Sunday, 29 August 2010

Søndagens indkøbstur til Mars i den flyvende bil


Tja, desværre er tiden nu så dårlig for den ivrige exrental-video-samler, at man kan tage på store loppemarkeder og ikke finde een eneste af de eftertragtede nikotingule kulturskatte. Ikke engang en stak gamle pornobånd fra 90'erne med suspekte klatter falder man over længere (ikke at man ville tage dem, forstås). Men så er det jo heldigt, når man også samler på støvede gamle knaldromaner fra de glade dage i slut-60'erne, 70'erne og fra verdens bedste mørke tiår; 80'erne.


Dagens høst:

Rædselskabinettet nr. 7: "Bloddynastiet" (G.C. Clewett, Interpresse (IP), 1975)

Midnats-Gyseren nr. 2: "Dødens mørke veje" (Peter Saxon, IP, 1974)

Midnats-Gyseren nr. 4: "Blodoffer" (W.A. Ballinger, IP, 1974)

Hitchcock håndpluk nr. 1: "Blodigt kunsthåndværk" (v.a., SV Press AS, 1974)

Hitchcock håndpluk nr. 3: "Dødens dagbog" (v.a., SV Press AS, 1974)

Hitchcock håndpluk nr. 5: "Mine yndlingsmord" (v.a., SV Press AS, 1974)

"Vagabondernes planet" (Niels E. Nielsen, Steen Hasselbalchs forlag, 1970)

"Verdener uden grænse" (Bertil Mårtensson, Steen Hasselbalchs Forlag, 1968)

"Den sidste Seance" - en SV gyser (v.a., Stig Vendelkærs Forlag, 1968)

Tim Ryan nr. 8: "I atomernes tempel" (James Morris, Illustra A/S, intet årstal)

Tim Ryan nr. 11: "I gudernes by" (James Morris, Illustra A/S, intet årstal) [2 ex]


Disse titler er virkelig sjældne og jeg kommer desværre nok endnu en gang til at måtte spise pasta med hakket tomat fra en dåse de næste 3 uger, men så er de fandeme også mine!! Okay, okay, who am I kidding, jeg gav 18 kr. for hele stakken (inklusiv de tre, som sælgeren forærede mig, fordi han ikke mente, de kunne sælges), haha.

Men det betyder altså ikke, at de ikke er sjældne for det er de bestemt. De der Midnats-Gyseren og Rædselskabinettet er bestemt ikke titler, man støder på hver dag. Desværre kan en del af årsagen til, at de nu er så sjældne (udover at de udkom helt tilbage i 70'erne) findes iom, at forlaget Interpresse, der mest stod for tegneserier, desværre ikke tog hensyn til den ihærdige knaldroman-samler i dén verden omkring og efter år 2000, hvor man sikkert regnede med, at vi ville have flyvende biler og gøre vores indkøb i indkøbscentre på Mars. Man forestille sig muligvis ikke, at folk stadig ville sluge kiosklitteratur med malende titler som "Bloddynastiet" og "Dødens mørke veje". Eller måske var det, fordi man tænkte, at vi nok ikke ville læse bøger mere, men i stedet sluge underholdende bog-tabletter. Man kan kun gisne om det, men faktum er, at man dengang på Interpresse ikke limede bøgerne til at kunne holde i vores androide fremtidsverden 35 år senere. Limen er nemlig nu desværre tørret så godt og grundigt ud i ryggen på IP's poketbøger, at siderne simpelthen falder ud for et godt ord, næsten lige meget hvor nænsomt, man så end behandler dem. Men læses, dét ska' de fa'me! Så må man bare passe på, hvis man skal sidde i haven! De fleste har jo også en tjener-robot, der kan samle de løse sider op igen. Nå, men zipzzz! (eller "det var alt for i dag", som de sagde i den gamle verden).

No comments:

Post a Comment