Saturday, 26 March 2011

Mankillers (USA, 1987)

Der var et par stykker, der snakkede om MANKILLERS ovre i Uncuts forum og hvilken bedre anledning til at "genoptrykke" min gamle anmeldelse fra STAY SICK! #4 (2003). De to coverscans er fra Selvjustitsministers indlæg i tråden. :DTHE MANKILLERS
aka Twelve Wild Women
DK-TITEL: The Man Killers
USA 1987
DIR: David A. Prior
DISTRO: Filmforlaget
INDSPILNINGSOMKOSTNINGER: $50
DK-VIDEO-INFO: fullscreen
CAST: some chicks


review: Jack J
I Colombia blir nogen under-cover FBI-agenter dræbt af hensynsløse slyngler, der tjener til dagen og vejen på drugs. De skånselsløse kanaljer ledes af en kanut, der ved hvodden FBI-agenterne tænker: han var nemlig selv FBI-agent engang (wow!). Hjemme i USA ved the über-FBI-boss ikke sine levende råd. Hvad skal han gøre? Hvad kan han gøre? Så pludselig får han en god idè!! Han havde engang en agent, en kvinde, som var hans næstbedste agent. Men han var nødt til at fyre hende, da hendes boyfriend, som tilfældigvis var hans bedste agent, skød og næsten dræbte hende for at få rovet fra et drug bust.

Og den selvsamme usympatiske renegade agent er nu ham, der volder problemer i Colombia (to gange wow!!). Nu, hvor den kvindelige agent er kommet over skudsåret, er hun flyttet ud i skoven, hvor hun lever afsondret fra andre mennesker, mens hun øver sig i bueskydning, så hun ka forsvare sig med andre onde mandspersoner!! Hun vil først ikke ha noget med the über boss at gøre, men da hun hører, at det er hendes gamle boyfriend, der står bag, er hun fyr og flamme efter at dreje nosserne om på ham.

Men wild og uterlig, som hun er, vil hun sgu ik' ha noget med mandlige FBI-agenter at gøre. I stedet vil hun samle en lille 10-mandshær af kvindelige kvinder, som ka ta af sted for at sparke mandsrøv. Så mange kvindelige agenter har man tilsyneladende ikke i FBI (!!!), så hun tar en tur i spjældet for at finde de mest outrerer, voldelige og frygtløse quinder, der findes øst for South Centeral LA!! Kvinder, der kan få selv møgsækkene i La Vida Loca (check doku'en, når den blir genudsendt på Discovery) til at se ud som strikkesøstre!!!

Nå, men de tar så ud i Colombias outback og sætter op en lejr for at lære morderkvinderne at kunne tackle narko-dealer-mænnerne. Så indtræffer det store øjeblik, hvor de drager i felten (dvs. halv-bevoksede skovområder), hvor de tuffe gimper så går rundt med store kanoner, som de dårligt nok ka bære og da de løber ind i nogle mænd, der skal plaffes ned, holder de på skyderne, som en nonne, der holder en... et eller andet!

Jeg skal ikke forsøge at dykke dybere ned i denne meget komplicerede (not) historie, men blot nævne, at udover alt dette, så er der osse en hel del blodige skudsår, scener med kvinder, der løber rundt og træner (læg mærke til hende, der taber gajolerne ud af trøjen efter en tur gennem et kravlerør [eller hva den slags nu hedder]), absolut ingen dyre effekter eller locations. Billedkvaliteten på den danske video er derimod noget lort (Brahe-slang) og ser faktisk ud som en jævn fjerdegangskopi. Og det hele er garneret med typisk 80'er-powerrock.

Alle skuespillerinderne ser ud som gymnasiepiger og mit bud er, at filmen vel, inkl. catering fra KFC, har kostet 50$ at lave. Med alle disse ingredienser, så ville sådan en anmeldelse jo naturligvis have været lig med "værdiløs" - hvis da ellers slige anmeldelse havde været at finde i kulturelitetidsskrifter såsom Kosmorama eller endda Ekko, men heldigvis for dig, så sidder du jo lige nu med et RIGTIGT filmblad og derfor kan du jo som sædvanlig forvente individuel meningsdannelse og ikke bare gentagelse af noget, som en 105 år gammel hønisse-filmprofessor har stået og forelæst om på et eller andet universitet.

Sjovt nok, så fortalte herr Ovesen mig forleden (i et tog mod Valby, skide tidligt og efter at undertegnede havde sovet 1t45m natten forinden), at de da rent faktisk sælger Kosmorama på Kbh.s universitet!! (og nej, baby, de sælger ikke SS! - ikke om mine skriverier skal udsættes for "kultureliten"!!!).

The Mankillers er en herlig underholdende film. Jo jo, den er ganske og aldeles hjernedød (men det vidste du godt, ikke?), men en no-budget-film med 12 kvinder, der render rundt med store maskinpistoler i små, korte bluser og i shorts, kan vel aldrig være tidsspilde for sådan nogen som os, der hylder og ærer dumme film. Vel? At det er gennemført dumt, blir man såmænd forvisset om allerede, når man ser teksten på kassetten, hvor filmen sammenlignes med, get this; The Dirty Dozen (aka Det Beskidte Dusin), og så ku videoselskabet end ikke tælle, hvor mange kvinder, der er med, men skriver "13" på omslaget (som nævnt, er det kun 12, nemlig 10 tugthuskvinder + heltinden og en MP'er).

Jeg nævnte jo forresten FBI, og når du ser filmen, tænker du måske: "der blir sgu da ikke nævnt nogen FBI-agenter" men det gør der nu alligevel. Sagen er bare den, at oversætteren er et fjols! Den engelske dialog referere til "Feds" og af en eller anden obskur grund fordansker oversætterkvajet det til CIA, men eftersom Fed er en slangterm for medlemmer af Federal Bureau of Investigation, så ER det altså FBI!!
Anyway, hvis du finder The Mankillers, så køb den bare, men giv endelig ikke mere end højst 20 kr.!
Ikke noget mesterværk - men en underholdende skodfilm!

Thursday, 24 March 2011

Satan og helvede!!!

Jeg glemte, det var i dag, der var Abel Ferrara dobbeltprogram i PSYCH-OUT! i Cinemateket i KBH! Fandens! Jeg er ret ligeglad med alverdens nye filmpremierer (selv de film, jeg godt kan lide!), men at se MS .45 på det store lærred ville jeg sgu gerne have oplevet. Arrrrrggghhhh [indsæt smiley af Mr. Rottweiler fra "Bottom"]

Nå, men her er i alt fald trailerne. :(
Den anden film var DRILLER KILLER, som på dansk hed Bordet fanger.