Monday, 9 March 2015

Picture Paridon anmelder "Grotesk"


Fordi jeg har været generelt lad og umotiveret (to udtryk, der stort set betyder det samme) har jeg ikke rigtig fået omtalt, at den danske undergrundssplatterfilm GROTESK, som jeg er med i, for nyligt er blevet udsendt på DVD fra Another World Entertainment. Herligt! Men det er den altså. Jeg har endnu ikke fået den købt (jeg glemte et "PS" i min kontrakt, at udover mit salær (på fem trut i trompeten) ville jeg også have et ex for at være med. Oh well), men hjem på hylden skal den bestemt - lige så snart jeg kommer forbi en videobiks, der sælger den. Nå, men hvorom alting er, så har Niels Paridon netop anmeldt filmen på sin YouTube-kanal Picture Paridon. Det er en vældig fin anmeldelse og den kan ses lige her...
"The Vampire and the ballerina" (It, 1960) Renato Polselli

Originaltitel: L’amante del Vampiro


For et års tid siden omtalte jeg en stor papkasse, jeg havde fået af min ven Thure og jeg anmeldte dengang en af filmene, Øjne uden ansigt, og jeg iler straks med en omtale af det næste bånd!

Den næste interessante ting, som den flinke hr. Munkholm i sin tid købte, var Renato Polsellis debutfilm L'amanti del vampiro aka The Vampire and the Ballerina fra 1960.

1960 er samme år, som Mario Bava lavede sin debutfilm, nemlig Djævlens maske aka The Mask of Satan/La maschera del demonio, men jeg er bange for, at Bavas film er hoved og skulder bedre end Polsellis. Dermed ikke sagt, at sidstnævntes er dårlig, men den er bare slet ikke i samme klasse. Plottet er så simpelt, at det har kunnet stå på bagsiden af en tændstikæske - og der har været plads nok til også at skrive indkøbslisten!

En mand fra en danseskole og to dansestudiner er i skoven, da det begynder at regne. De søger ly i et forladt slot, der ligger inde mellem træerne (!), men slottet er slet ikke så affolket, som de først troede. Resten kan du gætte dig til uden for megen hovedbrud. Filmen er ganske fornøjelig, harmløs og på ingen måde uhyggelig. Vampyr-makeuppen er... 1960'er-spøjs!!

Mit videobånd er med engelsk dub og udgivet af bootlegselskabet Luminous Wurks i USA. Så vidt jeg har kunnet google mig frem til, er filmen slet ikke udgivet officielt på hjemmevideoformat af nogen art med engelsk dub. Der findes en italiensksproget dvd. Printet, der er brugt er fra en TV-visning.


Trailer: