Saturday, 25 August 2012

Så'n ka' det os' gå

I denne tråd beklagede jeg mig over, at jeg ikke kunne finde det sidste Legacy-sæt, nemlig boksen med Uhyret fra den sorte lagune. Jeg havde godt nok filmen både i den store Legacy-boks og på australsk anmelder-screener, men som jeg også skrev i det første indlæg, så udemærker dette sæt sig ved at inkludere de to sequels Uhyret vender tilbage og THE CREATURE WALKS AMONG US. Dem kan man ikke finde andre steder (på DVD).

"Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection" - i ægte kunststof velour-boks

En læser, Niels Hansen, var så flink at tippe mig om, at et medlem over på DAHF havde sat den til salg (tak endnu en gang til flinke Niels). Jeg skyndte mig straks at melde mig ind og kontakte sælgeren efter 14 dage, men han havde desværre solgt den. Men jeg checkede naturligt nok hans salgstråd og så, at han havde en HITCHCOCK-boks til salg til en vældig favorabel pris, det drejede sig om "Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection" med 14 film i flotte udgaver (i følge brugerne på Amazon). Og med cirka 3000 extras på DVD'erne, så måtte jeg lissom ha' skidtet.

Sælgeren skulle have sølle 200 spir for boksen (Amazon skal have 91 dollars for den og den billigste marketplace-sælger skal have lige under $80 for den - og det er fra Amazon, så dertil skal lægges en lortespand porto oveni og man blir med 300% sikkerhed knaldet i tolden (ud over moms skal Postdanmark jo have 160 kr. for at behandle forsendelsen!!!). Så 200 bob er meget billigt sluppet, og så slap jeg endda billigere, fordi sælgeren satte den yderligere ned til 180,- (inklusiv porto!!!), sikket fordi han var ked af, jeg ikke kunne få Legacy-boksen. Niiiice!!!
(og hvis sælgeren skulle finde vej til denne blog, så: tusind tak for en god handel!)

Og så har jeg iø netop checket Amazon UK efter CREATURE FROM THE BLACK LAGOON-sættet og nu var der sgu en sælger, der havde sat et nyt ex op. Den har ellers været helt væk fra Amazon UK for a while, så den snuppede jeg med det samme. Sjovt nok (læs: ikke sjovt overhovedet!!!), så kostede den pænt mere, end jeg netop har givet for Hitchcock-boksen.


NB: Jeg checkede netop boksen på Amazon UK og der koster et nyt ex ca. 70 pund og en brugt (hos en sælger, der sender ud af UK) koster omkring £50.
...

Monday, 20 August 2012

Tidens populære HITS på grammofonplade


Jeg besøgte i går et stort indendørs marked et hemmeligt sted på Sjælland. Selvom det ikke rigtigt blev til noget VHS-stads, så kom jeg dog alligevel hjem med et par godterier i posen, nemlig de her seks viste LP'er. Jeg fik hele stakken til 100 kr og selvom pladeomslag varierer fra let slidt til flot, så er alle pladerne i fin stand. Jeg fandt også Politikens store Rockleksikon (opdateret genoptryk fra 1995). Kræmmerdamen, der i øvrigt oplyste mig at hun engang havde været operasangerinde, ville have 75 stærke for den, men jeg fik den ned på 60.

SOUXSIE AND THE BANSHEES LP'en "Join Hands" har jeg haft siden engang i 80'erne, men jeg følte, at jeg måtte redde dette eksemplar. Tænk, hvis der nu kom en eller anden klaphat, der ikke fattede en skid, og købte den. Skrækkeligt! (hvis nogen vil købe den billigt, kan vi nok finde ud af det. Skal vi sige 200, såh det din!)


MAGAZINEs debut LP "Real Life" var jeg rigtig overrasket over at finde i sådan et provinshul ude på landet (hvor provinshuller jo ofte ligger). Og pladen viste sig endda at være den oprindelige udgave fra 1978, med engelsk prismærke stadigt siddende på forsiden. Og den tidligere ejer havde endda klippet en stor næsten helsides anmeldelse ud fra en engelsk musikavis. "Howard Devoto er den vigtigste mand i verden", lød overskriften! Desværre kan man ikke se, om det er NME, Sounds, eller måske Melody Maker, den er sakset fra. Da jeg boede i England, var MM trykt på anderledes papir og i et andet størrelsesformat, men derfor kan avisen jo godt have lignet de to andre dengang i '78. MAGAZINE blev startet af Howard Devoto, efter han forlod et af de oprindelige og legendariske punkbands, som eksisterede dengang samtidig med SEX PISTOLS, nemlig BUZZCOCKS.


BLONDIE: "Plastic Letters". Ahh, Blondie! Eller rettere Debbie Harry. Hun var på forsiden af alle musik- og ungdomsblade dengang. Også herhjemme. Musikken gik i New York for at være "punk", men det er nok de færreste, der vil kalde den det i dag. Og dem, der gør, bor gragiveligt allerede på den lukkede. Jeg husker, at jeg lånte cassettebånds-udgaverne på biblioteket hele tiden. Og jeg lytte til dem, når jeg kørte afsted på min dødsforagtende helvedsmaskine (Puch 3-gear), via mit finurligt hjemmelavede stereoudstyr, som jeg havde udstyret styrthjelmen med. Man kan se en Puch her, der ligner min lidt, men den har dog en grim cykellignende saddel isf. den lange motorcykel-lignende saddel, som min havde (når jeg så alligevel linker til scannet, er det mest på grund af vedhænget).


SKIDS: "Joy". I første halvdel af 80'erne kom der en række friske punk/indie-bands fra Skotland og SKIDS var et af dem. Jeg husker, at Jan Lauersen skrev en lang artikel om dem i et eller andet dansk musikblad. Jeg har det vist nok stadig et sted, men har glemt titlen på det. Nogle af medlemmerne fra SKIDS fortsatte i BIG COUNTRY.


BLONDIE: "Eat to the Beat"


PATTI SMITH: "Dream of Life". PATTI SMITH var jo punkens dronning. Ligesom med BLONDIE kan man jo godt undre sig lidt over forbindelsen, for musikalsk er der ikke meget, der minder om punk på Pattis plader. Men "punken" skal findes i teksterne!


Jeg er iø ved at udforske den præ-punk, som kom før den rigtige punk, og som jeg altid har hørt om (det har vi sikkert alle, i alt fald de af os, der sværger til andet end radioens metervarer), men som jeg aldrig har gransket. Det sker så nu - med 30-35 års forsinkelse. ^_^ Og i den forbindelse (udover at have købt de ovenstående 6 albums, hvoraf flere må siges at være del af den tid), så har jeg i dag også modtaget følgende albums - dog på CD (Henrik Larsen vil glæde sig over, at jeg da vist nok har fået fat på ældre presninger af samtlige udgivelser!):

SUICIDE: (s/t)
DEAD BOYS: "Young Loud and Snotty"
RICHARD HELL & THE VOIDOIDS: "Blank Generation"
TELEVISION: "Marquee Moon"
MC5: "Kick Out the Jams"
NEW YORK DOLLS: (s/t)