Tuesday, 15 November 2011

Man anede enden...

Den 29. juli [1988] have vi en bod på kultorvet, udsmykket med filmplakater og med et midlertidigt program for 88/89 specielt fremstillet til lejligheden. Vi havde også en filmquiz og lodtrækning om gratis partoutkort ved indmeldelse.
Der stod vi så en hel dag i øsende regn og fik 5 indmeldelser!

Fra "Slagelse Filmklubs Beretning 1988/89"

2 comments:

 1. Stakkels filmklub-folk. Det kan ikke have været en let tid, men så kan man jo virkelig se hvad sådan en filmklub er værd i den sidste ende..? Men det er stadigvæk prisværdigt at det har kunne køre i trods alt så mange år...

  Er der stadigvæk en biograf i Slagelse eller hvordan ligger det??

  ReplyDelete
 2. Man må give dem, at de blev ved til det sidste!
  Læsningen af de mange sidste dokumenter fra Filmklubbens Forhandlingsprotokol er deprimerende læsning!

  Den ene af de to biografer, hvor man havde vist klubbens film, blev lukket. De kunne ikke længere betale for visninger i den lokale teatersal, da økonomien skrantede fælt, og da de spurgte kommunes kulturudvalg om at låne salen gratis, fik de blankt afslag.

  Og bibliotekets sal, som tidligere havde været deres all-time safe haven måtte de næsten heller ikke låne mere. Endvidere var TV2 startet og folk ville hellere se film på TV og video. Ved de sidste visninger kom der ca. 5 medlemmer per gang.

  Man lukkede med underskud og hele bestyrelsen begik kollektivt selvmord med den samme Luger-pistol - okay, jeg overdriver måske en anelse her, men det var en trist afslutning på 40 års filmklub.

  Endnu et problem var sikkert også, at de mange *lødige* europæiske film, som danskerne tidligere kunne se i filmklubben, de film var danskerne ikke længere interesserede i og det var for en stor dels vedkommende de film, som klubben stædigt holdt fast i. Man vidste vel også godt, at man ikke kunne konkurrere på amerikanske actionfilm-området, dét klarede biograferne, videokioskerne, og TV meget bedre.

  Der er stadig en bif i Slagelse, en stor klods, der vist nok er Vestsjællands største (det blir den dog ikke pænere af).

  http://www.panorama-slagelse.dk/

  ReplyDelete