Sunday, 3 January 2010

awe's THE LAST SHARK dvd

Jeg har nu to gange set AWE's dvd-udgave af THE LAST SHARK (aka The Last Jaws/L'Ultimo Squalo) og lyden på den dvd er da under al kritik!! For det første lyder lydsporet, som om det er optaget gennem en dør, og for det andet er det så lavt på dvd'en, at man er nødt til at skrue næsten helt op for lyden på fjernsynet, og alligevel er det visse steder svært at høre, hvad der bliver sagt. Faktisk lyder det ofte, som om det er dårligt optaget og at dialogen knapnok er kommet med på båndet! No kidding! Jeg er godt klar over, at AWE naturligvis ikke kunne lægge et bedre lydspor på, end det der nu engang findes, men man kunne have checket lydniveauet og endvidere kunne have smækket det italienske lydspor på også ville have hjulpet en del. Jeg tvivler på, at det ville have kostet mere. På den italienske dvd-udgave af Brono Matteis CRUEL JAWS er der både det engelske og italienske spor med og også her er det engelske ret dårligt (optaget gennem samme dør velsagtens) og her er originalsporet meget bedre.

Jeg surfede rundt på de danske filmsites, men kun på et enkelt blev der refereret til at lyden ikke var "optimal". Hvorfor denne mangel på kritik? Er man bange for ikke at få flere gratis anmeldereksemplarer? Selv ikke på det gamle Sleazehound kommenterede man det, men skrev i stedet:

Enzo G. Castellaris L'Ultimo squalo er udgivet i Danmark af Another World Entertainment, og vanen tro er den fyldt med en masse guf. Filmen står flot, selvom billedet er en smule uldent nogle steder, og lyden er ganske glimrende.


"Og lyden er ganske glimrende"?? Nej, gu fanden er den da ej "glimrende", den er herredårlig!!

"Fyldt med guf"?? Der er ikke engang en trailer for filmen. Ikke et eneste interview. Udelukkende trailers som reklame for selskabets andre udgivelser og noget læsemateriale. Pffft!!

Der skal naturligvis ikke herske tvivl om, at jeg er rigtig, rigtig glad for at der er et selskab som Another World Entertainment, der udgiver en film som THE LAST SHARK på det danske marked!!!

Og så i særdeleshed, når der før den skandinaviske DVD ikke fandtes en udgave med engelsk dub (dvs. på DVD; den fandtes naturligvis på VHS). Og det er derfor desto mere ærgerligt, at det er så skidt en udgivelse. Billedet er flot. Den er i det rigtige format. Og coveret er rigtig flot, og reklameteksten med at den er forbudt i USA er morsom. Lyden er bare noget lort og det ødelægger oplevelsen!

Jeg har her til aften bestilt den italienske dvd fra, øh, Italien. Jeg har tænkt mig at begynde på aftenskole til næste vinter og lære italiensk. Om 5-6 år vil jeg have lært nok til at kunne lægge undertekster på dvd'en så jeg kan se den ordentligt. Tag den, AWE! IN YOUR FACE!!!

2 comments:

  1. Jeg skrev "Det engelske monolydspor er ret tyndt, men det fungerer" i min anmeldelse, hvilket selvfølgelig ikke er så hårdtslående, men dog et lille kritisk pip. Nu får jeg ikke anmeldereksemplarer fra AWE, så på den måde er jeg ikke i lommen på dem.

    ReplyDelete
  2. LOL. Og jeg siger det samme bare med større kanoner. xD.
    Dog synes jeg, at det lydspor er så tyndt, at det irriterer gevaldigt. Men du har naturligvis ret mht. din omtale af din kritik. Da jeg skrev, jeg surfede rundt på de danske anmeldersites, mente jeg de sådan almindelige sites. Dig, du er en genremand og en enmandshær, du var slet ikke med i min omtale. Og i øvrigt kiggede jeg også kun på en håndfuld af de almindelige filmsites, som vi kender. Jeg vil bestemt ikke udelukke, at der også var andre, der omtalte (og kom med kritik af) lydsporet. Og når det så var Sleazehound, som jeg hev ud, var det mest, fordi jeg havde forventet mere kritisk sans fra dem, end som fra, nå ja, On-Z eller ONFILM, LOL.

    ReplyDelete