Thursday, 24 February 2011

Såh der fest i SS-bunkeren!Woo-hoo! Jeg har endelig fået fat på det amerikanske print af VILLA VENNELY (aka Copenhagen Call Girls) from Something Weird Video i USA!

Jeg har endnu ikke set hele filmen igennem, men har dog checket en del scener. Det er tydeligt, at printet er hentet direkte fra et rigtigt filmprint og ikke en videomaster ligesom den danske video. Billedet er knivskarpt modsat den danske videos typisk matte VHS-kvalitet (når mine scans ser lidt dårlige ud i den digitale afdeling, så skyldes det, at jeg bruger en dårlig (men gratis) screen grabber).

Men så til gengæld er det amk print ret slidt en del stedet, både mht ridser og frames, som mangler, så billedet hopper i det. Det er dog ikke så slemt, at det gør noget (med mindre man er en fanboy, der er FORMAT-fan fremfor FILM-fan!). Endvidere er billedet lidt mere mørkt end det danske, og titelsekvensen mangler! Og så er der naturligvis de engelske undertekster, der tydeligvis er oversat af en dansker!

De engelske vendinger er en hel del mere rå end de danske (check de første scans, hvor jeg gir et par eksempler) og nogle steder går det liiidt galt (check scannet med Basse på pille-pigens seng). LOL. Som man kan se på Something Weirds omslag, så er der tale om en DVD-R-udgivelse.

Kvaliteten er glimrende uden dog at være fantastisk. Desværre er denne DVD jo nok alligevel den bedste udgave, vi kommer til at se; Jeg gør mig bestemt ikke nogen forhåbninger om flotte officielle, restaurerede DVD-udgivelser, endsige officielle DVD-udgivelser overhovedet!
"Nå, var det en god forretning?""Han gav mig 1000,-""Okay, slip de 6!""Ingen diskussion!"

Basse laver mad.
"Ka' du så blive dernede, din slambert!!10 comments:

 1. Meget mystisk. Jeg kan genkende flere scener, hvilket betyder, filmen har været vist på dansk tv, for jeg har aldrig ejet den.

  ReplyDelete
 2. Den har med 100% sikkerhed aldrig været vist på landsdækkende TV, men du har måske set et af de interviews med Elinor Infred, som DR og TV2 bragte (i "TV-avisen" og "Go'morgen Danmrk") ifm Natfilmfestivallen for nogle år siden, og hvor der blev vist nogle scener, både der hvor Basse går op ad trappen og der hvor han sidder på sengen.

  ReplyDelete
 3. Du har nok ret. Jeg har glemt alt om de omstændigheder.

  Man skal nok ikke holde vejret, mens man venter på at DR viser den i fuld længde.

  ReplyDelete
 4. Nej, det ville nok være dumt. Desværre.

  Som jeg tidligere har nævnt, så sidder Poul Nyrups døtre på rettighederne og de vil tilsyneladende have kassen for at lade dem vise og udgive. AWE ville jo for nogle år siden udsende alle tre film på DVD, men det gik i vasken, simpelthen fordi de ville har for meget for det. De tre film var blevet vist ved Natfilmfestivallen og dette fik familien til at tro, at de sad på en guldgrube. Jeg holder meget af de film, men jeg tvivler på, at DVD-udgivelser ville blive store sællerter.
  Lejf Jedig, som var med som producent på noget af det, havde jo solgt rettighederne til visning på DK4 (de var programsat og det hele), men det fik døtrene sat en stopper for. Man fatter det jo ikke, på denne måde får de aldrig en klink og deres far forbliver i glemslens mørke (bortset fra blandt en håndfuld hardcore trashfilmfans). De bliver aldrig rige på de film, men de kunne få lidt ære ved at lade dem udkomme. Nu har jeg fx købt den der SWV-DVD; den får de jo heller ikke en krone ud af. Jeg forstår det (dem) virkelig ikke. En eller anden burde smide dem op på YouTube i fuld længde (selvom jeg hader at se film på YT og aldrig har set en komplet en!).

  ReplyDelete
 5. Ja, nu har jeg spurgt min meget filmkyndige far, om han kender Nyrup, og det viser sig, at det gør han aldeles ikke.

  Kun for nørder - tilsyneladende.

  ReplyDelete
 6. Eller osse vil han måske ikke være ved det. De blev jo både anset for "frække" film og samtidig set ned på af samtidens (og nutidens) seriøse filmanmeldere.

  ReplyDelete
 7. Tror ikke de viste Nyrup-film i Nora Bio, dengang han var en ung mand.


  Forresten har jeg advaret mine fem læsere - samt alle de besynderlige sydøstasiatiske sider, der hitter mig for tiden - imod professionelle anmeldere.

  Men jeg er nødt til at vente med at dømme, indtil jeg har set en af Nyrup's film. Jeg glæder mig til at se, hvorledes han forholder sig til det brandfarlige emne "prostitution." - Hvis ellers jeg magter at fortolke ham.

  ReplyDelete
 8. Ja, fortolkningens magt kan være farlig. :D

  ReplyDelete
 9. Forresten eksisterer Båndsalaten stadig, selvom linket ikke virker. Jeg har bare skiftet adresse til

  http://baandsalaten.wordpress.com/

  ReplyDelete
 10. Okay, jeg skifter linkadressen i blog-listen.

  ReplyDelete