Friday 1 December 2023

CD-FUND i genbrugsen #12: THE WHO - "Live at the Isle of Wight Festival 1970"

 

Ligesom de fleste andre er jeg bekendt med det engelske band THE WHO, men jeg fulgte ikke med i gruppens storhedstid i 60'erne/første halvdel af 70'erne, og har ikke senere lyttet til dem. Jeg er selvfølgelig bekendt med en håndfuld af klassikerne, men dét er så også det. Da jeg i september ramlede ind i en anden mands ikke længere ønskede pladesamling i Røde Kors, lå dette live-album blandt godterne. En 2-cd-livekoncert fra den legendariske festival på øen Isle of Wight. Jeg ejer i forvejen en Jimi Hendrix live-LP fra samme festival (og fra samme år - festivalen kørte tre år i træk ifølge Wiki).
Optagelsen på dette album er en soundboard-optagelse, som blev foretaget til en dokumentarfilm om festivalen, som bragte dele af koncerten. Men her på cd-sættet findes det hele. Modsat THE WHO live-LP'en "Live at Leeds" optaget i 1970, så er "Isle of Wight"-albummet først udsendt et kvart århundrede senere, i 96.
Originaludgaven er i øvrigt cd-udgaven. En LP-udgave findes (med hele tre plader), men den kom først længe efter. Faktisk findes der pænt mange genudgivelser af albummet, og de sidste mange år har fans måttet tage til takke med en ny udgave med et frygteligt grelt cover **OG** ikke mindst en redigeret udgave af koncertoptagelsen, hvor snak mellem numrene er fjernet. Jeg slog mit sæt op på Discogs, og heldigvis er det førsteudgaven fra 1996, jeg har fået fat i! xD
Men ud over det ... hvordan var albummet så? Jo, altså, jeg synes, at det lød fedt, og jeg ville bestemt snuppe dem, hvis jeg fandt flere udgivelser med THE WHO. Er der tale om verdens bedste gruppe? Hmm, sikkert ikke, men cd'en får lov at blive i samlingen.
Heldigvis lader det ikke til, at den tidligere ejer var specielt begejstret for albummet. Cd-skiverne er i perfekt stand og den 20 siders booklet så uåbnet ud.