes, the (Hitchcock) - #1, side 14-16
Last Hunter, the - #1, side 25 (genoptryk fra BiB #1)
Ligrøveren - se The Body Snatcher
Los Angeles Warzone - se Mayhem
Lost Empire, the - #4, side
Love Commune - #1, artikel, side 56
Love War, the - #3, side 6-7
Love Camp 7 - #2, side 14/29
Loveletters of a Portuguese Nun - #2, side 14/29
Love-Thrill Murders, the - se Sweet Saviour
Man Bites Dog - #3, side 10-11
Man Friday - #2, side 9/18
Man Who Would Not Die, the - #4, side
Mand Bider Hund - se Man Bites Dog
Mankillers, the - #4, side
Manson Massacre, the - #1, artikel, side 57
Manson Family Movies - #1, artikel, side 58
Mareridtet - se Human experiments
Mayhem - #1, side 12-13
Med Dødens Ombord - se The Man Who Would Not Die
Mein Liebster Feind - #1, side 31-32
Min Beste Ovän - se Mein Liebster Feind
Miss Muerte - #2, side 14/30
Mission Inferno - #4, side
Monster, the - #2, side 6/11
Mord på Månen - se Murder by Moonlight
Morderen Kommer om Natten - se Deadly Intruder
Mother's Day - #1, side 22-23
Motorsavsmassakren - se The Texas Chainsaw Massacre
Mumiens Kys - se Trance
Murder by Moonlight - #4, side
My Mom's a Werewolf - #1, side 30
My Lucky Stars - #1, side 34-35
Mysterious Island of Captain Nemo, the - #3, side 29-30
Mørkeræd - se Don't be Afraid of the Dark
Nam's Angels - #2, side 14/30
Nattens Hævn - se The French Sex Murders
Naughty Cheerleader - #2, side 14/30
Navy vs the Night Monsters, the - #3, side 16-17
Neon Maniacs - #4, side
Night God Streamed, the - #1, artikel, side 57
Night of the Bloody Monster - #2, side 14/30
Night of the Doomed - #4, side
Nightmare - #1, side 26-27 (genoptryk fra BiB #1)
Nightmares in a Damaged Brain - se Nightmare
Ninja Scrolls - #4, side
Ninja Amazone - se The Lost Empire
Nymphs Anonymous - #2, side 14/30
Oddly Coupled - #2, side 14/30
Offer for Vold - se The Search
Olga's House of Shame - #2, side 14/30
Oprør i Straffekolonien - se Sweet Sugar
Other Side of Madness, the - #1, artikel, side 56
Phantasm - #4, side
Phoenix the Raider - #1, side 33-34
Piger På Flugt - se Five Loose Women
Please Don't Eat my Mother - #2, side 15/30
Pom Pom Girls, the - #0, side ????????????????????????
Predator 2 - #1, side 18-19 (genoptryk fra BiB #1)
Prom Night - #0, side 4
Queruak - #1, side 19-20
Reptilian - #4, side
Ritual of the Maniacs - #1, side 47-48
Rockerne og Diskodrengen - se Los Violadores
Run and Kill - #1, side 53
Rædslen fra Rummet - se The Alien Factor
Rådden Kærlighed - #4, side
Santa Claus Conquers the Martians - #2, side7/14
Satan's Sadists - #1, artikel, side 56
Schizo - #4, side
Search, the - #2, side 7/14
Secret of the Mummy - #2, side 15/31
Sergent Stryker's Krig - se Thou Shalt Not Kill... Except
Seven - #1, side 26
She - #2, side 8/16
Sieben Wege ins Jenseits - #4, side
Simon, King of the Witches - #1, artikel, side 57
Sinful Dwarf, the - se Dværgen
Sitting Target - #3, side 8
Skovhuggerne - se Mother's Day
Skriget i Natten - se Cries in the Night
Slagter på 250 Pund - se Criminally Insane
Son of Darkness: To Die For 2 - #3, side 9-10
Son of Dracula - #2, side 7/13
Sore Losers, the - #2, side 15/31
Sorella di Satana, la - #2, side 15/31
Spaceraiders - #3, side17-18
Spasms - #1, side 21-22
Spasms "Den Tavse Dræber" - se Spasms
SS Camp 5 - Women's Hell - #2, side 15/31
Stacey! - #4, side + forside
Stenbroens "Helte"- #2, side 15/31
Strange World of Zédo Caixao, the - #1, side 46-47
Strømer mod Strømer - se My Lucky Stars
Supersonic Man - #4, side
Sweet Saviour - #1, artikel, side 57
Sweet Sugar - #3, side 6
Syg og Munter - #4, side
Syv Dødssynder, De - se Seven
Søn af det Onde - se Son of Darkness: To Die For 2
Taxi Hunter - #1, side 52
Ted Bundy - #4, side
Terror on High School - se Demolition High
Texas Chainsaw Massacre, the - #1, side 7
Thinner - #3, side 12
Thou Shalt Not Kill... Except - #1, artikel, side 59
TNT Jackson - #4, side
Tonight for Sure - #2, side 15/31
Torturbødlen - se The Crimson Executioner
Touch of Her Flesh, the - #2, side 15/31
Town that Dreaded Sundown, the - #4, side
Trance - #2, side 10/19
Truck Turner - #4, side
TV Pejs - #4, side
Uninvited, the - #3, side 13-14
Untold Story, the - #1, side 51-52
Vampirella - #2, side 22/46
Vampires - #2, side 17/37
Varmt Bly og Kolde Lig - se Blazing Magnum
Varulv på Drengestreger - se Full Moon High
Varulvenætter - se The Howling
Velvet Smooth - #4, side
Vendetta - #1, side 52-53
Vendetta for the Saint - #4, side
Villa Vennely - #2, side 15/31
Violadores, los - #2, side 15/32
Violer er Blå - #2, side 15/32
Wadd: Life and Times of John C. Holmes - #2, side 15/32
Werewolves on Wheels - #1, artikel, side 29
Wham Bam Thank You Spaceman - #2, side 15/32
White Slaves of Chinatown - #2, side 15/32
Wild Women - #2, side 15/32
Woman Hunt - #2, side side 15/32
Yeux Sans Visage, les - #2, side 15/32
Yumurcak - Öprü Alti Cocugu - #4, side
Zavallilar - #4, side
Zipperface - #3, side 14-15
Zombie Lake - #3, side 47
Zone Troopers - #4, side
Ørken Commando - se Desert Commandos