Tuesday, 10 May 2016

Horrorsiden.dk - futtet af på det evige bål, der oplyser mørket i Cyberspace


Jeps, det er desværre sandt. HORRORSIDEN.DK, et af de længst eksisterende horrorwebsites herhjemme, er lukket. Ikke alene er det lukket, det er fuldstændig makuleret. Benytter man sig af gamle links, omdirigeres man til en anden hjemmeside for børnelitteratur - som i øvrigt også er død (!). Jeg må indrømme, at jeg synes, det er ærgerligt, at kræfterne bag websitet har valgt at slette alle de gode artikler, anmeldelser og indlæg, som de mange skribenter har lagt på i årenes løb. Man kan selvsagt grave gamle udgaver af siden frem via Waybackmachine - men alligevel. Jeg er klar over, at diverse onde spambots havde lugtet sig frem til kommentarfelterne, men kommentarfelter ... kan jo slås fra.

Jeg husker Horrorsiden, som en meget livligt platform for horrorfans i sin tid. Og jeg mindes ikke mindst visse lange (laaange) ophedede debatter (læs: diskussioner), ikke mindst med misforståede forfattere (eller var det misforståede læsere?) og misforståede anmeldere (eller var det misforsåede læsere?). Okay, trafikken dalede, samtidig med at gud og hvermand rejste til facebookland, men minderne har vi da lov at ha', som en dansk popsanger (Liva Weel) sang for mange år siden.

Jeg vil anbefale andre blog- og website-ejere at give deres udgydelser fri, når de engang ikke længere gider dem mere, fri til at flyde som gamle, forladte russiske Mir-rumstationer i Cyberspace. Så de fra tid til anden kan blive fundet af tilfældige fans i google-rumskibe på jagt efter lige netop dén obskure artikel i Cyberspace, som en engang entusiastisk blog/website-redaktør skriblede om, fordi han syntes, det var det fedeste (eller dummeste) i verden lige den dag.

Wilmann, Kaos, og den danske horrorlitteratur-selvudgiverscene

En af mine favoritblogs i Danmark er FRA SORTSAND. Forfatteren, en universitetstype og beatnik af en slags, skriver ret meget om gamle knaldromaner udi skrækgenren og bringer fra tid til anden også andre lige så vældig interessante ting fra den glemte popkulturs overdrev. Jeg kender ham ikke personligt og tro det eller ej, men manden er ikke engang på facebook. Ja, man fatter det jo ikke. Nå, men jeg ville lige gøre opmærksom på dette fine interview, han netop har lavet med Jonas Wilmann, der skriver dansk horrorlitteratur. Nu læser jeg jo som bekendt ikke gyserromaner, men Wilmann er en hyggelig fætter og interviewet er vældig interessant. Tag dog ikke fejl, med den hvasse pen får Jonas sagt et par ting om den danske gyserlitteraturfanscene, som nok skal få en eller anden til at hoste morgenkaffen i den gale hals. Og sådan skal det også helst være!

Læs interviewet her.

Solen skinnede fra en skyfri himmel. Blogforfatteren flækkede en tand. Og postbudet kom med dejlige film. Årets første indlæg.


Maj måned, så det er vel efterhånden på tide med et indlæg i 2016!!!

Jeg fik lige et par film ind ad døren i dag på UK dvd; WOLFCOP og THE REVENANT. Jeg har netop set sidstnævnte og er begejstret! Filmen er en zomb... øh, vampyrfilm... eller zombievampyrfilm. Whatever. Den varede næsten to timer, men tiden fløj bare afsted. Jeg havde mine tvivl om filmen, da jeg havde læst, at det er en komedie, men traileren så god nok ud til, at den skulle bestilles (second-hand til meget små penge fra Amazon) og det er med glæde, at denne reporter kan melde tilbage, at der er tale om en sorthumoristisk film og ikke en "sjov" komedie. THE REVENANT holdt hele vejen igennem og soundtracket var sgu også ret fedt.

Ja, og solen skinnede som en atombombe i en bedre italiensk dommedagsfilm og yours truly flækkede en tand (er jeg ret sikker på, den gør i alt fald ondt ad helvede til, når jeg pirker til den), så det var både godt og skidt. Det hjalp lidt at modtage lidt film-guf fra UK.