Monday, 1 August 2011

"Problemer vedrørende aflivning af gamle revolvermænd: The rise and fall of Morgan Kane" - af Jesper Ilum Petersen (Nørd Nyt nr 11, 2000)

For nyligt bragte jeg indlægget "Når nordmænd hører prærien kalde" om den gamle westernpocketbogserie MORGAN KANE og nævnte i den forbindelse, at hvis man ville vide mere om bøgerne, kunne man prøve at finde det gamle danske tegneserie-fanzine NØRD NYT nr. 11 fra 2000.Jeg vidste naturligvis godt, at det desværre nok ville være de færreste af læserne, der rent faktisk ville kunne få fingre i bladet. Modsat "rigtige" udgivelser, er det rigtig svært at finde gamle fanzines antikvarisk. Jeg har længe overvejet at genoptrykke artiklen i et nummer af STAY SICK!, men nu ligger dét zine jo i graven, så jeg vælger her i stedet at gå ned ad den ærværdige bootleg-sti og poste et cyberspace-genoptryk af artiklen. Jeg har ikke gjort mig den ulejlighed at spørge om lov, men jeg håber ikke, de aldrende Nørd Nyt-drenge har noget imod det.

Jeg har ikke sat min scanner til, så "scans'ene" er alle fotografier. Det ser lidt mærkelige ud, at der ligger ting og sager i kanten af bladet, men det skyldes, at jeg var nødt til at have noget til at holde siderne nede (nej, jeg kunne ikke bare bøje dem, den slags er strengt ulovligt, når man er tegneseriesamler!!!). Og jeg kunne heller ikke croppe billederne, da jeg har fået slettet mit billedredigeringsprogram og ikke kan finde CD-rommen med programmet på (og nej, jeg downloader ikke, og lærer at bruge, et andet program, bare for at en håndfuld skide billeder kan se bedre ud! Haha).

"Aflivning af aldrende revolvermænd" er som sagt skrevet af Jesper Ilum Petersen og oprindeligt bragt i Nørd Nyt nr 11, som udkom for 11 år siden. Når jeg gør så meget ud af at bringe en gammel fanzine-artikel om noget for de fleste danskeres vedkommende næsten glemt kiosklitteratur, så skyldes det (ud over at de velskrevne bøger i sig selv fortjener det) ikke mindst, at læsestof på dansk om Morgan Kane-bøgerne er så godt som ikke-eksisterende. Det faktum, at artiklen så oven i købet er rigtig god, er jo så bare heldigt.

Klik på billederne to gange for at se dem i fuld størrelse.
2 comments:

  1. Sjovt. Den vil jeg glæde mig til at læse.

    Klaus Johansen (alias Listemageren og så meget andet) udgav engang et lille hæfte om Morgan Kane-serien. Det kan man hente her.

    ReplyDelete
  2. Herligt! Den vil jeg hente med det samme. Tak for tippet!

    ReplyDelete