Monday, 28 March 2011

Mission Inferno (Hongkong, 19??)

Oprindeligt trykt i STAY SICK! #4 i 2003MISSION INFERNO
DK-titel: Mission Inferno
Hongkong, 19??
DIR: Raymond Kim
LæNGDE: 87 min.
DISTRO: Westcon Home Video (DK) [video]
INFO: fullscreen, eng. dub.
TRAILER: Mission Inferno
CAST: Master Lee, Harris Kim, Jack Li, Steve Miller, David Johnson, James Pang, Sally Kim, Samuel Wong

rev af Jack J

En sen eftermiddag i januar havde Heine Sørensen og jeg været ude at støve gamle beskidte ex-rentals op i suspekte sidegadebutikker. Heine havde fundet en metusalemgammel film, der efter coveret at dømme, var en indonesisk krigsfilm med titlen Daredevil Commandos aka Commander i Helvede! Heine ville ikke have den (den kostede jo også hele tyve kroner), selv om den var indonesisk og selv om indonesiske film ofte har vildt meget gang i den, så yours truly snuppede den naturligvis med det samme. Krigsfilm er ellers ikke noget, der rager mig en døjt, men udover at være en indo-film havde den sgu også Barry Prima i hovedrollen! Go'e gamle Barry Prima!! (Hvad? Du kender ikke Barry Prima! Gisp!!). Nå, da jeg så endelig kom hjem, gik det hverken fra eller til, end at det viste sig, at selvom båndet i kassetten var fra samme selskab, nemlig Westcon Home Video, så var det et forkert bånd! Sådan noget lort! Det var godt nok en krigsfilm, og den var også fra Asien, men uheldigvis ikke fra Indonesien og havde heller ikke Barry Prima med, suk! Næh, filmrullen var fra Hongkong og dét lovede jo ikke godt, i HK kan de lave heroic bloodshed, men sgu ikke krigsfilm! Og for at det ikke skal være løgn, så knækkede båndet naturligvis, da jeg spolede tilbage efter at havde checket det. Fåååkkkk!!!
Nå, men et par aftner senere, da jeg var et i sært masochistisk humør, og efter at have klistret skidtet sammen igen, smækkede jeg altså Mission Inferno på, jeg mener, what the hell, den kunne jo i teorien være god... der kunne endda være tale om et totalt overset splatter-krigsfilmmesterværk - yeah, en rar tanke... i teorien altså! Uheldigvis viste Mission Inferno sig at være den værste møgbunke, jeg har set siden Get Carter-genindspilningen!!! Og det siger sgu ikke så lidt. Nå, men jeg må vel hellere til det... argh... ralle ralle...
Vi befinder os i 1950-51. Koreakrigen raser og de første ti minutter går med at se folk, vi ikke kender, skyde og bombe efter andre folk, vi heller ikke kender, vi ved ikke engang, hvem der er på hvilken side. Så er der noget med nogle frihedskæmpere, der kører i tog, og så blir der skudt og bombet mod og fra toget, nogle af dem dør og andre bliver smidt i kachotten. En af dem er en fyr med det gode, typisk koreanske navn Elliot. Jeg blev aldrig klar over, hvem Elliot og hans bande af frihedskæmpere var frihedskæmper for eller imod, var de med nord eller syd? Men helt ærligt så betyder det sgu heller ikke en skid for filmen, personerne er dumme, kedelige, uinteressante og tomme skaller, som vi aldrig lærer at kende. Filmen giver sig som sagt ud for at være en krigsfilm, men det meste af tiden sidder Elliot Fjot og hans venner i spjældet, men for at vi ikke skal glemme, at der trods alt er tale om en krigsert, afbrydes fængselsscenerne engang imellem af navnløse, uinteressante soldater, der slåsser med hinanden. På et tidspunkt døsede jeg hen en fem minutters tid, og da jeg kom tilbage til filmen igen, var Elliot & Co. flygtet, men blev så fanget igen, og da jeg vågnede efter at have snorket endnu fem minutter lidt senere, var frihedskæmper-kanutten ved at bliver gift, men røg så ind bag tremmer igen, altid sammen med sine venner, og så endelig kom de i krig og hurra for det - ja ikke fordi de kom i krig, men fordi dette ubeskrivelige lortemakværk sluttede kort efter, derfor!!
Handlingen er så forvirrende og røvkedelig, at selv om jeg faldt i søvn, gjorde det ikke den store forskel. Når nu der ikke var nogen interessant historie, så kunne man måske have forestillet sig, at der ville være nogle blodige scener hist og her til at live lidt op, men nej heller ikke her var der noget at komme efter. Intet! Zilch!! Nada!!! Jeg har edderbankme aldrig tænkt mig at se denne stinkedynge igen. Så hellere drikke kaffe med kattepis i, spise døde fluer eller læse et nummer af Trauma... no wait... jeg tager det sidste i mig igen... ha ha!!
Anyway, lige meget hvad du gør, så tag og undgå Mission Inferno (hvilket i øvrigt heller ikke er særlig svært, da båndet er skide hamrende sjældent - og godt det samme!!).
Først på båndet er der en trailer til filmen, som er fyldt med krigsscener og en fortællestemme, der begejstret proklamerer: "An unforgettable tale of the heartbreak, tragedy and heroism of war". Han skulle hellere have sagt: "A forgettable piece of shit ready to ruin your day and give you a fucken headache!"


