Thursday, 25 August 2011

SS! NYT #8

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / 8. december 2004]


SS! NYT #8
Nyhedsbrev til STAY SICK!'s læsere
(8dec04)

Hawdy y'all!
Jah jah, jeg beklager med det samme: det er alt for længe siden sidste SS NYT og aaaalt for længe siden, der kom et nyt STAY SICK! Grundene hertil er mange og indviklede, fx har jeg de sidste 3 uger været på ferie i Angola. Nå, men desuden har der lige siden foråret været totalt DØDT på den danske fanzinescene i meget lang tid, men - LO AND BEHOLD - det er sandelig spændende tider, vi lever i (for nu lige at sige det lidt dramatisk!). Det lader faktisk til, at ALLE de danske filmblade (her taler jeg om undergrunden, forstås!) tilfældigvis har valgt at udsende nye numre næsten samtidig!!! Nåh ja, alle med undtagelse af STAY SICK!, ha ha...

FILMTOZZEN NR. 1
Det første blad er faktisk helt nyt: det er nemlig Lars von H, der efter et par år uden BLOODY DARLINGS nu udsender et helt nyt zine: FILMTOZZEN! Bladet er fotokopieret og ligner meget BD i look, men indholdet er lidt anderledes. For det første er det LvH selv, der skribler HELE bladet og for det andet er bladet mere om gammelt dansk presse og reklamemateriale, der i sin tid komme sammen med filmpremiererne, end det er egentlige film-revs. Men hey, tro nu ik', at det blir kedeligt af den grund, Lars von H er aldrig kedelig at læse!! Og at kunne skue gamle danske plakater som CARNIVAL OF SOULS (der i DK hed Rædslernes Dans) er helt forrygende!! (sjovt nok omtaler Lars, at han så den første gang i London 1990: Well, Lars me ol' matee, do var itte den eneste, der så den i '90 ovre på de der uudforskede øer vest for Hollands kyst! Arhh...). Andre revs bl.a.: GANGSTERPIGE PÅ SEXSTIEN, JAGTOFFER (skal JEG i alt fald checke!!), CHICAGO MASSAKREN, WINNETOU-film (!!!), film med negre der ikke ritti er "negerfilm" men alligevel er det!!, VAMPYREN BANKER PÅ (House Of Dark Shadows) + mere. FILMTOZZEN er på 56 sider og koster vist nok 30 kr., men tag lige og check med lars her på hans emailadresse (og hør om pris og bestillingsadresse).
LARS' EMAILADRESSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SCATTER NR. 2
Det næste nye zine er nr. 2 af Jesper Moerchs SCATTER, som må siges at være det bedst udseende danske filmblad nogen sinde (både hvad angår zines og "rigtige" blade!!!). Det er KANON fedt! Vi ved naturligvis godt alle sammen, at et pro layout + flot tryk IKKE nødvendigvis er lig med et godt blad (TRAUMA!!!), men en gang imellem ER det altså fedt at sætte sig med noget, der ligner et rigtigt "filmblad", OG DET SÅ SKRIVER OM SÅDAN NOGLE FILM, SOM DU OG JEG KAN LIDE!!! Herligt!! Bravo Jesper! Af indholdet kan bl.a. nævnes: artikel om H.G. Lewis (selv om det er liiidt underligt og u-interviewagtigt det med at DracuLars interviewer ham, men det HELE er skrevet i fortælleform!!), en orn'lig stak revs af orientalerfilm, forskellige dvd-revs, et rev af STAR WARS-filmen STAR WARS HOLIDAY SPECIAL, som blev lavet til tv lige efter STJERNEKRIGEN kørte i biograferne!!, et feeedt int. med en af bagmænnerne fra alle fans af underlige horrorfilms favoritselskab: Mondo Macabro i England!!! (og jeg er naturligvis HELT UENIG med Jesper i hans anmeldelse af MYSTICS IN BALI!!! Jeg tror, Jesper må ha' haft en dårlig barndom og ikke fået nogen julegaver eller sådan noget, siden han ka' været SÅ afsporet mht. så FABELAGTIG en weirdo trash-horrorfilm!). Men anyway, fedt blad, absolut, og jeg ka' kun anbefale jer at købe det straks! (og skynd jer, Jesper har kun trykt 100 ex!!).
Pris inkl. porto: 50 kr.
Adressen er lissom sidste gang:
sCatter c/o Jesper Moerch,
[adresse slettet i denne blogudgave]

BACK FROM THE GRAVE!!! DET BEDSTE BLAD I TI ÅR!!!
Hvis de to første blade var fede, så bare hold vejret et øjeblik, for HER kommer ÅRETS UDGIVELSE!!! Det FEEEDESTE filmzine siden... ja, jeg ka' dårlig nok huske så langt tilbage i tiden, men altså: BANNED IN BRITAIN nr. 2 er endelig udkommet!!! Yeps, la' mig lige genta' det, for du tror selvklart ikke dine egne øjne: BIB #2 er ude!!! Og ganske helt som nummer 1: 32 faaabelagtige sider, engelsk tekst, med horror, gore, splatter (to udtryk der betyder det samme) og trash!! Ud over det kodylt overgearede indhold, der viser ALLE andre blade hvinende baghjul, så vil forsiden HELT SIKKERT også blive valgt som årets absolut bedste cover ved dette års Danish Filmz Fanzine Awards 2004!!! Alt andet ville da være skandaløst!!
Øh, nå men indholdet: revs af bl.a.: THE DENTIST 1 + 2, EATEN ALIVE, I DRINK YR BLOOD, KING KONG VS. GODZILLA, SOUL VENGEANCE (blaxploitation om en neger, der tar en grusom hævn ved at kvæle folk med sin gynther!!! [en rigtig "lemmedasker" so to speak, ha ha]), VIOLENT NAPLES + en artikel om SLAYER LP'en "Undisputed Attitude". Endvidere er der en feature om min egen favoritfilm for tiden, den fantastiske, fabelagtige, utrolige LADY TERMINATOR fra Indonesien!!! BiB #2 koster kun 25 kr. inkl. porto. Jeg har trykt 20 ex på min laserprinter og har bestilt resten af oplaget hos trykkeriet ovre på Fyn, så bestil bare med det samme: de første får så laserprint-udgaven (med det samme) og resten fotokopi-udgaven, som gerne skulle være mig i hænde i løbet af en uges tid! Nr. 1 er helt udsolgt!
BANNED IN BRITAIN
c/o Jack Jensen, [adresse slettet i denne blogudgave]
(husk endelig ikke at bruge min gamle Poste Restante-adresse, da jeg for længst er ophørt med at bruge den!).

FLERE NYE ZINES:
Ud over de ovennævnte tre er der også to på vej, faktisk lige på trapperne: Nils Markvardsens EXTASE #2 skulle gerne komme inden jul og efter sigende være virkelig fedt. Jeg har hørt lidt om indholdet, men ved ikke, hvor meget der indtil videre er hemmeligt, så du må bare vente og se!
Henrik Larsens OBSKURIØST nr. 9 er osse lige om hjørnet med bl.a. feature om heavy- og thrash metal fra 80'erne!! Der er osse noget om nogen kedelige Tarzan-film (HL's eget udsagn) og andre underlige ting. Som den eneste anmelder Henrik stadig fanzines. Prisen blir 30 kr. inkl. porto.

FILM DU SKAL OG BØR CHECKE!!!
I SCATTER #2 kan du læse om den fabelagtige engelske zombiefilm SHAUN OF THE DEAD, som er lige ved at udkomme på dansk dvd (check endelig først, om der er lisså meget ekstramateriale med som på den engelske, dén er nemlig LOADED!!) og du BØR virkelig købe denne film, den er VIRKELIG fed!!

Til slut ska' jeg osse lige nævne, at der er et par nyheder på min hårdkogte hjemmeside for kriminallitteratur (bl.a. en orn'lig stak EDGE-bøger og den MEGET sjældne rå og blodige serie FOX!! Køb, køb, køb!!!).
www.home.no/hardboiled

Jeg leder forresten også lige efter et par indonesiske film på dansk video: Hvis der er nogen, der ligger inde med enten THE INTRUDER (aka Rambu - og altså IKKE dén af Scott Spiegel!) (fra Hollywood Home Video) af Jopi Burnama eller/og LADY EXTERMINATOR (fra Video International), så sig endelig til. Jeg køber hellere end gerne (til en fornuftig pris dog!). Den første har Søfte-Frank engang anmeldt i BD og I behøver ikke gøre mig opmærksom på det; jeg HAR spurgt og han har den ikke længere.

Og SS! nr. 5??? Tja, ska' vi med lidt go' vilje håbe på engang i januar!!!(???)

Anyway, det var vist det hele for denne gang. Nogle gange tar det jo lidt tid, før jeg orker at opdatere nyhedsbrevet, så derfor: GO' JUL, GODT NYTÅR, GLÆDELIG PÅSKE, GO' SOMMER og HAPPY HALLOWEEN!
Yours in gore
Jack J

PS: Hvis der er nogen, der (lissom Mads Jensen!) ikke længere ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så mail mig lige, så blir I slettet med det vons.

SS! NYT #7

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / 25 marts, 2004]Nyhedsbrev #7 til Stay Sick!'s læsere (25/03/04)
Kære Stay Sick!-læser,
WONDERFUL NEWS!!
Vi har endnu en gang fået et nyt zine om psykotroniske film! I kender jo alle Jesper Moerch, som tidligere har haft skriblerier i små snuskede blade såsom INFERNO og ABSURD, men som med sine indlæg i de seneste par numre af SS! endelig har fået sin fortjente berømmelse. Jesper har nu udsendt debutnummeret af sit fabelagtige og totalt wildt fede horrorfilmblad sCatter!! Jesper arbejder til daglig med layout og modsat "ham den anden layouter, der osse udgiver et blad", så er mr. Moerch ikke så træt af faget, når han kommer træt hjem fra arbejde, at han laver et blad UDEN layout (lissom ham den anden layouter, gnæk gnæk) og dét kan knageme ses: sCatter er virkelig det flotteste, vi endnu har set i DK!! (ok, Jesper, ya owe me 50 bucks! Ha ha). Men ok, det er sæfølli ALTID indholdet, der er vigtigst og man må sige, at dét er i top også: flot dybdeborende artikel om Takeshi Kitano med omtaler af alle hans film, feature på en ny kommende DANSK zombiefilm (altså en "rigtig" film), stor feature på I Spit On Your Grave (aka En Kvinde Ser Rødt) og interview med instruktøren (det kun 3. han nogensinde har givet! - totalt scoop af Jesper), rev-sektioner med japserfilm og gamle DK exrentals - alle velskrevne, selvom man naturligvis ikke ka' være enige om alt: Jeg syntes fx, JUNK er en FEEED zombiefilm og tributes gør ikke noget! Men smag og behag er... osv. Der er osse en lang feature om Rob Zombies (fra det gamle metal-band White Zombie) nye debutfilm HOUSE OF 1000 CORPSES, som jeg selv lige har set, og jeg gir Jesper ret i rev'et (men hva' det er, han mener om den, må du selv læse hans rev for at finde ud af, hæ hæ).
Det ABSOLUT BEDSTE i bladet kommer dog først til sidst, nemlig en for fans af cheesy punk-horror-rock totalt mundvandssjaskende megaartikel om THE MISFITS!!! Det er VIRKELIG godt og de af jer, der har bare den mindste interesse i Misfits, bør købe bladet alene for denne artikel! (ok, jeg ku' dog godt ha' ønske mig en diskografi, men man ka' jo ik' få alt - og det ka' jo være, den er med i næste nummer!!??).
Der er osse andre ting, men dem gider jeg ikke nævne. Bestil det selv fra:
Jesper Moerch
[adresse slettet i denne blogudgave]
Bladet koster 50 kr. inkl. porto.

...og hvis... nåh jo, forresten, de af jer, der har familie eller forbindelse til Herning, bør omgående få familien/vennerne til at sende jer HERNING BLADET fra Onsdag d. 10 marts, der er nemlig kæmpe feature på Jesper og sCatter, og dæleme om ik' os' Jespers psychobilly-fjæs pryder hele (næsten) forsiden!! Way to go!!

Og der er mere zine-nyt:
OBSKURIØST nr. 7/8 er netop udsendt. Denne gang med 32 sider og stadig til en 50'er. Indhold: Artikler om Lemmy-filmene, Lars von Hegnet der ikke ka holde sig fra zine-skriblerierne - selvom BD er dødt - og skriver om sniper-film, Dr. Who, Rumpiger, Batman fra 60'erne, nazi-læge-film af Nils, Vincent Price - skrevet af en skribent der modsat Jesper GODT ka li Vincent, hah! + zine-nyheder og redaktørtræf i Søften. Bladets største scoop er dog et stort billede af to glade trashfilmsamlere og deres fund af 5 stk. ROCKERNE OG DISCODRENGEN!! (den vandte SS!-læser forstår nok, at der naturligvis er tale om mig og Heine Sørensen!!!)
Obs ka' som sædvanligt bestilles på Henriks alm. adresse (som findes på www.cultmovies.dk hvis du sku ha glemt den).

