Monday, 5 March 2012

Majestic Thunderbolt (Hongkong, 1985)


VHS / UK / fullscreen / engelsk audio / uklippet


Majestic Thunderbolt
DK-titel: Majestic Thunderbolt
DIR: Godfrey Ho
LæNGDE: 88 min.
DISTRO: BB Video, Århus, Aps
DK-VIDEO INFO: fullscreen, eng. dub.
CAST: Harrison, Philip Ko, Roc Tien, John Ladalski, Chan Kun Tai, Cathy Evan, Tricia Yin, Tien Ho, Mimo Lawrance.

Majestic Thunderbolt starter med Richard Harrison, der ankommer med fly fra Holland, hvor han har været for at hente nogle diamanter, som han har smuglet for en mr. Franco (!!). I lufthavnen mødes han af en kammesjuk og de skal af sted for at overdrage ædelstene til Franco, men først skal de dog lige en smut inden om Harrisons kæreste Mimi (haha) og hilse på.

Da de stiger ud af bilen i en parkeringskælder, blir de overfaldet af nogle bøller med økser. Bøllerne hakker Harrisons ven og bilens chauffør til farskød, så blodet sprøjter. Harrison derimod kan de ikke rigtig få bugt med, så han overlever. Lederen af bøllerne spilles af Philip Ko og måske under indtryk af, at Godfrey Hos film for det meste er mere forvirrende end en episode af "Casper og Mandrilaftalen", har man undladt at give en del af skuespillernes roller navne - de hedder simpelthen bare deres egne navne!!

Nå, men Philip Ko og bøllerne er i stald hos Tiger Chan, som er en anden lokal gangsterboss ligesom mr. Franco. En anden af sine mænd er lejemorderen Alan Pan. Denne komplette og medrivende historie går så ud på, at de hver især gør deres yderste for at få ram på modstanderne.

Det er ret tydeligt, at den del af filmen, der omhandler Alan Pan, er fra en helt anden film, da han på intet tidspunkt mødes med Harrison. Og det er da også sandt nok, det er nemlig scener fra en taiwanesisk film, der hed RED RATTLESNAKE, der er brugt! Faktisk ser det ud til, at Alan Pan spillede helten i den film!Så sætter Tiger Chan nogle af sine hirdmænd til at skræmme Harrisons kæreste i hendes hjem, men hun har en kniv og dolker en af niddingerne, så blodet sprøjter (igen). Resultatet er naturligvis, at hun selv får samme omgang. Dét sku' de ik' ha' gjort! Den slags kreativ udførelse af sine ordre tillader Tiger Chan ikke, og i en nærmest surrealistisk henrettelsesscene, giver Chan de to uheldige lejesvende deres straf: Mens de alle sidder ude i haven (med parasol og det hele), byder Chan dem et glas fnisevand samtidig med at 7-8 piger svømmer synkrondans i svømmepølen!!

Der er naturligvis gift i drinksene og samtidig med at de to uheldige bøller vakler rundt i dødskrampe, danser de mer' eller mindre tudegrimme badenymfer rundt i pølen, samtidig med at de smiler af de to, der er på vej til den store Peking Opera i skyen. Efter at have siddet og iagttaget seancen i vantro, er det uvægerlig, at man slår en høj og rallende latter op - det er simpelthen så tåbeligt, at... det bare er for meget!!

Så midt i det hele er der en scene i et stort varehus, hvor Alan Pan kæmper mod Philip Ko og dennes søster, der udgør en lejemorder-duo. Søsterens endeligt blir, da hun får skåret halsen over af et flyvende stykke glas, mere blod, herlig scene! Sjovt nok, så var det denne scene, jeg så, lige da jeg var kommet hjem fra skadestuen kl. 4-5 stykker om natten efter at have skåret min finger til blods på netop smadret glas!!!

Sagen var den, at jeg sad en sen nattetime og så Majestic Thunderbolt for at skrive anmeldelsen, som du læser lige nu. Midt inde skulle jeg lige ud i køkkenet og lave noget kaffe. Så sprang pæren i lampen, jeg skruede lampekuplen af, tabte den ned i vasken, så glasset stod til alle sider - deriblandt dér hvor en af mine stakkels fingre var. Blodet væltede ud med det samme, både på væggen, gulvet og i vasken. Hvis du husker på scenen med armen, der blir afhugget i Tenebrae, såh...

