Thursday, 12 January 2017

Tegneseriebutikken "komikken"

Jeg googlede en tegneserie forleden og faldt over denne online-tegneseriebutik i København, Komikken, som jeg aldrig har hørt om før. De havde masser af brugte danske albums, som jeg har ledt efter i årevis, og deres priser var til at betale for den jævne mand. De sælger stort set kun brugte, danske ting. Og tilmed fik jeg 30% i rabat (fordi det var jul). Jeg modtog min pakke i dag og kan kun anbefale denne for mig nye oase. De har også en rigtig fysisk butik, men der er kun åbent meget få timer om ugen (de to ejere har andre jobs ved siden af). Hvis nogen af dem læser med her, så stor kudos for god og hurtig service. Jeg fik bl.a. nogle albums, som jeg har ønske mig lige siden, de udkom i 80'erne (men som lommepengene ikke rakte til dengang). Jeg bor ikke i Kbh og ved ikke, hvor kendt butikken er blandt københavnske samlere, men de fortjener i alt fald at blive "opdaget". Jeg linker også til et gammel interview med folkene bag butikken.

Komikken på facebook. Komikkens hjemmeside. Berti Stravonskys interview med folkene bag Komikken fra 2009.


10 comments:

 1. Åhja, Isens Dæmon, Tim og Thomas, Ubådshajen; der er knageme længe siden. Kommisær Canards samlede bedrifter står - heldigvis - i min reol. Men jeg mangler meget andet: Jeff Hawke, Luftens Ørne, Matai-dor så det var sgidda rart at blive gjort opmærksom på en butik, der muligvis kan klare den slags ting. Det skal klart undersøges.
  Hilsen Henning

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Henning,
   Det var så lidt, og tak for kommentaren. Butikken skriver et sted, at de har rigtig mange titler, der ikke er i online-butikken, så man kan jo altid spørge, hvis det er specielle ting, man mangler.

   Delete
  2. Den der kunstige intelligens, der styrer dit "send mig en mail" ude på din profilside, den er da i særlig grad paranoid - medmindre der er noget jeg har misforstået. Under alle omstændigheder har jeg så valgt at knalde det af hér, hvor vi lissom har været før. Det gælder tegneserier. Det jeg ville var nemlig, at henlede din opmærksomhed på Peter Snejbjerg. Det er noget der vil noget, og formodentligt - hvad ved jeg - right up your alley. Ovejer selv at skrive en artikel om ham. Men herfra varmt anbefalet.
   Hilsen Henning

   Delete
  3. Hmm, er det ikke bare til en af mine e-mail-adresser (som hedder noget med Balimystics)?

   Jeg har hørt om Peter Snejbjerg, men jeg tror aldrig, jeg har læst noget af ham. Tak for tippet! Hvorhenne ville du skrive den artikel?

   Delete
  4. Jojo - det er den; men så dukkede der alt muligt om op om noget med sikkerhed. Men det var selvfølgelig tåbeligt, at jeg ikke bare kopierede adressen.
   Mht artikel om Snejbjerg, så er der da et par steder, hvor nye indlæg er mere end velkomne. Apokalyptisk, Tanker, måske Frasortsand eller ESSEF, hvor jeg er skribent og bare kan gøre det. Men nu skal den jo altså lige skrives først :-)

   Delete
  5. Cool. FraSortsand holder jeg meget af.

   Delete
  6. Ja, nemlija! Og vi har jo også strejfet hinanden i kommentarfeltet, derovre på Martins geniale blog.
   Til gengæld har jeg haft stor glæde af, at besøge diverse pdcasts, hjemmesider, blogs åhwaharwi som du henviser til herude i højre kolonne. Aldeles interessant - så allerede dér bliver jeg mere og mere overbevist om, at jeg fremover kommer til at følge "Lejemorderen" fremover. Jeg er ikke så splattersleazegore-agtig at jeg på en permanent basis vil følge "the main-site", men herovre i "det danske hjørne", der vil komme - helt afgjort.

   Delete
  7. Endnu en fast læser! Så er vi 10, jubii!
   (bar' gas. Jeg checker ikke efter, hvor mange, der læser med eller ikke læser med). Man behøv's ikke følge med begge steder, og ja, det er velsagtens også lidt mere hyggeligt her på den danske side. Bloggen er om glemt og overset popkultur i mange afskygninger, ikke blot ***splattersleazegore*** (omend det nok er mest det, der står om i den engelske afdeling).

   Delete
  8. Det begynder at ligne et mønster. Bloggen her drejer sig om glemt og overset popkultur i flere afsjygninger; Martin - ovre på FraSortsand gør ud i reintroducering af fringe-genrer, ikke mindst "pulp", men da også alt muligt andet. Jeg har - ovre på ESSEF - gjort udi præsentationer af ældre (obskure) SF-værker.
   Der er desværre sket det, at Fanportalen er gået i hvidt, på en permanent basis - medmindre nogen vil overtage den. Jeg ved ikke om det har nogen betydning i det lange løb, men irriterende er det.

   Delete
  9. Jeg så godt det med Fanportalen. Ærgerligt! Jeg forsøgte for 1-2 år siden at kontakte folkene bag, for at få dem til at smække Lejemorderens danske udgave på, men uden held. Det var helt umuligt at komme igennem til dem. Endelig mødte jeg Wichmann ved Blodig Weekend i Kbh, men han ville allerhelst at en anden overtog, da han var for travlt optaget med andet stads.

   Et mønster; Tja, vi er et par stykker, der hænger i fortidens popkultur. I wonder why ;-)

   Delete