TV-TIPS:
Hvis du sku være ham den sidste, der endnu ikke har set NIGHT OF THE LIVING DEAD, så genudsender TV2 ZULU dette klassiske mesterværk 26/3 (i morgen!)!
En anden ret fornøjelig ting, jeg har opdaget, er den amerikanske tv-serie SIMMA LUGNT, LARRY, som sendes på SVT2 om onsdagen kl. 19:30. Nej, jeg ved ikke, hva' den hedder på engelsk. Den handler om en midaldrende, sur og kynisk tv-producent i Hollywood, som i hvert eneste afsnit skændes med folk i hver eneste scene! Det lyder måske plat, men den er vældig morsom!! Check it out.
Og næste STAY SICK!?? Well, det' jo ik' så længe siden #4 udkom og der plejer jo at gå halvandet år mellem hvert nummer, sååå... det varer lidt endnu. Man ska jo heller ik forhaste sig.

Awrite, that's it. Stay... cool!
Jack J

STAY SICK! NYT #6

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / 17. november, 2003]Newsletter #6 til Stay Sick!'s læsere
17 nov. 03
Kære Stay Sick!-læser,
Lige en lille up-date med et par enkelte nyheder.
Hvis du er een af de (meget) optimistiske, der gik og regnede med, at der kom et nyt STAY SICK! i oktober, blot fordi jeg havde forudannonceret det i sidste nummer, er du naturligvis blevet slemt skuffet. Hvad ligner det osse at stole på, hvad en fanzine-redaktør skriver, hah!! Lad os lidt mere realistisk krydse fingre for en eller anden form for udgivelse til jul.
ANDRE (og mindre vigtige) NYHEDER
Fanzine-relateret læsestof har det ellers ikke skortet på her på det seneste: Først genoplivede Frank Brahe sit MONDO FRANKO med et #3, dog i en noget skrabet udgave i A5, på "sølle" 48 sider (så vidt jeg husker) og kun med Franks skriblerier. Sidstnævnte som en konsekvens af, at det denne gang er uigenkaldeligt sidste gang, Frank laver et fanzine. Ja, det gør han i alt fald meget ud af at pointere i bladet og han vælger også at trække sig helt ud af sin leveren til andre zines, inkl. SS! Det har han jo sagt før, men denne gang lader han til at mene det og så må vi jo håbe, han holder ord denne gang, gnæk gnæk!!
Indholdet plejer jo gerne at variere i kvalitet, Frank gør jo som bekendt ofte en dyd ud af at lave venstrehåndsarbejde og hvis dette også denne gang er bevidst, så må man lade hr. Brahe, at MF #3 er et perfekt zine! Bunden skrabes HELE vejen. Fyldig anmeldelse i næste SS!!
Du kan i øvrigt godt spare dig at bestille MONDO FRANKO #3, det er nemlig allerede udsolgt (til ågerpris!!).
Et andet nyt zine er UNCUT (dvs. det danske internet-zine, ikke det engelske zine UNCUT, som visse danske læsere ustadigt referere til som "Is it uncut?" - men "Is it" er altså kun en tag-line lissom "Djævleøens bedste psykotroniske filmblad", tag dog så og forstå det, hundehoveder!), som efter lang tid på nettet nu har udgivet et rigtigt papir-zine ... selv om det vel nærmest er et filmprogram i stil med alle de små filmprogrammer, der blev sprøjtet ud, hver gang der kom en ny film op i biograferne i Danmark i gamle dage og som nu sælges på diverse filmmesser o.l. Zinets fulde titel er: MOTORSAVSMASSAKREN - UNCUT-SPECIAL #1 og er udkommet i forbindelse med filmens 3 visninger i slut-okt/beg.-nov. Jeg fik godt nok ikke set den (har set den før i biffen i UK), men jeg fik PLAKATEN til 20 kr. på filmmessen!! Ha ha...
UNCUT-zinet er på 16 sider (sidetallet er forkert, da sidste side er "15", hvilket naturligvis er en umulighed, da der altid vil være et lige sidetal), i s/h og spækket med stof om både originalfilmen og sequels'ne + interviews med Peter Peter og Jang. Og som noget helt usædvanligt er zinet gratis (hvilket MF3 osse burde ha' været, hæ hæ) og kan bestilles fra Uncuts hjemmeside (men vedlæg dog en frankeret kuvert) på det velkendte www.uncut.dk
Bladet og redaktionen skal ha' stor ros herfra - dog kunne man godt ønske sig LIDT mere respons (or just ANY at all!), når man mailer redaktionen med ros til bladet, men man har vel travlt...

FILMMESSE IGEN
Weekenden før sidste var der ligesom sidste år filmmesse i København og igen havde Henrik Larsen og jeg en fælles STAY SICK!/OBSKURIØST-stand derude. Denne gang havde vi endda meget fornøjeligt fået følgeskab af andre velkendte personager fra den alternative exploitation-filmscene, nemlig Martin Weinreich og Ole Stranddorf, skribenter fra diverse zines og bagmænd fra Danmarks fineste filmklub Slagtehal 3 (i Århus, hvis du sku' vær' i tvivl) sammen med Jan Moritzen, osse gml. genremand, som alle stod og solgte sjældne plakater og filmprogrammer (og STAY SICK!-blade). Lissom sidste år havde STAY SICK!-skribent Thomas Winther osse en stand med diverse zines, videoer og tegneserier.
Det si'r naturligvis sig selv, at så at sige det meste af inderkredsen af de på Djævleøen bosiddende horrorfilmsamlere dukkede op. Check billederne ud på Henriks hjemmeside: www.cultmovies.dk under "Obskuriøst". Der kommer sikkert en feature om weekenden i OBS eller SS! (eller begge).
KLIKEDANNELSE I SØFTEN
Et andet nyligt overstået træf af mere beskeden karakter foregik sidste weekend i Søften v/Århus (og ja, den er sgu go' nok, hvis der var nogen, der troede, at jeg havde opspundet alt det med "Søften", der jo nærmest har nået mytologiske højder, så tar de altså fejl: STEDET FINDES RENT FAKTISK!!! Ja, man tror, det er løgn, men den er sgu go' nok!!!). Træffets indbudte gæster bestod af en håndfuld bladredaktører fra diverse zines, dog ikke alle, da det altid er en god ting med lidt klikedannelse og selv om der rapporteres i modsat retning, så skyder yours truly på, at stemningen har været lige til gravøllet og at man har hængt godt med mulen grundet den gamle SS-mands fravær. Der kan sikkert forventes en report i OBS.
GOOD HABER INDEED!!
Anmeldelser af coole undergrunds-zines i mainstreammedierne er jo ikke rigtig hverdag for nogen af os pånær for eXtase, der jo fik grove meget omtale, da nr. 1 udkom (og fuldt fortjent! Vi ser frem til næste nummer med mere sleaze, Nils!!). De danske aviser er tilsyneladende ligeglade med entusiastiske fanblade (osse selv om man gang på gang klager over, at der "ikke findes eet eneste filmblad i Danmark") og end ikke fabelagtige genrefilmomtaler af coole Poul Nyrup-film, splatter- eller andre genrefilm kan tilsyneladende lokke, men så er det jo rart, at man er lidt mindre trashfilm-frigide på den tyrkiske ugeavis (i Danmark) Politiken Haber. I udgaven fra 7/11 bragte man nemlig næsten en halv sides omtale og scans af STAY SICK! #4 grundet den nye sektion "Turko Trasho". Herligt, way to go!! Jeg vedhefter et scan af artiklen til dette nyhedsbrev (hvis du får 'brevet som tillæg til et senere nyhedsbrev, så er det sikkert ikke med, men så mail mig og spørg efter det, eller læs det i SS!, hvor jeg sikkert nok genoptrykker det). [OBS OBS: ARGHHH!!!!!! Jeg har sæfølli glemt å scanne det ind!!! Fucking argh!! Ok, det kommer senere! Ellers ka' du jo selv checke det ud på dit lokale biblo!!]
Anyway, til slut lige et par filmtips if ya got money ta burn:
I T&P kan man for tiden købe alle fem af Bruce Lees HK-film på dvd til sølle 25 kr. per stk. i uklippede udgaver, letterbox og med en god doku (og en ganske fornøjelig karatefilmparodi). Check endelig også Ichi the Killer ud, som er det mest splattede og blodige, der findes!! Søren Høy sagde godt nok i Filmland, at Kill Bill er det mest splattede, der har gået i danske biografer, jeg har godt nok endnu ikke selv set den, men STAY SICK!-skribent Metin Vardar si'r, det er noget gylle! Den slår bare IKKE Ichi the Killer!!
Ichi er ude både på dvd og video i DK. Video'en koster kun 50 kr. modsat dvd'ens 200,-
Og hvis du syntes, The Ring (org. versionen, of course!!) var uhyggelig, så check den japanske film Kairo ud... brrrrr sir jeg bare!! (og jeg sir osse tak til Nils for mit ex fra Hongkong!).

BACK-ISSUES
Alle numre af STAY SICK! og OBSKURIØST, der er nævnt i reklamen i SS! #4 er stadig på lager, bunken af SS! #1 er dog ved at svinde hen. Og så har en venlig sjæl (hr. Winther) forsynet mig med en stak helt nye og ulæste ex af INFERNO #2, som ryger ud til 30 kr. per stk. inkl. porto.

Alwriite, crank the volume to eleven and off we go... BRAUMMMMM
Jack J

STAY SICK! NEWSLETTER #5

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato, men omkring 2002/03]STAY SICK! NEWSLETTER #5
NYHEDSBREV #5 TIL STAY SICK!'S LÆSERE:

Kære Stay Sick!-læser!
Nu er det henved 3 uger siden, det nye nr. 4 af Stay Sick! udkom og jeg bemærker, at indtil flere af jer endnu ikke har bestilt bladet! Hvad er meningen! Tror I, jeg gør det her for sjov eler hva'!! Her slider og slæber man i det og så er der folk, som... hm, ja ok, jeg skal undlade at nævne nogen navne her, denne gang, men altså folk, der endnu ikke har taget sig sammen og bestilt!! De ved naturligvis godt selv, hvem de er og jeg er sikker på, at de undgår menneskelig kontakt i disse dage: Jeg mener, hvem vil være ham "der endnu ikke har købt SS! #4 - det store udvidede nummer"!! Nej, vel!
Anyway, smøg til side, hvis du endnu ikke har investeret i #4, så er du altså gået glip af en morderlig masse: Tonsvis af anmeldelser af coole psykotroniske film, lange artikler om Månebase Alpha, Michael Porel - danskeren der tog til USA og arbejdede for Roger Corman, Rune T. Kidde - Danmarks bedste tegner der ellers aldrig taler om tegneserier, underlige og coole film fra Asien, underlige og coole film fra Tyrkiet, en dejlig artikel om Guinness og alt muligt andet, ikke mindst de seneste sensationer fra den danske film-kollektår-scene!! Der er brevkasse (et af bladets sensationer er et indlæg fra ingen anden end Infernos gamle redaktør, der endelig fortæller om de skrækkelige, forfærdelige og morbide baggrunde for Infernos død!!). Og vi har fanzine-anmeldelser (som bl.a. har fået Erwin N. Wulff til at fråde i raseri over anmeldelsen af hans præpubertære skoleblad Bathos, ha ha) og meget andet!
128 sider til kun 50 kr. (det samme som en bedre kebab koster!!), så hva' med at bestille denne fabelagtige udgave med det samme? SS! #4 er det største nummer af et dansk filmfanzine nogensinde, et zine der bliver ved med at overraske !! Bestil i dag!!
50 kr. til den sædvanlige adresse:
Stay Sick!
c/o Jack Jensen
[adresse slettet i denne blogudgave]

SS-UP-DATE

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato men omkring 2002/03]SS-UP-DATE:
AARRGGHH...
Så er det en realitet:
STAY SICK! NR. 4 ER ENDELIG UDE!!!
Halvandet år har det taget, men nu er Stay Sick! her endelig igen!!! Denne gang større og bedre end nogensinde før (hvilket jo egentligt burde være en umulighed, eftersom de tre foregående numre var perfekte, but still!!).
Hele sommeren 2002 var lang, efteråret ubehagelig vindomsuset, vinteren isnende kold og foråret og forsommeren lang, lang og atter lang...
...nej, livet er ikke mange sure sild værd uden et nyt Stay Sick!, men NU kan du altså godt lægge grædekluden væk, efter mange forsinkelser er det nye nummer endelig klar. Og hvilken motherfucker af et mega-filmblad, det er denne gang:
128 sider!!!
Med andre ord: Det største danske filmfanzine nogensinde!!!
Der er store features på MÅnebase Alpha, italienske Robin Hood-film, Skæbnefortællinger og vi har nye sektioner med om blaxploitationfilm og tyrkiske trashfilm!!! Hong Kong-filmene er tilbage og det samme er true crime, splatterfilm for begyndere og doku-film-sektionerne!!
Endvidere har vi et stort interview med MICHAEL POREL, den danske bagmand af mange AIP-film (bl.a. Foxy Brown, Frogs og Count Yorga!!) og så bringer vi et interview med Rune T. Kidde som ellers ikke giver interviews om tegneserier!! Og og og ... og der er meget mere, se bl.a. Stay Sick!-skribenternes Top 13 over favoritfilm!!!
I løbet af de halvandet år der er gået siden sidste nummer er der kommet andre filmblade på den danske scene, MEN Stay Sick! er tilbage og beviser KLART, at vi er Dan... Skandinaviens bedste filmblad!!!
Men hvorfor sidder du her endnu? Hvorfor er du ikke på vej ned til postkassen i fuldt firspring med en kuvert indeholdende en rund 50'er (jeps, prisen er denne gang 50 kr. modsat de sædvanlige 30, men 128 sider koster uheldigvis lidt extra!!).
Bestil lige her med det samme!!!
Send 50 kr. (i kontanter) til:
Stay Sick!
c/o Jack Jensen
[adresse slettet i denne blogudgave, men den gamle poste restante-adresse er sgu alligevel også nedlagt for længe siden!]