EDIT: og så her jeg forresten fornyligt fundet endnu et ex af filmen, endelig... efter 8 år... med det rigtige cover!!

Bruce Lee i Ny Guinea (Hongkong, 1978)

Jeg genoptrykkede (eller hvad det nu hedder, når det er på en blog!) i går en gammel anmeldele fra STAY SICK! #4 og nu jeg alligevel har bladet fremme, kan jeg jo lige så godt genoptrykke et par mere.

BRUCE LEE IN NEW GUINEA
DK-titel: Bruce Lee i Ny Guinea (på coveret), Bruce Lee på Ny Guinea (på filmen)
Hongkong, 1978
DIR: C.Y. Yang
LæNGDE: 84 min.
DISTRO: (DK) [video]
INFO: fullscreen, eng. dub.
CAST: Bruce Li, Bolo Yeung + nogen andre.


review: Jack Lee
Hvis der er nogen, der tror, at en film med titlen Bruce Lee in New Guinea er en film med the one and only Bruce Lee, så kender de ikke ret meget til hverken karate- eller exploitationfilm! Sagen er naturligvis den, at der ikke er én "one and only Bruce Lee", men rent faktisk en hel bunke! Nå ja, misforstå mig ikke, der er (var) naturligvis kun een rigtig Bruce Lee, men altså også en hel bunke falske Bruce Lee'er. Ikke at de var direkte kopier, men de hed noget lignende for at cashe ind på Bruce Lees navn; Bruce Li, Bruce Lau, Jimbo Li (som også hed Bruce Li en overgang), Bruce Le, Dragon Lee aka Bruce Lei, Bruce Liang aka Bruce Leung, Bronson Lee, Conaan Lee, Jaguar Lee, Bruce Ly, og der var sikkert flere! Efter sigende var den bedste "Bruce" (og den der mest lignede originalen) Bruce Li, som også hedder Li Shao Lung og i virkeligheden Ho Chung Tao eller/og Ho Tsung-Tao, og det er altså ham, der er "Bruce Lee" i denne film!
I slutningen af 70'erne var man i Hongkong ved at løbe tør for idéer til karatefilm-plots, det velkendte "Master, they insulted our school"-tema var blevet genbrugt i een uendelighed (vel nok mest velkendt i Fist of Fury, som sjovt nok var... en Bruce Lee-film!!) og der var begyndt at komme en masse hybridfilm, hvor man blandede kung-fu-genren med andre fantasifulde genrer. Som Nils "the Sleazy Cowboy" Markvardsen nævner det i eXtase #1, kom der en hel række karate-westerns fra Hongkong, som var co-produceret med Italien (Nils anmelder The Fighting Fist of Shangai Joe i sit blad) og selv om Nils kalder hovedparten af disse film "bundskrabere", så synes jeg nu nok, at Stranger and the Gunfighter (aka Blood Money) med Lo Lieh (som desværre døde for nyligt) og Lee Van Cleef er ganske udemærket. En anden mere velkendt blandingsgenre er miksningen mellem karate- og horrorfilm, her bidrog selv Hammer-studiet med den velkendte Legend of the 7 Golden Vampires (aka The Seven Brothers Meet Dracula) co-produceret med Shaw Bros og med Peter Cushing, David Chiang, Shih Szu [som sammen med Lo Lieh også var med i Three Supermen Against the Orient, som var en af de bastard-sequals, der kom efter Three Fantastic Supermen, som jeg anmeldte i Obskuriøst #3, og hvis der er nogen, der har dén, må de eddermame gerne kontakte undertegnede!!!] og norske Julie Ege (som der var et interview med i et rimelig nyt nummer af Psychotronic Video) i hovedrollerne, og endvidere lavede de også den mindre kendte Shatter aka Call Him Mr. Shatterr (anmeldt i Obs #5/6) - også med Peter Cushing. Men der var naturligvis også andre, een af dem var Bruce Lee in New Guinea - en karate-horrorfilm med erotik smidt oven i!!
Bruce Li er ude at løbe en tur. Så blir han stoppet af en bande, der vil rulle ham, men han banker hele flokken. Så i det samme kommer en af Bruces venner kørende i bil. Da han ser de uheldige overfaldsmænd, der ligger på gaden, spørger han logisk nok om, hvad der er sket. Nåh, ikke noget, siger Bruce og som om det bare er det mest naturlige i verden, at der ligger nogle mere eller mindre bevidstløse fyre midt på gaden, siger vennen bare: Nå, jamen så kom med mig, jeg har noget, vi skal snakke om! ha ha! Nå, men vennen overbeviser Bruce om, at han skal tage med ham til en mystisk ø, hvor der bor et mystisk slangegudetilbedende folk, der gemmer på en eller anden stor slangegude-perle.
Da de kommer til øen sammen med to hjælpere, løber de naturligvis ind i den primitive stamme, der ledes af en sexet prinsesse, som - fordi de er så primitive - går rundt i leopardskinddragt, højhælede støvler og guldbælte, ha ha. Men stammens onde troldmand (hvad skulle han ellers være) pudser sine folk på den lille gruppe og selv om stammen er primitiv, har de dog alle lært kung-fu. Troldmandens hovedundersåt spilles såmænd af Bolo Yeung (den stakkels mand har vist opgivet alt håb om nogensinde at få tildelt andet end skurkeroller). Under nogen kampe kommer den lille gruppe væk fra hinanden og da Bruce Li ikke er kommet tilbage efter nogle dage, tager vennen og hjælperne hjem til Hongkong. Pludselig dukker Bruce dog alligevel op og forældrene tager ud og henter ham i lufthavnen... men Bruce er ikke længere den samme!!! Han opfører sig mærkeligt og ser helt anderledes ud... nå ja, dvs. han har fået skæg og ligner nu til forveksling Bruce Lee i Game of Death i de scener, hvor der blev brugt en dobbeltgænger (fordi Bruce var død), ha ha.
