Thursday, 12 January 2012

Død over PestDK!!!

Jeg er bare så fandens træt at Postdanmark!!! Jeg regnede med, at en stor pakke ville komme fra Stereo Studio i dag og stod tidligt op (kl. 9!) for at være klar, når han kom. Kl. 11:20 kan jeg så læse det her på deres tracking-side:
"09:56 Forsøgt leveret. Afhent senere på 4204 Døgnpost"
SATAN OG HELVEDE!!! Og det sker bare igen og igen!! Mange (men ikke alle) af de postbude gider simpelthen ikke gå op på 3. sal!!!

Wednesday, 11 January 2012

Så blev den sidste af mine artikler sgu alligevel trykt!

Jeg skrev et "efterslæb" til min artikel om Slagelses gamle, lukkede biografer (læs tidligere indlæg herom). Artiklen handler om Slagelse Filmklub, som eksisterede i 40 år mellem 1950 og frem til ca. 1991. Den kan læses her.Jeg troede fa'me, at de havde smidt den ud (nu der er en ny redaktion og alting). Men i DAG udkom den altså alligevel. Selve avisen er skrumpet ind fra de sædvanlige mellem 32-56 sider til sølle 8-12 sider, muligvis pga. at det er de samme journalister, som også laver "Uge Nyt", og som derfor ikke har det store overskud til også at lave en ordentlig udgave af "Ugeavisen Slagelse". Som jeg tidligere har nævnt, er den nu blot et tillæg reklameavisen "Uge Nyt".

Men anyway, her er min artikel altså! Slå op på side 6 og ... læs den rigtig langsomt! Det er nemlig som sagt den sidste artikel, jeg skrev for avisen. Jeg må indrømme, at jeg er rigtig glad for, at jeg alligevel får den trykt, for det var fanderme et stort arbejde at lave forarbejdet til den!Først måtte jeg have arkivaren på Slagelse Lokalarkiv til at grave to kæmpe Forhandlingsprotokoller frem og derefter var jeg nødt til at affotografere dem, eftersom jeg ikke måtte låne dem med hjem. 800 sider i alt!!! 800 sider bestående af mødereferater, programmer, og årsberetninger. Og de sidste år af filmklubbens eksistens indeholdt også korrespondancen mellem klubbens bestyrelse og Slagelses kulturudvalg. En sørgelig korrespondance.

Men alt det store arbejde kan man ikke se, for jeg var nødt til at barbere det hele ned, så det kun ville fylde en halv side (det var sgu et problem nok at få min tidligere biograf-artikel trykt, fordi den fyldte 2 sider og det var svært for avisen at finde plads. Også derfor den blev udskudt i 4 uger!).

Men hvorom alting er, så forligger den altså nu på tryk, og modsat min juleserie om obskure julefilm, så kan jeg altså her linke til en nøjagtig online-udgave, der ser ud som den originale trykte avis. Artiklen finder du på side 6. Plakaten fra SOMMEREN MED MONIKA var det absolut eneste billedmateriale, jeg kunne grave frem. I de 40 år klubben eksisterede tog man nemlig ikke eet eneste fotografi!! Ja, det lyder sgu underligt, men er ikke desto mindre sandt.Jeg spurgte filmklubbens gamle filmoperatør og han bekræftede, at der aldrig var blevet taget nogen billeder. Ja, dvs. efter nogen tid meldte han tilbage og sagde, at der fandtes eet enkelt foto fra fremviserrummet på Slagelse Bibliotek (hvor klubben eksisterede en lang overgang) og at det fandtes i en biblioteksfolder fra 1969 eller '70!!! O_O

Desværre fik jeg beskeden lige før deadline og da var det for sent at vente på, at Lokalarkivet skulle åbne (de har kun åbent to gang om ugen). Plakaten fra MONIKA er den eneste, jeg kunne finde i høj opløsning og som samtidig var en af de film, som rent faktisk blev vist i klubben.

"Slagelses glemte filmklub" finder du her. Og så vil jeg ikke klandres for den pinlige stavefejl på forsiden af avisen! "Slageles". >_< PS: Og så bør man venligst bemærke, at jeg naturligvis ikke forspildte chancen til at omtale Poul Nyrups store danske psykotroniske mesterværk STENBROENS "HELTE"!!!