STAY SICK! NYHEDSBREV #4

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato men omkring 2002/03]STAY SICK! NYHEDSBREV #4

Kære Stay Sick!-læsere, skribenter, forudbetalende kunder, freeloaders, osv.
Som du nok har bemærket trækker det gevaldigt ud med det nye nummer. Først var der det ene i vejen, så det andet og så det tredje, men NU er Stay Sick! #4 endelig færdigt... ja, ikke alene er det færdigt, det ligger faktisk på trykkeriet... det trykkeri, der er taget på ferie og kommer hjem i uge 30!!! (argh!!!)
Ja, jeg beklager virkelig, men sådan går det nogen gange. Bladet er så til gengæld på hele 128 sider denne gang fyldt med... både det ene og det andet!
Til slut lige et tv-tip du bør checke ud: I aften viser TV4 nemlig den sjældent sete RETURN OF THE FLY fra 1959, sequellen til THE FLY. Den er ganske glimrende og ikke lige sådan til at få fat i, med mindre man køber den fra USA og oven i købet, så er TV4's version i fuld letterbox (det var den i hvert fald sidste gang, de viste den). Tv-programmet siger kl. 23.35, men check selv efter.
yours in gore
Jack J
NB: UGE 30!!!

STAY SICK! NYT #3

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato men omkring 2002/03]SS!-NYT #3/nyhedsbrev til læserne af STAY SICK!
Kære STAY SICK!-læser,
Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at filmbladet STAY SICK! desværre må lukke. Jeg har revideret mit liv og indset, at alle de mange timer, dage og år brugt på værdiløse og umoralske affalds-film har været en stor fejltagelse. Hvordan jeg har kunnet forspilde mit liv på den måde, når jeg i stedet kunne have brugt tiden på så mange gode og sunde interesser, forstår jeg ikke nu. Jeg kunne have lært at danse folkedans, spille violin eller have samlet på frimærker, konkylier eller postkort med motiver af Storebæltsfærger. Almindelige interesser, som almindelige friske unge mennesker kan dele med hinanden uden at få mistroiske blikke, når man ved en familiesammenkomst uforvorent kommer til at ytre, at man altså godt kan lide at se film om teenagere, der blir jagtet af en sindssyg spasser med en motorsav. Åh ve, åh ve... åhh gråd og tænders gnidsel... jeg vil nu lægge mig på et fortov og vente på, at et klaver skal falde ned på mig. Farvel.

Arhh, ha ha, hvor morsomt!! Du fik et chok, ikke sandt? Ha ha ha... Næh gamle dreng (eller tøs), bare tag det roligt, hvad skulle Skandinavien dog gøre uden STAY SICK!?? (at de så ikke rigtig har opdaget det endnu i Norge og Sverige er så noget andet, men jeg arbejder på sagen!!). Og nu... altså NU... er det næste nummer lige om hjørnet!!! Yeps, amigo, STAY SICK! #4 er endelig ved at blive afpudset og datoen for afsendelse til et trykkeri hedder FØRSTE JUNI!!! Hvor længe det så tar, før jeg får det tilbage fra trykkerne, ved jeg ikke, men så længe ka' de vel ikke stå og nosse med det!!
Egentligt sku' det meste af indholdet ha' været hemmeligt lige indtil bladet kom, det ka' jeg bedst li', meeen hva' pokker, her er en lille omtale af noget af indholdet:
Stor artikel om Månebase Alpha
Pyskotroniske film fra Tyrkiet!!
Hongkong-film!!
Blacker than YOU will ever be - Blaxploitation
Obskure Robin Hood-film
Madopskrifter
Komplette Corben og Wrightson-indekser
Anden del af "Stenbroens psykotroniske helt" om Poul Nyrup
Brevkasse (med rigtige breve!!)
Film baseret på rigtige serial killers
Bogsektion
Fanzinesektion
STAY SICK!-skribenternes Top 13!!
Torpedo 1936
Og så er der et fedt interview med Rune T. Kidde (af Frank Brahe)
Vi har gravet producenten af Poul Nyrups film frem og interviewet ham på en bodega i Rumænien
Og vi har et SUPERGEIL interview med danske Michael Porel, som siden 1960'erne har boet i USA og som i mange år var Roger Cormans assistent, bagmand for mange A.I.P.-film (bl.a. Bloody Mama, Foxy Brown, Count Yorga), ven med Elvis, og som er manden vi kan takke for at Mad Max blev distribueret i USA (og dermed Danmark). Og hvis du ser blaxploitationfilm, så kender du helt sikkert også historien, om at Pam Grier blev opdaget ved at hun arbejdede som telefondame hos filmselskabet, og da man stod og manglede een til en rolle, spurgte man da bare hende. Well, det var POREL, der kom med idéen at spørge hende og det er dermed ham (mere eller mindre), vi kan takke for Pam Grier!!! (Michael Porel anmelder også film i både STAY SICK! og OBSKURIØST).
...Alt det og meget mere kan du læse om i det nye STAY SICK!!!! Yeps, der er virkelig noget at se frem til denne gang, og derfor blir nr. 4 også lidt større end sidste gang. Jeg sidder og prøver at få bladet til KUN at fylde HUNDREDE OG TYVE SIDER!!! Prisen ryger derfor en smule op, nemlig til en 50'er (inkl. porto), så hvis du kun har en halvtresser til sjov og spas i juni måned, så glem de andre blade og koncentrer dig om det nye SS!!!
De første tyve (dvs. 20 - ikke tyve(knægte) ha ha!), der bestiller (og betaler), får en dejlig gave med bladet!!!
Prisen i Sverige, Norge og Dansk Vestindien er også 50,- kr. (eller 7 euro) og du må gerne betale i svenske eller norske kroner (danske mønter er ok, men jeg tar kun imod sedler, når det gælder ikke-dansk valuta).
ANDRE NYHEDER (OM END MINDRE VIGTIGE, HA HA) PÅ FILM-ZINE-SCENEN:
Vi oplever lige nu intet mindre end et fedt filmfanzine-forår ud over det sædvanlige!! Først kom FRANKS HERMETISKE GARAGE (adresse i sidste nummer af SS!-NYT), og nu her for en lille måneds tid siden er så Nils Markvardsens blad eXtase (og ikke "X-TASE", som jeg skrev i #1!) udkommet. Sidstnævnte har man jo næsten ikke kunnet undgå at bemærke med alle de omtaler, der har været i pressen og med Nils i FILMLAND (radioudgaven) og alting. Herligt!
eXtase kan købes fra Nils på emailadressen:
[adresse slettet i denne blogudgave]
og koster en 50'er.
Det nyeste zine, der er udkommet, er så Thomas Winthers debutnummer af bladet NYARLATHOTEP (udtales faktisk lettest, hvis du siger det på engelsk!), et blad udelukkende om H. P. Lovecraft på intet mindre end 84 sider!!! Jeg vil ikke nævne indholdet i detaljer, for Thomas har sendt mig en lille reklame, hvori det hele står og som jeg bringer til slut her i nyhedsbrevet.
Det næste, der er lige på trapperne (VIRKELIG "lige på trapperne": det kommer lige her i weekenden!!), er Henrik Larsens OBSKURIØST #5/6, som denne gang er vokset til 48 sider!! Blandt indholdet kan nævnes: "Bjørn Lomborg Bio" (dvs. naturen tar hævn-film!!), en stor anmeldelsessektion med Peter Cushing-film, en fed feature på Erol Tas (den værste skurk i tyrkisk film!!), fanzine-revs, Kleopatra-film, et interview med Frank Brahe (gee, what's the world coming to!!) og netop som man troede, at Lars von H helt havde forladt fanzine-skriblerierne, vender han tilbaws igen med en lang artikel om "Morder-nattens rare snushanereporter"!! Og så får vi også slutningen (og del 1 igen) af Caspar Vangs lange, dybdeborende feature om Quatermass-serien. Blandt skribenterne denne gang har Henrik bl.a. scoret en hel masse fra Erwin Neutzsky-Wulff, hvilket nok sku' garantere en stak bestillinger fra Wulffs disciple, hæ hæ!!
OBS #5/6 udkommer som sagt i den kommende weekend, koster 50,- kr. inkl. porto. og kan bestilles enten fra:
Henrik Larsen
[adresse slettet i denne blogudgave]
email: XXX
eller du kan også købe det gennem Stay Sick! på den sædvanlige adresse. Hvad med at bestille både det nye OBSKURIØST og STAY SICK! Send en 100-krone og modtag bladene oafhængigt af hinanden, når de udkommer!!

Endnu et blad, der ligger klar til udgivelse, er Lars Kramhøfts filmzine FORDÆRV (Lars udgiver i øvrigt også tegneseriebladet HOUSE OF THE REANIMATOR, nr. 3 er på vej). Bladet er færdigt, men ikke trykt og hvornår det udkommer, ved jeg ikke.
ABSURD ser ud til at være en død sild.
Der er kommet et nyt Internet-filmblad, der hedder 16:9, men hvorvidt det kommer til at have nogen interesse for fans af psykotroniske film, kan jeg ikke sige. Nr. 1 ser MEGET mainstream ud!! Så vidt jeg husker, er adressen: www.16-9.dk (eller noget i den stil!).
De af jer, der også lytter til ordentlig musik (garage, punkrock osv.) og som stadig begræder Simon Nielsen og Lars Krogs zine MOSHABLEs bortgang, kan nu godt tørre øjnene, for Simon og Lars (og nogen andre) er nu begyndt at lavet et nyt blad, ikke i papirform, men på nettet. Bladet hedder Lowcut, det ser rigtig godt ud og kan findes på www.lowcut.dk. De har også en filmsektion. Check it out.
Det sidste blad, jeg vil omtale, er BANNED IN BRITAIN, som altså endelig ER på vej (en 3.-del ligger klar). Zinet blir udelukkende splatter, gore og trashfilm. Alt sammen på engelsk og på ca. 30-40 sider. Prisen blir 25 kr. ink. porto. Bestil nu (fra SS!-adressen), og få det før alle andre! Forventet udgivelse i løbet af sommeren.
Hvis du bor i nærheden af en T&P Musik-forretning, så sælger de altså for tiden The Texas Chainsaw Massacre (Motorsavsmassakren) til sølle 25,- på dvd med masser af ekstramateriale, så køb den endelig, hvis ikke du har den!! Og fanderme om ikke man osse ka' købe Motörheads "Ace of Spades" album på cd til motherfukking usle 10,- kroner!!! Hvis du har bare den mindste smule forstand på god musik, så... køb, køb, køb!!! Og når studieværterne i Boogie (eller måske er "Bogey" mere passende??) udråber Carpark North til at være det fedeste rockband i Danmark, så har jeg bare lyst til at græde snot!!!

Ok, det var vist det hele for denne gang. Jeg gir lige et praj, når SS! ligger klar. Hvis du vil være sikker på at få bladet så hurtigt som muligt, så kan du godt bestille med det samme (penge med bestilling, tak!), men jeg garanterer altså ikke for, hvor længe trykkeriet er om det, men det sku' vel ikke tage så længe. Prisen er som sagt på 50,- kr. inkl. porto.
Adressen er som altid:
STAY SICK
c/o Jack Jensen
[adresse slettet i denne blogudgave]

Jeg har stadigvæk følgende på lager:
STAY SICK! # 1 og 3
OBSKURIØST #4
30,- kr. pr. stk. inkl. porto.
2 stk. for en 50'er.
BiB #1 og SS! #2 er udsolgt.

Ha' det godt og se nu at komme lidt udenfor og få lidt frisk luft, osse selv om det er fristende bare at hænge foran flimmeren og læse obskure filmblade!!!
Yours in gore
Jack J

NB: Dette nummer af SS!-NYT sendes også til nogle af Henrik Larsens emailmodtagere og hvis nogle af disse (eller nogle fra min egen adresseliste, hø hø) af underlige grunde ikke ønsker at modtage fremtidige numre af nyhedsbrevet (what are ya? Stupid?), så mail mig lige, så blir I slettet (og grint af).

