Saturday, 25 January 2014

Som i tysk grammatik...


...er der også undtagelser i mit liv.
Og her er en af dem. Jeg har for mange år siden besluttet ikke at læse skrækromaner (bortset fra de korte, der kunne købes som knaldlitteratur i de nu for længst forsvundne kiosker), men da jeg læste Martins indlæg ovre på hans fine blog Fra Sortsand, og da jeg netop havde set den svenske filmatisering, så vidste jeg, at mit liv ikke ville være fem sure sild værd, medmindre jeg fik fat i bogudgaven af "Låt den rätte komma in", og syv måneder senere farede jeg straks ud og bestilte den i Bog & Idé.

Bogen er filmatiseret både i Sverige og senere i USA. Den svenske film er rigtig god, og den amerikanske skulle også være god (har jeg ladet mig fortælle, jeg har dog endnu ikke set den - den ligger i stakken). Bogen koster 70 kr., men kan også købes på engelsk fra Amazon UK, hvor jeg har set den brugt helt ned til 1 pence!!!

11 comments:

 1. Cool :-) Jeg har set filmene, de var ret gode.

  ReplyDelete
 2. Fedt, at du har set dem. Jeg skal også se at få smækket den amerikanske remake i afspilleren!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den må du få smækket i :-) Jeg er ekstrem dårlig til at læse bøger, det er måske lidt en skam nogen gange, det er jo nogen andet at læse en bog, end at se en film.

   Delete
  2. Det er også rigtig længe siden, jeg har gidet læse bøger, og jeg har alt for mange i stakke og på reolerne, som jeg aldrig har åbnet. Det er bestemt nemmere at se en film! Jeg læser normalt ikke murstens-tykke Stephen King-bøger, fordi jeg ikke gider kæmpe mig gennem 1000+ sider blot for at finde ud af, hvem manden bag masken er. :P

   Delete
 3. Men håber ellers, du er kommet lidt ovenpå efter December.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak, Lars. Du får det lidt til at lyde, som om jeg var deprimeret eller sådan noget. Det er ikke det, der er tilfældet. Jeg har det fint nok, tak. Jeg er ikke den, der går ned på dårligdomme og dårlige forløb. Jeg lader mig præge så lidt af det negative, at jeg næsten er autist (det er jeg ikke, men du forstår, hvad jeg mener). Men en skidt situation er en skidt situation, og min situation i december har ikke ændret sig. Jeg er fanget mellem "a rock and a hard place". Jeg føler mig lidt som en slagge, der er brændt fast. Det er svært at komme videre, ikke mindst fordi der er noget, der må opgives, hvis jeg vælger enten det ene eller det andet. Jeg har ikke noget job. Jeg har ikke nogen penge. Mine forældre er væk. Jeg har ikke noget imod at bo i Danmark, men jeg kan ikke få et job her. Jeg har ikke noget imod at bo i UK igen, men jeg kan ikke få et job der. Jeg har ikke noget imod Tyrkiet, og jeg kunne få et job der. Men *kærligheden*, som er i UK, kan kun bo i Danmark eller UK, ikke Tyrkiet. Hvad gør jeg så? Ser du problemet. Og lige nu er jeg så fattig, at bare det at skulle flytte et eller andet andet sted hen koster mere, end jeg har. Jeg skal altså låne. Og man kan ikke låne i banken, når man ikke har job eller penge. Derfor skal jeg altså låne hos firmaer, der kræver høje renter. Og hvis jeg så ikke får et job, hvad så? Og sidste år var også et lorteår pga. min far og alt det der. Så, nej, der er ikke noget mentalt at skulle komme over som sådan, men blot en rigtig dårlig situation, som jeg lige nu ikke ser en løsning på. Jeg har haft så mange tilbud og chancer i hele mit liv, chancer som kunne have sat mig et drømmesituationer mht. job og penge, men som jeg missede, fordi jeg var doven. Og nu er jeg i den situation, at jeg ville gribe enhver chance, som bød sig og holde fast i den med neglene uden at give slip. Så, well, lige nu venter jeg på den chance. Nogle gange skal man selv skabe den, men uden job og penge er det lidt svært. Det er en ond cirkel. Så, nej, det er ikke noget, der skal kommes over, men noget, der skal ud af.

   Delete
 4. Trist at høre om dine mange trængsler. Jeg vidste ikke, at din far også var død. Jeg troede blot han var syg, og jævnligt indlagt.

  Mit eget 2013 har også været det værste i årtier, og desuden har vi, der står udenfor arbejdsmarkedet, fået så mange tæsk af politikerne, at vi nu er gule og blå over det hele. Forbandet være de løgnagtige politikere, der hersker i øjeblikket. Jeg er fremover sofavælger.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak, Henrik. Jo, det er et år siden i februar. Jeg har ikke skrevet om det på bloggen, jeg skrev i det hele taget ikke så meget sidste år. Jeg poster måske et indlæg ovre på den engelske side inden alt for længe.

   Ja, det er jo næsten ironisk at dette årstal med 13 i skulle blive så uheldigt for så mange af os. Jeg tror sgu ikke, det gør den store forskel, hvem man stemmer på mere. :-/

   Delete
 5. Næh, og derfor vælger jeg sofaen.

  ReplyDelete
 6. Ja så kan jeg godt se du er i en dårlig situation, man kan sgu ikke ret meget, i dagens Danmark uden penge, og som du skriver, kan man heller ikke låne i banken, og der er ikke ligefrem meget arbejde heller :-(
  Men det var nu ikke fordi jeg troede, du var deprimeret ligefrem, men det lød til det var en trist December, uden din far, og med ikke så mange penge at gøre med. Jeg mistede jo selv min far i 2011 og den første jul var ikke særlig sjov, og min mor var meget trist den jul, og er det stadig.
  Men jeg håber da at der kommer noget arbejde din vej, nogen gange kommer der noget når man mindst venter det.

  ReplyDelete
 7. Tak, Lars. Og nu skal jeg jo heller ikke forsøge at få det til at lyde som om, jeg bare havde det zuperfedt, for sådan var det jo heller ikke. December var sgu trist, og jeg husker godt, at du fortalte om din egen far (og det er jeg også ked af at høre om) og forholdene i Danmark er sgu ikke ret fede, det har du ret i.

  Tak, jeg håber naturligvis, at der sker noget og ja, du har helt ret, nogle gange sker der noget, når man mindst venter det. :-)

  ReplyDelete