Først kan han ikke huske noget som helst, men hver gang hans kusine, som er lun på ham, kommer lidt for tæt på, ser hun en slange i stedet for Bruce og besvimer! Lidet aner de, at slangefolkets prinsesse har kastet en magisk formel over ham, for at holde andre kvinder væk!! Langsomt begynder den uheldige Bruce Lee-klon dog at huske det hele, som vi får at se i flashbacks: På øen kæmpede han mod den onde troldmand (med slangedødningehoved-maske og det hele!) og denne havde stukket en ring med gift ind i ham, men Bruce havde nået at spæne i sikkerhed, før han gik i brædderne (åhh, nogen af de scener er så hysterisk tåbelige, at det blir morsommere end enhver Gøg og Gokke-film). Nå, men heldigvis finder nogle af slangeprinsessens tjenerinder den forgiftede Bruce Li og bringer ham til hende. Et kort øjeblik vågner vores helt op og mumler "Jeg fryser". Åh nej, hvad skal de gøre??? Prinsessen ser ingen anden udvej, end at tage al sit tøj af, lægge sig oven på den sovende Li og rulle sin nøgne krop med sine rede-til-plukning fersken-agtige små bryster mod hans ligeledes nøgne krop!!!
Jeg skal ikke gå ind i flere detaljer af historien her. Selv om filmen går for at være delvis horrorfilm, så ville det dog være synd at sige, der er noget som helst gyseligt over den, nå ja, hvis man ser bort fra et par scener, hvor nogle uheldige kanaljer bliver smidt ned i en grube med rigtigt levende slanger, fuuuck!! Men Bruce Lee in New Guinea er altså alligevel ret herlig, det er noget trash, men så absolut noget underholdende trash, som bl.a. byder på nudety, fæle stammefolk, der alle er iført nittearmbånd og nittebælter som et andet tysk heavy metal-band fra 80'erne (og jeg mener også, der var dødningehoveder på bælterne), for slet ikke at tale om prinsessens bodyguard, som er en mand i en mølædt gorilladragt fra en tredjerangs legetøjsforretning i Taiwan!!! Der er kun tre hvide mennesker med og som de hvide djævle vi er, er de naturligvis onde. Der er også en neger og han er også ond. Troldmanden mæsker sig i villige piger og hans favorit-kung-fu-stil er ikke overraskende slangestilen!
Som jeg nævnte før, er der også noget nudety med [at bruge det danske "nøgenhed" lyder lidt plat, når man referere til en ingrediens i en film, så derfor "nudety"]. Det er godt nok ikke ret meget, men det er dog alligevel mere, end man tidligere havde været vandt til i karatefilm fra Hongkong. Som nævnt i begyndelsen af rev'et, blandede man en del genre i slut-70'erne og et af de områder, man åbnede op for, var at inkludere soft-porn. I nogle film, som i Bruce Lee in New Guinea, var erotikken blot et krydderi på filmen, andre gange var filmen mest en undskyldning for at vise bare damer, som fx Sex and Zen, som er blevet uhyre populær (ikke mindst pga. Any Yips medvirken, og man forstår hvorfor!!). Personligt synes jeg dog, at Sex and Zen er en ret kedelig omgang! Jeg har kun set den en enkelt gang i Chinatown Cinema i Melbourne i midt-90'erne og interessen for at gense denne gudsjammerligt søvndyssende tørvetriller, har ikke rigtig været til stede! Soft-porn-film, der er lavet udelukkende for at lave soft-porn, er oftest røvkedelige, da plottet som sagt blot er en undskyldning for at lave en pornofilm, der - fordi den netop er "soft", altså blød - mangler den vigtigste ingrediensdel i en pulefilm; nemlig folk, der gør det rigtigt! I Bruce Lee in New Guinea derimod, virker det fint, da filmen er en underholdende bad taste-film i sig selv. Læg i øvrigt mærke til, at det er sjældent, man ser Hongkongesiske kvinder afklædte i film. Ikke dermed sagt, at det er usædvanligt med nudety i Hongkongfilm, det er det ikke, men skuespillerinderne er så bare ikke Hongkongesere, men fra andre asiatiske lande. Hongkong-kinesiske skuespillerinder bryder sig ikke om at optræde nøgne, da de derved hurtigt får et dårligt ryg i HK.
Det var i øvrigt ikke alle sex-hybrid-filmene, der var soft-porn, Ghoul Sex Squad var fx en Mr. Vampire-agtig hardcorepornofilm! Ok, måske var settingen lige så meget en undskyldning for scener med "the ol' in and out", men modsat Sex and Zen, får seeren da i det mindste rigtig sex for pengene (nå ja, så "rigtig" det nu kan blive, når det er i en film). [check i øvrigt mit rev af filmen i BD #8].
Men tilbage til Bruce Lee in New Guinea: Musikken er hapset fra en af Sergio Leones pasta-westerns (kan ikke huske hvilken) og hver gang en eller anden indtager en typisk kung-fu-forsvarsstilling, siger det "wham-wham"!! Åh, hold kæft, man ligger bare flad af grin!! Og som om alt dette ikke var nok, leverer underteksterne en ekstra dimension til trash-niveauet. Oversætteren har virkelig gjort sit yderste for at gøre "undersættelserne" så elendige som muligt. Her et par eksempler: "You must fight them all and beat the great wizard" = "Du må nedkæmpe dem allesammen og blive den store troldmand"!! Eller hvad med denne: "I spared you once" = "Jeg fortryllede dig én gang...". Førstepræmien bør dog helt klart gå til en scene, hvor en af troldmandens håndlangere tiltaler ham med "Great wizard", som i underteksten bliver til "Store firben"!!!
Billedekvaliteten er desværre som rigtig mange af disse gamle karatefilm-ex-rentals, nemlig i fullscreen og med engelsk dub, men helt ærligt, så gør det sgu ikke så meget i en film som den her. Den danske kassette er virkelig en sjældenhed og mit eksemplar, som jeg fandt inde i Video Netto på Vesterbrogade i København og som stammer fra en udlejning, der var lukket, er det eneste, der kendes til blandt samlere af danske ex-rentals. Hvis du finder et ex, bør du bestemt købe det.
Det er ikke nødvendigt, at jeg siger det igen, vel? Bruce Lee in New Guinea er bad taste, men altså totalt nydebar bad taste!!

