Friday, 9 June 2017

Cool TV med fire årtier imellem


I Danmark viste Danmarks Radio en masse amerikanske kriminal-TV-serier (eller "politiserier" om man vil). Serier, som jeg i dag synes, er rigtig cool. Det siger sig selv, at der blev lavet en masse TV i USA, som vi aldrig fik herhjemme, og lige så trist, som man kan sige, det er, at vi ikke fik dem, lige så fedt er det, at vi ikke fik dem, eftersom man nu mange år senere kan opleve dem for første gang, nemlig på DVD. Hvor fedt at kunne opdage cool amerikansk 70'er-TV - her 40 år senere. Jeg har netop taget hul på "The Rockforld Files" sæson 1. Serien har godt nok kørt på DR, men først mange år efter 1970'erne for længst var ovre. Jeg husker dog alligevel serien fra 70'erne, i alt fald af omtale; Op gennem 70'erne havde vi en feriedreng fra Sydslesvig komme på ferie hver sommer. Han hed Ingmar og jeg husker en sommer, hvor han snakkede om, hvad en sej fyr, der hed Rockford, lavede i en TV-serie, der kørte på tysk TV. Og nu, 40 år senere, får jeg endelig set den serie, som Ingmar talte så begejstret om for så længe siden.

Jeg har indtil videre set de første to episoder (den første er en dobbeltepisode, som også findes som sammenklippet film), og den ligner helt perfekt noget, som jeg kunne have set i 1974! Da jeg sad og så første episode, slog det mig i øvrigt, at der var noget, der manglede. Noget, der var forkert. Det tog lidt at hitte ud af, hvad det var, men da først jeg opdagede det, var det helt naturligt: nemlig farverne!! Dengang i 70'erne så vi alting i sort-hvid. Ikke fordi det ikke blev lavet i farve, men fordi vi kun havde et sort-hvid-fjernsynsapparat i min familie dengang. Jeg tror først, vi fik farve-TV omkring 1980. Da det gik op for mig, at det var farverne, der var "problemet", slog jeg mit nymodens fjernsynsapparat over på sort-hvis og ... boom! ... følelsen af 1970'ernes TV var tilbage med det samme. Nu har jeg naturligvis tænkt mig at se HELE serien i sort-hvid!!!

Og så lige et spring i fjernsyns-tid frem til ... nu! Jeg har netop modtaget den nye sæson af "X-Files" (aka "Strenge fortroligt", som den hed på TV 2) på UK DVD, og jeg gælder mig bestemt til at se den. Hvordan vil den mon være? God? Cool? En stor skuffelse? Who knows. Og nu er der en ny sæson af "Twin Peaks" i gang!!! Jeg boede i London i 80'erne og så første sæson længe før, den kom til Danmark. Jeg optog alle 7 episoder + piloten på VHS og har dem stadig alle sammen et eller andet sted, og glæder mig bestemt til at se den nye sæson. Anyway, that's it for now.

No comments:

Post a Comment