Tuesday, 17 July 2012

STENBROENS "HELTE" - trailerSå er den endelig på YouTube! Traileren til den bedste danske psykotroniske film; STENBROENS "HELTE" fra 1965. Instrueret af den legendariske danske filminstruktør POUL NYRUP (som intet har med en for længst glemt statsminister at gøre!). Filmen handler kort om DJÆVLE JOHN og hans slæng af juvenile delinquents, som har gang i både det ene og det andet. Der er også cool musik.

STENBROENS "HELTE" er kun udsendt på VHS (2 gange fra Video International og 1 gang på bootleg fra Leif Jedig, som han solgte i sine Video Netto-butikker). Desværre ser det ikke ud til, at den nogensinde udkommer på DVD. Videoudgaven udemærker sig i øvrigt ved at være uklippet. Da filmen kørte i de danske biografer i 60'erne var den klippet (i en voldsom scene, hvor Djævle John kværker et pigebarn med hendes nylonsokker på en seng).

Jeg så iø filmen i Cinemateket, da Natfilmfestivallen havde fokus på Poul Nyrup for nogle år siden, og det var det samme censurerede print, de viste, som tilbage i 60'erne. Det var også en slidt master og videobåndet ser betydeligt bedre ud.

Tak til uploaderen! (hans navn er redaktionen bekendt. LOL).

No comments:

Post a Comment