Sunday, 27 March 2011

GRU nr. 1-omslag på spansk giallo!Check lige det her ud! Det er omslaget til den spanske videoudgave af CERCO DE TERROR og det ser jo unægteligt ud som nedenstående omslag...
...fra GRU nr. 1!!! Jeg har aldrig set CERCO DE TERROR og var end ikke bekendt med den indtil eXtase-redaktør Nils Markvardsens gamle ven Jesus Manuel i Spanien gjorde mig opmærksom på den, da jeg postede GRU-omslaget på Facebook fornyligt! Filmen er fra 1972 altså lavet næsten samtidig med GRU nr. 1's udgivele (fra '71). Jeg har altid forstillet mig, at dødningehovedet i billedet er Fætter Maddike ("The Crypt Keeper" på engelsk), men kunne der simpelthen være tale om, at Interpresse (som udgav bladet) har brugt plakaten fra denne spansk/mexikanske film? Jesus Manuel siger i øvrigt, at filmen er en giallo og nu er jeg naturligvis nysgerrig - men jeg har ikke kunnet finde så meget som een eneste aka-titel på engelsk, endsige noget andet sprog, eller nogen andre VHS eller DVD-udgivelser end den spanske video. Er der tale om en obskur sjælden ting her? Nogen af jer, der har set eller ved nogen om filmen?