Monday, 7 October 2013

Ikke en video man finder i byttebiksen


I mit sidste indlæg ævlede jeg igen ad nauseam om mine meritter i filmverden og her er lidt mere; Nu hvor der jo har været så megen snak om Peter Bonnemans nye film, GROTESK, så synes jeg lige, vi skulle se omslaget til den zombiefilm, som han spillede hovedrollen i for 11 år siden, nemlig RÅDDEN KÆRLIGHED (2002). Det er også Peter, der ses helt fremme på omslaget og yours truly's zombieficerede personage ude til venstre.

Videobåndet kunne købes i nogle butikker i København, blandet andet i den legendariske heavy metal- og videobutik ROCK UGLEN (og cirklen når i øvrigt hele vejen rundt med den nye film; Rock Uglens ejer, Rockugle-Kim, kan nemlig ses i en lille rolle i GROTESK!). Som man ser af det indsatte ark på bagsiden, så er mit eget eksemplar dog en præ-udgave, som manglede lidt lysjustering. Ja, det er i alt fald, hvad der stå, men jeg kan nu ikke se nogen forskel. Jeg har senere også fået fat på den rigtige udgave (ingen forskel på omslag). Filmen findes ikke på dvd og kommer grangiveligt heller aldrig til det.

Personligt har jeg nu i 11 år levet i sand lykkefølelse over at være med på en rigtig videoudgivelse. Min familie er naturligvis bedøvende ligeglade med den slags. Når jeg ved festlige lejligheder har underholdt med det, får jeg gerne det, som jeg kalder "det blanke blik". Jeg beretter vidt og bredt om min GLORVÆRDIGE fortid som zombieskuespiller, hvorefter Tante Et-eller-andet ufortrødent fortsætter, "Jamen så sagde jeg også til Faster Hvad-hedder-hun-nu, at den trøje ville jeg sgu ikke betale for, bla, bla, bla..."

I forbindelse med filmen, blev der også lavet et par forskellige plakater, den ene var vedlagt gratis i videokassetten. Den anden kunne man længe se hænge på indersiden af døren til Rock Uglen. Da filmen udkom var der en, der ringde til mig og sagde: "Du hænger på en plakat inde i Rock Uglen!" Så er det lige man siger, "Øh, hva'ba?", haha. Men det er længe siden og hvis "Obskuriøsts" gamle redaktør Henrik Larsen var her, ville han nok brumme noget med, at tiden går videre og vi bliver alle gamle. Og, tja, det ville han jo have ret i. Desværre. Men det var sjovt at være med, dengang for over et tiår siden.


Grotesk blodig weekendDen danske splatterfilm GROTESK vist på Blodig Weekend

Ovenfor ser du traileren til den danske Herschell Gordon Lewis-inspirerede splatterfilm GROTESK (som oprindeligt skulle have heddet "Planet Holocaust"). Jeg har omtalt den flere gange her på bloggen i årenes løb, helt tilbage dengang i 2005 (eller er det 2006? Den slags fortaber sig i fortidens dunkle tåger), hvor jeg skrev en længere beretning om den dag, hvor "min" scene skulle filmes.

Senere så det ud som om, filmen aldrig ville blive færdiggjort (ikke mindst, fordi instruktøren efter sigende flyttede til Tyskland!). Men så sidste år på den første Blodig Weekend-festival fik jeg nyheden om, at man endelig var gået i gang igen. Jeg skal dog indrømme, at jeg tvivlede stærkt på, at filmen ville blive færdig af dén grund. Men nuvel, man skal jo ikke lade sig forbavse og for nyligt kom så meddelelsen, at GROTESK var færdig og skulle vises på dette års Blodig Weekend-filmfestival.


Filmen blev vist om lørdagen i Cinemateket lige efter, at den mega-coole dokumentarfilm ADJUST YOUR TRACKING (efterfulgt af paneldiskussion med Hans-Jørn Reiner og Nils Markvardsen fra UNCUT FORUM - som Hans-Jørn og jeg administrerer - mere om det senere). Filmen må siges at været blevet noget af et tilløbsstykke - eller også var der bare flere statister med, end forventet, haha. Rigtig mange i publikum, jeg selv inklusiv, var i alt fald medlemmer af "skuespillerstaben" (man bemærker, at blogskribenten sikrer sig mod sagsanlæg fra dansk skuespillerforbund ved brug af gåsetegn, hahaha).

