Saturday 23 September 2017

midnite movies: "BATMAN MEETS FRANKENSTEIN" aka VOODOO ISLAND (1957)

Jeg snuppede lige den anden film på Midnite Movies-DVD'en, som jeg omtalte engang i nat (se det foregående indlæg), VOODOO ISLAND fra 1957. Instrueret af Reginald LeBorg og med Boris Karloff i hovedrollen.

LeBorg kender jeg ikke rigtig noget til, men ifølge IMDb lavede han en masse film i 40'erne og 50'erne i forskellige genrer. Af horrorfilm lavede han i 1944 THE MUMMY'S GHOST med Lon Chaney Jr. og John Carradine.

Min spøjse aka-titel i overskriften skyldes, at filmen såmænd var Adam Wests debutfilm. Yes my boys, Adam "Batman" West, som spillede superhelten i den fjollede TV-serie fra 60'erne (han gik bort for nyligt).

I Michael Weldons "Psychotronic Encyclopedia of Film" kalder Weldon VOODOO ISLAND for "one of Karloff's worst movies". Jeg tror, Michael må have haft en dårlig dag den dag, for jeg var fint underholdt af eskapaderne på voodooøen. Nej, det er ikke ZOMBIE FLESH EATERS det her, men en lowbudget (meget lowbudget!) lille film, sikkert filmet på en uges tid. Filmen lever på de sprøde dialogscener, zombiemænd (der ikke er rådne, husk på, det er længe før Romeros år nul-film), en fordrukken helt, mølposer med aske og sammenfoldede dødsannoncer, en farlig voodoo-præst, og en kvinde-kæmper-mod-dræber-fangearme-i-en-sø-scene, der ville gøre selv Ed Wood stolt.

Og nå ja, jeg skal heller ikke glemme en meget overraskende scene, hvor et lille barn bliver dræbt af en dræberplante! Børn plejer ellers ikke at blive dræbt i gamle amerikanske film, men her har man sikker fundet det i orden ... der er nemlig tale om en lille indfødt indianerpige!! Jeg må indrømme, at jeg studsede over scenen. Men ud over det har jeg ikke noget at sætte min finger på. Jeg var underholdt, og Boris Karloff var en fin, fin skuespiller.

MGM's DVD præsenterer filmen med et fint, skarpt billede i fullscreen. Jeg er ikke helt sikker på, hvad der er det korrekte billedformat, men der ser ikke ud til at mangle noget af billedet. IMDb angiver formatet til at være 1.75 :1, men jeg har ingen anelse om, hvad fanden det er; Det nævnte format står i alt fald ikke opført på wikis side om billedformater. Oh well.

DVD'en har engelske, franske og spanske undertekster. Eneste ekstrafeature er filmens trailer.


midnite movies: THE FOUR SKULLS OF JONATHAN DRAKE (1959)

Aftenens (læs: nattens) film blev endnu en fin udgivelse i MGM's video/DVD-serie "Midnite Movies"; denne gang THE FOUR SKULLS OF JONATHAN DRAKE fra 1959 på en dobbelt-disk med VOODOO ISLAND (som Michael Weldon kalder Boris Karloffs værste gyserfilm i den første Psychotronic-bog!).

FOUR SKULLS er en fin lille gyser med indskrumpne hoveder, flyvende kranier, en forbandelse, en uhyggelig indianertype og kogte døde, afskårne menneskehoveder i suppegryden.

Spilletid 70 minutter, hvilket var meget passende. Billedet på MGM's DVD var fint sprødt og skarpt sort-hvid i det originale fullscreen-format [EDIT: DVD'en er i open matte]. Engelske undertekster og en trailer, der afslører alt det gode (desværre inklusiv slutningen!).

Instruktøren er Edward L. Cahn, som på IMDb har en instruktør-filmografi, der indeholder ikke mindre end 127 titler!! Specielt fra midt-50'erne og frem til 1959 lavede han genrefilm, der har interesse for fans af psykotroniske film, bl.a.: CREATURE WITH THE ATOM BRAIN, THE SHE-CREATURE, SHAKE RATTLE & ROCK, VOODOO WOMAN, THE DEAD THAT WALK, DRAGSTRIP GIRL, INVASION OF THE SAUCER-MEN, MOTORCYCLE GANG, IT! THE TERROR FROM BEYOND SPACE, CURSE OF THE FACELESS MAN, INVISIBLE INVADERS. En del af disse titler findes i den fine britiske DVD-serie "Arkoff Archive" (som i dag er totalt udgået og svær at opdrive). På ingen måde uhyggelig, men fin lille psykotronisk gyser never the less.

