Friday 2 February 2018

BURNING AMBITION (Frankie Chan, Hongkong 1989)


Jeg elsker de gamle heroic bloodshed-film fra Hongkong, som blev lavet i 80'erne. Jeg har netop set BURNING AMBITION, og selvom den ikke er en rigtig heroic bloodshed-film, skal den alligevel lige have et par varme ord med på vejen. Der er her tale om en Hongkong-gangsterfilm (eller rettere "triad-film", eftersom vi er i HK), hvor volden er i højsædet, men der bliver også tid til emotionelle scener mellem familiemedlemmer, der bagefter forråder hinanden. Der er ikke nogen rigtig helt, alle er nederdrægtige mod andre, og hvis man vinder er det blot, fordi man er mere styg end de andre. Kan varmt anbefales.

Gangster, der forsøger at få liv i sin gangstersøns døde lig

Quarry BOG versus TV

Jeg fik endelig set tv-serie-filmatiseringen (eller hvad det hedder, når det er en tv-serie) af Max Allan Collins' coole kriminalbøger om lejemorderen Quarry. Første sæson er på 8 afsnit og er ganske glimrende. Settingen i 70'erne er udført fint, tøjet, bilerne, musikken, man føler sig helt hjemme. Og den er underholdende nok, men desværre er jeg ikke begejstret for ændringerne i tv-udgaven.

I bøgerne smider han konen ud, lige så snart han kommer hjem fra Vietnam, mens folkene bag serien på meget amerikansk Hollywood-facon naturligvis skulle lade dem blive samme, så der kunne køres et romance-subplot. I bøgerne har hovedpersonen heller ikke de store problemer med at ondulere et offer, hvilket han har på tv. Man fornemmer næsten, at Max Allan Collins må have læst Luckner i de gamle GRU-blade (hvilket han så ikke har, da Collins ikke er dansker). Okay god serien, men læs hellere bøgerne.