OG SÅ GIR VI ORDET TIL THOMAS WINTHER:
Hej.
Så er mit fanzine om horror forfatteren H.P.Lovecraft blevet færdig. Det eneste der mangler er at jeg får hentet de sidste eksemplarer hos trykkeren. Det er blevet trykt i et oplag på 200stk (nummererede), så meld dig hurtit og få et lavt nummer.
Bladet er i A5 og på 84 sider, fyldt med artikler og noveller. Indholdet er som følger:
LOVECRAFT BIOGRAFI: Hvem var manden bag historierne, og hvilket liv var det han levede.
NYARLATHOTEP Lovecraft novelle om den mystiske fremmede der kom fra Ægypten og viste folk undere de ikke turde tro.
MAN GJORDE EN FORFATTER FORTRÆD Artikel om filmatiseringer af Lovecraft historier, både de gode og de mange dårlige.
DEN VENTENDE I MØRKET Et Cthulhu epos skrevet af Lars Kramhøft.
DEN FRYGTINDGYDENDE GAMLE MAND Lovecraft novelle om en gammel mand som tre mænd beslutter sig til at røve.
LOVECRAFT SOM ROLLESPIL En gennemgang af rollespillet Call of Cthulhu historie.
LOVECRAFT I MUSIKKENS VERDEN Nogle af musikere der har hentet inspiration i Lovecrafts tekster.
DAGON En af mine ynglings Lovecraft historier, om en skibbruden der havner på et stykke hævet havbund, og her ser ting som ikke var beregnet for mennesket at skulle se.
LOVECRAFT I STREG Artikel om de mange Lovecraft inspirerede tegneserier der er derude.
LOVECRAFT PÅ DANSK En opsumereing af de bøger der er udkommet på dansk indeholdende Lovecraft noveller.
MELLEM DRØM OG MARERIDT Artikel om Lovecrafts forfatterskab.
Prisen for dette blad er 50kr. Send pengene (ikke mønter) til mig, og jeg sender straks et blad til dig.
Jeg har også gang i at lave min hjemmeside om, men det bliver nok først efter eksamen at jeg for alvor får tid til at gøre noget ved det. Men som det er nu har den skiftet adresse til: (her kan der også læses en forsmag på bladet)
http://www.hplovecraft.dk

V.H.
Thomas Winther
[adresse slettet i denne blogudgave]

STAY SICK! NYT #2

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato men omkring 2002/03]NYHEDSBREV #2 TIL STAY SICK!'S LÆSERE:
Kære STAY SICK!-læser,
Mens der ventes fra Tronhjem i nord til Lybæk i syd på det nye STAY SICK!, så vil jeg lige gøre opmærksom på en konon-nyhed af de helt store!!
Frank Brahe har jo i årevis svoret på, at han aldrig nogen sinde ville lave en efterfølger til sine to wildt underholdende MONDO FRANKO-blade, men nu...(tra-tra-taaa)... har Manden Fra Søften altså alligevel udgivet endnu et blad, ikke MONDO FRANKO #3, men derimod et helt nyt filmzine: FRANKS HERMETISKE GARAGE!!!
Modsat sine to første zines har Søfte-Frank denne gang givet den hele armen, hvad angår layout og trykkekvalitet. Bladets forside prydes af Frank hamsælf, der med vampyrgebis og daggamle skægstubbe bider en skønjomfru til blods! Yeps, ah ain't kiddin' ya!! Endvidere er der tonsvis af revs, både af Frankie-boy selv og en håndfuld skribenter, hvoraf de fleste ikke er de sædvanlige fra "scenen", bl.a. er der tre forfatter-kanaljer med: Palle Vibe, Erwin Neutzsky-Wulff og Mikkel Starup - som alle har skrevet nogen, øh, bøger af en slags. Der er osse nogle artikler bl.a. om "Linda & Valentin", "Morbus Gravis" og vampyrfilmens historie og meget mere.
Jeg gider virkelig ikke nævne alt det, der er med, men du BØR altså virkelig checke bladet ud selv! Nåh jo, der er forresten da osse et interview med Lotte Heise, hvor hun virkelig brillere i viden udi horror- og science fiction-film!!! Det er hylemorsomt!!
Bladet er på 48 sider i A4-format og koster 50,- som inkluderer portoen.
Du ka' ikke få det fra mig, men bestil det fra Frank på adr.:
FRANK BRAHE, [adresse slettet i blogudgaven].
(and tell 'im who sent ya!)

Hvad du derimod KAN bestille fra yours truly er:
STAY SICK! #1 og 3
OBSKURIØST #4
Alle blade: 30,- kr. eller 2 for en 50'er.

HORRORFILM-INDEX
Ud over Franks nye blad er der ikke så meget nyt denne gang, men du ska' ikk' snydes for lidt læsestof, så se lige hva' jeg har hevet op af skraldespanden til dig (hvis du tørre det lidt af, er det så godt som nyt): Anden del af HORRORFILM På DANSK TV - INDEKS, som aldrig blev trykt! Sagen er den, at da jeg havde lavet, trykt og udgivet #1 (som senere blev genoptrykt og inkluderet i SS! #1), så gik jeg straks i gang med at lave #2, men... puha... at sidde måned efter måned, år efter år og huske at checke tv-guiderne for alle mulige og umulige horrorfilm, og at skulle se dem alle, hvoraf mange er totalt ubrugeligt thriller-shit på TV-Danmark og TV3/3+ og katalogisere dem alle og kommentere dem, tja, det blev for meget i længden, så efterhånden missede jeg flere og flereaf dem og til sidst gad jeg simpelthen ikke mere. Det VILLE ha' været sjovt, hvis man ku' ha' fuldført at lave et horrorfilm-index over en lang periode. Men fuck det, jeg gider ikke. Problemet var så bare, at jeg sad tilbage med et indeks, jeg ikke rigtig kunne bruge til noget, men nu... ka det altså så ryge i det her nyhedsbrev (som fyldstof, ha ha). Som nævnt er det ikke færdigt og derfor er der visse steder, hvor der mangler noget info, men det må du bare ta' med. Enjoy! (or suffer, what do I care, hah!!).
Anyway, that's it for denne gang (og husk så lige at bestille Franks blad!!)
Yours in gore
Jack J

...and now: THE INDEX!!