Og således - midt inde i Majestic Thunderbolt - gik turen altså så til skadestuen kl. halv fem en onsdag nat, hvor den efterfølgende stod på stivkrampeindsprøjtninger og det hele (jeps, i flertal!).

Nå, tilbage til filmen! Hvis du synes, handlingen lyder forvirrende, så har du helt ret, men Majestic Thunderbolt er alligevel en herlig film; Det er nemlig en totalt sindssyg og wild sleaze-perle, vi har med at gøre her!! I resten af filmen oplever vi fx blandt andet:

En privatdetektiv, der filmer Tiger Chans kæreste, der lagendanser med en hemmelig filejs, fordi Tiger Chan ikke kan få den op! Han giver hende så til gengæld en omgang pisk for at komme i "stemning"!

En nøgen kvinde, der er bundet op, blir malet!

En kvinde blir druknet i et stueakvarium!

En mand tager et brusebad, men der kommer syre ud af bruseren i stedet for vand, som ætser huden i hans ansigt og bryst væk!

En mand har været ude at skide og blir brændt til sort toastbrød, da han trækker op og lokummet eksploderer!

En mand får skåret armen af med en el-sav!

Harrison og en modstander vil begge skyde hinanden, MEN BEGYNDER Så AT SKYDE NOGLE HØNS I STEDET!!!

Og der er sgu osse en scene, hvor Harrison - på rulleskøjter - tæsker en fyr, der lige har været ude at købe appelsiner!

Jo mere jeg tænker over Majestic Thunderbolt, jo mere sindssyg synes den. Hold da kæft, hvornår har du sidst set en spaghetti-gnaskerfilm, der har budt på lige så meget underholdning, sleaze og vanvittige scener? Nej, vel. Det kan godt være, det var på grund af at Godfrey Ho tog røven på Richard Harrison, at denne trak sig tilbage, men når det nu alligevel skulle være, så skal Godfrey Ho ikke høre eet ondt ord herfra for at have lavet disse film. Det er edderrøgme guf det her og du bør lede med lys og lygte efter Majestic Thunderbolt med det samme. Hvis du har den mindste smag for trashfilm, så vil du elske denne film! Tro mig!

Og så til dessert har jeg endda gemt en drabsscene, som uden tvivl er noget af det mest hysteriske, jeg har set på film!! Om det så er hysterisk morsomt, hysterisk sindssygt, hysterisk dårligt, eller bare hysterisk hysterisk, må du sådan set selv om! Jeg tror, jeg syntes det alt sammen... og så rystede jeg bare på hovedet i vandtro:

En håndfuld lejemordere (alle i sort frakke, hat og overskæg!) skal dræbe en fyr, som de overfalder i hans lejlighed: Først bliver han skudt af tre af lejemorderne, men han kommer op igen. Så blir han skudt igen. Falder om igen. Rejser sig, og blir skudt igen. Rejser sig igen, blod ud af munden, kravler hen til vinduet (hvor en pige sidder bundet på den anden side), raller hendes navn, blir sparket omkuld og skudt igen. Drejer sig om, ser på lejemorderen, der skød, og blir skudt igen. Vender sig nu om på siden og... dør endelig. Men tænk nu, hvis han alligevel stadig er i live og rejser sig, når lejemorderne er gået!! Så en af dem går hen og træder på hans briller, så han i det mindste ikke kan finde rundt!!!


-----------------------------
Dette er en let redigeret udgave af den anmeldelse, som oprindeligt blev skrevet som del af en (aldrig færdiggjort) Godfrey Ho-artikel til Nils Markvardsens filmblad eXtase for 10 år siden.

Den udgave af filmen, som jeg har anmeldt, er den danske VHS, men det scan oppe for oven er den engelske video og der knytter sig en interessant historie til den udgivelse; Det var det lille UK selskab Bronx Video Company, der udsendte både MAJESTIC THUNDERBOLT og SCORPION THUNDERBOLT. Det engelske censur-organ, British Board of Film Classification (BBFC), krævede, at der skulle klippes 4 minutter og 57 sekunder ud af filmen for at den måtte udsendes på det britiske marked. Hos Bronx Video sagde man: "Ja-ja, det skal vi nok" og gav de engelske censurfolk fingeren, da de vendte ryggen til - og udsendte derefter begge film fuldstændig uklippet!!! (BBFC havde også forlangt, at der blev klippet over 2 minutter ud af SCORPION). Dén slags er sgu noget man må tage hatten af for!!!

No comments:

Post a Comment