Thursday 27 July 2017

"De gales kirkegård" nr. 2 udkommer efter 32 år

Omkring 1983 havde Rune T. Kidde overtaget redaktørstolen på det danske tegneserieblad Fantomet, og han sad velsagtens og syntes, at bladet var blevet ret kedeligt. Det var det dæleme også! Jeg havde på det tidspunkt fuldstændig opgivet bladet; De evindelige Fantomet-historier, der (syntes jeg i alt fald dengang) var bygget op over den samme skabelon i hvert nummer, blev simpelthen for meget, og jeg byttede hele min Fantomet-samling væk for mere spændende blade.

Men altså så i '83 besluttede Rune, at nu skulle det være slut, og fra nr. 219 smækkede han den ene spændende, nye serie ind efter den anden; Torpedo 1936 (som bladet kaldte "Torpedo '36", hvilket jeg til den dag i dag synes er en bedre titel), Kaptajn Sabre, og flere andre serier. En af de andre var "De gales kirkegård", forfattet af Rodolphe Daniel Jacquette og tegnet eminent af Alexandre-Nicolas Coutelis. Den franske titel er: Une aventure de Dampierre et Morrisson: "Le cimetière des fous".

Jeg læste med begejstring historien og senere, da jeg blev medlem af albumklubben Trumf, udkom historien som halvårsalbum i fornem hardcover-indbinding. Slår man albummet op på nettet, står det listed som "oneshot", men tro det eller lad være, men jeg har netop opdaget, at de to bagmænd netop (dvs. i 2015!) har udsendt et album nummer 2! Efter en pause på 32 år!!!


Det "nye" album (som altså udkom for to år siden, men som bekendt er gamle nyheder jo NYE nyheder, hvis man ikke har læst dem) hedder Une aventure de Dampierre et Morrisson: nr. 2 "Sargasses". Jeg har googlet hele natten (eller i hvert fald et helt kvarter) uden at kunne finde en udgivelse på tysk, engelsk eller et andet sprog, som er til at forstå for normale mennesker, men desværre lader det til, at den fransk udgivelse indtil videre er den eneste. Forhåbentligt kommer den på tysk på et eller andet tidspunkt. Nu hvor Donovan er lukket, skal vi jo nok ikke regne med, at der er et dansk forlag, der føler for at udsendte en opfølger til Interpresses album efter 34+ år. Men man har jo lov at håbe.



Wednesday 26 July 2017

Kropsrøvere gennem brevsprækken

Det er eddermame længe siden, jeg sidst har set Philip Kaufmans genindspilning af INVASION OF THE BODY SNATCHERS fra 1978 med Donald Sutherland, skønne Brooke Adams, Leonard "Spock" Nimoy og Jeff "fluemenneske" Goldblum i hovedrollerne, men nu skal det sateme være!

Der er nogle film, der af en eller anden grund bare får lov at stå på ønskelisten i ualmindelige tider, simpelthen fordi der også står 3000 billioner billiarder andre film, der liiige skal købes først. Nå, men nu kom INVASION OF THE BODY SNATCHERS altså endelig hjem, hvor den hører til - på min hylde.

Filmen er som bekendt en remake af originaludgaven af samme titel fra 1956, som i sig selv var en filmatisering af Jack Finneys roman "The Body Snatcher" fra året før. I Danmark gik genindspilningen i biograferne i 1979 som "Stjålne kroppe". Abel Ferara genindspillede den igen i 1993 som BODY SNATCHERS, og der kom en ny igen i 2007, THE INVASION!!!

Læs en fysikprofessors mening om bogen og filmene her.