Friday, 19 March 2021

MEGA PYTHON VS. GATOROID (Mary Lambert, USA 2011)

TRAILER:


Mary Lambert instruerede den glimrende ONDSKABENS KIRKEGÅRD. Tredve år senere lavede hun så ... MEGA PYTHON VS. GATOROID!! Argh! Talk about en karriere, der tog et trappetrin den gale vej. Jeg har netop set den, og den var da underholdende som "tegnefilm", men langt fra en god horrorfilm på nogen som helst måde. Hun er end ikke omtalt på dvd-omslaget! Stakkels Mary.

Jeg købte et Roger Corman-dræberhaj-dvd-boxsæt for ni (9!!) år siden, og fik endelig set film nummer to fra sættet. Jeg valgte MEGA PYTHON VS. GATOROID, netop fordi det var Lambert, der havde instrueret. "Hvordan mon hun klarer en dræberdyr-film efter Ondskabens kirkegård?" tænker man. Well, som sagt, filmen var sådan set udmærket som overdreven spasser-tegnefilm, men det er lidt spildte evner, når man nu godt ved, at hun kan lave noget bedre. Ærgerligt, at hun ikke får chancen til bedre ting.

I øvrigt et lidt spøjst dvd-boxsæt; de tre af filmene er Roger Corman-film (øverst på dvd-omslagenes forside står med store bogstaver "Roger Corman Presents", hvorimod den fjerde film, Lambert-filmen, er fra selskabet The Asylum. Med porto kostede sættet lige under £9 for næsten et tiår siden.

Extras på disken: en trailer!

De andre tre film er: SHARKTOPUS, DINOCROC VS. SUPERGATOR og DINOSHARK.

Tuesday, 16 March 2021

THE KING IS ALIVE (Kristian Levring, Danmark 2000)

 - eller: Manden der missede dogme!


 

Ovenfor: Den amerikanske trailer. Den danske/internationale trailer, som ligger på den danske dvd, er åbenbart ikke uploadet til YouTube (jeg kan i alt fald ikke finde den).

Tilbage i 1995 og i årene frem, da Gud og hvermand kom i bukserne over Dogme95-filmene, da sad jeg jo derude og fulgte det hele på TV og tænkte "Ja-ja, dem må jeg se en på et eller andet tidspunkt". Som så meget andet blev det selvfølgelig bare ikke til noget. Jeg fik set MIFUNES SIDSTE SANG engang på TV ... and that's it! Jeg har selvfølgelig - lissom enhver anden stodder i dette land - set klip fra IDIOTERNE (jeg har endda downloadet den fra DR for nyligt) og de andre film, men hele film? Nej. Ikke en eneste. Nå ja, det vil sige, der kom jo også nogle udenlandske dogme-film. Film, som i Danmark stort set er ignoreret, fordi danskerne ikke gider noget ikke-dansk, når det nu SKAL være dansk. Men jeg så faktisk den franske dogme-film LOVERS (link til filmens Wiki-side) og optog den, da DR2 viste den en enkelt gang. Den er virkelig god, og i årenes løb har jeg vel set den 8-10 gange. Endda købt den på tysk DVD. Tysk - fordi ... sig det så i kor: danskerne gider ikke de udenlandske dogme-film! Og den findes selvsagt ikke på dvd i Danmark. 

Nå, det er ikke LOVERS, vi skal snakke om her (omend den er god. Se den!), men derimod Kristian Levrings THE KING IS ALIVE. Som nævnt i tidliere indlæg, var jeg for 8-10 dage siden lige inde hos Gucca for at kigge på tilbud, og de havde sgu KING til nogle få basører. Noget i en størrelsesorden, der kunne have betalt for en pose Piratos, hvis jeg havde fravalgt dvd'en. 

PLOTTET. En busfuld turister kører gennem ørkenen. Chaufføren stoler blindt på den oldnordiske GPS (filmen er fra 2000!), og det viser sig at være en fatal fejltagelse. De kører vild og løber tør for benzin. En mand, der kender ørkenen (synes han i alt fald selv), går efter hjælp. Og i mellemtiden gør resten af gruppen - mennesker, hvoraf de fleste ikke kender hinanden på forhånd - det, som mennesker normalt gør, når de ikke har andet for. De keder sig, de ævles og kævles, de forsøger at bolle med andre, som ikke har lyst, og de sætter et Shakespeare-stykke op. Nå ja, det sidste der er måske ikke helt så vanligt, når talen går på, hvad kedsommelige folk laver, når de keder sig. Men det gør de altså.Og så sker der en hel masse.  Eller gør der. Hvad med et golden shower? Får vi ET FATALT GOLDEN SHOWER!?!? Se filmen and find out! Og der er tid nok: Med en løbetid på omkring et par timer kommer vi rigtigt ind bag facaderne på de 10 mennesker i gruppen. 

