Tuesday, 11 October 2011

SPLATTERDRENGE endlig på YouTube!!!Whoo-eeeehhh!!! Steen Schapiros 20 år gamle danske dokumentarfilm, SPLATTERDRENGE (1991), om splatterfilm-samlerne i miljøet omkring de danske fanzines Inferno og Bloody Darlings er nu endelig tilgængelig!!!

Jeg optog den selv fra TV, da den blev vist i 1991, men har aldrig fået taget mig sammen til at uploade den. Det er der så en anden en, der har gjort nu, og tusind tak for det (jeg er bekendt med, hvem det er og hvor kopien kommer fra). Check den ud med det samme, den er totalt fed. Og man får set alle de "kendte" fra dengang; folk, som stadig er derude, men som for de flestes vedkommende har forladt "scenen". En af dem, der dog stadig er aktiv, er Søren Jacobsen, som ses med det fanzine, han udgav dengang; Phenomena (som kan læses gratis on-line på Uncut.dk's hjemmeside).

10 comments:

 1. Jeg har zoomet ind og kan se, at det faktisk er et FANGORIA, jeg sidder med (nr. 107 for at være helt præcis). Du godeste, hvor så man ung ud dengang...

  ReplyDelete
 2. Åhr, Søren, du ser da ikke mange dage ældre ud. Jeg var mere forbavset over at se den manke, som Barbono rendte rundt med. Den var seriøs. :-)

  Gad vide, hvad "almindelige mennesker" tænkte om programmet dengang? Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg selv så det. Jeg synes måske, at det bekræfter fordommene om folk, der ser splatterfilm, lidt for godt: Vi er tilsyneladende nogle mærkelige snegle, der kun tænker på død og ødelæggelse.

  ReplyDelete
 3. ...fantastisk! Der er sgu nogle ømme ømme indstillinger og herlige oneliners... "welcome to my world!"

  ReplyDelete
 4. "Skrækfilm er simpelthen, some fucking great toys, to give you the joys!" - Så kan det vist ikke siges bedre.

  Det kunne være sjovt at have en samlet oversigt, over alle de små splatter-klip som blev produceret af privatpersoner dengang, og så ellers prøve at støve dem alle sammen op.

  ReplyDelete
 5. Denne dokumentar havde jeg aldrig set før, så det var en stor fornøjelse at se den nu...havde Henrik Rytter som censor engang på Aalborg Uni. - han virkede rar, og dertil dumpede han mig ikke, så han var jo rar! ... sjovt at se danske gore-hounds før i tiden, og ja, Barbanos hår er en pengepræmiere værdig, det vækker jo minder til dengang man selv havde sådan en glorværdig hårpragt... nu er der kun sørgelige rester tilbage...????

  ReplyDelete
 6. Nu kan jeg vist godt alligevel offentliggøre, hvem der står bag denne udgave af dokumentarfilmen (eftersom han selv har nævnt det på Sørens Skræk & Rædsel Facebook-side), det er naturligvis Steen Scapiro selv, der i går sendte den til en glad fan, der straks uploadede den. Schapiro er også indehaver af en rough cut-udgave, som er 3 minutter længere, men som har dårlig lyd og ingen credits. Jeg har ikke selv set denne udgave. Steen sendte også bemeldte fan et TV2-indslag, som også straks kom op på YouTube, og som jeg vil poste i det næste indlæg.

  @ P.Larsen, ja det kunne være sjovt at lave en liste over alle disse små film fra dengang (og der er altså tale om film, ikke blot klip).

  Fanzinet Inferno udsendte en række af dem på en 3-timers video for næsten 20 år siden. Jeg købte den godt nok dengang, men desværre havde Inferno brugt gamle exrental-bånd til udgivelsen, så mit bånd er ikke i den allerbedste stand - og når jeg ikke fik det byttet skyldes det udelukkende, at den fyr, som Inferno havde sat til at stå for salget, var en langsom lemmedasker uden lige.

  Jeg havde bestilt båndet en uges tid før, jeg skulle til Australien, og havde tænkt, at jeg nok kunne nå at få det. Det kunne jeg så bare ikke. "Well, så er det der, når jeg kommer hjem om 6 måneder", tænkte jeg. Det var det så bare HELLER ikke!

  Jeg skrev og brokkede mig, og fik så langt om længe det infamøse bånd. Jeg havde ved samme lejlighed også bestilt et ekstra nummer af Inferno, men det så jeg sgu aldrig noget til. Haha. Så det er derfor, jeg aldrig fik båndet byttet. Måske skulle jeg sende det til samme fan og håbe, at han vil uploade filmene. LOL. Eller smide dem på en dvd-r og lægge inde i det næste STAY SICK! (som ER på vej).

  @ Mallrat, jeg husker, at jeg snakkede med Henrik Rytter, da han lige var begyndt at studere film på Universitetet og spurgte ham, hvordan det var at skulle se "almindelige" film, men det var han ganske tilfreds med. Jeg husker, at han sagde, det var film, han ellers aldrig ville have set (fordi vi alle sammen bare sad og så amerikanske og italienske film horror- og voldsfilm, og i tillæg var Rytter og jeg begyndt at se Hongkong-film både morgen og aften).

  ReplyDelete
 7. @ P.Larsen, det var først EFTER jeg skrev min kommentar til dig, at jeg checkede dit avatar-link og opdager, hvem du er. Hahahaha.

  ReplyDelete
 8. @Jack: Haha, helt i orden.
  Men det lyder da ret spændende med det bånd. Det lyder da også til at der måtte kæmpes lidt for at få fat på det dengang, haha. Jeg synes det kunne være fedt at inkludere det i et nyt STAY SICK!, og måske proppe den DVD-R med alt muligt gammelt stads.

  ReplyDelete
 9. Jah, og meningen med de film var jo, at de gerne måtte kopieres og byttes mellem fans, så der sku' ikke være noget problem med rettigheder. Jeg mener at huske, at båndet varer omkring de 3 timer, hvilket jo nok betyder, at jeg ikke bør hælde mere på sådan en dvd-r, ellers blir kvali bare for dårlig.

  ReplyDelete
 10. De fleste af de fans, der medvirker i programmet, er stadigvæk mere eller mindre aktive splatterfans. Henrik Rytter kan altid lokkes til at skrive en indsigtfuld tekst om de ting, han er ekspert i. Søren Jacobsen skriver som nævnt ovenfor Danmarks mest læste horrorblog. Jesper Ørsted anmelder under pseudonym film på Laserdiskens hjemmeside og har stadig landets største samling. Peder Pedersen instruerer alt andet end horror, men har gentagne gange forsøgt at få finansieret en professionel monsterfilm (stort set umuligt i Danmark, takket være de håbløst kedsommelige mennesker på Det Danske Filminstitut). Jeg selv har netop co-produceret lavbudget-horrorfilmen "Skavengers" (der blev optaget i juni), jeg var for en uge siden co-arrangør af den store horror-event i ruinerne under Christiansborg, The Edgar Allan Poe Experience, og den 5. november holder jeg foredrag på Fantastikon, hvorefter Filmårbogen udkommer, hvortil jeg har bidraget med anmeldelser af bl.a. adskillige splatterfilm. Jeg begyndte for nogle år siden at klippe mit hår lidt kortere, men skægget er stadigvæk præcis det samme. :-(>

  ReplyDelete