HORRORFILM PÅ DANSK TV - INDEKS NR. 2
Dækker perioden 24/9/99 - 11/7/02
Fre. 24/9/99: Subspecies (Tv-Dk) dir: Ted Nicolaou. Lør.25/9: Assault on Precinct 13 aka Sidste Nat på Station 13 (Tv-Dk) dir: John Carpenter. Totalt fed horror-film lavet længe før Carpenter mistede grebet om tingene. Ude på DK-video fra bl.a. Kavan. / Videodrome (TV3) dir: David Cronenberg. Alle Cronenbergs film er seværdige, og de fleste er totalt fabelagtige, dette er hans mesterstykke! James Woods i sin bedste film, og med min tidlige ungdoms mest eftertragtede rocksangerinde, Debbie Harry. Fre.1/10 (Jack J's zenzational birthday!): Critters (Tv-Dk) dir: Stephen Herek. Fre.8/10/: Duplicates (Tv-Dk) dir: Sandor Stern. En kvinde finder sin bror, som ellers sku være død, men i virkeligheden er det nogen fæle videnskabsmænd (og damer), der har taget hans hukommelse og givet ham en ny. Så blir kvinden og hendes mand knotten på videnskabsfolkene (hey, ser hun ikk' horror-film? Hun burde da for helvede da vide, videnskabsfolk per definition er gale!) og vil ha at vide, hva det er , der sker. Så ryger hendes og hubby'ens hukommelse sig osse en tur og de får en ny og meget andet spændende!! Det ligner en tv-film, men faktisk er den meget underholdende, der er godt nok de sædvanlige, pinlige klichéer i beg. med at husbonden ikke tror hende en døjt, meen what the fuck, hvis men ka se igennem med at Metallica i dag spiller kedelig American rock, så ka man vel os' se gennem fingre med et par velprøvede klichèer!Slutningen er i øvrigt interessant: hva ville du gøre? Gi' en lånt krop tilbage eller beholde den og lade ejermanden dø? Tors. 28/10 Hideaway (3+) dir: Brett Leonard. Jeff Goldblum spiller en familiefar, der blir dræbt ved et automobiluheld da han, konen og teenagedatteren (Alicia Silverstone) er på vej hjem fra en tur i sommerhus. Medens han er død ryger han så ad Helvede til, ha ha, nej sorry, men han ryger gennem den kendte tunnel, og kommer til et lyst sted, hvor han ser sin anden datter der tidligere er omkommet. Efter to timers død klarer en læge så at bring han tilbage, og alt er lissom før, nå ja, næsten: Jeff G. har nemlig fået en evne, der er både god og ubehagelig, og så ka du ellers tro, at der sker en masse spændende ting! Ok ok, måske knap så spændende, men Hideaway er en ganske habil horror-film, og det ku ha været meget værre, for vi befinder os i welkendt territorium, dvs. "komme tilbage fra dødsriget og være blevet udstyret med en xtra evne-film, og i denne type film forfalder instruktørerne ofte til at gøre brug af Hollywoods store Enpsyclopedaea of Horror Movie Cliches, men Brett Leonard's film er ganske ok og ikke ueffen! Man ska dog ikke forvente et mesterværk, og desværre ser det ud til at røvhullerne på TV3 har klippet et knivselvmord i begyndelsen! Fre. 29/10: Wheels of Terror (Tv-Dk) dir: Chris Cain. En horror-film der mest foregår i en skolebus! En kvinde flytter fra storbyen og får job som skolebus chauffør i en lille by in the middle of fucken nowhere, således at hendes datter ka voxe op i mere fredelige omgivelser. Så' der nogle teenagepiger der blir bortført og voldtaget, og så ' der en fæl sort bil der plusselig beg. og følge efter skolebus madammen. Hun fortæller sheriffen om den sorte, onde vogn med de mørke ruden, men han tror ik' rigtigt på det, da der ik' er nogen andre der har set den. Første halvdel af filmen så jeg, mens jeg vaskede op og lavede mad, og til dèt formål er filmen ret ok. Den anden halvdel er stort set een lang kørescene, hvor kvinden forsøger at indhente den stygge bil, der i mellem(mad)tiden har snuppet datteren. Slutningen er det mest afsindigt, hysterisk latterlige, jeg har set i lang tid. Desværre så jeg som sagt filmen da den blev bragt på tv, men jeg sad hele tiden og ønskede, at jeg havde set den på video, det er nemlig en rigtig spolefremadfilm!! Skuespillerinden der har hovedrollen er ok, men alle børnene og teenagerne er så totalt rædselsfulde, at det gør ondt! virkelig, tro mig, det er ren tortur!! Filmen er osse totalt splat-løs, og selv om der er masser af forlygter, så sidder de alle sammen på bilerne! For dårligt, si'r jeg bare. Men se den, hvis den kommer en dag, du alligevel bare står og laver mad (og du har naturligvis et xtra fjernsyn i køkkenet lissom yours truly, ik?). Lør. 30/10 (dvs. dagen før Halloween!): The Exorcist aka Eksorcisten (DR1, lbx) dir: William Friedkin. Sidste gang jeg så The Exorcist var da den ble' vist første gang på DK-tv, nemlig i (ca.) '86-'87, jeg' ik' helt sikker på årstallet (spør' LvH, det' ham, der ka huske den slags præcise årstal!), men hva jeg husker er, at den scared me shitless! Nu, her ca. 15 år ældre, blir man jo (desværre måske??) knap så ræd, men det er absolut stadig en af de mest effektive gyyysere der findes! Eller osse er det måske bare fordi, det netop er anden gang, jeg ser den, måske ville den virke lisså effektfuldt, hvis det var 1ste gang? Men den virker i alt fald, sikkert nok bl.a. fordi, den er lavet som en "rigtig" film, med opbygning, karakterisation og hva der nu ellers hører med, med andre ord, al det som mange "horror- filmsinstruktører" ser stort på. Og så lige et hip-hip hurra til DR for at vise den i letterbox, hvilket de ikke gjorde første gang! / Halloween aka Maskernes Nat (TV2, lbx) dir: John Carpenter. Ja, TV2 havde jo valgt at bringe Halloween samtidig med The Exorcist på DR1 (faktisk nøjagtigt samtidigt - i følge planen i hvert fald, men DR var som sædvanen tro forsinket!), og jeg må jo nok indrømme at jeg valgte at tune ind på DR1 for at se Linda Blair pisse på gulvet, men det var nu ikke fordi jeg si / Jaws 2 aka Dødens Gab 2 (TV3) dir: Jeannot Szwarc. En stor plastikfisk spiser nogen uudholdelige badegæster og til sidst dræber menneskene den - ærgerligt, jeg holdt med plastikfisken! Søn. 31/10: The Craft (TV3) dir: Andrew Fleming. Fri.5/11: The Exorcist aka Eksorcisten (Tv-Dk, lbx???) dir: William Friedkin. Kun en uge efter at denne horror-klassiker blev vist i fuld letterbox på DR, så viser Tv-Danmark, hvilken gennemsyret lortestation de i sandhed er ved at vise selvsamme film i en grim, grim tv-formatsversion! Sådan nogen røvhuller, pikansjoser og slimede bussemænner!! Hvilken blasfemisk, pervers og gennemsyret vederstyggelig handling!! Ja, det' altså bare min mening!!! Send et klagebrev til tumperne på Tv-Dk!! Lør.6/11: Jaws 3-D????? aka Dødens Gab 3 (TV3) dir: Joe Alves. Plastikhajens fætter tar hævn. Pan and scam-billedet, som TV3 viste, var zoomet så meget op, at det overgår al menneskelig fantasi! Mere uhyggelig end selve filmen! Fre.12/11: The Exorcist 2: The Heretic aka Eksorcisten 2: Kætteren (Tv-Dk, lbx???) dir: John Boorman. Fre.19/11: Flatliners aka Leg Med Døden (TV3) dir: Joel Schumacher. Havde sat video'en til å opta, men lortet fåkede op! Oh well, den blir jo sikkert genudsendt. Af dir'en som osse lavede Lost Boys (se d.26/11) og osse med Kiefer Sutherland. Og hvorfor de stupide distributører har givet den samme danske titel som Bruce Lee-klassikeren Game of Death er mig en gåde! Lør.20/11: Altered States aka Eksperimentet (Tv-Dk) dir: Ken Russel. Så denne film da den ble' vist på DR i '84, men missede den denne gang. Rigtig go' saurealistisk flick, hmm, måske sku jeg finde mit gamle Beta-bånd fra '84 frem og se den igen? Fre.26/11: Lost Boys (Tv-Dk, lbx) dir: Joel Schumacher. Sku jo oprindeligt ha været vist den 11/6, men udgik jo som nævnt i Indeks Nr. 1 (eller tidligere i dette, hvis du læser SS-udgaven) Diverse filmlex'er sviner den jo gerne til, og jeg vil da osse medgi, at det ikke er verdens bedste film, men jeg har nu alligevel et blødt punkt for den og har vel set den et halvt dusin gange, første gang på video i UK; desværre i tv-format. Tv-Dk-versionen var heldigvis i fuld letterbox. Kiefer Sutherland er go' som vampyren, og der er en del atmosfærefyldte scener i, men desværre osse for meget stupid humor, som ikke virker særlig godt. Som ren horror-film ku det ha været en klassiker. Tors.2/12: Mother Knows Best aka Mor Ved Bedst (TV3) dir: Larry Shaw. Filmen er lavet af tv-kanalen Hallmark og normalt hader jeg Hallmark og alt dens uvæsen, men denne film var faktisk ganske udemærket, faktisk sådan lidt hyggelig! En søt jente møter en kjek gutt og blir kjær i ham. Moderen hennes liker ikke gutten da han ikke har en bra job, men jobber i et autoverksted. Så naturlig nok hyr den dumme sækken en leiemorder til å ta livet av den kjække gutten, men leiemorderen viser sig å vær en politimann og jeg er sikker på du synes det var et dårlig steg av den fule moderen, ikke sant? Ja, slik er det! Og så har de søte norske jenterne netop vunnet i hånnboldt og det er nå klart att Anja Andersen utgjorde hele den danske styrken, og nå da hun er væk er resten av holdet bare en flok drittsække! Fra nå av har det norske laget stemmen min!! Heia Norge!!! Fre.3/12: The Witches of Eastwick aka Heksene fra Eastwick (Tv-Dk, lbx??) dir: George Miller. Den her film har bare været vist de første 117 gange på de forskellige danske (TV2 + Tv-Dk), svenske og norske tv-kanaler, men jeg misser den bare hvèr gang! Omtrent samtidig med at Witches sluttede, så begyndte en anden George Miller-film, nemlig Mad Max 2, ovre på svenske TV5. / De Lift aka Elevatoren (Tv-Dk) dir: Dick Maas. Fåååk, endnu en film jeg nu har misset to gange på Tv-Dk, og i sidste uge lod jeg den stå, da jeg var inde i Video Netto, simpelthen fordi der var for meget at vælge imellem!! Sheeiittt!!! [de dage er desværre for længst forbi!! Note 27/2/03] Lør.4/12: Warlock (3+) dir: Steve Miner. En ond warlock, dvs. troldmand, tar fra den dunkle middelalder frem til det sorte årti, nemlig fattigfirserne, for at finde sider til en bog, der ka vende skabelsen af verden, som vi kender den. Lige i røven på ham kommer så XXXX, som vi kender fra den engelske kultfilm Whitnail and I (fantastisk, se den!!) og så sker der en masse spændende ting og sager. Ret blodløs, men i den bedre ende. Søn.5/12: The Funhouse aka Rædselshuset (3+) dir: Tobe Hooper. Man.6/12: The Lake aka Søen (TV3) dir: David Jackson. Før jeg satte mig for at se The Lake, overvejede jeg, hvad jeg mon ville kunne finde på af nedgørende tillægsord at beskrive filmen med, som jeg tænkte måtte være noget shit; jeg mener, en film, der handler om noget mystisk i en skide sø, for fucks sake!!! Og ikke nok med det, men at der her var tale om en tv-film, for, som alle raske drenge og piger jo ved, tv-film er per definition noget lort! Well, guess what motherfucker: The Lake sku vise sig at være noget så sjældent som en tv-flick, der ikke bare er seværdig, men rent faktisk er rigtig god! En pæn pige i en stram bluse får besked om, at hendes alkoholiserede far er døden nær, så hun tar fra storbyen til det lille hul af en landsby, hvor han bor. På vejen drøner hun en fodgænger ned med sin bil, som tilsyneladende dør, men dagen efter dukker han så op igen. Faderen ter sig først ubehageligt over for hende, men så blir han oss' plus'lig flink og rar, og naboerne blir osse underlige. Well, hvis du syns, det lugter af The Body Snatchers, så har du ret, det er faktisk en miniudgave af denne, med paranoia, uvished om hvem man ka stole på og hele baduljen. Selv om det som sagt er en tv-rulle, så er den sgu mer' uhuhyggelig end mange rigtige film, der, som fx John Carpenters Village of the Damned, nærmest ser ud som en lamme og tamme tv-thrillers!! Men netop fordi der her er tale om en tv-sag, så er der naturligvis hverken blod eller nudety, hvilket sæfølli er en skam (og det er virkelig en stram bluse den well-stacked hovedrolleskuespillerinde har på). Check den ud. Fre.10/12: Razorback aka Razorback - En Mand Søger Hævn (Tv-Dk) dir: Russell Mulcahy. En kæmpegris hærger den australske outback. / IT (part 1) aka Det Onde (del 1) (DR1) dir: Tommy Lee Wallance. Se 28/6. Lør.11/12: The Vanishing [remake] aka Forsvundet Sporløst (TV2, lbx) dir: George Sluizer. Sluizers egen amerikanske remake af hans hollandske original Spoorloos. Jeg har ærlig talt med vilje undgået at se denne remake, simpelthen fordi originalen er så totalt fed, at man nemt ka se den ti gange og stadig ha lyst til at se den igen + den viden, at en remake umuligt kunne være andet end en ussel plastikkopi, hvilket ikke just inspirere til at fare ud og få fat på den!! Og så var der jo osse det ved det, at Inferno havde skrevet, at den var noget lort, og hvem gider spilde tid på en lortekopi af noget godt? Men for at ku lave et så komplet indeks som muligt, tænkte jeg, at jeg hellere måtte se bastarden! Og hvodden var'n så? Tja, bedre end forventet, men stadig noget lort!! Som anmelderen ganske rigtigt pointerede i Inferno, så har Jeff Bridges tillagt sig en gangart, der får det til at se ud, som om han har skidt i bukserne! Og den måde han taler på, langsomt og usikkert, er med til at få ham til ikke bare at gøre sindssyge ting, men osse at se sindssyg ud. De Doughnut-ædende amerikanerne ku vel ikke kapere, at en almindelig mand skulle kunne finde på handlinger, så langt ude, som beskrevet i filmen, med mindre, at han osse så langt-ude-sindssyg ud!! Der er i øvrigt osse andre detaljer fra originalen, der mangler, simpelthen fordi amerikanere ikke ka forholde sig til ting i en historie, der ikke har med historien at gøre. Dette var osse grunden til, at den præstestuderende gimpe i