Friday 22 September 2017

midnite movies: I BURY THE LIVING (1958)

Det tog mig sateme tre og en halv time at komme hjem fra skide Glostrup her til aften pga. forsinkelser. Så da jeg endelig var vel hjemme ... det sidste stykke på 3 km måtte jeg vade på mine platfødder for ikke også at skulle vente yderligere 35 minutter på en skide bus, hva' gi'r du!!! ... blev det til en kølig bierdose bayersk øl og en glemt film fra MGM's fine DVD-serie "Midnite Movies".

Filmen var Albert Bands I BURY THE LIVING fra 1958. I sprød sort-hvid og med en "ung" Richard Boone i hovedrollen (han var allerede dengang omkring et par og fyrre). Boone kender man som velvoksen dansker bedst for hans hovedrollepræstation i western-TV-serien Hec Ramsay, som kørte på Danmarks Radio i 1973. Men det er den slags, man er nødt til at slå op i "bibelen" for ting vist på dansk fjernsyn i 70'erne, Politikens "TV i 70'erne". Ja, en rigtig bog af dødt træ, ikke in-ter-nettet! Moronerne på dansk Wiki brillerer ved totalt at ignorere TV-serien på deres side over Boone.

PLOTTET. Richard Boone får et nyt job som bestyrer af en kirkegård. I den til kirkegården tilstødende kontorbygning sidder et lettere grotesk kort over gravpladserne på væggen, hvor der sættes nåle i; hvide for de mennesker, der har købt et stykke jord på forhånd, men som stadig er i live. Og sorte for dem, der allerede er draget til det hinsides (hinsidan?). Den nye leder kommer til at sætte et par sorte nåle i, hvor han burde have sat hvide, og ... puf! ... så er der et par nye kadavere, der skal hældes i jorden. En tilfældighed? Den nye leder prøver igen og det samme sker igen. Og igen. Og igen.

Hvis det lugter lidt henad plottet i et afsnit af Alfred Hitchcock Presents, The Twilight Zone og andre typiske TV-serier af den slags fra 60'erne, så virker din plot-næse fint nok. Det er nemlig, hvad jeg synes, det er. Faktisk sad jeg lidt og tænkte, at filmen måske ville have været bedre som episode i en TV-serie, som de nævnte. Men så på den anden side, filmen løber kun 80 minutter, og den holder ens interesse hele vejen igennem - det simple plot til trods. Skuespillet er rigtig godt (og bestemt i en helt anden liga, end det jeg så forleden i remaken af PUSHER!). I en anden "bibel", nemlig "The Psychotronic Encyclopedia of Film", skrev Michael Weldon i 1983, at I BURY THE LIVING var en af Stephen Kings favoritfilm.

DVD'en, som jeg købte for ganske nyligt, er en exrental fra USA. Billedkvaliteten er ganske glimrende. Oprindelig fullscreen billedformat og det originale mono-lydspor. Franske og spanske undertekster, og med en trailer som eneste extra feature. Det ville være synd at sige, at filmen er særlig uhyggelig, endsige neglebidende, men jeg var fint underholdt på den der "skæbnefortælling"-agtige manér,




Wednesday 20 September 2017

DON'T ANSWER THE PHONE (Robert Hammer, USA 1980)

Jeg fik genset DON'T ANSWER THE PHONE i går aftes. Sidste gang var for 10+ år siden (jeg tror faktisk, jeg har anmeldt den i et zine engang) og på dansk VHS. Nu har jeg den på en udmærket DVD i letterbox (BCI's for længst udgåede "Drive-in Cult Classics vol. 4-udgivelse, der modsat de tre første IKKE er blevet genoptrykt og nu går for a pretty penny på eBay).

Den gode Vang anmeldte den på Uncut.dk for 19 (!!!) år siden og krævede som så ofte før for meget af filmen, hvis du spør' mig. Det er en underholdende exploitation-/horrorfilm, ikke et dybdeborende, socialrealistisk kriminaldrama. Jeg var vældig godt underholdt.


Selv om coverets bagside ikke nævner det, indeholder DVD'en et kommentarspor med instruktøren. Caspar Vangs anmeldelse fra 1998 ligger her.

Monday 18 September 2017

Chandu Hypnotisøren vender tilbage

Så fik jeg set 12. og sidste kapitel i seriefilmen THE RETURN OF CHANDU med Bela Lugosi i hovedrollen. Fra 1934 og totalt psykotronisk. Serien blev også redigeret om til hele to filmudgaver. Det er dog seriefilmen i 12 kapitler, man skal se. Jeg så den på DVD fra VCI i ganske glimrende kvalitet.

Seriefilmen er en sequel til CHANDU THE MAGICIAN, som var en rigtig film, og som kørte i de danske biografer som Chandu - hypnotisøren. Sjovt nok spillede Lugosi skurken, der kæmper mod Chandu, i den første film, men i fortsættelsen er det altså ham, der er Chandu!!

One-sheet'en, som jeg har brugt, er lånt fra den enormt fede blog The Bela Lugosi Blog. Se (mange) flere flotte plakater, lobby-cards osv fra filmen her.