Sunday, 23 January 2011

The Incredible Petrified World

dir: Jerry Warren (USA, 1959)
distro: TreeLine Films, ltd.
Info: dvd, fullscreen, slidt print, fra "50 Movie Pack SciFi Classics"-bokssæt.
Cast: John Carradine, Robert Clarke, Phylis Coates.

En videnskabsmand, spillet af John Carradine, vil undersøge havbunden og laver en stor dykkerklokke. Klokken hejses ned fra et skib med 4 besætningsmedlemmer, 2 kvinder og 2 mænd. Kablet, der holder den, springer - plop - og klokken ryger ned på bunden. Da de fire vågner op nede i klokken, opdager de, at trykket udenfor ikke er så stort, som det burde være, og de beslutter at svømme af sted op mod overfladen. Desværre for dem ender de i en stor grotte med mange lange gange. Og endnu værre; der er ikke nogen udgang. Oppe på overfladen går John Carradine rundt og ser gammel ud.
Nede i grotten finder de fire nu et gammelt skelet af en mand og lidt senere møder de en gammel særling med skæg over det hele, som hævder at have boet dernede i 14 år. Så begynder John Carradine at se sig om efter en ny klokke og særlingen finder interesse for den ene af kvinderne ("la' os dræbe de andre, lissom jeg dræbte skeletmanden, så vi to ka' være samme... for altid... hernede!!"). Needless to say er hun ikke meget for idéen.
I de sidste syv minutter eller deromkring sker der så endelig lidt, men det er dæleme ikke meget. Tro mig, der er mere sjov i at prikke til en strandvasker, end ved at lade sig "underholde" af THE INCREDIBLE PETRIFIED WORLD!
Ikke en film, der skal ses igen i SS-hovedkvarteret!!!

No comments:

Post a Comment