Nattevagten ikke studerede til præst i The Nightwatch, for hvorfor sku hun det? "Hvad havde det med historien at gøre?", spurgte de forvirrede publikummer til de testscreenings som Bornedal & Co. afholdt i USA, før den amk. version kom ud, og det blev derfor ændret. Howz that for directorial integrety, spør' vi bare herfra. Men tilbage til The Vanishing: Hvis du ikke allerede har set makværket, så spring over næste bisætning, for i The Vanishing overlever den mandlige hovedperson til sidst modsat i den hollandske originalversion (der i øvrigt osse hed The Vanishing på engelsk - jeg ved det, jeg så den faktisk engang med undertekster på aussie-engelsk på tv i Melbourne!), der jo som bekendt slutter under kistelåget. Vel nok noget nær en af de fedeste slutninger på nogen som helst horror-film overhovedet, og Sluizer måtte bare ødelægge det hele, what an arsehole!! Filmens eneste plus er Nancy Travis, der er totalt kneppeværdig, men indtil filmen udkommer i en Virtual Reality-udgave, så er det desværre ikke nok. Find den hollandske og få èn på opleveren! / IT (part 2) (DR1) Søn.12/12: Dr. Giggles aka Djævlelægen dr. Giggles (3+) dir: Manny Coto. Fre.17/12: ???? aka Hemmeligheder Fra Graven (TV3) dir: / Netherworld (Tv-Dk) Se 11/6. Tors.30/12: Doloros Claiborn (TV2, lbx) dir: / Scream (DR1, lbx) dir: Wes Craven. Alle de andre skribenter i BD og ABS. knåkker den jo, men jeg syns sgu, den er ret fed modsat al det andet lort, der kommer fra USA i disse år. Dermed naturligvis ikke sagt, at den på nogen måde er stilskabende eller på nogen måde er vigtig indenfor horrorfilmen; det er den ikke, og så alligevel jo; på sin vis: alle referencerne har sikkert fået en del af de yngre publikummer, der har set Scream, til at støve nogle af de mange film, der blir henvist til, op, og det' jo ik' dårligt. Fre.14/1: Deadly Love (TV3) dir: Lincoln Kupchak. Kanadisk vampyr-film, som undertegnede desværre missede, men den kommer jo nok igen. Søn.16/1: The Lady Vanishes aka En Kvinde Forsvinder (TV4) dir: Alfred Hitchcock. Underholdende suspence-flick fra tiden lige før Hitchcock drog af sted til Amerika. Se rev i rev-sektionen. / A Clockwork Orange (DR2, Lbx) dir: Stanley Kubrick (som om jeg behøvede at fortælle dig det!) Fantastisk! Stadig Banned in Britain og osse banned på video i OZ og vises kun i en slagtet version i bifferne. Ude u/c på DK- og Finsko-video. Tor.20/1: Nattevagten (Tv-Dk 2, Lbx) dir: Ole Bornedal. Se d. 3/4/99. Lør.22/1: Gremlins (DR1, Lbx) dir: Joe Dante. Rigtig god og med mindre du er en tumpe, så har du set den. Så vidt jeg husker skrev Inferno, at den var klippet, da den gik i de danske biffer (og jeg mener osse at mindes, at det var LvH, der på sædvanlig selvforherligende maner gjorde mig opmærksom på, at det var ham, der spottede censurvoldtægten). / Poltergeist (Tv-Dk 2, Lbx) dir: Tobe Hooper. Lillemor i mudderpøl med døde kadavere-scenen er stor kunst (for nu lige at bruge et af "Søfte Franks" udtryk)! Fre.28/1: The Baby-sitter aka Babysitteren (TV2, Lbx) dir: Guy Ferland. Med Alicia Silverstone. Lør.29/1: Nattevagten (Tv-Dk 2, Lbx) dir: Ole Bornedal. Se d. 3/4/99. Lør.5/2: Twilight Zone - The Movie aka På Grænsen Til Det Ukendte (Tv-Dk 2) dir: John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante & George Miller. I en af Halloween-udgaverne af The Simpsons gengives episoden med passageren, der ser et uhyre udenfor flyvinduet, men ingen tror på ham. I The Simpsons ser Bart et uhyre udenfor skolebusvinduet. Søn.6/2: Dracula: Dead and Loving It aka Dracula - En Livlig Dødbider (TV3) dir: Mel Brooks. Orkede kun at se ca. 10 min. og ga' derefter op, men de ti min. var osse nok til at overbevise mig om, at der her er tale om en totalt imbecil Dracula-komedie. Hjernedød beyond comprehension!! Bør undgåes!!! Man.7/2: Body Snatchers aka Stjålne Kroppe (Tv-Dk 1, Lbx??) dir: Abel Ferrara. Tredje udgave af historien. De to andre er meget bedre! Men bevares, hvis du absolut vil se den så for min skyld ingen alarm, men kom ikk' til mig, når du har fået næseblod eller tynd mave. Fre.11/2: Planet of the Apes aka Abernes Planet (TV2, Lbx) dir: Franklin J. Schaffner. Man ka måske diskutere om, hvorvidt Planet... overhovedet burde nævnes i et horrorfilm-indeks, men stemningen er hele vejen igennem så suspensefyldt, at den bør tages med. Rigtig god. Efterfølgeren, Beneath the Planet of the Apes, der blev vist lige efter etteren, mangler fuldstændigt dette suspenseelement og kommer derfor heller ikke med. Havde sequellen været en selvstændig film, ville den ha været en ganske udemærket actionfilm, men som efterfølger er den noget rærligt dreck. Og buh til TV2 for at ævle løs hen over rulleteksterne lisså snart billedet af Charlton Heston var forsvundet. Meningen fra filmmagernes side var, at man, ved at lade bølgernes skvulpen fortsætte hen over teksterne, ville lade folk forblive i chok- og oh shit-stemningen som jo afslutter filmen, men nej, den slags filmiske virkemidler vil TV2 da skide på! Hvorfor spilde tid med vandskvulp, når man ka ævle løs om dette og hint?! Shiieettt!!!!! / Bram Stoker's Dracula aka Dracula (TV3) dir: Francis Ford Coppola. Mange hader den, men jeg syns den er god, ja, dvs. lige bortset fra Keanu Reeves, der må siges at være århundredets fejlcasting (det er i øvrigt noget af et mysterium, at det hundehoved nogen sinde er blevet skuespiller, endsige har fået nogen som helst roller i nogen som helst film overhovedet!)!!! Hans forsøg på en britisk accent er så pinligt dårlig, at det overgår alt, hvad undertegnede har set og hørt før af dårlige accenter; "Bjjudapest", du godeste!!! Alles gamle favorit-crooner, Tom Waits, er derimod glimrende som Renfield. Læs rev'et i Inferno igen. Både TV2 og SVT har tidligere vist den i letterbox, men den slags skider TV3 da på. Fre.18/2: From Dusk Till Dawn (TV2) dir: Robert Rodriques. Absolut een af 90ernes bedste horror/action-film, totalt fed og med mange gamle kendinge, bl.a. Fred Williamson, XXXXX og XXXX og XXX's FX-assistent XXX - og XXX må vist siges, at være Mexikos "hotteste" eksportvare, wauh!!! Masser af det røde klistrede stads og ingen sappy ending. Fedt. Eneste minus er, at TV2 ikke gad få fat på en version, der kunne vises i lbx. Se den igen. Tir.22/2: XXXXX aka Vampyrens Kærlighed (TV6) dir: Lør.26/2: My Boyfriend's Back aka Min Kæreste er Død-lækker (TV3) dir: Dean Lorey. Missede for anden gang denne helt sikkert fantastiske (not) horror-komedie. Fre.3/3: Sleepwalkers aka Søvngængerne (TV2) dir: Mick Garris. Henrik Rytter haglede jo dette makværk ned i Inferno # XX, og med rette må man sige: noget værre lortet lort skal man lede længe efter; Stupide one-liners, rærligt "skuespil" og special effects, der er så elendige, at, ja...well, den afhuggede hånd ligner faktisk hånden i Lars von Hegnet's Hands Off M.F.!! Lige efter at makværket var forbi, zappede jeg over på TV4 og så The Muppet Show (det' sgu kun svenskere, der viser den slags klokken 2 om natten!!) og skuespillet deri var hoved og skulder bedre end i Sleepwalkers!! Eneste positive ting, der er at sige om dèn film, er, at Mädchen Amick gør et stort indtryk, men det har sgu ikke noget med hendes skuespil at gøre (savle, savle)!! Nå ja, og så at det er så elendigt, at det blir rigtig, rigtig morsomt, jeg skreg af grin den ene gang efter den anden, men det var vel egentligt ikke det, der var meningen! Scenen med Stephen King er så totalt lam, at man får nederdrægtige kramper i tæerne af at krumme dem så intenst over graden af pinlighed. For som en sidste udpensling at understrege at Stephen King med denne film ikke bare har ramt bunden med et "klonk", men at han har gravet sig dybt ned i undergrunden under bunden, så føjes der spot til skade sidst i rulleteksterne, hvor man fandt det nødvendigt at nævne, at VOLDEN I FILMEN IKKE ER RIGTIG VOLD!?!?!? Now where's the toilet? Lør.4/3: The Swarm aka Swarm (Tv-Dk 2) dir: Irwin Allen. I artiklen "Killer Kryb" (i BD #14/15) skriver Mads, at dette er den "aller værste" af insekt-gyserfilmene. Jeg håbede på, at han tog fejl, men desværre må jeg gi' ham ret: dette er virkelig noget kedeligt shit. Mads brokker sig endvidere over, at filmen næsten er to timer lang, well, men den sku altså eddermame vise sig at være næsten 2½ time lang!!! (Og næh; der er vist ikke tale om forskellige spilletider, men at Mads faldt i søvn, hah!) Det eneste gode ved dette makværk var, at Tv-Dk for en sjælden gangs skyld valgte at vise i det rigtige fuldt letterboxede format. Desværre kan glæden ved formatet ikke holde de 144 min. som TV-Guiden skrev den varede (ikke om jeg gider checke om tiden stemmer!) Trist ud over alle grænser. / Dr. Giggles aka Djævlelægen dr. Giggles (TV3) dir: Manny Coto. Se 12/12/99. Man.6/3: Buffy the Vampire Slayer aka Buffy - Vampyrernes Skræk (Tv-Dk1) dir: Fran Rubel Kuzui. Ganske underholdende vampyr-komedie med en cute sild. Filmen har tidligere været vist 2 gange på TV2 i lbx, men det gad åndsamøberne på Tv-Dk naturligvis ikke. Arseholes! Så vidt jeg husker, skrev Torben Simonsen i Inferno, at den ikke var noget værd, og hvis man som horrorfilmfan mener, at alle horror-film per se skal være gore-marathons enten fra Italien eller Pittsburgh, så er Buffy... sandt nok noget bæ, men jeg ka nu udemærket hygge mig med en blodløs vampyrudgave af Beverly Hills 463892 (eller hva det er, den hedder! ), og da det er mig, der er redaktør for dette fantastiske modkulturfilmblad, så er det mig, der bestemmer, hvad der er god tone og hvad der er yt! Capicè! Fre.17/3: Maniac Cop 3 (TV3) dir:William Lustig & Joel Soisson. Jeg forventede faktisk, at Maniac Cop 3 ville være noget bras, både fordi horror-sequels gerne er kalkuner, men osse fordi den, så vidt jeg husker, ble' rakket godt og grundigt ned, da den kom ud for en 4-5 år siden. Men engang imellem har bladene desværre det med at klandre film simpelthen, fordi de er sequels, og selvom størstedelen af efterfølgere vitterligt er noget lort, så sker det altså alligevel, at der er nogle iblandt strømmen af dødssejlere, der faktisk er ganske underholdende, og Maniac Cop 3 er sån en! Historien gider jeg sgu ik' og fortælle dig, den kender du fra etteren og toeren, men nævnes ska det dog lige, at der er en hel del go' splatter. Den er ik' helt så go' som toeren, der er den bedste i serien, men helt på højde med etteren og med meget mere af det røde klistrede stads. Bruce Campbell er godt nok ikke med denne gang but what the hell, underholdende never the less. / Gremlins (Tv-Dk 1, lbx) Se d. 22/1. Ons.??/6: Rear Window - remake (TV3) dir: Fre.23/6: Predator 2 (TV3) dir: Stephen Hopkins. Ret fed! Læs Simons rev i SS! #1 (eller i BiB #1). Lør.8/7: Candyman 2 (TV2, lbx) dir: / Wolf (TV3) se 12/4/99. Søn.9/7: Barracuda (TV2, lbx) dir: Søn.23/7: Uhyret fra Dybet del.1 (3+) dir: Tir.24/7: Lost Boys (Tv-Dk1, lbx) se 26/11/99. Fre.28/7 The Lawnmower Man -dir's cut aka Manden Med Græsslåmaskinen (TV2) dir: Så den for et par år siden da min fætter tvang mig til det, og jeg havde ærlig talt ingen lunde lyst til at genta fiaskoen. Fangoria savlede sikkert over den - jeg brækkede mig!! Lør.29/7: Myre-film (TV3) dir: / The Lawnmower Man 2 aka Manden Med Græsslåmaskinen 2 (TV2) dir: Sorry, no review! Jeg orkede simpelt hen ikke at se denne sequel efter at ha pint mig gennem etteren. Næh, ikke særlig proff af sån en slick og cool storbyredaktør som mig, men jeg er lig'glad. Søn.30/7: Silence of the Lambs aka Ondskabens Øjne (TV3) se 20/8/99. TV3 viste den naturligvis i full-screen og ikke i lbx, som DR gjorde. Man.31/7: Cape Fear - org. aka Frygtens Terror (3+) dir: J. Lee Thompson. Org.-udgaven af Cape Fear fra 1962 med Gregory Peck og Robert Mitchum. Ret uhyggeligt filmet i sort/hvid, og som jeg også nævnte i rev'et af remaken (se 29/4/99), så er den noget bedre end Inferno's tozziii-anmelder ville ha os til at tro!! Den er nemlig ret god. Se den! Lør.5/8: Spiecies Lør.19/8: Nattevagten (Tv-Dk 1 el. 2??) se 3/4/99. Lør.26/8/00: Zombie High aka Zombie Skolen (Tv-Dk1, lbx) dir ?. Hjernedød, hjernelam, retarderet, stupid, _ _ _ _ _ _ _ - skriv selv flere nedgørende tillægsord på den stiplede linje til at beskrive denne kalkun af en film! Som en kæmpe overraskelse viste Tv-Dk1 filmen i letterbox, men det var så osse det eneste positive, der var at sige om dèn film! / Bitter Moon aka Bitter Måne (TV2) dir: Roman Polanski. Hvorvidt Bitter Moon er en horrorfilm er nok en definitionssag, men den er dog så meget et psykologisk drama, at jeg syns, den sku med. Og det er faktisk lidt at et sykkologisk mesterværk, som Polanski her har frembragt, alt for indviklet og kørende på følelser til at jeg vil komme ind på et handlingsreferat. Desværre, modsat Tv-Dk, der samtidigt viste Zombie High, så gjorde TV2 sig ikke den ulejlighed at få fat på et print, der ku vises i lbx - sån noget lort. Søn.27/8/00: Interview with the Vampire aka En Vampyrs Bekendelser (TV2) Lør.2/9/00: The Fly 2 aka Fluen 2 (Tv-Dk) dir: / Carrie (TV3) dir: Tor.14/9/00: La Machine aka Psyko-computeren (DR1) dir: Francois Dupeyran. Fransk horror-film. Så ca. 1 min. af den og den så fælt kedelig ud, and on top of that, så medvirker Gerard Depardieu and I just dispise that fucker!! Hvis nogen ku li den, er de velkomne til at skrive ind. Fre.15/9/00: Jennifer 8 aka Jennifer - det 8. Offer? (Tv-Dk2) dir: Bruce Robinson. Med bl.a. Uma Thurman, Andy Garcia og Lance Henriksen. Søn.17/9/00: Psycho 2 (3+) se 20/8/99. Ons.20/9/00: Double Cross (TV6) se 10/9/99. Tor.21/9/00: Warlock (3+) se 4/12/99. Lør.23/9/00: Tower of Terror aka Det Hjemsøgte Hotel (TV3) dir: ? En Walt Disney horror-film!!! Så kun lige de sidste 5 min, og de så lisså rosenrøde og smaltzy ud som alt andet fra Disney!! / Dead Calm aka Med Døden Ombord (DR2, lbx) dir: X. Ret god mainstream horror-film med xxx, Nicole Kidman og xxx. Vist i letterbox. Søn.1/10/00: Lost Highway (DR2, lbx) dir: David Lynch. Very weird. LvH skrev i BD: "xxxx". Well, manden tar helt fejl; xxxxxxx. / Blue Velvet (Tv-Dk1) dir: David Lynch. Well, mens DR2 var så gode at vise Lost Highway i fuld letterbox, så viste Tv-Danmark endnu en gang, hvilke røvhuller de er uden nogen som helst form for følelser for filmmediet: I stedet for at vise Blue Velvet i det korrekte format viste de den i en grim full-screen-version. Læg bl.a. mærke til den groteske scene i isenkræmforretningen, hvor Jeffrey står og taler med en usynlig mand!!! Fantastisk film, men ikke om jeg gad se den til ende på lortekanalen Tv-Danmark!! Ons.4/10/00: Full Eclipse (TV6) dir: ?? Vampyr-film af en slags. Så den ikke, men den blir jo nok genudsendt.
