Sunday, 23 January 2011

Gang War in Naples (aldrig færdiggjort anmeldelse)

aka Bande Krig
Italien 19??
DIR:
LÆNGDE:
DISTRO: Video International
INFO: fullscreen, eng. dub.
CAST: Fabio Testi, Jean Seberg, Raymond Pellegrin

review: Jack J

Hvis ikke det havde været for hr. Eriksens artikel om poliziesco-genren i Absurd #5, så havde undertegnede sikkert fortsat levet i lalleglad uvidenhed om denne tilsyneladende oversete italienske rip-off-genre. "Rip-off", fordi alle genrefilm fra støvletramperlandet er rip-off-film, og her er det altså til dels Dirty Harry-filmene, det er "gået ud over". Billedet, der er brugt på den (gamle og sjældne) danske kassette fra Video International, er i øvrigt det, der præger bagsiden af det pågældende nummer af Abs, og som jeg i SS! #2 omtalte som Abs' bedste bagside til dato (meiner Meihnung nach).
Da historien bagynder sidder filmens hovedperson, Tonino, i spjældet for et slagsmål, som han var med i og som han fik to år for (Video Internationals covertekstforfatter havde en rimelig lystig fantasi: "slagsmål" og "to år" blev i hans fortolkning blevet til "mange år for mord"!!
Efter Tonino redder een eller anden gangsterfilejs i spjældet fra at få sprættet bugen op, kommer han endelig hjem til Neapel (eller Napoli om du vil) og hele sin pukkelryggede italienske familie med el papa, la mamma, los bambinis y la muj bonita vergino girlfrindo! Men op dukker også den bande Velo-kørere op, hvis leder Tonino bankede for to år siden, og som nu vil have oprejsning (og jeg mener ikke, han vil i seng med Tonino!). Så slås de igen og igen vinder Tonino, men selv om han har chancen for at stikke modstanderen ned med sin lange dejlige springkniv, så vælger han at lade være. Dette imponerer i så høj grad en lokal gangster, der overværer slåskampen (Neapel er tilsyneladende fuld af gangsterer på hvert hjørne!), at denne straks tilbyder Tonino et job som chauffør af en lastbil, der skal kører rundt med slagtede dyr. Gangsteren er som sagt gangster og gør hvad den slags gør, og langsomt blir Tonino indvolveret i det hele og stiger i graderne. Overfald, kasino-raids, "samtaler" med folk, der ikke vil makke ret og den slags, you know the drill, hører nu til dagens orden. Tonino kæreste er ikke glad for hans "aktiviteter" og snart begynder han i stedet at lagendanse en anden smækker gangsta ho (ups, hippe hoppe terminologi der! Den slags vil jeg ellers overlade til Absurds Dracularz!). Uheldigvis for Tonino er hans nye bolleveninde samtidig gangsterbossens kørvel og needless to say, så giver den slags uundgåelige problemer.

No comments:

Post a Comment