Saturday, 7 October 2017

BLACK ANGEL Vol. 1 (Takashi Ishii, Japan, 1998)


Jeg genså Takashi Ishiis BLACK ANGEL Vol. 1 her i eftermiddags. Jeg har set den een gang før, nemlig på et overspillet videobånd for, uhh, alt for længe siden. 8-10 år eller deromkring. Denne gang blev det på amk DVD.

Japansk yakuza-revenge-film om en 20-årig pige, der vender tilbage til Tokios underverden efter 15 år i landflygtighed i USA. Hun vil tage hævn på dem, der dræbte hendes familie. Instruktøren er Takashi Ishii, som vi kender fra GONIN 2, som TV2 Zulu har sendt for en del år siden (jeg optog den på video, så jo, det er et stykke tid siden). GONIN 2 er i øvrigt lavet året før BLACK ANGEL, og året før dét lavede han den første GONIN og i 1999 blev det til BLACK ANGEL vol. 2. Joh, Takashi Ishii var produktiv i de år.

BLACK ANGEL er ret underholdende på den der japanske måde, som jeg vil betegne som vild tyggegummi-popkultur-måde, som vi også kender det fra de tre DEAD OR ALIVE-film, som en anden Takashi lavede - omend han hed Miike til efternavn, ikke Ishii (de film er iø ude på DVD i den skandinaviske "Asian Vision"-serie).

Ikke så vild som DEAD OR ALIVE, men absolut underholdende. Hvis der er noget, filmen ikke kan anklages for at have, så er det en "gritty" tone; Filmen er fuld af vold og ubehageligheder, men det bliver aldrig ubehageligt at se på. Det er voldens plasticpop det her. Underholdende til cola og popcorn, men gusten og grum? Nej.

Jeg har også BLACK ANGEL Vol. 2 i samlingen, og den ligger til gengæld i stakken af usete film, så den glæder jeg mig til. DVD'erne indeholder intet ekstramateriale ud over hver fire trailers for andre af selskabets japanske film. Vol. 1 har både det japanske originallydspor med engelske undertekster og et forfærdeligt engelsk dub. Den er vist nok ret svær at opdrive nu.

Sunday, 1 October 2017

DØDENS SØSTRE (USA, 1972/76)


DØDENS SØSTRE på lejevideo fra Gadeby video. Ganske glimrende obskur lille sag om fem kultkvinder her. De dræber en af deres medsøstre, og syv år senere vil faderen tage hævn. Filmet i 1972, men ikke udsendt før i '76. Instrueret af Joseph Mazzuca, som vist kun lavede to spillefilm og en TV-film som instruktør, men producerede en masse. Originaltitlen er SISTERS OF DEATH, og en af hovedrollerne spilles af Claudia Jennings, som spillede med i alt for få film. Hun blev dræbt som 29-årig i en trafikulykke, da hun i '79 faldt i søvn bag rattet. Hun spillede også hovedrollen i en anden film om hævn, GATOR BAIT (der også er ude på dansk lejevideo, men jeg har glemt, hvad den hedder. Hævn i sumpen eller sådan noget). Open matte-præsentation, så der er rig mulighed til at studere mikrofon-stænger.