Wednesday, 1 February 2012

Uncut forum lukker

Overskriften taler desværre sandt. Caspar Vang & Co. har valgt at lukke Uncut.dk's forum (det rigtige site kører dog videre). Ja, ikke bare lukke det, men sågar helt fjerne det fra Cyberspace. Æv, siger jeg bare. Og dét er der også andre, der siger. Læs selv med her (men gør det hurtigt, forummet forsinder i den kommende weekend).

Uncut.dk er efterhånden det eneste af de gamle samlingssteder fra en tid, hvor der fandtes et livligt fanzine-miljø på den danske filmsamler-scene. Og en håndfuld af de gamle fans, inkl. yours truly, ser det stadig som stedet at hænge ud. Omend aktiviteten er minimal.

Idéen er at forummet omdannes til en Facebook-side, og al ære og respekt for det... men forandringen sutter altså røv, hvis man spør' om min mening. Alle de coole tråde med masser af info om film og udgivelser, for slet ikke at nævne de mange fede videoscans, der i tidens løb er blevet uploadet. De mange kommentarer. Og vores *komplette* lister over udgivelser fra danske videoselskaber, som nogle af os har arbejdet på de sidste par år. Alt det forsvinder. Overføre det hele til Facebook-dokumenter? Pfft, yeah right.

Jeg skal være den første til at indrømme, at aktiviteten på Uncut forummet ikke er den store og, jo, det er de samme 15-20 medlemmer, der poster indlæg, men jeg har lagt mærke til, at der er rigtig mange "lurkers", der ligger ude i mørket og lurer, checker info, kopierer scans (forsøger at finde ud af, hva' fa'en der blev af Gynther Meyer), osv. Det bliver skam brugt. Det har sin berettigelse.

Jeg, det er en forkert beslutning. Det er muligt, at Uncutterne ikke gider mere, men så burde man måske have overdraget forummet til nye kræfter. Jeg skulle såmænd selv have overtaget det, om jeg havde fået tilbudet. Og i det mindste have give os lidt mere tid til at kopiere den megen brugbare info. Jeg tror, jeg har et par hundrede PM'er, som jeg har gemt, fordi de indeholdt gode samtaler med andre fans, info, adresser og deslige.

Facebook er godt til hurtig smalltalk og sjove indslag, der ikke huskes dagen efter. Men det er noget lort til den slags info, som et forum er godt til. Har du nogensinde prøvet at finde en tråd, som du postede i og som sidst blev opdateret for 3 måneder siden på Facebook? Det er næsten umuligt og meget tidskrævende.

Og da FB ingen søgefunktion har, sååå... er det stort set ensbetydende med at de indlæg er væk for altid. Lige som Uncut forum nu er det. Men det behøvede ikke at være sådan. VANG & CO FOR FANDEN!!! Ændr den besluting!!!

Tuesday, 31 January 2012

Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents... Chiliens sødme

Ja, det er jo ikke så tit at cyber-undergrundens formidlere af psykotroniske genrefilm bliver dækket af den "store" presse, så når det for en gangs skyld sker, vil jeg da lige gøre opmærksom på det; Allan Sørensen og hans excellente blog Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents oplevede for nyligt den ophøjede ære at kunne bade i glamour-lyset fra Chilis forside. Cool! Indlægget kan ses her.

NB: Og så bladrede jeg da lige gennem den online-udgave, der ligger af bladet, og besluttede, at jeg er en rigtig, rigtig gammel mand (og hva' fa'en er en REP'er?) o_OEDIT: og det var åbenbart lige i sidste øjeblik med det indlæg! Ifølge en artikel i Politiken har Aller forlag besluttet at lukke Chili.
Tak til Ole Frostholm Foget for linket på Facebook.