Jeg skal ikke gå i dybden med plottet her, det ville både være synd at afsløre for meget, og jeg gider heller ikke. Det er jo trods alt ikke et nummer af Kosmorama det her (som Henrik List i en artikel i Politiken, eller var det i Tante B, engang hævdede var det eneste filmblad i Danmark. Han begræd afsavnet af en hel "underskov" af små filmblade, som han skrev. Keglen havde end ikke gidet undersøge, OM der var en underskov af filmblade i Danmark. Det VAR der rent faktisk dengang. Små fanblade, som List ikke kendte en skid til, fordi han velsagtens blot kiggede efter slige sager i kiosken på hovedbanegården og hos en af de store boghandler i den indre by/KHB). Oh well. Hov, det blev vist til et sidespor her!). 

Jeg syntes, THE KING IS ALIVE er en rigtig fin film. Den er ikke firkantet, den følger ikke de traditionelle former - hva' fanden de så end er - og Dogme95 var i alt fald godt for den. Og eftersom jeg jo åbenbart er en af de få, der har set Levrings foregående film, hans debutfilm, post-apokalypse-filmen ET SKUD FRA HJERTET, så kan jeg i alt fald melde tilbare til redaktionen og orientere, at hans film nr. 2 er meget bedre end hans film nr. 1 (men vi vil nu alligevel snart gerne se en blu-ray med ET SKUD FRA HJERTET! Den er kun ude på exrental-VHS i Danmark. Der findes også nogle få udenlandske videoudgaver, men INGEN dvd på verdensplan!).

Der er fine skuespilspræstationer, og i en bedre anmeldelse ville anmelderen sikkert beskrive dem. Brion "Time to die" James er med - du ved, ham fra BLADE RUNNER, og han ser træt, syg og sørgelig ud. Han gik bort i 1999, før filmen blev udsendt.  

Dvd'en har en masse ekstramateriale med, både om KING og DOGME95. Der er undertekster på dansk og adskillige andre sprog. Billedkvaliteten er glimrende for dvd. Og hvorfor er alle dogme-filmene ikke kommet i et samlet blu-ray-boxsæt!? De danske videoselskaber er nogle hundehoveder!

Jeg vil bestemt anbefale Levrings film. Laver han stadig film i øvrigt? Hans seneste er fra 2014. 

Ad-mat fra Ekstra Bladet 12.9.86 

  
Jeg ville selvsagt også gerne have bragt en ad-mat fra THE KING IS ALIVE,
men i 2001 havde biograferne for længst holdt op med at bringe de coole
reklamer i aviserne, og dette var alt, det kunne blive til.

Monday, 15 March 2021

ILSE - HUNULVEN FRA SS (Don Edmons, Canada 1975)

 Det er snart pænt mange år siden, jeg har set ILSA - SHE WOLF OF THE SS, eller ILSE - HUNULVEN FRA SS, som den hed i de danske biffer. Jeg må desværre tilstå, at førhen var der en del film, som jeg så så langt ud på natten, at jeg nok har sovet mig gennem halvdelen af herlighederne. Jeg har set den første ILSE-film adskillige gange, men jeg huskede stort set ikke to tredjedele af filmen! Denne gang var jeg ikke overtræt, og hvis jeg de andre gange har gennemskuet, at ILSE - SHE WOLF OF THE SS halvt om halvt er en komedie, så gik det enten ikke op for mig, eller jeg har pure glemt det! Jeg har vist altid tænkt på, at disse film var i samme league med de italienske nazispolitation-film, men det er HUNULVEN ingenlunde. Der er en sort humor til forskel. 

PLOTTET. Ilse (spillet af über-dejlige Dyanne Thorne, som Sort Sol har lavet en hyldestsang om!) knepper tilfangetagne mænd i den KZ-lejr, som hun "bestyrer". Når de har forsøgt at fornøje hende - hvilket ingen af dem kan - så skærer hun gynteren af dem og sender til Doktor Mengele i Berlin. Tilfangetagne kvindfolk bliver delt op i to grupper; dem, der skal fornøje Hitlers stolte tropper, og dem, der skal bruges til at forske på (dvs. gives diverse sygdomme og pules med elektrificerede dildoer). Men på et eller andet tidspunkt ankommer en amerikaner med en schwanz, der kan sige spar to til det hele. Eller i alt fald få frau Ilse til at stønne højlydt i timevis. På et eller andet tidspunkt skal de vel også forsøge et flugtforsøg af en slags. 

