Saturday, 4 January 2020

"Sometimes Aunt Martha Does Dreadful Things" (Thomas Casey, USA, 1971)


Den lokale videobiks (læs: Vinegar Syndromes onlineshop) havde en masse fine titler på tilbud under Black Friday-udsalget i november, og en af dem var Thomas Caseys SOMETIMES AUNT MARTHA DOES DREADFUL THINGS fra 1971. Det er ikke rigtigt en horrorfilm, vi er mere ovre i exploitation-genren;

PLOTTET: Et bøssepar har myrdet en kvinde og deres flugt har ført dem til et nabolag, hvor de har indlejet sig i et hus under dække af, at de er tante og nevø. Ja, tante og nevø.  Den lidt ældre af de to herrer forklæder sig selvsagt i kjole og tante-paryk. Og "hun" ligner en ... herre i kjole og tante-paryk! På et tidspunkt dør en gravid nabo af hjerteslag og "nevøen" skærer mavsen op på liget (med brødkniven, der blev brugt til at myrde den første kvinde med) og trækker spædbarnet ud. Så stikker de af igen i et overbemalet "flowerpower"-rugbrød.

Filmen er totalt obskur og i mange år meget svær at får fat på. Ifølge kommentarsporet er den kun udsendt på to i dag meget sjældne videobånd. Ja, altså indtil det fine amk selskab Vinegar Syndrome udsendte en 2K-kopi taget direkte fra et 35mm print. Der er ikke nogen blu-ray, men dvd'en har totalt flot billedkvalitet, og hvis man har sans for weirdo-film, bør man bestemt få lettet røven og komme afsted; Idet jeg skriver dette, har Vinegar Syndrome kun 27 eksemplarer tilbage (og den er på tilbud!).

Her er en lidt længere omtale af filmen: