Saturday 10 October 2015

ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES (2013, USA) dir: Richard Schenkman


ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES var en af de dvd'er, jeg gaflede, da jeg sidste lørdag var i Fona2000 i forbindelse med Faces in the Dark-festivalen. Jeg forventede mig ærlig talt ikke en skid af filmen, men det var en zombiefilm og den var pissebillig, og, nå ja, muuuligheden for at man trods alt  kunne blive overrasket er jo altid til stede. Jeg smækkede ABRAHAM på her til aften, samtidig med at jeg hældte dürümrulle, cheeseburger og mørk Kaiserdom i svælget og, fucken lo and behold, det viste sig sgu, at denne bastardzombiefilm var ganske underholdende. Hvem sku' nu ha' troet det!

Vi skriver 1860'erne. Den amerikanske "konflikt" (i.e. borgerkrigen) raser og præsident Lincoln har sendt en deling afsted for at finde ud af, hvordan det står til ved fronten. Kun een mand kommer tilbage og han har tilsyneladende mistet sine marmorkugler. Han fabler om, hvorledes delingen blev angrebet - både af Sydstats- og Nordstatssoldater. Og de virkede ret døde i det.

Præsident Lincoln kan godt se, at det er en rigtig lortesituation, så han samler en gruppe handlekraftige og pålidelige mænd i mørke jakkesæt og drager afsted for at udforske de uheldige omstændigheder. Er der muligvis tale om en virus, som Sydstaterne med Robert E. Lee i spidsen har brygget op? Well, jeg antager, at den ærede læser har set George A. Romero og Lucio Fulcis film om denne "virus" og dermed uden for meget gætteri kan regne ud, hvad der venter præsidenten og hans stabajser.

ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES var ganske underholdende. Det var forfriskende at se en zombiefilm, der foregår i det vilde vesten. Man kan synes, filmen er vældig cheesy, men den spilles straight. Og hvis man har styr på sin amerikanske historie, er det sjovt at spotte navne og begivenheder, der uden besvær er hæklet ind i dialog og handling. Jeg antager, filmen er ret lowbudget, men den virker sgu ganske glimrende alligevel. Hvis jeg skal klandre filmskaberne for een ting, så må det være at der udelukkende bruges CGI-splattereffekter! Det er trist og desværre er de ikke engang særlig gode. Men nuvel, filmen og dens plot er godt nok til, at man (næsten) kan se gennem fingre med det. Og lad mig gentage det "næsten"!

Der er iø også en anden horrorfilm, hvor præsident Lincoln kæmper mod vampyrer. Jeg har ikke set den, men traileren gir indtryk af en mere actionpræget film. 

Den danske dvd er fuldstændig barebone, ikke engang en skide trailer kunne det blive til, men så kan den også købes til sølle 20 kr. i Fona2000 på Strøget eller via butikkens online-butik her.

Thursday 8 October 2015

Selvom man er mega-flad kan man jo godt find et par godbidder til en billig penge!


Her lige en stak nye film, jeg har købt på det seneste. Øverst ses den danske exrental-VHS "Nattens ondskab", hvor det er EVILS OF THE NIGHT, der gemmer sig bag den danske titel. Filmen er mega-underholdende, men desværre er den danske udgave fælt censureret. Jeg har haft videoen længe, men har nu også endelig fået fat på den amk. DVD, som er helt uklippet og indeholder både den original biografudgave og TV-udgaven.



Og sådan ser det ud, når postbudet smider liiidt for meget med pakken!



Fire indkøb fra Amazon UK; SIGHTSEERS (fra instruktøren bag KILL LIST), AMERICAN MARY, HELL UP IN HARLEM (sequel til BLACK CAESAR), og den forbedrede director's cut-udgave af RAMBO 4. Det er den hollandske DVD, jeg har købt hjem. Holland er det eneste sted i verden, hvor dir's cut-udgaven er udsendt på DVD!




Endelig fik jeg købt GROTESK (som jeg selv er med i). Nu er det jo også kun otte måneder siden, den udkom. Resten af filmene er Fona2000-indkøb fra i lørdags, da jeg var til Faces in the Dark-festival (se tidligere indlæg).




Pentagram - "Bang it out" (1971)

Det amerikanske kult-doom-heavy metal-band Pentagram has just entered my life!!! Lyt lige til den her flexi-single, der var med et amk. heavy metal-magazin for nyligt. Wauw. Fucking amazing!

