Sunday, 29 May 2011

Når skribenten omtales...


Kodylt, manner!! Jeg har netop opdaget, at sci-fi- og gyserbladet HIMMELSKIBET for nyligt har lanceret en blog, hvor de poster nogle af anmeldelserne fra bladet. Og en af dem er af Bruno Mattei-filmen HELL OF THE LIVING DEAD. Cool! Jeg vil nedenfor ikke overraskende citere netop den bid af anmeldelsen, som refere til undertegnede. LOL.
/Jackaf Thomas Winther (oprindeligt trykt i Himmelskibet #27):
I DVD’ens booklet omtales filmens instruktør som følger: “Når horrorfilmens store annaler engang skal skrives, vil kapitlet om zombiefilm sikkert ikke levere megen plads til Bruno Mattei”, og andet steds står der at “jeg skal ikke forsøge at overbevise dig om at filmen, du netop har investeret dine surt tjente sparepenge i, er et stort mesterværk. Det er den nemlig ikke!” Pointen som skribenten (Jack Jensen) vil frem til, er at filmen ikke er stor kunst, men derimod hurtig let fordøjelig underholdning, og at den ikke skal tages for andet end det. Dette vil jeg give ham helt ret i, og jeg var bestemt underholdt, om ikke af andet. så af filmens manglende kvaliteter.

Hele anmeldelsen kan læses her.
PS: Thomas, hvis du læser det her; Når der er tale om en film, så hedder det altså "stock footage", ikke *stock photo*.

Det stock footage er i øvrigt fra en gammel mondo-film, NUOVA GUINEA, L'ISOLA DEI CANNIBALI (1974), der for nyligt er udsendt på amerikansk DVD.

12 comments:

 1. Forhåbentligt er den bedre end Zombi 3, som jeg netop har slæbt mig igennem.

  ReplyDelete
 2. Tjaaa, nu har jeg det jo med at blive godt underholdt af skrammelfilm, men sandt at sige, så er HELL OF THE LIVING DEAD ikke noget stort mesterværk. Den er end ikke værdig til at vaske ZOMBIE FLESH EATERS' underhylere med bremsespor i. Men jeg var sgu godt underholdt alligevel (men nuvel, jeg blev også underholdt af ZOMBI 3, såååå... i den her forbindelse skal du nok ikke regne alt for meget med, hvad jeg siger).

  ReplyDelete
 3. Mht. Zombie 3, så var det skiftet mellem de tre instruktører, der irriterede mig mest. Lige som man opdagede Fulci i en scene, så forsvandt han igen.

  ReplyDelete
 4. Ja jeg skal ikke prøve at overbevist nogen om, at det er en *god* film. Men...

  Jack: zombier + filippiner-jungle = underholdning

  ReplyDelete
 5. Enig. Sjovt nok er den ganske underholdende.

  ReplyDelete
 6. Du/man behøver ikke være enig med mig. Hvis du syntes Zombi 3 var drønkedelig, så er det helt i orden, det ska' ikke skille os. LOL.

  ReplyDelete
 7. Det skal retfærdighedsvis siges, at filmen havde underholdende momenter og enkelte overraskelser som f.eks. superhurtige, energiske zombier nogle steder, som stod i skærende kontrast til de old-school-zombier der traskede rundt andre steder.

  Min forvirring var total efter endt gennemsyn.

  Jeg spekulerer på, om jeg skal anskaffe Hell of the Living Dead, for den må da være mere ensartet og bedre end det besynderlige kludetæppe Zombi 3.

  ReplyDelete
 8. For all it's worth så synes jeg, at HELL er bedre end ZOMBI 3 og ja, mere ensartet.

  ReplyDelete
 9. Jamen, det er jo dig, der er genreeksperten, så din mening er guld værd for enhver zombiefan, selvom smag og behag er en personligt sag, og ikke noget jeg ligefrem plejer at skændes om - men engang kom jeg til at træde Gorzelak over tæerne ved at udtrykke min skuffelse over Re-Animator - og den slags gør man ikke ustraffet i horror-land, så det kom der en lang, intens og underholdende diskussion ud af - som dog ikke førte til uvenskab.

  ReplyDelete
 10. LOL. Thanks!

  Mht. Re-Animator så må jeg nok også her stille mig på den anden side, argh. Det er år og dag siden, jeg sidst har set den, men holder meget af den. Endnu en af dem, jeg så første gang omkring '88/89. En af de store i slut-80'er splatterfilm-genren. Men smag og behag er heldigvis forskellige.

  ReplyDelete
 11. Årsagen til min daværende skuffelse var bl.a. at jeg havde forventet noget andet og langt mere uhyggeligt, mindre komisk. I dag ser jeg på Animator med blidere øjne.

  Nå, men vi kan utvivlsomt blive enige om så meget andet - som f.eks at 'Henry,' som du har omtalt på din anden blog, er den bedste seriemorderfilm i universet (med 'Maniac' lige i hælene).

  ReplyDelete