Sunday 9 January 2022

Californisk podcast-episode dedikeret udelukkende til ... mig!

Nej, det er ikke det sædvanlige storhedsvanvid, der nu får mig til at lancere en podcast, som udelukkende skal handle om mig selv og mit glorværdige liv (hahaha). 

Næh, overskriften refererer såmænd til en amerikansk podcast, som jeg faldt over ved en tilfældighed i dag, da jeg var inde på det (vidunderlige) arkiv-website Archive.org for at lede efter uploads af gamle fanzines. Jeg ved godt, at der ikke ligger nogen danske zines derinde ud over Henrik Larsens Obskuriøst og mine egne udgivelser (som ikke jeg selv, men mindst fire forskellige læsere har uploadet derinde - jeg ved ikke engang, hvem de alle sammen er), men hvert halve år checker jeg gerne derinde alligevel for at se, om der skulle være kommet noget op. 

Der poppede kun eet resultat op i dag. Ikke et fanzine, men en podcast om et dansk zine: nemlig det engelsksprogede Banned in Britain, som jeg udgav første nummer af for næsten 30 år siden! 

Man lurer jo lige en gang! Men den var go' nok. En enmands-podcast i Californien præsenteret af en fyr, som har kastet sin kærlighed over at anmelde gamle fanzines. Han havde fundet frem til Banned in Britain nr. 1 og 2. Jeg udgav nr. 1 tilbage i 1994, og nr. 2 kom præcis 10 år senere (jeg har jo altid ment, at man skal give sig god tid). 

Jeg har ikke hørt nogen af de andre afsnit endnu, men jeg tror, at podcasten muligvis udelukkende handler om gamle fanzines, hvilket jo er ret cool. Et hurtigt kig over rækken af afsnit fortæller desværre, at de alle er fra 2018. Man må antage, at han hurtigt blev træt af det gejl. Eller også blev han inspireret af BiB og venter nu utåleligt længe, før han sætter sig bag mikrofonen igen. 

Afsnittene er ret korte, og dét om BiB løber under et kvarter, så man behøver ikke afsætte en hel halv aften på at høre det. 

En ting, jeg bed mærke i, var, at værten finder forskellen på de to numre vældig interessant; Nummer 1 er lavet tilbage i præ-internet/præ-computer-tiden; Debutnummeret er et ægte klippe/klistre-blad. Det hele er skrevet på skrivemaskine. Billederne er fotokopieret af fra et par filmbøger, numre af GRU, og lidt videoomslag. Og derefter klippet ud og klistret op på et A3-ark og fotokopieret på en bekendts arbejde om natten, da de ansatte var gået hjem. Min australske kæreste dengang læste korrektur på debutnummeret. Nummer 2 fra 2004 er 100 % laver på computer, og videocovers er scannet ind - ikke noget med fotokopi af omslag her. Den ene enlige fælles ting var dog, at også nr. 2 blev fotokopieret og kom i et førsteoplag på 150. Nå ja, og så havde jeg i hvert nummer een skribent - som dog ikke var den samme. 

Anyway, check podcasten ud allerede i aften. Hvem ved, hvornår den er væk igen! 


Hvis afspilleren af en eller anden grund ikke virker, så er her et direktelink til siden på Archive.