Wednesday, 9 June 2021

JUNGLE WOLF (Charlie Ordoñez, Filippinerne, 1986)

Pakistansk plakat til JUNGLE WOLF
 Dagens enlige film blev JUNGLE WOLF fra 1986. Jeg købte filmen på australsk ex-rental-video for 13 år siden, så det var vel også på tide at få den set!!! Jeg har iø også senerehen købt den på japansk vhs (det var den australske, der blev hevet ned fra hylden i dag). Jeg kender ikke noget til en eventuel dvd-udgave eller blu-ray. Jeg gætter på, der ikke er nogen (eller i bedste fald en PD fra USA - LÆS: bootleg!). 

PLOTTET. En amk ambassadør er blevet kidnappet i et eller andet sydamerikansk land, og de amk myndigheder får fat på en gammel soldat fra krigens tid. Krigen her betyder selvsagt Vietnamkrigen! Soldaten spilles af Ron Marchini, som samme år rent faktisk spillede en vietnamsoldat, som var blevet efterladt i Vietnam, og som nu var nødt til at nedkæmpe den halve Vietcong-hær (dén halvdel Rambo ikke fik bugt med!). Det var i FORGOTTEN WARRIOR fra samme år og samme instruktør. Jeg har set den, og den er glimrende.

Soldaten tager et tårevædet farvel med sin femårige søn (som åbenbart skal klare sig selv i den trailerpark-campingvogn, som soldaten bor i!!!). Og så går turen til et  navnløst sydamerikansk land. Rebellerne, som har kidnappet ambassadøren, vil kun udveksle ham med en rebelleder, som sidder i spjældet. Og myndighederne er ikke villige til at indgå handel med rebellerne. Så vores vietnam-krigshelt starter med at bryde ind i fængslet og befri rebellederen. Han får i øvrigt hjælp af Paul Vance, som man genkender, i alt fald hvis man kender sin filippiner-sjasker-film. Han har været med i mange af den slags. Filippiner-sjask? Sagde du ikke lige sydamerikansk? Jo - og jo. Filmen foregår i Sydamerika. MEN den er så sandelig filmet på Filippinerne, haha. 

Nå, men soldaten får som sagt befriet rebellederen og afsted går det mod mødestedet langt ude i junglen. Han når også lige at møde en sød rebelpige med dådyrøjne, som tager med. Fra nu af og stort set resten af filmen er det eet lang ridt i solen fra fængslet og til mødestedet, godt forfulgt af soldater fra det navnløse lands hær. Da Ron, rebellederen og damen med dådyrsøjnene når frem, så går det som det selvsagt gå i disse film: svig og lyden af forræderiske toner spiller op til dans. Maskingeværdans. Ron må nu stort set klare sig selv i kampen mod både hærens soldater OG rebellernes soldater. Og kan han nu også stole på sin egen ambassadør? 

Filmens slutning er næsten lige så grum som den i Sergio Corbuccis Den stumme hævner. Den unge kvinde, som han netop er fundet sammen med, bliver skudt i hovedet. Ambassadøren flyver væk i den helikopter, som skulle samle dem begge op, mens vor helt står nede på jorden og føler sig røvrendt. Han har ikke flere kugler i skyderen. Soldaterne er på vej. Og hans tanker går til sin femårige søn, der er ene og alene sidder i skurvognen hjemme i USA og næsten er løbet tør for dåser med baked beans. Arrrrgh!!! Men der findes en sequel (som jeg heller ikke har set endnu), så jeg antager, at de begge overlever alligevel. 

JUNGLE WOLF er pænt underholdende uden at komme helt op at ringe. Der er fint meget action, men helt vildt blir det bare aldrig, synes jeg. Og det hjælper selvsagt ikke, at Ron Marchini har en onscreen-personlighed som en sæk kartofler. I det virkelig liv skulle han dog være fuld af action. Ifølge Wiki er han satans god til karate og har vundet den ene turnering efter den anden. Han har også overlevet et drive-by shooting!!! 

Jeg har læst, at JUNGLE WOLF 2 skulle være meget vildere, så den vil jeg glæde mig til. Sjovt nok, modsat første del, som er en filippinsk produktion, så er 2'eren åbenbart ren amerikansk. Der er også en 3'er (uploadet til YouTube), men mon ikke det er en sequel in name only. Jeg kan i alt fald ikke finde den på IMDb (men dét site er jo selvsagt heller ikke kendt for sin ufejlbarlighed). Se endelig JUNGLE WOLF, men forvent ikke hverken RAMBO 4, WARBUS eller nogen af de andre overskruede filippiner-sjaskere. 

Eddie Nicart er med i en lille birolle. Eddie er ham, der instruerede bl.a. FOR YOUR HIGHT ONLY.

 

JUNGLE WOLF på australsk ex-rental
 

Se traileren til filmen på min anden blog her.