Sunday 23 January 2011

Godfrey Hos fabelagtige Richard Harrison-trashfilm (aldrig færdiggjort sektion)




Ny note (23 januar, 2011):
Denne sektion skulle egentligt have indeholdt alle Richard Harrisons film på dansk VHS, men det blev altså kun til 2, men så blev Majestic Thunderbolt til gengæld set en meget sen nattetime, hvor jeg halvvejs igennem skulle lave kaffe i køkkenet og da pæren i den ene lampe i mit køkken gik ud, ville jeg lige skifte den, men tabte i stedet lampekuplen ned i vasken, så glasset fløj alle vegne og ramte min ene finger, så blodet sprøjtede helt over på væggen (man mindes scenen i Tenebrae) og kl. 5 om morgenen måtte jeg derfor vade afsted mod stadestuen 1 kilometer borte. Haha.



Majestic Thunderbolt
DK-titel: Majestic Thunderbolt
DIR: Godfrey Ho
LæNGDE: 88 min.
DISTRO: BB Video, Århus, Aps
DK-VIDEO INFO: fullscreen, eng. dub.
CAST: Harrison, Philip Ko, Roc Tien, John Ladalski, Chan Kun Tai, Cathy Evan, Tricia Yin, Tien Ho, Mimo Lawrance.