Når man ser pressematerialet fra 70'erne, kan man jo godt se, at disse film blev opreklameret som det værste djævleskab. Og min salige moder ville have korset sig (eller noget), hvis hun havde opdaget at jeg så dem. Men sagen er, at de er exploitation-film med effekter, som er så fake, at de nærmest er fake med fake oven på. Men for satan da, hvor det underholder! 

Desværre er der ikke nogen ordentlige blu-ray-udgivelser af disse film. Mit gamle dvd-boxsæt fra Scanbox er ganske okay. Så vidt jeg husker (uden at checke), så var de gamle videoudgaver i fullscreen. Dvd'en er i 1.66:1 og heldigvis anamorfisk widescreen. På omslaget kunne de hundehoveder hos Scanbox end ikke skrive titlen korrekt, men kalder filmen "Ilsa - hun-ulven fra SS" (den korrekte danske titel er "Ilse - hunulven fra SS"). Der er en trailer og kommentarspor. Jeg husker, at man på et tidspunkt kunne købe boxen i TP for 40 kroner. Se, dét var tider, børnlille. 

 NB: Og tro det eller ej, men da direktøren af den svenske afdeling af Scanbox i sin tid opdagede, at selskabet havde udgivet boxen i Sverige, blev han tosset og forlangte den trukket tilbage! Jeg har historien fra en af de gamle svenske samlere med tråde langt ind i svensk TV- og videoproduktioner. 


Sunday, 14 March 2021

Bog(h) om DRÆBERHAJER skræmmer morgenmennesker


 Jeg har en ubændig trang til at titulere flinke Christian Bogh med et hr. Bogh. Jeg mener, han er direktør for fanden! Han hævder godt nok, at det "kun" er kommunikationsdirektør, men dén beskedenhed køber jeg ikke. En direktør er en direktør! Heldigt for Bogh, at det ikke direktør for DSB. 

Anyhoo, jeg skrev forleden om hr. Boghs nye bogh, ehm, bog om hajfilm; Film, som vel at mærke er dræberhajfilm, ikke hajdokumentarfilm! Ifølge Bogh (via den facebookgruppe, han nævner i bogen, omend ikke ved navn) så er pænt over halvdelen af oplaget (på 100) allerede væk. Og som om det ikke var nok, var Christian i TV2's morgenprogram "Go'morgen Danmark" i dag, hvor man lavede 10 minutters interview om bogen, Christians fascination for hajfilm, og tips til hvilke film man burde se, hvis man vil begynde med genren. I anledning af interviewet havde man også inviteret en fyr, der vidste noget om rigtige hajer. Amalie var der også, men det behøver vi ikke snakke mere om. 

En ting, der undrede mig, var, at TV2 gennem hele delen om hajfilm brugte den engelske titel for Dødens gab til trods for, at lige netop denne film er en film, hvor den danske titel er både 100 % mere brugt i Danmark end den originale titel - og det faktum, at den danske titel er 300 % bedre end den originale amerikanske titel. Jaws lyder lamt. DØDENS GAB derimod ... prøv at sige det langsomt og kraftfuldt! D-Ø-D-E-N-S GAB. Langt bedre titel!!!

Det var et glimrende indlæg og tillykke til Christian Bogh for at komme på TV med sin nye bog.

Jeg ville gerne have linket til interviewet, men modsat DR lægger TV2 ikke deres programmer ud til offentlig skue. TV2 er jo en kommerciel kanal. Jeg har for længst valgt TV2 fra (fordi de modsat for 30 år siden i dag stort set bare er lort). Jeg havde mulighed for at se programmet hos en bekendt, og hurra for det. Jeg havde håbet, at nogen havde kopieret programmet og ville have lagt det op et sted (personligt have jeg jo lagt den slags på YouTube!), men det eneste upload er indtil videre en telefon-affilmning i dårlig kvalitet på fb. Come on, Bogh, læg det på tuben! 

Billederne her på siden har jeg lånt af Henrik Andersen helt uden at spørge (de blev bragt på fb). Tak, Henrik.