Saturday 12 August 2017

Legenden om Conan nr. 1 is in the house!


Egmont har for nyligt udsendt første nummer af Legenden om Conan, som inkluderer det totalt fede amerikanske blad Savage Sword of Conan nr. 1-6. Nr. 2 er også udkommet, og det er meningen, at bogserien skal komme hver anden måned og kronologisk udgive hele SSoC-serien! Noget af en mundfuld, når man tager i betragtning, at over en periode på 21 år, fra 1974-95, udkom der intet mindre end 235 numre.

Det oprindelige blad var i sort-hvid, og det er bøgerne også. Som ekstra godbid skal bøgerne indeholde artikler om Conan og de folk, der lavede serien. I nr. 1 finder man artikler om Conans begyndelse hos Marvel Comics, John Buscema der har tegnet størstedelen af den første bogs indhold, og Conan i Norge. Hvorfor "Norge"? Well, fordi Egmont forlag, på trods af at de er et dansk forlag, ikke længere gider udsende tegneserier i Danmark (udover Anders And og Basserne), men udelukkende satser på udlandet.

 
Som man kan se på mit foto, fik jeg bogen fra Adlibris. "Adlibris??? Men, men, men...??? Og jo, Adlibris lukkede deres danske afdeling for flere år siden, og hverken den norske, svenske eller finske afdeling vil sende til Danmark. Men bogen kan købes via CDON i Sverige, og de handler med Adlibris. Fuldstændig obskurt! Adlibris vil ikke modtage bestillinger fra Danmark, men de vil gerne modtage bestillinger via CDON og derefter sende til danske kunder. De er skøre, de Adlibris'er.


Hvorvidt jeg vil fortsætte med at købe de norske bøger, ved jeg endnu ikke. Jeg har også den amerikanske udgave fra Dark Horse, og den inkluderer historierne fra de første 15 numre. Altså næsten tre gange så meget som den norske bog!!! Men så er papiret til gengæld lige lovlig gråt, hvorimod det norske er hvidt. Og oven i købet koster de cirka det samme, men den amk kan bestilles fra Bookdepository, som leverer gratis, hvorimod CDON skal have 29 kr. i porto.

Trykket er desværre lidt mat i det i den nye udgave. Det sorte er ikke rigtig sort, og i et par af historierne er detaljerne også lige lovlig matte. Jeg fandt en artikel, hvor en norsk samler sammenligner med den oprindelige amerikanske udgave, der var i magasinstørrelse. Både det norske og amk genoptryk er i formindsket bladstørrelse. Desværre koster de originale blade jo en herregård at skaffe brugt (jeg har checket eBay!). Men om ikke andet er det fedt, at Conan igen udkommer på noget, der ligner dansk.







Wednesday 9 August 2017

Frøken, vil De venligst give mig en billet til mig og 10 tomme papkasser

Der sker ikke så meget på mine blogs for tiden, men her lige en hurtig kort opdatering. Jeg er i fuld gang med det næste nummer af STAY SICK! Efter 14 år og mange falske starter arbejdes det nu endelig seriøst på sagen. En sektion af bladet, der har været med lige siden nr. 1, og som kommer med denne gang også, er "Komix" om tegneserier. Og i den anledning, omend helt urelateret, var jeg i Faraos Cigarer i går for at købe ti (10!!!) kasser til tegneserieblade, eller rettere 8 til blade og 2 til magasiner. Det var sin sag at slæbe det hele med hjem i toget til det trinbræt, de lokale kalder en by. De nye er dem til venstre, og til højre ses et par af de gamle (Comic Defense-bokse fra Fantask). Og så lige et tip, Comic Defense-kasserne til alm blade (dvs. ikke magasin) i Fantask koster 75 dask, hvorimod kasserne uden navn fås til en flad 50'er i Faraos.

PS: Over kasserne til højre ses i øvrigt mine gamle Essential Tomb of Dracula-samlebøger (se mit indlæg om dem her) og ovre på SKRÆK OG RÆDSEL har Søren netop skrevet, de bliver genudsendt, hvilket er ret fedt, da de gamle går til en smuk femøre (a pretty penny, høhø).