Bandet startede i 1971, men selvom de optog en masse demobånd, præsterede de aldrig at udsende nogen som helst albums i 70'erne, og først i '85 kom debut-LP'en (der sateme også bestod af demobånd-optagelser!). Forsangeren har været på hårde stoffer siden starten af 70'erne (og boede hjemme hos sine forældre indtil for 3-4 år siden!), men bandet eksisterer stadigvæk!!!!! (sangeren ser så hærget ud, at man frygter, han skal skvatte om hvert øjeblik det skal være!).



For et par år siden kom der en kanon dokumentarfilm med titlen LAST DAYS HERE og jeg vil på det kraftigste anbefale den. Deres gamle demobånd fra 70'erne er også udsendt på to albums med titlerne "Last Daze Here" og "Last Daze Here Too" og det jeg har hørt af det indtil nu er kodylt fed tung rock. Det er virkelig godt. Jeg har (takket være et oplslag på Nils Markvardsens facebook-væg) for mindre end en uge siden opdaget Pentagram (44 år efter de blev dannet!) og er allerede fan.

Wednesday 7 October 2015

FACES IN THE DARK-endagsfestival: Filippinsk exploitation



I lørdags, 3. oktober, løb dette efterårs endagsudgave af den lille exploitation-filmfestival Faces in the Dark af staben i Husets Biograf (København). Temaet var filippinske exploitation-film og på plakaten var de tre film: MACHETE MAIDENS UNLEASHED (Mark Hartley, Australien, 2010), BIG DOLL HOUSE (Jack Hill, USA/Filippinerne, 1971) og WONDER WOMEN (Robert Vincent O'Neill, USA/Filippinerne, 1973).

Den første film er en australsk dokumentarfilm om genren (oprindeligt påbegyndt af Andrew Leavold med henblik på at blive til filmen THE SEARCH FOR WENG WENG, men australsk tv købte retten over filmen og ændrede totalt temaet. Andrew blev dog stædigt ved og præsterede senere at skrabe penge sammen og gøre den rigtige WENG WENG-film færdig. Dén rejste han rundt med sidste år og viste den såmænd også i Husets Biograf, men det er alt sammen en helt anden historie). De to sidste film blev vist på vidunderlig og sprød 35mm. Jeg havde set alle tre film før (og ejer dem sågar på dvd/vhs) og de var lige så gode, som jeg huskede dem.

Festivalen er som bekendt planlagt og afholdt af Nils Markvardsen (redaktør af eXtase zine) og amerikanske Jack Stevenson (som alle, der kender til psykotroniske film, kender. Han skrev bl.a. bogen "Desperate Visions: Camp America" om John Waters).

Desværre må vi nok erkende, at selvom det er blevet hipt at se horrorfilm, så gælder den samme entusiasme blandt unge hipsters ikke for exploitation-filmgenren. Forstå det hvem som kan. Husets biograf var denne lørdag aften vel kun fyldt kvart op. At vi, der så var til stedet, havde en kanon aften er så en anden side af sagen. Herfra skal der i alt fald lyde et stort well done, mates til Nils og Jack for ufortrødent at blive ved, selvom besøgstallene er langt under noget, der ligner rentabelt.

Næste Faces in the Dark-arrangement bliver den rigtige festival, der løber over tre dage i slutningen af januar 2016. Jeg spurgte Nils om programmet, men han ville selvsagt ikke rigtigt ud med noget. Jeg er dog ikke i tvivl om, at det bliver spitzenklasse som altid.

L-R: Jack J & Nils Markvardsen

Norsk søvnbesvær




For et par måneder siden købte jeg den amerikanske remake af INSOMNIA fra 2002 (og så den en aften, hvor jeg ikke havde sovet i to døgn). Originaludgaven er norsk og fra 1997, og selvom genindspilningen var glimrende, så ser jeg frem til den norske, som jeg netop har bestilt på UK dvd fra Amazon. Flere har sagt, at den norske film er meget bedre end genindspilningen, så dét tror jeg på. Den er godt nok også ude på dansk dvd, men danske dvd'er blir jo trykt i så små oplag nu, at det er helt umuligt at opdrive dem, lisså snart de har været i butikkerne 18 måneder.