Sunday, 5 June 2011

Graffiti-malere er IKKE videosamlereForleden postede Diabolik (alias Hans-Jørn) det danske exrental-videocover fra DIXIE DYNAMITE på DEVAG-siden på Facebook og jeg ville i går via Google Maps have linket til det flotte maleri fra filmen, som i mange år prydede væggen til "Video & Filmudlejningen" (blandt samlere bare "Videoudlejningen") på Fredensborggade i København. Butikken er den sidste rigtige videobix i Danmark, der er tilbage fra 80'erne (eller i alt fald den sidste, jeg kender til!). Det er godt nok snart nogle år siden, jeg sidst har været derinde (har dog stadig lånerkortet på opslagstavlen) og desværre kunne Google Maps' direkte billede afsløre, at det vist er længe siden, maleriet forsvandt! Se billedet ovenfor. I øverste højre hjørne skimtes stadig en rest af det oprindelige billede. Der var en skribent på DEVAG's side, der kommenterede, at det var mærkeligt, at det havde fået lov til at hænge i så mange år, men hvem ved, måske havde graffiti-malerne større respekt for andre maleres kunst førhen. Eller også havde de bare ikke opdaget væggen. :-/
Jeg håber ikke, jeg lyder alt for meget som et gammelt røvhul, når jeg nu vredt svinger min knyttede næve og harmt råber: "I skulle have med spanskrøret skulle I!" >_<


Set fra den anden side

Tak til Member-X for at greje, hvordan hylan man kopiere billeder fra Google Maps (ikke så nemt, som man skulle tro!).

3 comments:

 1. Interessant iagttagelse. Da jeg fraflyttede området i 2003, var der væsentligt mindre graffiti på væggene, men en tur i Google Maps for ikke så længe siden afslørede chokerende forandringer i mit gamle kvarter. Også pornobiksene i Hyltebro er blevet godt overmalede.

  ReplyDelete
 2. Du har boet der?

  Da jeg lavede det famøse photo-shoot med Michael Porel (og Heine Sørensen) i Videoudlejningen i 2002 (eller var det '03?) (trykt i STAY SICK! #4) er jeg sikker på, der også blev taget et billede eller to af væggen udenfor. Jeg må se, om jeg kan finde det/dem frem fra gemmerne.

  ReplyDelete
 3. Ja, jeg boede lige ved siden af i Hillerødgade 10 gennem 17 år, og har været i biksen mange gange. Jeg så sågar nogle forberedelser til optagelserne af 'Bleeder' udenfor forretningen. Af forskellige årsager er jeg så end i Ringsted, hvor der hverken er graffiti eller spændende videoforretninger.

  Jeg har brugt en del tid i Google Maps, og har indtil videre kun fundet et sted, der er mere graffiti-overmalet end Nørrebro, og det er byen Sao Paulo i Brasilien. Utroligt!

  ReplyDelete