Majestic Thunderbolt starter med Richard Harrison, der ankommer med fly fra Holland, hvor han har været for at hente nogle diamanter, som han har smuglet for en mr. Franco (!!). I lufthavnen mødes han af en kammesjuk og de skal af sted for at overdrage ædelstene til Franco, men først skal de dog lige en smut inden om Harrisons kæreste Mimi (hah) og hilse på. Da de stiger ud af bilen i en parkeringskælder, blir de overfaldet af nogle bøller med økser. Bøllerne hakker Harrisons ven og bilens chauffør til farskød, så blodet sprøjter. Harrison derimod kan de ikke rigtig få bugt med, så han overlever. Lederen af bøllerne spilles af Philip Ko og måske under indtryk af at Godfrey Hos film for det meste er mere forvirrende end et nummer af Bloody Darlings, har man undladt at give en del af skuespillernes roller navne - de hedder simpelthen bare deres egne navne!!
Nå, men Philip Ko og bøllerne er i stald hos Tiger Chan, som er en anden lokal gangsterboss ligesom mr. Franco. En anden af sine mænd er lejemorderen Alan Pan. Denne komplette og medrivende historie går så ud på, at de hver især gør deres yderste for at få ram på modstanderne. Det er ret tydeligt, at den del af filmen, der omhandler Alan Pan, er fra en helt anden film, da han på intet tidspunkt mødes med Harrison. Faktisk ser det nærmest ud som om, det er hentet fra en film, hvor Alan Pan (eller hvad han nu hed i dèn film!) spillede helten!!
Så sætter Tiger Chan nogle af sine hirdmænd til at skræmme Harrisons kæreste i hendes hjem, men hun har en kniv og dolker en af niddingerne, så blodet sprøjter (igen). Resultatet er naturligvis, at hun selv får samme omgang. Dét sku' de ik' ha' gjort! Den slags kreativ udførelse af sine ordre tillader Tiger Chan ikke, og i en nærmest surrealistisk henrettelsesscene, giver Chan de to uheldige lejesvende deres straf: Mens de alle sidder ude i haven (med parasol og det hele), byder Chan dem et glas fnisevand samtidig med at 7-8 piger svømmer synkrondans i svømmepølen!! Der er naturligvis gift i drinksene og samtidig med at de to uheldige bøller vakler rundt i dødskrampe, danser de mer' eller mindre tudegrimme badenymfer rundt i pølen, samtidig med at de smiler af de to, der er på vej til den store Peking Opera i skyen. Efter at have siddet og iagttaget seancen i vantro, er det uvægerlig, at man slår en høj og rallende latter op - det er simpelthen så tåbeligt, at... det bare er for meget!!
Så midt i det hele er der en scene i et stort varehus, hvor Alan Pan kæmper mod Philip Ko og dennes søster, der udgør en lejemorder-duo. Søsterens endeligt blir, da hun får skåret halsen over af et flyvende stykke glas, mere blod, herlig scene! Sjovt nok, så var det denne scene, jeg så, lige da jeg var kommet hjem fra skadestuen kl. 4-5 stykker om natten efter at have skåret min finger til blods på netop smadret glas!!! Sagen var den, at jeg sad en sen nattetime og så Majestic Thunderbolt, for at skrive anmeldelsen, som du læser lige nu. Midt inde skulle jeg lige ud i køkkenet og lave noget kaffe. Så sprang pæren i lampen, jeg halede lampekuplen af, tabte den ned i vasken, så glasset stod til alle sider - deriblandt dér hvor en af mine stakkels fingre var. Blodet væltede ud med det samme, både på væggen, gulvet og i vasken. Hvis du husker på scenen med armen, der blir afhugget i Tenebrae, såh...
Og således - midt inde i Majestic Thunderbolt - gik turen altså så til skadestuen kl. halv fem en onsdag nat. Stivkrampeindsprøjtninger og det hele (jeps, i flertal! De sexhungrende sygeplejersker fremsagde stønnede, at fordi jeg var sådan en kraftkarl, var jeg nødt til at få fem stivkrampesprøjter i stedet for den sædvanlige ene, som I andre skvatmikler får). Bagefter ville de kåde sygeplejersker "slappe lidt af", men jeg sagde: "Nej, jeg ska' hjem og anmelde Majestic Thunderbolt til Nils' blad!!"
Nå, tilbage til filmen! Hvis du synes, handlingen lyder forvirrende, så har du helt ret, men Majestic Thunderbolt er alligevel en herlig film; Det er nemlig en totalt sindssyg og wild sleaze-perle, vi har med at gøre her!! I resten af filmen oplever vi fx blandt andet: En privatdetektiv, der filmer Tiger Chans kæreste, der lagendanser med en hemmelig filejs, fordi Tiger Chan ikke kan få den op! Han giver hende så til gengæld en omgang pisk for at komme i "stemning"! En nøgen kvinde, der er bundet op, blir malet! En kvinde blir druknet i et stueakvarium! En mand tager et brusebad, men der kommer syre ud af bruseren istedet for vand, som ætser huden i hans ansigt og bryst væk! En mand har været ude at skide og blir brændt til sort toastbrød, da han trækker op og lokummet eksploderer! En mand får skåret armen af med en el-sav! Harrison og en modstander vil begge skyde hinanden, MEN BEGYNDER Så AT SKYDE NOGLE HøNS I STEDET!!! Og der er sgu osse en scene, hvor Harrison - på rulleskøjter - tæsker en fyr, der lige har været ude at købe appelsiner!
Jo mere jeg tænker over Majestic Thunderbolt, jo mere sindssyg synes den. Hold da kæft, hvornår har du sidst set en spaghettignaskerfilm, der har budt på ligeså meget underholdning, sleaze og vanvittige scener? Nej, vel. Det kan godt være, det var pga. Godfrey Ho tog røven på Richard Harrison, at denne trak sig tilbage, men når det nu alligevel skulle være, så skal Godfrey Ho ikke høre eet ondt ord herfra for at have lavet disse film. Hold da kæft, du bør lede med lys og lygte efter Majestic Thunderbolt med det samme. Hvis du har den mindste smag for trashfilm, så vil du elske denne film! Tro mig!
Og så til dessert har jeg endda gemt en drabsscene, som uden tvivl er noget af det mest hysteriske jeg har set på film!! Om det så er hysterisk morsomt, hysterisk sindssygt, hysterisk dårligt, eller bare hysterisk hysterisk, må du sådan set selv om! Jeg tror, jeg syntes det alt sammen... og så rystede jeg bare på hovedet i vandtro:
En håndfuld lejemordere (alle i sort frakke, hat og overskæg!) skal dræbe en fyr, som de overfalder i hans lejlighed: Først bliver han skudt af tre af lejemordere, men han kommer op igen. Så blir han skudt igen. Falder om igen. Rejser sig, og blir skudt igen. Rejser sig igen, blod ud af munden, kravler hen til vinduet (hvor en pige sidder bundet på den anden side), raller hendes navn, blir sparket omkuld og skudt igen. Drejer sig om, ser på lejemorderen, der skød, og blir skudt igen. Vender sig nu om på siden og... dør endelig. Men tænk nu, hvis han alligevel stadig er i live og rejser sig, når lejemorderne er gået!! Så en af dem går hen og træder på hans briller, så han i det mindste ikke kan finde rundt!!!



