Wednesday, 3 July 2019

Roskilde Festival taber sutten


Roskilde Festival, festivalen som engang var vild og svedig rock 'n' roll, spyttende punk, for slet ikke at tale om druk, stoffer og pis i bukserne. Sex, drugs and rock 'n' roll. Det rene Sodoma og Gomorra. Festivalen med nøgenløb. Ja, dén festival! På den festival må de glade spejdere ikke længere kalde deres madbod "Frikadiller", fordi det er ude af trit med tidens ånd. Det er for seksualiserende.

Jeg antager, at et nøgenløb - som altså er et løb, hvor man rent faktisk kan *se* nævnte dillere - for slet ikke at tale om tissekoner - altså ikke er ude af trit med tidens ånd eller seksualiserende.

Jeg er ærlig talt ved at brække mig over nutidens misforståede forsøg på ikke at krænke nogen som helst på nogen som helst måde. Helt ærligt, for det første tvivler jeg på, at een eneste festivaldeltager bliver krænket over at se ordet diller i "frikadiller", og for det andet rager det mig en høstblomst, hvis nogen skulle blive krænket. Nogle gange ser folk noget, som de ikke bryder sig om. Det må de så bare tage med. Lære at leve med. It's called LIFE!!! Sådan er livet. Eller rettere var. For nu skal alle små pus åbenbart dækkes til og værnes mod de grimme ord alle døgnets 24 timer. Det var Søren Brun, der sagde det bedst: Jeg græmmes.

Roskilde Festival kan stikke en frikadelle op i røvhullet, og det samme kan alle curlingforældrene, og alle de andre, der åbenbart tilbeder svenske tilstande.

Sunday, 30 June 2019

LP's on the turntable this arvo!


(fortsat fra mine indlæg ovre på den engelske del af denne blog)

GASOLIN's "What a Lemmon" hører jeg for første gang (omend jeg har hørt de engelsk-oversatte numre før rundt omkring). Bemærk frimærkerne! Dem havde jeg fuldstændig glemt alt om, både at de kom, og at jeg købte et ark. I de første klasser i skolen kom vi på skolebiblioteket en gang om ugen i Klassens time. I det ene hjørne stod en pladespiller med nyindkøbte LP'er. Jeg husker tydeligt, at vi drenge altid skulle sidde og glane af omslaget til "Gas 3" (som er det samme her på "What a Lemmon"). Damen, der har tabt trusserne, var bare *så* fræk. Det er hun stadig. Man forstår godt, at det blev valgt til frimærket. Jeg fik for nyligt en plakat med motivet, som havde været indlæg i det gamle danske rockblad "Go" fra 70'erne. Den er cool både pga. motivet fra "Gas 3", og fordi den har "Go"'s logo på.

Jeg lytter ikke til heavy metal mere som sådan, men da jeg fandt VENOM-pladen på et marked, måtte jeg bare havde den. Jeg har aldrig rigtig hørt dem før, men husker dem naturligvis godt fra omtaler i blade og fanzines i gamle dage. Mon black metal-fans stadig argt diskuterer, hvorvidt VENOM var sørgelige dilettanter, eller om de vitterligt skabte black metal-genren!?!? Jeg lytter til pladen, mens jeg skriver dette, og den er totalt grineren. Og cool. Det er total tegneserie-satanisme det her, ligesom en Black Sabbath-plade eller et nummer af GRU. Jeg kan godt lide, at de spiller så langsomt, som de gør. Skribenter skrev gerne, at bandet ikke kunne spille, og det kan de måske heller ikke, men den primitive stil passer helt til teksterne.

SIOUXSIE AND THE BANSHEES-lp'en har jeg spillet mange gange. Ikke fra deres allerbedste periode, men Siouxsie er som pizza, de er gode, selv når de er mindre gode.