Sunday, 23 January 2011

Dark Shadows (ikke færdiggjort anmeldelse)

review: JACK J
Tilbage i begyndelsen af 90'erne kørte der på TV3 serien »Vampyren banker på«. Seriens engelske titel var »Dark Shadows« og den var interessant, ikke mindst fordi en af hovderollerne blev spillet af Barbara Steele, som for en kort stund var kommet ud af sit retirement i Kalifornien.
TV3 viste serien flere gange og det må være ca. 10 år siden, den sidste rullede over skærmen. Jeg husker den som værende ret god i sig selv (faktisk prøvede jeg gentagende gange at optage den, men missede hver gang en episode og som fanatisk samler ved du naturligvis godt, at så kan det være lige meget: Hvis ikke man har det hele ka' man lisså godt smide lortet væk igen. Så dur det ikke), men noget af det mest spændende omkring serien var det faktum, at den var en genindspilning af (eller i alt fald byggede på) en gammel skræk-serie, der kørte på de amerikansk fjernsynapparater i 60'erne. Needless to say kom den oprindelige serie aldrig til Danmark (men så kommer de til gengæld nu på DVD i USA, men man skal ha' pengepungen fremme og væbne sig med tålmod; der kom nemlig i tusindvis af afsnit!!).
Hvad der derimod kom til Dannevang er spillefilmen HOUSE OF DARK SHADOWS (1970), som netop bygger på originalserien. Filmen kørte først i biografterne dengang i 1971 og meget senere kom den så også ud på video fra Esselte (og det er dén version, som igen meget senere her blir anmeldt), begge gange under den danske titel VAMPYREN BANKER PÅ (læs i.ø. osse Lars von Hegnets omtale i Filmtozzen #1. Her i dette makværk, jeg ynder at kalde et »filmblad«, vil vi jo gerne lade, som om vi er en hel masse ved musikken, men vi kan dog ikke stikke, at Lars ret faktisk var inde at se filmen i biografen i '72. Check reklamen til højre, som Lars klippede ud af avisen dengang [og som her er sakset fra Tozzen]). Der er her tale om en rigtig film og altså ikke sammenklippede fjernsynsepisoder.
Den danske video er som nævnt ude fra Esselte - men den er uopdrivelig (og yours truly ligger kun inde med den, fordi føromtale Lars von H gik af med sit eksemplar, som via tredjemand nu endelig har fået et hjem her hos SS!). Den er desværre ikke udkommet på DVD, så din bedste chance er faktisk at holde øje med tv-kanalen TCM's (sjovt nok også initialerne på »Saven«!) program, hvor den har været vist før (det er en MGM/UA-film). Ifølge Weldons første Psychotronic-bog findes der også en sequel, der hedder NIGHT OF DARK SHADOWS, men dén er ikke ude på dansk video.

PLOTTET:

No comments:

Post a Comment