Fre.6/10/00: Se7en aka Seven (TV2, lbx) dir: xx. Ganske underholdende, men langt fra så nervepirrende og uhyggelig, som samtlige medier ville ha os til at tro, da den kom ud. Fre.27/10/00): Copy-Cat (DR1, lbx) dir: Ok film med Sigourney Weaver, hvis man gider at se thrillers, det gør jeg ikke! / xxxxxxx Man.30/10/00: The Fly (remake) aka Fluen (TV2 Zulu, lbx, end-credits manglede sikkert) dir: David Cronenberg. TV2 har nu vist The Fly 100 gange, det ville klæde dem, at få fingrene ud og få fat på nogle af de andre totalt gede film som Cronenberg har lavet og, vel at mærke, bringe nogen af disse film!! / Halloween 4 - The Return of Michael Myers aka Maskernes Nat - Michael Myers' Genkomst (Zulu, lbx, manglende end-credits) dir: En middelmådig film, der er ok at se, men som ikke er noget mesterværk på nogen som helst måde overhovedet. Op i røven med TV2, for at bringe 4eren og 5eren, men ikke 2eren, som er en meget bedre film og som i det mindste har Jamie Lee Curtis i hovedrollen (den er ude i letterbox på gammel dansk udlejningskassette) Tirs. october 31st: Halloween 5 aka Maskernes Nat - Michaels Hævn (Zulu, lbx, manglende end-credits) dir: Lisså slem som 4'eren, men modsat andre anmeldere, så syns jeg faktisk, den vinder over 4'eren simpelthen ved, at der er flere splatterscener med, hvilket ikke var svært for instruktøren, eftersom der ikke var een eneste i den forrige. Det trækker dog gevaldigt ned, at man forsøger sig med et humoristisk indslag med nogle "sjove" strømere, der falder helt til jorden. Donald Placence rolle er næsten ved at være lisså neurotisk som Meyers selv. Fre.3/11/00: Ghost in the Mashine (Zulu, manglende end-credits) dir: Lør.11/11/00: Don't Look Now aka Rødt Chok (Zulu, lbx??) dir: Nic. Roeg. Rigtig god horrorfilm med Donald Sutherland. / Death Vally aka Dødens Dal (3+) dir: ?? / Jennifer Eight aka Jennifer - det 8. Offer? (Tv-Dk2) dir: ?? Med Andy Garcia, Uma Thurman, Lance Henriksen og John Malkovich. Så den ikke, men så vidt jeg husker, skrev Inferno, at den var god, så det var den sikkert!! Søn.12/11/00: The Exorcist aka Eksorcisten (Tv-Dk1) se 30/10/99. / Full Eclipse (3+) Med Mario van Peebles og Patsy Kensit. Missede den! Fre.17/11/00: Silent Predators aka Den Krybende Død (TV3) dir: Noel Nosseck. Film om fæle slanger, der slipper løs og udøver terror. Søn.19/11/00: The Exorcist 2: The Heretic aka Eksorcisten 2: Kætteren (Tv-Dk1) dir: John Boorman. Har endnu ikke set den version, som Tv-Dk viser og ved derfor ikke, hvilken version (med hvilken slutning) det er, de bruger?? Se også 12/11/99. Fre.24/11/00: Ghost-Busters (TV3) / Full Eclipse (TV6) damn, missed it again!!! 26/11/00: Lost Boys (Tv-Dk1, lbx) se: d. 26/11/99 (en tilfældighed, at den blir vist på samme dato som sidste år eller hvad??) ??/12/00: The Ripper (3+) dir: ?? Australsk/amerikansk film, filmet i Melbourne, om (min oldefar) Jack the Rippers færden i 1888. Ok film, der dog skæmmes ved at være rippet for blodige scener på trods af, at Jacks mord var særdeles blodige. Til sidst i rulleteksterne står der "Scenes depicting injury were fabricated"!!! Sådan noget politisk korrekt nosselort!!! Mest irriterende er det dog, at næsten samtlige australske skuespillere i biroller ikke gider gøre noget ud af at tale med engelsk accent, og det er altså ret frustrerende, at de lyder som om, de netop var trådt ud af Home and Away!! For det første skal filmen (naturligvis!!!) forestille at foregå i London, og for det andet; i 1800-tallet var australsk engelsk slet ikke udviklet!! Som sagt; ok film, der dog er spild af tid og ikke har meget med virkelighedens Jack the Ripper at gøre. Fre.8/12/00: Interview With The Vampire aka En Vampyrs Bekendelser (Tv-Dk2, lbx) se 27/8/00. Vist i letterbox modsat TV2's full screen version. 11/12/00: Dark Angel (aka I Come in Piece) (TV6) dir: 13/12/00: Crimetime (DR1) dir: George Sluizer. Ons d.xx (vist nok)/12/00: De lift aka Elevatoren (Tv-Dk1) dir: Ate DeJong. Missede den for anden gang! Fuck! / Wes Craven Present: Don't Look Down aka Don't Look Down (3+) dir: Larry Shaw. Den missede jeg sgu osse!! 17/12/00: Witchboard aka Er Der Nogen? (Tv-Dk1) dir: ?? Du ka selv genta' det nu, ikke: Jeg missede den!! Fre.22/12/00: Tremors aka Ormen (TV3) missede den igen - pga. juleriet!! Lør.23/12/00: The Nightmare Before Christmas (TV3) dir: Tim Burten. Tirs.25/12/00: Casper (TV3) dir: ?? Ok, ok, ikke en rigtig horrorfilm, men alligevel ovre i genren. Fik set ca. 30 sek. af den og det så åndsvagt ud, men hvis du syns, den er fed, så skriv endelig ind og sig til! 14/1/01: Little Wiches (Tv-Dk1) dir: Jane Simpson. / Bound (DR2, lbx) man.15/1/01: Warlock (TV6) se 4/12/99 ons.7/2/01: Warlock (TV6) se 4/12/99 lør.10/2/01: (Mexikansk horrorfilm ???) (TV2) dir: ??? ons.14/2/01: Warlock 2 (TV6) se 4/3/01: Dracula (TV3) dir: F.F.Coppola. Lør.10/3/01: The Addams Family (Tv-Dk 1/2??) dir: Søn.11/3/01: The Hunger (Tv-Dk 1, lbx) dir: 30/3/01: Serial Mom (DR2) dir: John Waters. 31/3/01: The Omen aka Tegnet (TV2, lbx) dir: 1/4/01: The Omen 2 aka Tegnet 2 (TV2, lbx) dir: 2/4/01: The Fog aka Tågen (Zulu, lbx) dir: John Carpenter. 3/4/01: The Wax Mask aka Vokskabinettet/Maschera di Cero (Zulu, lbx) dir: Sergio Stivaletti / Buffy - The Vampire Slayer (TV-DK1) dir: Efterhånden lidt for velkendt horrorfilm! lør.7/4/01: The Omen 3 aka Tegnet 3 (TV2, lbx) dir: søn.8/4/01: The Vanishing [remake] aka Sporløst Forsvundet (TV2, lbx) se 11/12/99. / The Omen 4 aka Tegnet 4 (TV2, lbx) dir: / Anaconda (TV3) dir: / Evil ???? aka Evil Highway (TV3) dir: Clive Barker. 9/4/01: Carrie (3+) dir: ons.11/4/01: Doloros Claiborn (TV2, lbx) se 30/12/99. fre.13/4/01: Ghost in the Mashine (TV2) se 3/11/00. 15/4/01: Silence of the Lambs (3+) se 20/8/99. 21/4/01: Basic Instinct aka Iskoldt Begær (3+) dir: 22/4/01: The Eighteenth Angel aka Den Attende Engel (3+) dir: lør.28/4/01: Blodigt Bordel (3+) dir: 15/5/01: The Exorcist 3 aka Eksorcisten 3/Exorcisten 3 (TV2 Zulu) dir: tors.24/5/01: Besat (DR1, lbx) dir: 2/6/01: Warlock (TV3) søn.17/6/01: Monkey Shines (Tv-Dk) dir: George A. Romero. 18-24/6/01: Alfred Hitchcock-uge på 3+ tirs.3/7/01: Teen wolf (TV2 Zulu) dir: / Warlock 2 (3+) se 24/7/01: Candyman (TV2 Zulu, ikke i lbx!) se Lør.18/8/01: Terminator (TV-DK1) se 14/8/99 Søn.19/8/01: Nightwatch (TV2, lbx) dir: Ole Bornedal / Thinner (TV2) dir: lør.1/09/01: Jaws 4 aka Dødens Gab 4 (TV3) dir: / Bloodstone: Subspecies 2 (TV-DK1) dir: Ret fed splatterfilm med den danske skuespiller Anders Hove, sgu!, (det ham den langhårede fra "To Mand og En Sofa!!!) i en af hovedrollerne som vampyr. 7/9/01: Night of the Living Dead aka De Levende Døde (TV2) dir: George A. Romero. 8/9/01: Bloodstone: Subspecies 3 (TV-DK1) dir: Også med Anders Hove. Man.9/9/01: Rumbleskin den Onde (TV2) dir: 15/9/01: The Texas Chainsaw Massacre 2 aka Motorsavsmassakren 2 (Tv-Dk1) dir: Tobe Hooper. En af de allerbedste splatterfilm fra 80'erne. Totalt fed og een af mine absolutte favoritter. Skrev rev af den i BiB #1. Røvhullerne på Tv-Dk skar selvfølgelig rulleteksterne af! Dickheads!! Lør.22/9/01: Friday the 13th aka Fredag d.13. (Tv-Dk1) dir: Man.24/9/01: Buffy the Vampire Slayer aka Buffy ???? (Zulu) dir: Pilotepisode til serien i spillefilmlængde. Tir.25/9/01: Rosemary's Baby (Zulu) dir: Ons.25/9/01: The Innocents aka De Uskyldige (Zulu, lbx) dir: Lør.28/9/01: Friday the 13th - part 3 (Tv-Dk1) dir: Fre.5/10/01: Dead Again (Tv-Dk2) dir: Lør.6/10/01: Friday the 13th - part 5 (Tv-Dk1) dir: Fre.26/10/01: It Came From Outer Space 2 (TV3) dir: Roger Duchowny. Efterfølger fra '96 til etteren, der kom engang i '80erne og som var en remake af originalen fra 50'erne. Needless to say, at den er endnu mere tam end remaken. Den er godt nok baseret på en historie af Ray Bradbury, men det hjælper lige fedt. Blodfattig, kaloriefattig og suspencefattig. Godt nok sån lidt hyggelig, men dèt er vel ikke meningen med sci-fi-horrorfilm!! Interessant er det dog, at hovedpersonens love-interest og hendes søn er mexikanere, hvilket sjældent sker i amk. film. Ville dog hellere ha set hende i et program på Playboy Channel. Lør.27/10/01: Subspecies (Tv-Dk2) Den første i rækken af Subspecies-film med danske Anders Hove i en af hovedrollerne som en grum vampyr. Og han gør det ganske glimrende. Ikke helt så blodig som sequellen, men vi får til gengæld serveret et par titties på en dåse i en fangekælder. / Friday the 13th - part Vlll: Jason takes Manhatten aka Fredag d.13 - Jason indtager Manhatten (Tv-Dk1) Missede den og føler egentligt ikke det store afsavn. / Darkman 2 (TV3) se xxx Man.29/2210/01: Poltergeist (Tv-Dk1, lbx) dir: Tirs.30/10/01: The Addams Family (- remake) aka Familien Addams (Tv-Dk1) dir: / Witchmaster (Zulu) dir: Ons.31/10/01: Halloween aka Maskernes Nat (Zulu, lbx) se: / The American Nightmare aka Amerikanske Mareridt / Scream (Tv-Dk1, lbx) se Tors.1/11/01: Hellraiser (Zulu, lbx, ingen slutcredits) dir: Clive Barker. En af de bedste horrorfilm fra 80'erne. Fre.2/11/01: Army of Darkness aka Evil Dead 3 (Tv-Dk1) dir: Sam Raimi. Ganske glimrende efterfølger til Evil Dead 2, men dog langt fra lige så god. Fik ikke set den på Tv-Dk, så jeg ved ikke engang, hvilken udgave de viste. / An American Werewolf in London (DR1, ikke i lbx selvom det var blevet forannonceret!) dir: John Landis. Ret fed film, men slutningen er ret ussel!! Læg mærke til, at hver sang i filmen har "moon" i titlen!! Lør.3/11/01: Pet Semetary aka Ondskabens Kirkegård (Tv-Dk1) dir: / A Nightmare on Elm St. aka Morderisk Mareridt (Tv-Dk1) dir: Wes Craven. Pretty good. The sequels sucked! Har været vist på TV2 i lbx. / Silence of the Lambs aka (TV3) se Søn.4/11/01: Puppet Master aka Puppemesteren - ha ha [her skal du ha fat i din norsk-danske ordbog!! "pupper" = patter] (Tv-Dk1) dir: Man.5/11/01: Poltergeist 2 (Tv-Dk1, lbx) dir: Poltergeist (etteren) har været vist et utal af gange på DK-tv, men så vidt jeg ved har toeren aldrig før været vist, så herligt at Tv-Dk viste den i lbx! / Aracnophobia aka Araknofobi (TV3) dir: Tirs.6/11/01: Addams Family Values aka Det Bli'r i Familien Addams (Tv-Dk1) Ons.7/11/01: Scream 2 (Tv-Dk1, lbx?) dir: Wes Craven. Ret fed slasherfilm, der holder (lige meget hvad andre "eksperter" på scenen siger!!). Så ikke Tv-Dk version og ved derfor heller ikke om den var i lbx, men mon ikke den var!? Fre.9/11/01: Urban Ghost Story aka Spøgelset i Lejligheden (Tv-Dk1, lbx) dir: rigtig god britisk horrorfilm, der foregår i et totalt run-down, håbløst nabolag, af den type som kun briterne kan lave dem (og den er ikke amerikansk som idioterne på Tv-Dk forsøgte at overbevise os om på deres txt-tv!!). Søn.18/11/01: Puppetmaster 4 (Tv- Dk1) dir: 30/11/01: Friday 13th: 3 (Tv-Dk1) se 1/12/01: Subspicies (Tv-Dk1) se 2/12/01: Blade (TV2, lbx) dir: xx Totalt fed!! se rev i tegneseriesektionen i #2. fre.7/12/01: Freday the 13th 5: A New Beginning aka Fredag d.13. - En Ny Beyndelse (Tv-Dk1) dir: Totalt fed splatter med de bedste bryster i nogen som helst hæksaksscene nogensinde! (Læs Frank Brahes rev af hele serien i BD #12). lør.8/12/01: Bloodstone: Subspecies 2 (TV-DK1) se 1/9/01.
- Her lå indekset så stille et stk. tid og jeg forsøgte så at få liv i det igen, men det varede ikke så længe:
Søn. 30/6/02: I Know What You Did Last Summer aka Jeg Ved Hvad Du Gjorde Sidste Sommer (TV3, full-screen selvom alle deres trailere var i lbx, røvhuller!!). 1/7/02: Rear Window - remake (TV3) aldeles skrækkelig remake!! En blasfemisk forbrydelse, intet mindre!!! / Vertigo (TV3) dir: Hitchcock. En af hans bedste. 3/7/02: North by Northwest aka Menneskejagt (DR2, lbx) dir: Alfred Hitchcock. Fan-fucken-tastisk!! se 1/4/99. 4/7/02: Shadowzone (3+) Fre. 5/7/02: Frighteners aka Hjælp, det Spøger (3+) dir: Peter Jackson. Se rev i SS! #2. / Return of the Living Dead 2 aka De Levende Døde Vender Tilbage 2 (TV-DK 1) Søn. 7/7/02: I Still Know What You Did Last Summer (TV3). / The Raven aka The Raven - Den Udødelige (Tv-Dk 1). dir: Roger Corman. Ganske udemærket, men også den måske mest fjollede af Cormans Poe-filmmatiseringer! Tor. 11/7/02: Shadowzone 2 (TV3)