Inferno Thunderbolt

DK-titel: Inferno Thunderbolt
dir: Godfrey Ho
Hongkong
længde: 86 min.
distro: Hollywood Home Video
DK-video info: fullscreen, eng. dubbed
cast: Richard Harrison, Fonda Lynn, Claire Angela, Wang Tao, Pierre Trembley, Rose Kuei, Mona Liu, Jacky Lim, Donald Kong, Lewis Chan, Kirk Chow, Raymond Wong, Johnny Shiu

Og nu, kære læser, har jeg den tvivlsomme fornøjelse at præsentere dette nummers utvivlsomt ringeste film overhovedet. Vi taler virkelig lortefilm med stort L her!! Gwailo-karateskuespilleren Richard Harrison spiller en strømer i Hongkong, der har en kone, som er journalist. Nogen gangstere truer hende, men det vil hun da skide på, hun fortsætter ufortrødent sit arbejde på trods af advarsler fra både Harrison og gangsterne. Så en dag, da hun sidder og klimprer på sit hakkebræt, blir hun angrebet af en lejemorder, som en gangster har hyret til at rydde hende af vejen (hvilket jo meget belejligt er, hvad lejemordere ofte gør!!). Hun dør naturligvis og hendes politimand-mand (!) beslutter sig overraskende for at tage hævn! Harrisons karakter er i øvrigt ret brovten; fx i en scene, da konen har opdaget, at nogle bad guys har halshugget hendes hund og lagt hovedet ind i køleskabet, hvilket forståeligt nok får hende til at skrige op, kommer Harrison ned ad trappen og udbryder: "Be quiet!! What's wrong with you!!!" Senere, da lejemorderen har ordnet hende og Harrison banker på døren, fordi han har glemt sin nøgle, forsøger hun så, mens hun er døende, at kravle hen til døren og låse den op. Scenen er totalt grotesk: Harrison står bare udefor og smadrer løs på døren: "Open the goddamn door!!" Anyway, når man er bekendt med Hongkongfilm, så ved man naturligvis osse, hvad man kan forvente af en Godfrey Ho-film: nemlig den totalt forvirrede forvirring!! Og i denne film skuffer han da heller ikke, det gør Ho sjældent (ho ho)!! Godfrey Ho har ry for at lave film ved at tage to allerede færdiggjorte og helt forskellige film og så splejse dem sammen til en helt tredje film. Needless to say, at den slags sjældent blir andet end noget rod, og sådan er det osse i tilfældet med Inferno Thunderbolt! Det er noget af det værste makværk, jeg nogensinde har set! Det overgår enhver beskrivelse. Nå, men tilbage til handlingen, eller rettere; jeg har faktisk allerede fortalt så meget af historien, som jeg nogenlunde ved, hvad handler om. Resten er mere eller mindre ukendte mennesker, der snakker med andre ukendte mennesker og så slåsser de lidt, og en kvinde indsmigrer sig hos en gangster, samtidig med at hun mødes med en hemmelig mand i butikker, en jaloux moder i en rullestol, der kan skyde dartpile, en emsig journalist, der læser pornoblade og efter en tredjedel af historien forsvinder Harrison og dukker først rigtigt op til sidst. Der var måske mest brugbart materiale fra den anden film??? Den danske kassette er naturligvis i fullscreen, så vi er vidne til de sædvanlige næser, der taler med albuer osv. Som sagt i starten: det hele er faktisk noget lort og jeg kan på ingen måde anbefale Inferno Thunderbolt - ja, det vil sige; scenen med hundehovedet i køleskabet er faktisk meget god, meeen det er vel lidt lidt at investere i en film bare for at se dét! (du kan bare komme hjem til mig, jeg har et menneskeskelet i køleskabet, ok af plastic godt nok, men så lugter det heller ikke så slemt!!). Videoselskabet Hollywood Home Video havde forresten adresse i Aalborg of all places!! Meget passende lå de på "Kastetvej": passende fordi Inferno Thunderbolt ser ud som noget, der er kastet væk! Eller i al fald burde være det!! For fuck's sake; 86 skide minutter, som jeg kunne ha' brugt på at kikke gennem entrédørens spionhul. Æv!!


Scorpion Thunderbolt
dir: Godfrey Ho
distro: ???? (UK)
video info: fullscreen, eng. dub.
cast: Harrison,


No comments:

Post a Comment