Thursday 12 October 2017

Kære amerikanere, vil I ikke godt være søde at komme og hente jeres politiske korrekthed igen?


Tivoli har netop ændret deres Halloween-forlystelse "Det hjemsøgte børnehjem" til "Det hjemsøgte", fordi en krænket voksen mand syntes, det var synd for familier til de børn, der levede kummerlige tilværelser og er døde på børnehjem for mere end 50 år siden. Jeg tænker med vemod på en svensk filmbekendt, der har det med at sige "jag känner mig kränkt". Forskellen er dog, at han gør det for sjov.

Der er adskillige gyserfilm, der foregår på børnehjem og sindssygeanstalter, skal vi så også forbyde dem? Der er også børn, der bliver dræbt i og af biler, fordi føreren drak sig fuld - skal vi så også forbyde film med biler. For slet ikke at tale om radiobiler. Det er trist, at folk, inklusiv børn, dør, men sådan er livet nu engang. Det er et fælt sidespor at begynde at forbyde ord pga. noget, der engang er sket.

Det kan i øvrigt undre, at Ekstra Bladet omtaler dette som en "bommert", og dermed stiller sig på kritikkernes side. Hvorfor køber EB tilsyneladende denne nypuritanske korrekthed? 

Ekstra Bladet sku' ha' et los i røven! 

Det oprindelige krænkede indlæg

Tuesday 10 October 2017

DEADWOOD - pilotafsnit (Walter Hill, USA 2004)

Jeg har haft de to første sæsoner af westernserien Deadwood liggende på DVD de sidste par år (2 boxset fra UK), og her i nat fik jeg endelig taget hul på serien.

Pilotafsnittet er instrueret af ingen ringere end Walter Hill, og han er sateme tilbage i god form. Desværre er det ikke det samme, man kan sige om hans filmatisering af den franske tegneserie "Bullet to the Head", som var meget light-weight (filmatiseringen altså. Den rigtige tegneserie er derimod ret god).

Deadwood er rå, nøgen, fuld af vold og ubehageligheder. Gaderne stinker af pis, lort, død, ludere, svig, hor, og alt det andet, der sikkert flød i gaderne og de hurtigt sammenflikkede småbyer i det nye land. Der er ikke meget Lucky Luke, Bill & Ben, eller spaghettiwestern over pilotafsnittet. Hvis serien kan holde niveauet, er jeg selvskreven fan!