STAY SICK! NYT #1

[Nyhedsbrev oprindeligt sendt til køberne af STAY SICK! magazine / ingen udgivelsesdato men omkring 2002/03]STAY SICK! NYT #1:
Kære STAY SICK!-læser!
Lad mig berolige dig med det samme: SS! er ikke gået til de evige filmfanzine-jagtmarker!!!
Og lad mig derefter strax beklage den lange ventetid, både over for læsere og de (få) skribenter, der leverede deres materiale til tiden inden for den oprindelige deadline for snart længe siden. Næh, undertegnede har såmænd bare ligget på den lade side, i alt fald hvad angår zine making, men så på den anden side fik jeg og SS!-skribent Heine Sørensen tid til at være med i en ægte zombiefilm (RÅDDEN KÆRLIGHED!!), hvilket var ret sjovt (check billeder på www.uncut.dk).
Samme Heine Sørensen, jeg selv og redaktørkollega Henrik Larsen fra bladet OBSKURIØST fik også repræsenteret undergrunden ved en fælles stand ude på den horror- og sci-fi-filmmesse, der blev afholdt i Nørrebrohallen i København i februar (check billeder på www.cultmovies.dk), og senest er det blevet til den årlige STAY SICK!/OBSKURIØST-julesammenkomst, så helt stille har SS!-redaktionen altså ikke ligget, der er bare ikke kommet noget blad ud af det, ha ha!!
Men jeg skal dog alligevel beklage, at der er gået så lang tid, hvilket ikke var meningen, faktisk havde jeg planlagt at udsende #4 allerede i juli måned!! Men sagen er altså den, at ud over min egen ugidelighed, så er det også et slid at få visse af de mest dovne af skribenterne til at skrive nogle få anmeldlser overhovedet eller blot at indlevere aftalt materiale! "Ja ja, deadline var i sidste måned, men hvornår er det så, du skal ha' det? - bladet skal da ik' komme endnu, vææl??"! Du har ingen anelse om, hvor hårdt en redaktørs liv kan være!! Senest havde jeg fx osse problemer med at få fat på en pakke nødvendige cd'er til bladet (nødvendige, fordi jeg virkelig ikke ka' sidde og lave blad uden noget ordentlig musik!), som Henrik Larsen havde sendt mig. Post Danmark havde simpelthen fundet det morsomt at sende pakken til Brasilien i stedet for til Slagelse!!! Som sagt, et hårdt liv! Endvidere aner jeg pt. ikke, hvor eller hvordan jeg skal få trykt det næste nummer af bladet. Sagen er nemlig den, at det trykkeri, hvor jeg fik trykt det forrige nummer til en så favorabel pris, at jeg kunne holde udsalgsprisen på 20 kr., ikke længere vil trykke bladet! Bummer!!
Hvis du undrer dig over den nævnte pris på 20 kr., så skyldes det, at SS! rent faktisk kun koster en 20'er, de sidste 10 kr. går til enten porto eller det salær, som forhandleren skal ha' for at lange bladet over disken. Men næste gang, who knows! Og så har jeg endda ikke nævnt, at postvæsenet sætter portoen op fra nytår!!!
Men anyway, hva' kommer der i? Tja, alt det sædvanlige! Faktisk har jeg besluttet bare at genoptrykke materialet fra sidste gang, der er jo alligevel ikke nogen, der ka' huske så langt tilbage i tiden, ha ha!!
Nej, alt muligt, men jeg ka' jo godt li' at holde kortene tæt ind til kroppen, men jeg ka' i alt fald nævne, at vi har hele tre interviews med denne gang, og rent faktisk skyldes forsinkelsen, at jeg sidder og bakser med at skulle transskribere de to af dem, hvilket er ret røvsygt, trust me! Muligvis det blir de eneste rigtige interviews, jeg nogensinde gider at lave til SS! Puha, det' sgu meningen, det ska' være en hobby det her, ha ha. Der er vist nok lidt flere rev's med denne gang og et par nye sektioner og muligvis osse et par gamle, der ikke har været med i et par numre (så ka' du jo selv se, om du ka' finde ud af, hva' det ka' være for nogen!!). En rapport fra optagelserne af RÅDDEN KÆRLIGHED blir det osse til og en anmeldelse af filmen af Danmarx zombiespecialist no. uno Jesper Moerch.
En sektion, der blev et kæmpe hit sidste gang, var Madopskrifter for Natteravne-sektionen, der egentligt bare sku' ha' været en one-off-ting, men opskrift #2 ligger fiks og færdig og denne gang leveres den af en anden prominent kollega her på den alternative filmscene (og nej, det er ikke Henrik Larsen, selv om hans pizza til julekomsammenen var ganske udemærket!!).
SS!-JULEFILMTIPS:
Et par filmtips til når du står nede hos den lokale video-pimp er to ret nye film om et par virkelige seriemordere, nemlig ED GEIN og TED BUNDY fra henholdsvis 2000 og 2002. De er begge rigtig gode og blir (nok) anmeldt i #4. TV2 + Zulu har i øvrigt osse lige vist THE BOSTON STRANGLER i et flot letterbox-print her for nyligt (flere gange). Og hvis du er til cheesy engelske cult-tv-serier, så check endelig HELGENEN ud på Zulu om søndagen. Den er lige begyndt!
NYHEDER På DEN HJEMLIGE SCENE
Det nye nummer af OBSKURIØST (#4) er udkommet for nyligt og personligt synes jeg, det er det bedste nummer hidtil. Check det ud (og bestil) fra Henrik Larsen på www.cultmovies.dk. Det koster sølle 30 kr. og er i flotte farver.
NB: og for at støtte den lille danske scene en smule, så vil jeg nok distribuere OBS. til STAY SICK!'s købere fra næste nummer, så du ka' bestille dem samlet, hvis du har lyst.
ABSURD lader vente på sig og rygterne vil vide, at det nok først udkommer engang til sommer!
Nils the Sleazy Cowboy bikser stadig med at få det første nummer af hans nye zine X-TASE færdigt (men check imens hans hjemmeside på link fra www.uncut.dk).
Og så er nummer 2 af BANNED IN BRITAIN endelig på vej efter 8 år og blir dermed Danmarks længst eksisterende nulevende filmfanzine! Indholdet bliver splatter- og trashfilm (på engelsk ligesom nr. 1). Pris 30 kr. Hvis ikke du kan vente på nye anmeldelser, så skulle du ærlig talt tage og checke et site ud, der hedder skrækarkivet og som du finder på www.geocities.com/sjefs_olsen. Næsten alle revs'ne er skrevet af en gut, der hedder Stian og som skriver på en fornøjelig og personlig måde. Han skriver ganske vist på en sjov dialekt af det danske sprog, men fuck det og check det ud alligevel!
Hvis du i øvrigt vil vide lidt om, hva' der sker i fanzine-verden rundt omkring, så check ud www.moviemags.com (i Grækenland!!). Der er også en speciel sektion på danske zines!
Og SS! #2 er uheldigvis stadig udsolgt!

Anyway, det var så'n ca. det hele. Jeg håber på en udgivelse i januar eller februar - og ja, det betyder, der er gået et helt år, too fucken long I'd say, men næste gang, altså NÆSTE GANG, så...
Yours in gore
...og godt nytår
Jack J

Mere fra det hemmelige SS-arkiv


For nyligt modtog jeg en email fra Thomas Winther, som jeg ikke havde hørt fra i flere år bortset fra et par PM'er, da jeg tidligere på året købte det nye nummer af hans fanzine, NYARLATHOTEP. Thomas skrev, at når jeg alligevel her på bloggen bragte gamle aldrig trykte indlæg fra mit fanzine STAY SICK!, hvad så med at bringe den håndfuld nyhedsbreve, som jeg i sin tid sendte til køberne af bladet. Thomas var endda så flink at sende kopier af alle de gamle nyhedsbreve i tilfælde af, at jeg ikke selv skulle have dem.

SS! NYT udkom i starten af 2000'erne som email-udsendt opdatering til de af læserne, hvis adresse jeg havde. De fleste bad ikke om det, jeg prakkede dem det bare på. Det første nummer udkom rent faktisk også i en trykt udgave med et par billeder, men jeg trykte vist kun 20 eller deromkring. Nyhedsbrevet hed oprindeligt STAY SICK! NYT, men skiftede hen ad vejen navn til SS! NYT.

Jeg havde fuldstændig svedt alt ud om de gamle nyhedsbreve og have på intet tidspunkt tænkt på at "genoptrykke" dem i digital form. Tak for tippet (og kopierne), Thomas! Jeg tar ham på ordet og bringer i de næste indlæg de gamle nyhedsbreve. Der kom 9 numre og noget ekstra-noget udenfor nummer. Jeg bringer det hele her... på nær nr. 9.

Nummer 9 var lettere kontroversielt og jeg overvejer stadig at bringe en opfølger på indholdet, men det betyder at jeg skulle skrive en lang feature over "sagen". Det har jeg sådan set også længe halt lyst til at gøre, men mine dengang hastigt nedfældede (og febrilske) noter i nyhedsbrev #9 er på ingen måde gennemarbejdede nok til at jeg ønsker at genoptrykke dem her. Det ville ærligt talt forvirre mere end det ville gavne! Jeg vil hellere lave noget ordentligt, som så kan udkomme på et senere tidspunkt. Og ja, når jeg siger "senere tidspunkt", skyldes det, at jeg for et par dage siden endeligt besluttede mig at gå i gang med et nyt nummer af STAY SICK! Det er sikkert en publicerings-selvmordsmission af rang (eftersom der ikke er andre blade der kan omtale udgivelsen, ikke er nogen købere/læsere til at købe og læse, og ikke nogen forhandlere/distributører til at forhandle og distribuere!), men hva' fa'en. Nogle gange må man vælge, om man vil følge trop med de andre eller blive at være den sidste.

Læse de samlede SS NYT her.

Monday, 22 August 2011

Hong Kooooonnnnnnnng...bling blang bung bling bing bla blu blub

Jeg spiser resterne af en alt-for-stærk pizza fra i går til morgenmad og lytter til Streamin' Jay Hawkins, der vræler som en der er undsluppet fra et sindssygehospital om, at han står på et hjørne i Hongkong. Ahhh, jeg elsker nu den mand i en sådan grad, at jeg er parat til at grave hans lig op og gemme det i mit hus. Så skulle han sidde i min sofa med sin dødningehovedstav (den hed "Henry") og lytte til gamle plader. Måske jeg skulle lade det sidste stykke stå, jeg kan mærke, at flere af mine indvolde allerede har sat ud. Men hva' fa'en, det er jo pizza!


PS: teksten til nummeret står under YT-videoen.

Sunday, 21 August 2011

Mumien (1932) til en flad 25-krone!Jeg vil lige viderebringe dette coole tip fra Søren på Skræk & rædsel, fordi det er for godt til at misse!

Hos TP Musikmarked kan man lige nu købe en dobbeltdisk-udgave af MUMIEN (The Mummy) originaludgaven fra 1932. Jeg har selv længe haft den amerikanske udgave af udgivelsen sidden på min Amazon-ønskeseddel, men inkl. porto ville den komme op på omkring de 170 kr., så det har trukket ud ret længe med at få den bestilt - og heldigvis for det da, for nu har jeg netop sparet ca. 145 kr ved at købe den i TP, hvor den koster sølle 25 kr.

Den fælles-skandinaviske DVD har et anderledes forsideomslag, men indholdet skulle helt være det samme som på den amerikanske. THE MUMMY har jo tidligere været udsend i Danmark i forskellige bokse i Universals "Classic Monsters Collection", men fordelen ved denne udgave er netop, at den har en ekstra disk med ekstra stads (disk #1 svarer til den gamle disk, hvad angår ekstramaterialet). Og filmen er jo rigtig god. Boris Karloff er mumien - og Zita Johann er jo Zita Johann! [insert several hearts]