Saturday, 16 October 2021

DR. WHO - ikke den store succes her i huset (i 1980)

 Tilbage i 1979 viste Danmarks Radio Doctor Who. Det var dengang, hvor den kulørte Tom Baker var doktoren. Serien fortsatte i 1980, og der kom mindst tre mini-serier. Jeg har ikke undersøgt det nærmere, men TV i 70'erne nævner to serier fra 79, og udklippet her omtaler en tredje serie - med start 1. januar 1980. 

Hvor meget der kom derefter har jeg ikke check på (spørg Henrik Larsen, han har sikkert styr på det!). Jeg tror kun, at jeg så det første afsnit. Eller måske et par afsnit, men jeg var IKKE fan. Jeg brød mig simpelthen ikke om serien. Jeg syntes, Tom Baker var FOR fjollet med sit dumme lange, kulørte halstørklæde. 

Jeg havde opdaget og kastet min kærlighed over science fiction, da jeg fulgte Månebase Alpha, som DR viste et par år tidligere. Og jeg havde været i biffen og se den første STAR WARS  (DK: Stjernekrigen). Og dét var jo RIGTIG science fiction, rumrejser, rumskibe, strålepistoler, rumvæsener, osv. osv. Dr. Who var simpelthen for billigt, når det gælder udseendet og, well, jeg syntes bare ikke, det var RIGTIG sci-fy. Oh well. 

En dag må jeg se alle de gamle afsnit (takket være hr. Larsen så HAR jeg en masse af dem på video). 


Friday, 15 October 2021

Alternativt "COLLECTOR'S MARKET" og nyt BIBLO OBS på vej

Lørdag den 2. oktober kunne horror- og kultfilmfans begejstret besøge den årlige ("årlige", når der ellers ikke er Corona i luften) Blodig Weekend-horrorfilmfestival med det lige så årlige Collector's Market om lørdagen. 

Well, vi var to gamle horrorfilmfans, som holdt os langt ude i den gustne provins og afholdt vores egen udgave af samlermarkedet. Henrik Larsen og jeg gentog successen fra 2018 (check gammelt indlæg her) og mødtes i den bogbutik, som Henrik arbejder (frivilligt) i i Kalundborg. 


Vi havde hver taget diverse bytter-ting, forære bort-ting, sælge-ting med. Og undertegnede skulle selvsagt også lige snuse til de gamle bogsager i butikken. Jeg kom hjem med to store poser dvd'er, videobånd og bøger. Og der blev fortæret basser og drukket kaffe, og lavet mere kaffe, og drukket kaffe, og lavet mere kaffe, og drukket kaffe ... i een uendelighed. 

Og så fik vi selvfølgelig også snakket om Obskuriøst og Henrik kunne oplyse, at han nu endelig har besluttet at lave et BIBLO OBS Nr. 2. Altså et nummer af Obskuriøst udelukkende om bøger. Personligt var jeg ret begejstret for det første nummer, som det efterhånden er fem år siden udkom. Måske tager jeg mig også sammen og sender et indlæg eller to denne gang. "Ed. Larsen" har omtalt det kommende blad på bloggen, men der er endnu ingen udgivelsesdato - ud over engang i 2022

Fotoet er fra Kalundborg banegård på vej hjem. 

Monday, 11 October 2021

Alle disse løse ender ...

For nogle få år siden fandt jeg en stak Set & Sket-bøger i Røde Kors til 5 kroner stykket. Stort set i perfekt stand (omend siderne nu drysser ud, som var de blade fra en vissen blomst).


Bøgerne, jeg fandt, dækker slut-60'erne, 70'erne og et stykke op i 80'erne. Der er tale om årgangsbøger i stil med Aaret fortalt i billeder - som igen er lig Film-aarbogen-bøgerne. Dog i stor størrelse og med indhold fra hele verden modsat ÅFIB, som dækker danske forhold. Nå ja, og så er de ENDNU mere tekst- og fakta-fattige end ÅFIB! Mange fotos har en beskrivende tekst, men er uden reelle data som steds- og tidsangivelse.

Allerbedst er et index bagerst i bogen over hændelser i Danmark det pågældende år. Her kan man bl.a læse en kort notits om den 22-årige danske fotomodel Kirsten Larsen, som blev fængslet i Beirut for at have 22 kg hash i sin besiddelse. 22 kilo!! Når man ser på fotografiet, tænker man, at det må cirka have været omtrent det halve af hendes egen vægt! Det nævnes også, at hun fik tre års fængsel!

Så bliver jeg jo nysgerrig; hvad blev der senere af Kirsten Larsen? Sad hun i et råddent fængsel i Libanon i tre år? Kom hun hjem? Var karrieren ovre? Hvor er hun i dag? Obskuriøst-redaktør Henrik Larsen fortæller, at avisen Aktuelt fulgte sagen dengang - men de har velsagtens ikke fulgt op på, hvad der senere hen blev af fotomodellen. Det ville være hyperinteressant at få hendes historie; Hvorfor fanden befandt en ung dansk fotomodel sig i Libanon med 22 kg hash???

Google finder let en Kirsten Larsen fotomodel, men hun er nutidig og canadier - velsagtens af dansk afstamning, men uden relation til sin navnesøster fra 50 år tidligere.

Freddie Vedlon Hansen (foto: POLFOTO)

Det var i øvrigt også heldigt, at Kirsten ikke forsøgte at smugle sin hash ind i Tyrkiet! På bogens næste side fortælles nemlig om en anden dansker, som fik 30 års fængsel i Tyrkiet for "blot" 4,8 kg hash. Freddie Vedlon Hansen. Han var dog heldig, og ham kan man finde lidt info om. Den danske regering fik ham hjem ret hurtigt (inden for et år tror jeg). Men han skulle vist afsone herhjemme. Om han sad i 30 år, vides ikke her på redaktionen. Mon dog. Hvor er han i dag? Han skrev en bog om at sidde i et tyrkisk spjæld, men den er (vist) allerede fra 1971.

Alle disse løse ender. Sådan er det, når man sidder med gamle udgivelser fra en for længst svunden tid. Holder man sig til nye udgivelser - udgivelser, som ser på hændelser i perspektiv og retrospekt - så undgår man for det meste den slags løse ender og lukkede døre. Men man misser også den følelse af samtid og, ja, tør jeg næsten sige action, som læsning af samtidsdokumenter giver.

Cover lånt fra logolsen.dk