Før filmen var der Q & A med instruktør Peter Bonneman (aka Amdi-Peter), FX-mand Tue whatshisface (aka Tue Sick, efter mit fanzine Stay Sick! velsagtens!), og Heine Sørensen, der overtog instruktion/efterproduktion i 2013.


Filmen løb omkring en time og var en ret herlig, splattet undergrundsfilm. Man skal ikke lede efter stor kunst her og hvis man har set Andreas Schnass' første VIOLENT SHIT, så er det nok derovre ad, vi befinder os. En sjov ting var, at en del af de medvirkende var blevet dubbet, inklusiv jeg selv. Bagefter var der en amerikaner ved navn Scott, der grangiveligt lignede et forsvundet medlem af det gamle band ZZ Top, der kom hen til mig, og præsenterede sig som min "dubber" (se fotografiet). Det var mildest talt ret morsomt (og underligt).

Min næse og Scott, der dubbede mig i GROTESK

Jeg forsøgte tidligere at få en DVD-R af filmen, men selv ikke med løfte om ikke at sprede kopier eller smide den på YouTube, kunne det lade sig gøre. Som alle andre, må "skuespillerne" pænt vente og købe et eksemplar, når (og hvis) filmen engang udkommer på rigtig DVD.


Sunday, 6 October 2013

Bah!!!

Jeg ville lige ha' smækket et nyt layout på, men det tog fanderme et par timer, fordi blogger begyndte at drille. Bjælken til højre ser ud som lort, men nu gider jeg ikke mere for i aften. Jeg ville ramme nogle kitschede farver som i et gammelt forældet fotografi fra 60'erne, men jeg aner jo ikke noget om farver. Satan og helvede!

Føde for hungrende læseheste (sidste salgsdato for længst overskredet)


Her er fangsten fra henholdsvis det seneste besøg hos det store indendørs kræmmermarket i Haslev (se foregående indlæg) og en tur til en Blå Kors-butik i forgårs. Der mangler dog Nancy Sinatra 7" singlen "These boots are made for waking", som jeg fik til en 10-krone.


Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvem Rene var, og hvem var faster Nelly, og hvad blev der af dem? Hvor er de i dag? o_O

Men hvorom alting er, så var "Rene" åbenbart ikke specielt begejstret for "faster Nellys" julegave; 53 år senere er siderne endnu ikke sprættet op. ^_^


"De dødes sø" endelig på den rette hylde


Så kom den endelig hjem, hvor den hører til!!!

Andre Bjerkes (som "Bernhard Borge") danske udgave af gyserromanen DE DØDS TJERN ("De dødes sø"). Jeg har sat'me ledt efter den bog i årevis. Kun udsendt een eneste gang på dansk, i 1946, og aldrig genudgivet. Der findes kun eet eksemplar til udlån hos bibliotekerne. Jeg var parat til at betale hundredvis af kroner for den, men fandt den til 4 kr. på Det Blå Marked i Haslev. Bortset fra en enkelt mindre rift på forsiden står den næsten i perfekt stand.

Bogen blev i 1958 filmatiseret i Norge under originaltitlen. Desværre måtte man indtil for et par år siden nøjes med et rip fra norsk tv eller en sjælden norsk vhs-udgivelse, men nu findes den på fin dvd fra Nordisk Film Norge (norske og engelske undertekster).

Jeg forsøgte at få Nordisk til at udsende den herhjemme, men de troede ikke, den ville sælge i Danmark til trods for, at den har klassikerstatus i fjeldlandet. Sørgeligt nok har det vist sig at holde stik; Jeg har i årevis forsøgt at få danske horrorfilmfans til at checke den ud, men jeg mangler stadig at høre fra blot EEN dansker, der har set den. Virkelig trist, det er nemlig en rigtig god, uhyggelig gyserfilm. Anyhoo, nu har jeg i det mindste bogen. Nogen burde genudgive den! (interesserede kan dog nemt få fat på den norske udgave, som hele tiden er i print).