Saturday, 15 February 2020

Pizza og fritter, gusten tysk dåseøl og ONDSKABENS KIRKEGÅRD


For hundredvis af år siden optog jeg PET SEMATARY 2 (1992) fra TV. Jeg anmeldte den også til et fanzine - vist nok mit eget Banned in Britain nr. 1, men jeg gider ikke checke efter - og gav den en ret dårlig anmeldelse (EDIT: det var faktisk i mit Horrorfilm på dansk tv-indeks fra 1999. Det kan læses gratis på archive). I øvrigt et underligt udtryk eftersom min anmeldelse var ganske glimrende og slet ikke dårlig, hahaha. Nå, spøg til side, jeg var på ingen måde begejstret for 2'eren dengang for 20-25 år siden. Nu, et kvart århundrede senere, har jeg endelig fået set den første film, PET SEMATARY (Mary Lambert, 1989) som herhjemme kørte som Ondskabens kirkegård. Den var straks meget bedre, og jeg var godt underholdt.

Jeg så den på den ret fine, nye danske blu-ray, der er kommet (sikkert for at cashe ind på remaken), som jeg fik for en billig penge fra Gucca. Der er som du uden tvivl er klar over kommet en remake, men den har jeg heller ikke set. Det er i øvrigt også Mary Lambert, der har lavet 2'eren, så måske bør jeg gense den en dag ved lejlighed. Måske har jeg endda stadig mit gamle videobånd med optagelsen fra TV, som jeg optog for en menneskealder siden, liggende et sted. o_O

Jeg forsøgte at finde en ad-mat for filmen i Ekstra Bladets arkiv, men desværre var den slags allerede ved at blive faset ud i 1989. Men så fandt jeg til gengæld en anmeldelse (klik for at forstørre, så den kan læses):

Billedet af Paul-Jørgen Budtz er fantastisk. Han er fanget i et øjeblik,
hvor han ser ud, som om nogen netop har pruttet ham i ansigtet!

EDIT: Søren Jacobsen fandt ad-mat'en og postede
den på facebook, så jeg låner den lige. Tak til Søren.


The Ramones leverede titelnummeret og lavede en cool video: