Tuesday, 10 May 2016

Horrorsiden.dk - futtet af på det evige bål, der oplyser mørket i Cyberspace


Jeps, det er desværre sandt. HORRORSIDEN.DK, et af de længst eksisterende horrorwebsites herhjemme, er lukket. Ikke alene er det lukket, det er fuldstændig makuleret. Benytter man sig af gamle links, omdirigeres man til en anden hjemmeside for børnelitteratur - som i øvrigt også er død (!). Jeg må indrømme, at jeg synes, det er ærgerligt, at kræfterne bag websitet har valgt at slette alle de gode artikler, anmeldelser og indlæg, som de mange skribenter har lagt på i årenes løb. Man kan selvsagt grave gamle udgaver af siden frem via Waybackmachine - men alligevel. Jeg er klar over, at diverse onde spambots havde lugtet sig frem til kommentarfelterne, men kommentarfelter ... kan jo slås fra.

Jeg husker Horrorsiden, som en meget livligt platform for horrorfans i sin tid. Og jeg mindes ikke mindst visse lange (laaange) ophedede debatter (læs: diskussioner), ikke mindst med misforståede forfattere (eller var det misforståede læsere?) og misforståede anmeldere (eller var det misforsåede læsere?). Okay, trafikken dalede, samtidig med at gud og hvermand rejste til facebookland, men minderne har vi da lov at ha', som en dansk popsanger (Liva Weel) sang for mange år siden.

Jeg vil anbefale andre blog- og website-ejere at give deres udgydelser fri, når de engang ikke længere gider dem mere, fri til at flyde som gamle, forladte russiske Mir-rumstationer i Cyberspace. Så de fra tid til anden kan blive fundet af tilfældige fans i google-rumskibe på jagt efter lige netop dén obskure artikel i Cyberspace, som en engang entusiastisk blog/website-redaktør skriblede om, fordi han syntes, det var det fedeste (eller dummeste) i verden lige den dag.

4 comments:

 1. Den fik lov at ligge ret længe, efter den i praksis var sygnet hen i døden - og principielt ville jeg egentlig også gerne lade den blive. Men problemet med slige sider er, at de kræver vedligeholdelse, hvis de ikke blot skal blive et hav af åbne sikkerhedshuller. En enkelt er ikke noget problem, men nu stod jeg bag en del, så det blev også til en del vedligeholdelsesarbejde - og derfor endte jeg med at give dem kniven (rent teknisk var det letteste at omdirigere dem, så indholdet er såmænd tilgængeligt til hurtig reetablering, hvis jeg pludselig skulle blive sprængfyldt med energi igen).

  ReplyDelete
 2. Sikkerhedshuller har Fanden skabt. :(

  ReplyDelete
 3. "Indholdet er tilgængeligt til hurtig reetablering". Det lyder godt. Jeg blev også lidt vemodig, da alle artiklerne pludselig var væk. Nok også fordi jeg havde skrevet over hundrede af dem, hvoraf en del var blevet redigeret yderligere siden de word-versioner, jeg har liggende - og alle de fine billeder, alle de fine billeder, snøft, snøft ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helt uden nogen som helst annoncering ser jeg ved et rent tilfælde, at Horrorsiden er online igen. o_O

   Cool!

   Delete