Monday, 10 October 2011

Man ka' vel godt ha' noget pænt på væggen selvom man er en kloakrotte i undergrunden

Check lige den her stak danske plakater, som er på vej til mig (øh, når ellers jeg får dem betalt)!! Virkelig fedt stads!!

Jeg er specielt begejstret for plakaten til Tsui Harks legendariske (og lidet sete i sin originaludgave) film DON'T PLAY WITH FIRE, som i de danske biffer blev til Kineser-ligaen. Den sjældne danske exrental VHS benytter blot den engelske title.Da Tsui Hark oprindeligt lavede filmen, hed den CLOSE ENCOUNTER OF THE FIRST KIND og var stærkt politisk. I Hongkong (før overdragelsen til Kina) kunne man lave hvad som helst på film, så længe man ikke kritiserede regeringen - og Tsui Harks film var altså for skrap kost. Filmen blev redigeret om og næsten en halv times ny footage blev brugt.

Det er først her i sommers, at et print af den oprindelige version er blevet vist i HK. Desværre er det oprindelige filmmateriale gået tabt, så den nye (gamle) udgave er sat sammen vha. den eneste udgave, Tsui Hark ejede af den originale udgave, nemlig et gammelt videobånd. Jeg har desværre ikke halt mulighed for at få fat i denne udgave, men selv i den "nye" version er det en meget stærk (og kynisk) film.

Den eneste DVD-udgave, der er engelsk-venlig, er en bootleg fra USA, som man i gamle dage kunne købe fra HKFlix i Hawaii (som desværre jo som bekendt har lukket dørene, altså HKFlix, ikke Hawaii!). Den oprindelige udgave er kun udsendt eet sted i verden på hjemmevideoformat, nemlig på DVD i Frankrig, og man ved jo hvordan frøæderne har det med engelsk-venlige udgaver. Der skulle dog findes en udgave af den franske DVD med engelske fans undertekster på et torrent site.

Den danske VHS udmærker sig ved at være i letterbox modsat den hollandske, som er i grim fullscreen. Underligt nok har den danske video en spansk online-titel (som jeg ikke kan huske og gider ikke checke efter), mens den NL'ske bærer DON'T PLAY WITH FIRE-titlen. Desværre mangler der meget overraskende en HEL scene i den danske udgave!!! (en kontorscene i begyndelsen af filmen).Jeg er meget begejstret for at ha' fået STANLEY (Slangerne angriber, slangerne dræber) (altså når jeg får den betalt!)!! Det er en obskur horrorfilm, som rigtig længe var svær at opdrive. Da jeg opdagede at filmen fandtes, fandt jeg også ud af, at der var udsendt en (efter sigende) flot DVD-udgave, men også at den var OOP og skide dyr. Heldigvis er selvsamme version senere genudgivet i en Drive-in Classics-boks til meget små penge. Inden jeg fik dén boks, havde jeg naturligvis nået at smide en masse penge efter et gammel amk. videobånd! >_<
(jeg samler normalt IKKE på amk VHS'er).Jeg er også multo begejstret for plakaten til den gamle negerfilm TRUCK TURNER, som bestemt er en af mine blaxploitation-favoritter! (hvilke andre film findes der, hvor hovedpersonen vil tage sin skjorte på, opdager så at den stinker ad helvede til, fordi katten har pisset på den - men tager alligevel skjorten på!!! Arhhh-haha). Jeg anmeldte iø TRUCK TURNER i et gammelt nummer af STAY SICK!

NIGHTMARE IN WAX (Mareridt i vokskabinettet) købte jeg udelukkende, fordi plakaten er skide fed! Jeg har aldrig set filmen.Og så var der også et dansk filmprogram til THE EXORCIST (Eksorcisten), men det jeg har ikke noget scan af.

Tak til Henschjell for en som sædvanlig god handel.

6 comments:

 1. Har overvejet at købe Truck Turner for at få tilført noget frisk negerblod til min lille blaxploitation-samling, der mest handler om Shaft og Super Fly.

  ReplyDelete
 2. Hey Henrik, hvad med at købe en flaske med negerblod? Det skulle være til at skaffe i New Orlens...?????

  ReplyDelete
 3. Haha. Sig Jolly til din Blacula.

  ReplyDelete
 4. Ha ha, Blacula er sgu cool...mindes også svagt at der kom en efterfølger...!?

  ReplyDelete
 5. Ja: SCREAM, BLACULA, SCREAM. Den var ikke så vanvittigt god, men om ikke andet var Pam Grier med. :D

  ReplyDelete