Tuesday, 6 March 2012

Scorpion Thunderbolt (Hongkong, 1985)


VHS / UK / engelsk audio / uklippet

Her er så det flotte omslag til den engelske VHS-udgave af Godfrey Hos SCORPION THUNDERBOLT med Richard Harrison. Det var meningen, at jeg skulle have skrevet en anmeldelse af filmen og inkluderet i den artikel til Nils Markvardsens blad eXtase, hvor også MAJESTIC THUNDERBOLT og INFERNO THUNDERBOLT skulle have være inkluderet, men som aldrig blev færdigskrevet. Jeg er selv den glade ejer af det engelske bånd (dog et andet ex end det her viste).

Under noterne til MAJESTIC THUNDERBOLT skrev jeg om, hvorledes selskabet bag udgivelsen var blevet beordret til at censur-klippe en del scener, men valgte at tage røven på det engelske censurorgan, BBFC, ved simpelthen at udsende filmen uklippet uden at sige det til nogen! Og det samme var tilfældet med SCORPION; censuren beordrede, at der blev klippet 2 minutter og 8 sekunder ud af filmen, men hos Bronx Video Company vendte man bare det døve øre til.

Filmen på båndet er i fullscreen, som næsten alle disse gamle udgivelser er, men det er altså en rigtig god udgivelse alligevel, både fordi den er uklippet, har et kanon cover, ikke har irriterende undertekster, og fa'me om ikke også der er en trailer med! I øvrigt behøver man ikke vente med at købe filmen, indtil der kommer en DVD-udgave i letterbox. Disse film kommer højst sansynlig aldrig i letterbox eller nogen som helst kvalitet, der ser bedre ud. Jeg ved fra insiderkilder, at filmselskabet i HK ikke råder over noget bedre end fullscreen-udgaver på beta-masters.

I mangel af en anmeldelse kan man jo passende checke denne flotte franske trailer, der er i fuld letterbox:og her er en fan trailer, der er en smule anderledes:

2 comments:

  1. Easily my favorite Godfrey Ho film. I still need to shell out for the uncut version (I can get a decent copy, but with Japanese subtitles). BTW, why the hell does the WS trailer use "Watching the Wheels" for it's soundtrack?! Haven't watched the movie in a long time, but I don't remember that song being used anywhere in the movie.

    ReplyDelete
  2. The Japanese tape (or a copy thereof) is most likely the best version you can get anyway, and yeah I agree it's definitely my fave too alongside Majestic Thunderbolt.

    ReplyDelete